>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

Tennis by Lutek

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#23 ~ bilans października: -191 PLN
ATP Valencia &amp; Bazylea - start: 13:00

???? Sam Querrey (USA) vs. Feliciano Lopez (ESP) ▶ [2,35] ⛔
----------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 135 PLN

W tym sezonie obaj tenisisci zdążyli już dwukrotnie grać ze sobą, a w ostatnim meczu wygrał własnie Lopez - w Pekinie. Urozmaicenie w grze jak dla mnie Lalo posiada nieco większe, szczególnie z technicznego punktu widzenia. Dlatego też w wymianach ta przewaga powinna być po jego stronie, nawet ze względu na nieco wolniejszą nawierzchnię. Jedynie wobec czego mogę mieć obawy to record Lopeza w tym turnieju z przeszłości, ale wiadomo - nic nie trwa wiecznie i dziś dogodna okazja, by po raz 3 w karierze ograć wielkiego Sama na własnym terenie.

???? Jarko &quot;Shark&quot; Nieminen (FIN) vs. Kevin Anderson (RSA) ▶ [2,30] ⛔
--------------------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 130 PLN

Teraz trochę z Bazyleii. Nawierzchnia tutaj jest nieco szybsza, co na pewno dodaje handikapu osobą lubiącym kosić swoim serwisem - a mowa o Andersonie. Problem tylko w tym ,że Kevin ostatnio dość często miewa momenty, gdzie po prostu nie potrafi sie wstrzelić w mecz, a jeśli już jest okey, to popełnia szereg innych, głupich błędów a jego gra z głębi kortu jest całkowicie pozbawiona wyrazu. Tak było w niedalekiej przeszłości. Nie bronię tutaj Nieminena, ponieważ ostatnio czy w Chinach czy w Sztokholmie całkowicie mu nie wyszło ,a w Szanghaju katem okazał się właśnie Anderson. Uważam jednak, że dla niego sezon halowy na pewno nie zakończył się po udanym turnieju w Tajlandii. Reasumując, Anderson to niestety drewniany materiał i cięzko mi zaufać temu tenisiscie, a przy drugim podejściu jest jak najbardziej do ogrania i dziś nie poskromie szans po stronie Fina.

???? Grigor Dimitrov (BUL) vs. Victor Troicki (SRB) ▶ [2,18] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 118 PLN

Młody Grisha przeciwko mającemu kolejny, nieudany sezon Troickiemu. Obaj ostatnio nie są w stanie na dłużej zadomowić się w żadnym turnieju, ale jeden jak i drugi grać w hali potrafi. Co ciekawe, na przełomie kilku lat nie grali jeszcze ze sobą a ni razu. Dziś mimo wszystko wybieram stronę Bułgara, jako zawodnikowi oddającego o wiele więcej na korcie niż w przypadku Serba, który jest do bólu nieregularny i olewacki.

Otrzymane punkty reputacji: +9
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#24 ~ bilans października: -273 PLN
ATP Valencia &amp; Bazylea - start: 17:00

???? Julien Benneteau (FRA) vs. Grigor Dimitrov (BUL) ▶ [1,90] ✅
-----------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 150 PLN / PW: 135 PLN

Bardzo przyzwoity mecz I rundy w wykonaniu Dimitrova; zafundował lekcje prawdziwego tenisa Troickiemu, który kolejny sezon niestety musi spisać na straty. Dziś zadanie nieco trudniejsze, ponieważ po drugiej strony mający z koleji &quot;udany&quot; sezon - jak nie jeden z najlepszych - Benneteau. Jego pierwszy mecz co prawda nie napierał wielkim optymizmem z Kuznetsovem, ale zdołał wyjść z opresji. Ja mimo wszystko postawię dziś na młodą strzelbę, dla którego hala całkiem dobrze się sprawdza, a po wczorajszym &quot;rutynowym&quot; zwyciestwie nad Serbem, sądze że nabrał sporej pewności siebie.

