>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Trend is your friend

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Witam,

- będę tutaj podawał typy piłkarskie z obranych przez siebie lig;
- często zamieszczę analizę pisemną + własne przemyślenia dotyczące gry;
- jedno podsumowanie każdego miesiąca;
- jeśli pojawią się komentarze to prosiłbym o merytoryczne wypowiedzi.

Przyjmuję, że finalnym punktem prowadzenia tego tematu będzie:
- zgromadzenia bankrolla (przeznaczonego na grę) w wysokości 1000 zł.
- bankructwo :cool:

Stawka będzie zmieniała się co miesiąc w zależności od osiągniętego zysku/poniesionej straty + czasem dorzucę coś do bankrolla o czym poinformuję.

Pozdrawiam i jednocześnie zapraszam do przeglądania - zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

-----

Bankroll początkowy: 160 zł
Stawka początkowa: 5 zł

Cel na lipiec: Osiągnąć yield w wysokości 7 %

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Lilleström - Sarpsborg 08 / 1 @ 1,7 / 0:0
Unibet / 5zł
Zysk/strata: -5zł
Brann - Strömsgodset / under 2,5 @ 2,5 / 0:1
ComeOn / 5zł
Zysk/strata: 7,5zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
W weekend szwedzka totalnie nie po mojej myśli, ale trudno robić aferę po kilku typach ;) Nie miałem jeszcze czasu przeanalizować spotkań i obejrzeć chociaż skróty, także pozostały mi do tej pory tylko suche dane statystyczne.
Dla wielu (także dla mnie) wielką niewiadomą były spotkania drużyn, które na dniach zmierzą się w europejskich bojach (LE,LM). Rezultat ?
Norwegia: Zwycięstwa - Molde, Strömsgodset, Haugesund Remis - Rosenborg
Szwecja: Zwycięstwa - AIK, Malmö Remis - Brommapojkarna, IFK
Wyniki z pewnością napawają optymizmem przed nadchodzącymi pucharowymi spotkaniami.
FC Santa Coloma - M. Tel Aviv / AH -2,25 @ 1,7 / 0:1
ComeOn / 5zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Daleko do matematyki, ale 3 x 1,7 = 0 ;)
Molde - Sandnes / BTS Nie @ 1,76 / 3:1
ComeOn / 5zł
Norrkoping - Elfsborg / over 2,5 @ 1,81 / 4:2
Unibet / 5zł
Zysk/strata: 4,05 zł
Viking - Lilleström / BTS Tak @ 1,66 / 0:0
ComeOn / 5zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Karabakh - Valletta / HT/FT 1/1 @ 1,95 / 4:0 (1:0)
Betclic / 5zł
Zysk/strata: 4,75zł
Sarpsborg 08 - Aalesund / under 2,5 @ 2,02 / 3:2
Unibet / 5zł
HB Torshavn - Partizan / Gol dla gosp. : Nie @ 2,1 / 1:3
Betclic / 5zł
Debrecen - Cliftonville / BTS Nie @ 1,68 / 2:0
Betclic / 5zł
Zysk/strata: 3,4zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Busan - Suwon / under 2,5 @ 1,68 / 0:2
ComeOn / 5zł
Zysk/strata: 3,4zł
HJK - Rabotnicki / BTS Nie @ 1,68 / 2:1
Betclic / 5zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Shakhtar K. - Atlantas / Gol dla gości : Nie @ 1,62 / 3:0
Betclic / 5 zł
Zysk/strata: 3,1 zł
AIK Stockholm - Linfield / over 2,5 @ 1,65 / 2:0
Bah / 5 zł
Zysk/strata: -5 zł
Lech Poznań - Kalju / AH -1,75 @ 1,75 / 3:0
ComeOn / 5 zł
Zysk/strata: 3,75 zł
Soligorsk - Derry City / Gol dla gości : Nie @ 1,88 / 5:1
Unibet / 5 zł
Hafnarfjordur - Neman / AH -1 @ 1,82 / 2:0
ComeOn / 5zł
Zysk/strata: 4,1 zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Dziś nieco odważniej ;)
Aalesund - Lilleström / X @ 3,4 / 1:1
ComeOn / 5 zł
Zysk/strata: 12 zł
Sirius - Syrianska / HT/FT 1/1 @ 2,15 / 2:2 (1:0)
Betclic / 5 zł
Halmstad - Gefle / X @ 3,4 / 3:2
ComeOn / 5 zł
Santos - Chapecoense-SC / AH -1 @ 2,13 / 3:0
ComeOn / 5 zł
Zysk/strata: 5,65 zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Witam.
Dzisiejsze południe spędzam z ligą japońską. Z pewnością rzucę oko na parę spotkań, ale głównie będę koncentrował się na hicie kolejki, mianowicie Urawa-Kashima.
Po południu puszczę jeszcze jakieś typy z Allsvenskan, Tippeligaen lub brazylijskiej Serie A, ale zobaczymy co analiza przyniesie.
Tokyo - Vegalta Sendai / under 2,5 @ 1,81 / 3:0
ComeOn / 5 zł
Hiroshima - Kofu / AH -0,5 @ 1,99 / 1:1
ComeOn / 5 zł
Kawasaki - Albirex Niigata / AH -0,5 @ 1,9 / 1:0
ComeOn / 5 zł
Zysk/strata: 4,5 zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Ostatnie 2 dni wartościowego miesiąca, który wiele mi pokazał odnośnie moich typów.
O dogłębniejsze podsumowanie lipca pokuszę się jutro wieczorem.
Yamaga - Kumamoto / AH -0,5 @ 1,81 / 2:1
ComeOn / 5 zł
Zysk/strata: 4,05 zł
Harbin Yiteng - Guangzhou / AH +1,25 @ 1,87 / 3:6
ComeOn / 5 zł
Hokej w chińskim wydaniu. Beniaminek z Harbin po dwóch ostatnich zwycięstwach (czyste konto z tyłu) musiał trochę nadrobić zaległości. Sen chłopaków o drodze na szczyt prysnął bardzo szybko (choć może jeszcze unikną spadku). Team z Kantonu przyjechał, wyjaśnił, pojechał.
Feyenoord - Besiktas / over 2,5 @ 2,1 / 1:2
Betclic / 5 zł
Zysk/strata: 5,5 zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Prawdopodobnie na dzisiaj gram tylko jeden typ.
Karabukspor - Rosenborg / BTS Tak @ 1,83 / 0:0
ComeOn / 5 zł

