Ciekawa historia i przykład profesjonalnego tradera.
Paulo Rebello â Full-Time Football Trader
Paulo rozpoczął studia związane z giełdą w 99' poprzez połączenie zamiłowania do piłki nożnej i zainteresowanie inwestowaniem trafił na
Betfair.
Wiążąc swoją przyszłość z różnymi wymianami giełdowymi, trafiając na BF decydował się na ryzykowną ale skuteczną inwestycję.
Zakłady
Betfair mogą być postrzegane jako szybko zmieniające się aktywa finansowe. Dlatego można zrobić wysoki zysk (procent inwestycji) w bardzo krótkim terminie.
"Zasada którą należy pamiętać, to: większy potencjalny zysk, tym większe potencjalne straty"
Mam kilka rad dla początkujących w świecie traderów:
- Nigdy nie zaczynaj z pieniędzmi, w momencie gdy nie możesz pozwolić sobie na stratę.
- Zawsze należy stosować system zarządzania Bankiem, na przykład: udział w wysokości 10% swojego banku, w ten sposób można postawić mniej negatywnej passy i postawić więcej w momencie uzyskania value
- Zawsze dokumentować swoje zakłady do dalszej analizy i przypomnienia nie tylko utraconych zakładów, ale także wygranych zakładów
- Nigdy nie popełnić tego samego błędu dwa razy: analiza błędów i zapisanie go najlepiej w takim miejscu żeby widzieć notatkę przy kolejnych wejściach.
Używaj statystyk do obstawiania piłki nożnej.
Statystyki meczu mają wszystkie istotne informacje statystyczne dla mnie: ostatnie 3 lata head-to-head, ostatnie 10 meczów we wszystkich rozgrywkach, wszystkie ostatnie mecze z tej konkurencji, czyste konto i średnie over/under home / away, ilość bramek w odstępie 15 minut.
Przed wejściem sprawdzaj aktualności z oficjalnych stron.
Opowiem ci historię o tym, jak zdecydowałem się zaryzykować 1320j w ostatniej chwili meczu ... i to bardzo dobrze płatne
.
Mecz: Getafe vs Athletic Bilbao - 14/03/2015
- Getafe zdobyło gola na 2-1 i było tylko 30 sekund pozostało meczu
- Bilbao rzut rożny
- W tym momencie Lay zwycięstwo Getafe było na 1.04
- FAKT: Wiem z wcześniejszych badań, że Bilbao jest zespół, który strzelił najwięcej goli ze stałych fragmentów, w całej hiszpańskiej lidze
- Postanowiłem zaryzykować zakład lay zwycięstwo Getafe,
- Jeśli myślimy na odwrót, szansa Bilbao strzeleniu gola w tym fragmencie była wysoce powyżej 4% więc to rozumowanie sprawia, że ââzakład przeciwko Getafe to bardzo dobry zakład procentowy
- W momencie zagrania 1320j mogę wyjąc 33000j
- Zauważ jaki stosunek zakładu do możliwej wygranej jest w tej opcji.
GOOOOOOOOOOOOL 2-2
Od siebie. Jest to taktyka którą czasami stosuję (kilka postów wcześniej) na mniejszą skalę. Niewielkim nakładem finansowym można zbudować potężny strzał. Z większością wytycznych Paulo muszę się zgodzić ponieważ sam je stosuje i często przypominam o konieczności prowadzenia dziennika, notowaniu błędów i dobrych zagrań.
Artykuł może nie wnosi nic specjalnie nowego, ale sama historia tego meczu jest bardzo ciekawa
Ipswich 0 - 3 Derby
88j
Arsenal 1 - 2 Watford
24j
Bristol City 1 - 2 Sheff Wed
196j