???? Fernando Verdasco (ESP) vs. Marin Cilic (CRO) ▶ [2,32] ⛔
▶ Buk: [URL='http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch']PinnacleSports[/URL] / Stawka: 100 PLN / PW: 132 PLN

Teraz trochę z mojej pechowej Valencii. Ostatnim razem typowałem pewnie w stronę Cilica, choć Verdasco po przewadze w I secie następnie dał sporo od siebie by ten mecz niestety przegrać. Dziś sądze, że to spotkanie będzie wyśmienitą dla niego okazją by zgarnąć rewanż; nawierzchnia nieco wolniejsza, co powinno bardziej pasować własnie hiszpanowi i przedewszystkim swój teren. Ponadto stoczyli tak dużo spotkań, że obaj dobrze się znają i dziś może zadecydować chociażby dyspozycja dnia. Cilic mimo wszystko nie dał mi powodów do dumy po I meczu, kiedy Klizan złoił go 6-1 w początkowej fazie. Brakło tam nieco koncentracji i trzeźwego umysłu, ale po lekkiej zadyszce konsekwentnie i z nawiązką odrobił straty. W tym meczy liczę przedewszystkim na dobre podanie ze strony Fernanda i regularność, z którą bywa u niego różnie. Tak czy owak, jestem dobrej myśli i mam nadzieję ,że publiczność mu w tym pomoże. Stawiam na Verdasco po atrakcyjnym kursie.

???? Lleyton Hewitt (AUS) vs. Ivan Dodig (CRO) ▶ [2,06] ✅
-------------------------------------------------------
▶ Buk: [URL='http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch']PinnacleSports[/URL] / Stawka: 150 PLN / PW: 159 PLN

Kolejnym moim faworytem to niewątpliwie Dodig, który błysnął już tutaj w 3 meczach nie tracąc a ni jednego seta. Wyeliminował będącego w formie Brandsa czy Kohlschreibera. Jego serwis utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie, a jeśli tak jest, to Chorwat sieje popłoch i wiele tenisistów zdaje sobie z tego sprawę. Co do Hewitta; nasz weteran przechadza się z turnieju na turniej ze swoją &#39;dziką kartą&#39; i pyknął niespodziewanie w I rundzie Monaco, któremu jak na mój gust brakło trochę ikry. Dziś będzie o wiele trudniej, tym bardziej że Dodig walczy o utrzymanie top100, który plasuje go na GS&#39;a w Australii początkiem przyszłego roku, więc motywacja spora i dodatkowo wysoka forma. Stawiam na Ivana.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#25 ~ bilans października: -79 PLN

???? Jurgen Melzer (AUT) vs. Xavier Malisse (BEL) ▶ [2,10] ⛔
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 150 PLN / PW: 165 PLN

Na początek mogący mówić o szczęsciu Malisse, który dotarł tutaj poprzez krecz Tsongi, zmierzy się z Melzerem. Forma obu tenisistów do najregularniejszych na świecie się nie zalicza i te rezulataty na hardzie nie są najlepsze, jednak w hali jeden jak i drugi błysnąć potrafi - szczególnie większe nadzieje pokładam tutaj w Belgu. Ostatnim razem obaj grali w zeszłym roku na Wimbledonie, gdzie bez problemów X-man odprawił Jurgena. Dziś - choc nie jest to ulubiona nawierzchnia Xaviera (grass), tak liczę na podobny obrót spraw, tym bardziej że ma moim zdaniem o wiele więcej do zaoferowania.

???? Gilles Muller (LUX) vs. Alexandr Dolgopolov (UKR) ▶ [2,20] ⛔
-------------------------------------------------------------
▶ Buk: [URL='http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch']PinnacleSports[/URL] / Stawka: 120 PLN / PW: 144 PLN