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
Witam.

Z lekkim opóźnieniem (weekendowy wyjazd) rozpoczynam sierpniowe typowanie.
Na wstępie naturalnie podsumowanie zeszłego miesiąca.

Dane statystyczne (lipiec 2014):

Yield: -20,76 % / -34,25 zł
Łączna suma stawek: 165 zł (33x5)/ Wygrane 130,75 zł

Ilość typów/trafione/nietrafione: 33/13/20

Średni kurs trafiony: 2,01
Średni kurs nietrafiony: 1,92
Najwyższa wygrana: 17 zł

Główne zmiany obowiązujące od sierpnia:
- rezygnacja ze &quot;śmieciowych&quot; kursów; wcześniej grałem kursy od 1,6 w górę. Teraz barierą będzie 1,75. Powodem jest bardzo słaba skuteczność typów z przedziału 1,6-1,7.
- miałem pisać więcej, lecz ze względu na ograniczony czas było to często niemożliwe. Teraz do każdego typu będę zamieszczał analizę opisową.
- jeszcze większe ograniczenie lig, które gram. Będzie wiązało się to także ze zmniejszeniem ilości typów.
- zmiana stawki o czym napiszę poniżej.

Luźne podsumowanie:

Mimo ujemnego wyniku jestem zadowolony z wytrwałości i braku zniechęcenia (choć było kilka słabszych momentów w głowie). Każda porażka niesie za sobą jakąś wartość dodaną, uczy np. większego szacunku do gry, pokory. Nabieram co raz większego dystansu do gry i wiem, że nawet najlepiej przeprowadzona analiza nie jest w stanie zagwarantować nam profitu, bo tutaj decydujące znaczenie ma czynnik ludzki, który jest nieprzewidywalny.
W każdym razie wierzę, że z każdym miesiącem jakoś moich typów będzie po prostu lepsza. Takie -35 zł, to jest dobre przetarcie i niedroga lekcja nauczki na niektóre wybryki w stylu złudzenia kontroli.
No i przede wszystkim ligi, które grałem. Skandynawia nie poszła zgodnie z planem, ale to wynika z faktu, że dopiero poznaję tamtejsze rozgrywki i z każdym typem odkrywam nowe karty. Jest to dobre przetarcie przed ligami na które najbardziej czekam: Serie A, Bundesliga czy Ligue1.

