Hejka
Mam chwile czasu, oglądam właśnie mecz Sparta - Liberec. Pierwsza tercja super tempo,ale widać,że Liberec mocny i pewny siebie,nawet w O2 Arenie...No a Sparta jednak w lekkim kryzysie.
Patrząc na piątkową kolejkę to ja to widzę tak:
Ocelari Trinec/ podwójna szansa 1 tercja lub mecz - Sparta Praha @ 1.64
Tak jak pisałem Sparta w kryzysie. Owszem ,potencjał jest,ale coś się nie lepi ostatnio. Nie błyszczy żadna z formacji, brakuje Tomaska, Repik nic moc, obrona nie nadąża, jakoś tak haotycznie grają. Machovski też puszcza. Sporo nerwów na lodzie...
Za to Ocelari ostatnio pewni. Mimo przegranego meczu w Brnie, bez strzelonej bramki, to ja im wierzę. Dawno nie mieli takiej ofensywnej siły. Każda z formacji robi spore zamieszanie. Mocny Power Play? Wolski, Vrana, Stransky, Ruzicka. Ocelari grają wreszcie u siebie. Obrona na przyzwoitym poziomie. Gernat, Galvins... Roth głodny bramki od modrej w pp ;-)
Pilzno win - HK @ 1.54
Mimo wyjazdowej porażki Pilzna, to uważam,że u siebie z HK powinni wygrać mecz. Jak popatrzymy na bilans meczy u siebie, to Pilzno jest zdecydowanym faworytem. Mają mocną formacje pp z gwiazdą ELH Gulasem, Mertlem, do tego Kantner i spółka. Obrona też solidna.
Za to HK wydaje się,że ma troszkę inne priorytety. Już we wtorek grają finał
LM z Frolundą. Mam wrażenie,że w swoim stylu będą grać mocno defensywnie, walcząc o wynik, bez fajerwerków.
Do tego coś mnie ciągnie w stronę Mladej, bo z tego co pamiętam to oni potrafia grać z Kometa .
X / Mlada @ 2.06 wygląda dobrze,
Do tego obie strzelą 2+ @ 1.56 w meczu Pardubice - Litvinov?, może Zlin? ...hmmm. co myślicie?
Co do graczy to w ostatniej kolejce trafiłem trio Gulas, Mueller, Bukarts i co ciekawe byli to strzelcy jedynych goli swoich drużyn ;-) Tym bardziej cieszy, bo tak jeszcze nie miałem.
Jak
fortuna wystawi kursy to może jeszcze coś podrzuce na kb+ ;-)
Pozdrawiam