Tutaj zamierzam pograć w stronę z Gillesa, który ostatnio prezentuje kawał dobrego tenisa. Hala mu sprzyja, dobrze serwuje , nieźle radzi sobie z głębi kortu przy czym umiejętnie wywija swoim slajsem, który w upływie czasu jeśli tylko zostanie dopracowany , będzie na pewno bardzo skuteczną bronią. Dolgopolov: o nim wiele pisać nie trzeba - dobrze znany ze swoich chwiejności &#39;pod kopułą&#39;, lecz niezwykle utalentowany. Łatwej mogłoby się wydawać przeprawy z Volandrim po I rundzie nie miał, który z hardem nie ma nic wspólnego, a &quot;asem&quot; serwisowym częstuje kilka razy w dekadzie. Dla mnie faworytem jest Muller, który na pewno nabrał ogromnej pewności siebie po wyeliminowaniu wczoraj chociażby Raonica, czy osiągnięciu półfinału w Wiedniu. Z resztą, wiele będzie zależeć od samego Ukraińca, ale nie spodziewam tutaj się szczerze wielkich atrakcyjności z jego strony, bo udany sezon już ma raczej za sobą.

???? Sam Querrey (USA) vs. Nicolas Almagro (ESP) ▶ [1,94] ⛔
▶ Buk: [URL='http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch']PinnacleSports[/URL] / Stawka: 125 PLN / PW: 117 PLN

Querrey bardzo mi się podobał w meczu z Lopezem, podanie na wysokim poziomie, sporo piłek kończących, niezły return i ten zabójczy forhend, nie mówiąc już że i z bh radził sobie całkiem nieźle. Almagro to na pewno wielka marka, ale on z halą dla mnie przynajmniej nie ma wiele wspólnego, a przykładowo pierwszy mecz tutaj z Ferrero całkowicie to potwierdza (masa błędów). Querrey może opiera swój tenis na prostej grze, ale jest na prawdę ciężkim graczem do pokonania i Almagro jeśli nawet nie przegra, to na pewno się o tym przekona. Stawiam na Amerykanina po bardzo dobrym kursie.

???? Nicolas Davydenko (RUS) vs. Poul-Henri Mathieu (FRA) ▶ [2,73] ✅
-------------------------------------------------------------------
▶ Buk: http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&LExt=bri&refer=xforumbuchPinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 173 PLN

Mecze Davydenki staram się omijać szerokim łukiem, ale patrząc na jego aktualną formę i &quot;błysk&quot; raz do roku, strzał w tym przypadku na odradzającego się Mathieu jest moim zdaniem dobrym posunięciem. Francuz co prawda dopiero wdraża się w turnieje halowe tego sezonu i poza I rundą tutaj w Szwajcarii nic wielkiego nie pokazał, to mimo wszystko sądze że papiery posiada , by tutaj pogonić Ruskiego czołgiste. Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że w I rundzie on jak i Wawrinka nie byli pewni, który z nich ten mecz ma wygrać ????
Tym razem Poul-Henri.

Otrzymane punkty reputacji: +9
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#26 ~ bilans października: -301 PLN

???? David Goffin (BEL) vs. Jurgen Melzer (AUT) ▶ [2,20] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 240 PLN

Ku zaskoczeniu i wyeliminowaniu Isnera, będzie to pierwszy ćwierćfinał Goffina w 500-tce tego roku, mając dodatkowo dogodną okazję na zgarnięcie cennych punktów tutaj w Valencii. Na pozór mogłoby się wydawać, że Jurgen Melzer tym co oferował przez ostatnie tygodnie nie zajdzie tak daleko i dziś przed nim jeszcze trudniejsze zadanie do wykonania. Jakkolwiek by na to nie patrzeć to własnie w hali tego roku Austriak osiągał najlepsze wyniki i wygrał nawet 500-tkę w Memphis, czy wcześniej osiągając 1/4 finału w Zagrzebiu. Tutaj bez straty seta przeszedł dwie rundy i dla mnie to wystarczający aspekt, tym bardziej że jest typem gracza, który niespodziewanie pojawia się w danym evencie i potrafi wystrzelić formą przy czym osiągając dobry wynik. Nie mówiąc już że samo doświadczenie i różnica wieku przemawia tutaj zdecydowanie za słynnym deblistą, od którego Goffin może się jeszcze wiele nauczyć.