Sierpień:

- w lipcu trochę popracowałem, także jest doskonała okazja aby zwiększyć swój budżet przeznaczony na grę. Początkowa stawka (5zł), była bardzo dobrze dobrana, jednak zauważyłem kilka minusów. Mianowicie m.in., kwota za pojedynczy typ nie była zbyt wielka, także zdarzyło mi się zagrać nie do końca przemyślany typ, trochę na &quot;hura&quot;.

Nowa stawka: 10 zł.
Bankroll: 200 zł. (Zatem do pozostałych 130,75 zł, dorzucam 69,25 zł).
Cel na sierpień: osiągnąć dodatni yield.

HF !

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
vs

Pohang - Seongnam / under 2,5 @ 1,85 / 1:0
Betclic / 10 zł
Zysk/strata: 8,5 zł

Pierwszy typ w sierpniu. Obrońcy mistrzowskiego tytułu niewątpliwie są faworytami przed tym spotkaniem. Po przerwie spowodowanej Mistrzostwami Świata ekipa ze wschodniego wybrzeża szuka jednak odpowiedniego toru. Nienajlepszy bilans 2-3-1 wykorzystał zespół Jeonbuk, który kolejkę temu objął fotel lidera po tym jak Pohang doznał dotkliwej porażki z Suwon (4:1).
Po w/w przerwie Steelers rozegrało 2 mecze u siebie: 0:0 z Seoulem, 2:0 z fatalnym na wyjazdach Busanem (1-1-7).
Nie wydaje mi się, aby Pohang w dniu jutrzejszym mógł otworzyć worek z bramkami i zainkasować rywalom chociaż 3 gole. Co z ekipą gości ?
Seongnam remis z pewnością biorą w ciemno. Na wyjazdach wypadają nieco lepiej od wspomnianego Busanu (1-2-6), ale i tak ich forma w delegacji pozostawia wiele do życzenia - choć Last 3 Away RPR.
W tym sezonie Seongnam rozegrało już 9 spotkań wyjazdowych i zawsze z ich udziałem pokryty był typ under 2,5 (9/9). Głównie właśnie za ich sprawą... gdyż zdobyli oni tylko 3 bramki w delegacji (2 z nich w 3 ostatnich meczach).
Pohang miało naprawdę ładną serię overową u siebie, ale ostatnie spotkania wyraźnie sygnalizują większe problemy strzeleckie.
H2H (H/A) także przemawia za tym typem.
05.05.13 KLE Pohang Seongnam 1 : 0
05.08.12 KLE Pohang Seongnam 3 : 1
16.03.11 PUC Pohang Seongnam 2 : 0
05.03.11 KLE Pohang Seongnam 1 : 1
08.08.10 KLE Pohang Seongnam 2 : 0
29.11.09 KLE Pohang Seongnam 0 : 1
15.08.09 KLE Pohang Seongnam 1 : 1
Prognozuję skromne (max -1,5) zwycięstwo Pohang przy zachowaniu przez nich czystego konta, dzięki czemu mój typ under 2,5 zostanie pokryty. Czy tak będzie w rzeczywistości ? Przekonamy się ;)

