jinx
Użytkownik
Hej.cytat z dnia 29 stycznia 2020 21:21 przez rybarzHejka
Mam chwile czasu, oglądam właśnie mecz Sparta - Liberec. Pierwsza tercja super tempo,ale widać,że Liberec mocny i pewny siebie,nawet w O2 Arenie...No a Sparta jednak w lekkim kryzysie.
Patrząc na piątkową kolejkę to ja to widzę tak:
Ocelari Trinec/ podwójna szansa 1 tercja lub mecz - Sparta Praha @ 1.64
Tak jak pisałem Sparta w kryzysie. Owszem ,potencjał jest,ale coś się nie lepi ostatnio. Nie błyszczy żadna z formacji, brakuje Tomaska, Repik nic moc, obrona nie nadąża, jakoś tak haotycznie grają. Machovski też puszcza. Sporo nerwów na lodzie...
Za to Ocelari ostatnio pewni. Mimo przegranego meczu w Brnie, bez strzelonej bramki, to ja im wierzę. Dawno nie mieli takiej ofensywnej siły. Każda z formacji robi spore zamieszanie. Mocny Power Play? Wolski, Vrana, Stransky, Ruzicka. Ocelari grają wreszcie u siebie. Obrona na przyzwoitym poziomie. Gernat, Galvins... Roth głodny bramki od modrej w pp ;-)
Miałem już nie pisać w temacie, bo skuteczność w tym roku fatalna, ale... ????
Podobnie jak @rybarz (jego posta przeczytałem dosłownie przed chwilą) zwróciłem uwagę na ten mecz i szczerze mówiąc początkowo skłaniałem się ku Trzyńcowi, teraz już nie wiem, bo jest dużo "ale", a właściwie okazji do przełamań.
Sparta, faworyt wielu do mistrzostwa w kryzysie. 3 porażki z rzędu (takiej serii nie mieli w tym sezonie), 5 w ostatnich 6 meczach.
Przejrzałem ich wyniki z drużynami z top6 (Liberec, Pilzno, Trzyniec, Mlada Boleslaw, Brno) plus Mountfield (przyznajmy, że finalista Ligi Mistrzów musi być zaliczany do czołówki ligi). I co? Ano bilans 20 meczy, to 5 zwycięstw, 6 zwycięstw po dogrywce, 1 porażka po dogrywce i 8 porażek.
Na wyjazdach ten bilans wygląda jeszcze gorzej - 1 zwycięstwo, 3 zwycięstwa po dogrywce (2 z Mlada Boleslaw), 1 porażka po dogrywce i 6 porażek.
I tu ciekawostka - Sparta wygrała wszystkie dotychczasowe 3 mecze z Trzyńcem i to w regulaminowym czasie! A więc okazja do przełamania dla Trzyńca, to rzadkość by przy zbliżonym poziomie jedna drużyna wygrała 4 mecze w sezonie.
A może polubowny remis? Sparta i Pardubice w tym sezonie po 60 minutach to najczęściej remisujące drużyny (po 12x). Z tym, że Sparta ma niespotykany bilans w Europie, jeśli chodzi o przedłużony czas gry - 11 zwycięstw i tylko 1 porażka!!!
Z ciekawości sprawdziłem jeszcze bilans 1 tercji:
Jeśli chodzi o bilans ogólny, to Trzyniec jest na 1 miejscu w lidze 18-15-7, Sparta na 12 8-18-16.
W rozbiciu na dom/wyjazd, Trzyniec wciąż najlepszy 10-9-0, Sparta jest 9 4-11-8.
Pozdrawiam i powodzenia.