???? Grigor Dimitrov (BUL) vs. Poul-Henri Mathieu +3 (FRA) ▶ [1,88] ✅
------------------------------------------------------------------
▶ Buk: http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&LExt=bri&refer=xforumbuchPinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 176 PLN

???? Grigor Dimitrov (BUL) vs. Poul-Henri Mathieu (FRA) ▶ [2,56] ✅
---------------------------------------------------------------
▶ Buk: http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&LExt=bri&refer=xforumbuchPinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 156 PLN

Tak pewnie grający i niezwykle dokładnie serwujący wczoraj Mathieu zdecydowanie powalczy dziś z Dimitrovem. Grigor co prawda wyłapał formę w tym turnieju i nawet tak solidny Benneteau wysiadł po 3h tiebreakowej bitwie, gdzie podczas całego spotkania decydowały kluczowe akcje i zagrania. Ponadto Dimitrov na pewno umotywowany faktem, że po przebrnięciu tej rundy w kolejnej będzie czekał jego idol ze Szwajcarii. Stawka wielka, obawiam się tylko , że drugi raz z rzędu doświadczenie może w końcu tutaj wziąć górę i młodzian wyłapie jakąś zadyszkę. Podpórka gemowa na Francuza jak najbardziej na miejscu, tym bardziej że bardzo dobrze siedzi mu gra na tej nawierzchni uwzględniając wczorajszy mecz z Davydenko, który mimo wszystko nie zagrał wcale złego spotkania - a był faworytem.

Otrzymane punkty reputacji: +23
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#27 ~ bilans października: +271 PLN
ATP Bazylea - start: 14:00

???? Richard Gasquet (FRA) vs. Juan Martin Del Potro (ARG) ▶ [3,16] ⛔
--------------------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 216 PLN

Na ten pojedynek czekałem bardzo długo i w końcu obaj zmierzą się w półfinale tego pięknego turnieju - nazywanego przez niektórych 5-tym szlemem. Odnośnie Gasqueta; rewelacyjny mecz zafundował dziś z Youzhnym, pełna dominacja w I secie, solidne podanie, sporo pięknych backhendów , które z bajeczną łatwością lądowały w obrębie Rosjanina i do tego konsekwentne prowadzenie gry z głębi kortu. Drugi set był już standardem w jego wykonaniu. Przy Colonelu Gasquet wzniósł się w tym turnieju na wyżyny i moim skromnym zdaniem jutro przed nim &quot;złota&quot; szansa na osiągnięcie finału - a co się z tym wiąże - zachowa jeszcze garść nadzieji na wykopanie Tipsarevica w drodze do turnieju mistrzów w Londynie, czego mu niezmiernie życzę. Del Pony po kontuzji powrócił w wielkim stylu wygrywając 250-tkę w Wiedniu, zaliczając ponadto dobrego runa w tym evencie, choć dziś było gorąco z tenisistą, któremu nie dawałbym najmniejszych szans na wstępie - a mowa tutaj o drewnianym Andersonie. Potro był w opałach, serwis już tak nie funkcjonował, mieszał się , popełniał głupie błędy.. choć zdołał wyjść z opresji właściwie po tiebreaku w drugim secie, w których jest ostatio nie do ogrania. Pure class. Richie z jego dotychczasowych przeciwników w ciągu tych 2 tygodni będzie zdecydowanie najbardziej wymagający i szczerze posiada wiele w zanadrzu, by znaleźć sposób na bombardującego Argentyńczyka. Na pewno Potro będzie musiał poprawić swoje podanie, bo inaczej wtargnie się klapa - a w wymianach szansę widzę równe i podobnie jak dziś, liczę na te miłe dla oka popisy Gasqueta z fh &amp; bh. Kurs cacy i ja w to wchodzę.

Richie for the long-way run into London ;).

BAD ASS BET

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#27 ~ bilans października: +171 PLN
ATP Paryż / kwale - start: 12:30

???? Richardas Berankis (LTU) vs. Guillermo Garcia-Lopez (ESP) ▶ [1,56] ⛔
-----------------------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 112 PLN

Dla mnie ten słaby sezon Hiszpana powoli się kończy i dziś nie spodziewam się tutaj żadnej niespodzianki. GGL co prawda przebrnął wczoraj przez I rundę, ale łatwo nie było; poza odważną grą w ofensywie, serwis całkowicie kulał i tutaj spora przewaga dla Berankisa, który przy swoim returnie będzie miał wiele do zaoferowania. Do tego dochodzi skłonność do agresywnej gry i o niebo lepszy serwis niż Lopeza. Stawiam na Ryckę.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#29 ~ bilans października: -29 PLN
ATP Paryż - start: 12:30