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
vs

Cracovia - Korona Kielce / BTS @ 1,9 / 2:1
Betclic / 10 zł
Zysk/strata: 9 zł
Na inaugurację 4. kolejki, na gorący teren przyjeżdżają popularne &quot;Scyzory&quot;. Korona co prawda nie gra z Wisłą, gdzie sytuacja kibicowska od dawna jest bardzo napięta, ale dobre relacje kielczan z Cracovią to już przeszłość.
Piłkarze ze stolicy woj. świętokrzyskiego w starciu z którymś z krakowskich zespołów, zawsze mogą liczyć na bardzo dobrą frekwencję swoich kibiców i przede wszystkim na godny doping... oczywiście gdy tylko pojawia się sposobność na wyjazd. Teraz tak będzie, więc warto to wykorzystać - za śmieszne pieniądze 45 zł. Nie dziwię się więc, że w kibicowskim światku &quot;Złocisto-Krwistych&quot; zaobserwowałem dość mocną mobilizację na te spotkanie. Po fatalnym początku, Korona w ostatniej kolejce pokazała symptom dobrej gry, na którą wszyscy ich kibice czekają. W końcu było skutecznie i to od razu na przełamanie 2 bramki z naprawdę silną jak do tej pory Pogonią. O kibicach Cracovii (i to w tak ważnym meczu) naprawdę nie ma sensu pisać... wystarczyć rzucić banałem, że w tym aspekcie będzie niesamowicie gorąco.
Przejdźmy zatem dalej. Co z tymi &quot;Pasami&quot; ? Presja na tę ekipę rośnie z meczu na mecz i tak już dziś mamy 3 porażki na ich koncie. Sytuacja fatalna, bo przyjeżdża rywal, który zaczyna łapać wiatr w żagle po także słabym początku sezonu. Cracovia jednak była bardzo blisko wywiezienia punktu z dalekiej wyprawy do Białegostoku i dopiero gol w 87 min. zaważył o ich porażce.
Ja nie mam żadnej wątpliwości, że piłkarze &quot;Craxy&quot; dadzą z siebie 110 % w tym spotkaniu. Będzie to twarda i zażarta walka, może i nawet obfitująca w żółć i czerwo. Trener Podoliński lubi ofensywne ustawienie także bramka dla gospodarzy jak dla mnie będzie jak najbardziej realna, zwłaszcza przy rozgrzanych do czerwoności trybunach. Problem jednak leży po stronie defensywnej. 7 goli stracony po 3 meczach to niezbyt przyjemny bilans. Zresztą Korona straciła jak do tej pory tylko jednego gola mniej. Słabe defensywy i myślę, że powoli rozkręcające się ofensywy. Widzę tutaj wiele wariantów... od remisu 1:1, do zwycięstwa krakusów 2:1, choć kielczanie także mają chrapkę na zwycięstwo, a przecież jadą do drużyny, która w tym momencie jest przed ostatnia w ligowej tabeli.
Na koniec jeszcze statystyka H2H z ostatnich trzech spotkań na stadionie przy ulicy Józefa Kałuży.
23.05.14 TMO Cracovia Korona Kielce 1 : 1
02.11.13 TMO Cracovia Korona Kielce 1 : 2
30.07.11 TMO Cracovia Korona Kielce 1 : 2
https://www.youtube.com/watch?v=mcEd-oy_yQM

lockhit 54

lockhit

Użytkownik
vs

Troyes - Tours / obie drużyny strzelą &amp; over 2,5 @ 2,5 / 1:0
ComeOn / 10 zł
Zysk/strata: -10 zł
Na wstępie dodam, że będę wielokrotnie typował ligę francuską. Naturalnie priorytetem będzie najwyższa klasa rozgrywkowa, ale na jutrzejszy dzień wybrałem spotkanie z Ligue 2 (błoga oferta).
Obie drużyny rozpoczęły sezon od zwycięstw. Troyes wygrał na wyjeździe 0:1, natomiast Tours odpalił u siebie zwyciężając 4:2.
Gospodarze 2 lata temu spadli z pierwszej dywizji. Pierwszy sezon na zapleczu po spadku zawsze trudny, często dochodzi do wyprzedaży zawodników itd. Teraz Troyes ewidentnie będzie mierzył w powrót do Ligue 1. Zespół lekko wzmocniony (Ayasse, Kone, Pi), potencjał już w zeszłym roku był wysoki, ale czegoś brakowało (zadyszka po spadku?). Na papierze mają zdecydowanie jeden z lepszych składów na zapleczu.
Tours w zeszłym sezonie troszkę wyżej od swoich najbliższych rywali, ale różnica wynosiła na finiszu zaledwie 3 pkt. Jeśli ta sytuacja powtórzyłaby się w maju przyszłego roku, byłaby to z pewnością duża niespodzianka.
Tours po kanonadzie goli w pierwszym meczu ligowym nie powinno wypaść z formy strzeleckiej i strzelić choć jedną bramkę ;-)
Za typem przemawia także statystyka H2H, która ogółem wygląda bardzo mocno. Tutaj podam wyniki, gdy Troyes grał jako gospodarz:
18.12.13 PUC Troyes Tours 3 : 2
29.11.13 LIG Troyes Tours 1 : 2
30.09.11 LIG Troyes Tours 2 : 1
10.09.10 LIG Troyes Tours 1 : 2
27.09.08 LIG Troyes Tours 3 : 2
Edit godzina 10:35 (08.08)
Nie wiem czy dziś przed spotkaniem będę online, także stawiam już teraz, bo kursy od wczoraj raczej bez zmian. Mało tego pójdę krok dalej ze swoim typem. Over 2,5 to trochę niewykorzystany potencjał do grania (1,98), zważywszy, że nie spodziewam się tutaj wyniku w stylu 3:0, 0:3. Także na zdrowy rozsądek, wykorzystam możliwość zagrania typu: obie drużyny strzelą &amp; over 2,5.
Zakład postawiony !
Pomeczowo:
Szkoda tego karnego w pierwsze połowie, zapewne Troyes szło by do końca po zwycięstwo ;)

Do góry Bottom