Tylko jak dla mnie HSV znów będzie miało problem z trenerem, bo Veh to słaby trener. Mistrzostwo z VFB to przypadek badziej, bo to Schalke bardziej przegrało niż VFB wygrało.
Zresztą w Wolfsburgu potwierdził "klasę".
A co do transferów to trzeba przyznać, że w końcu są rozważne i łatają luki tam gdzie trzeba, czyli w defensywie, ale przypadłby się jeszcze kreatywny środkowy pomocnik, bo Ze nie da rady ciągnąć cały sezon do przodu i do tyłu.
Otóż to. Veh jak dla mnie się totalnie nie nadaje na trenera HSV. No niestety. Ale muszę się z tym pogodzić. Transfery tak jak już mówiłem trafione w stu procentach. Westermann ma grać w środku obrony, tak wspominał w wywiadzie, a więc jak dla mnie kompletna pomyłka z tamtego sezonu - Rozehnal siada na ławie. Bo jakoś sobie nie wyobrażam, by Mathijsen miał tam wylądować. Więc wzmocnienie obrony naprawdę konkretne. Środek obrony Mathijsen - Westermann. Środek na pewno jeden z najlepszych w Bundeslidze, to nie ulega wątpliwości. Lewa Aogo, prawa Diekmeier/ Demel. Obrona na papierze wygląda świetnie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale jestem dobrej myśli.
Co do Ze Roberto, to można uznać że transfer Kacara ma na celu pomóc Ze w całkowitym opanowaniu środka pola. Z drugiej strony nie można zapominać, że w środku gra jeszcze nasz kapitan - Jarolim. Więc teraz Veh ma okazję się popisać i ustawić zespół tak, by ta
trójka świetnych pomocników się nie zmarnowała. Szczerze mówiąc nie wiem jak on to zrobi. Trudny orzech do zgryzienia. Przecież w obwodzie są jeszcze Rincon, Tavares i Tesche, którzy też chcieli by pograć. Sześciu zawodników, którzy mogą zagrać w pierwszym składzie to zdecydowanie za dużo. Pewnie któryś z nich się pożegna z HSV, jednego może się uda gdzieś wypożyczyć.Sporo jest możliwości, rozwiązań. Ja liczę na kolejny dobry ruch ze strony Bastiana.
Jak na razie to właśnie Reinhardt jest dla mnie wielkim wygranym. Łatanie luk na pozycjach na których były wyraźne braki. W dodatku wypożyczenie Berga - super ruch, poprzedni sezon to totalna klapa, w tym sezonie wypożyczony na odbudowanie formy. O to chodzi. Bastian Reinhardt - właściwy człowiek na właściwym miejscu. Zobaczymy z kim nam się przyjdzie pożegnać, bo to nie uniknione.
Cóż miałem krótko odpisać
Akarinowi,a przerodziło się to w analizę środka obrony i środka obrony. Możesz przenieść mój post do odpowiedniego tematu