???? Philipp Kohlschreiber (GER) vs. Jurek Janowicz (POL) ▶ [1,61] ⛔
???? Albert Ramos (ESP) vs. Feliciano Lopez (ESP) ▶ [1,44]
▶ Buk: PinnacleSports / AKO: 2,32 / Stawka: 150 PLN / PW: 198 PLN

O Kohlschreiberze napisał co nieco Kuchcik i ja całkowicie przychylam się do jego opini. Niemiec ostatnio nieco przystopował, jednak w Valencii zatrzymał go niesamowity w tym tygodniu Ivan Dodig w wystrzałowej formie. Ponadto umiejętności, doświadczenie i ranga turnieju przemawia tutaj za naszym sąsiadem.

Do dubla postanowiłem dokleić jeszcze typ na Lopeza. Hiszpan po klasowych meczach w zeszłym roku pokonał tutaj dwóch francuzów - Llodre oraz Monfilsa i widać było ,że swoim stylem nieźle zgrywał się z tą niezbyt szybką nawierzchnią, poza tym na pewno posiada więcej atutów niż ceglany Ramos, który w wymianach na dłuższą mete nie powinien stanowić większego zagrożenia dla swojego rodaka.

// Jutro być może podam jeszcze jakieś typy .. //

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
ATP Paryż : 14:30

???? Victor Troicki (SRB) vs. Julien Benneteau (FRA) ▶ [3,52] ⛔
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 252 PLN

W tym meczu właściwie wszystko przemawia za Benneteau; Paryż czy regularniejsza dyspozycja, ale.... Troicki pomimo swojego częstego braku zaangażowania potrafi zanotować dobry występ, co prawda zdarza się to rzadko , jednak umiejętności mimo wszystko posiada. Benneteau wyglądał mi na dość zmęczonego ostatnio i oczywiście nie skreślam tu jego szans, czy pewnego podejścia do spotkania na własnym terenie, ale uważam że oczywistym pewniakiem dziś nie jest. Liczę, że Victor postara się dać jeszcze coś od siebie w ostatnim wielkim turnieju tego roku. Pobieram.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#31 ~ bilans października: -279 PLN
ATP Paryż : 19:30

???? Marcos Baghdatis (CYP) vs. Gilles Simon (FRA) ▶ [1,72] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 144 PLN

Baghdatis po niezłym runie w Sztokholmie, w meczu z Tsongą doznał tam jakiegoś niewielkiego urazu i choć niesądze, by miało to jakiś wpływ zdrowotny, tak uważam że może się to odbić delikatnie na dyspozycji w dniu dzisiejszym. Wiadomo, Simon w ostatnich tygodniach nie zachwyca i z regularnością u niego na bakier - co pod tym względem przewagę ma na pewno Cyrpyjczyk. Uważam jednak, że przy swoim stylu i zdolnościach taktycznych znajdzie sposób na Marcosa, ponadto nawierzchnia do najszybszych nie należy i tu również przewaga dla Gillesa (w mojej opini), który dodatkowo gra u siebie i myślę, że zrobi wszystko by pokazać się z dobrej strony tutaj w Paryżu ,a na pewno lepszej niż w zeszłym roku.

Otrzymane punkty reputacji: +15
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#32 ~ bilans października: -135 PLN
ATP Paryż : 11:00

???? Jurgen Melzer (AUT) vs. Grigor Dimitrov (BUL) ▶ [2,38] ⛔
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 138 PLN

Melzer nie zawiódł mnie ostatnio z młodocianym Goffinem i dziś spodziewam się podobnego przebiegu zdarzeń z Dimitrovem. Grigor co prawda ostatnio w formie, wygrał kilka pojedynków w ładnym stylu, jednak w jego przypadku sprawy toczą się trochę inaczej gdy na przeciwko staje gracz o bardziej zaawansowanym doświadczeniu, którego można Jurgenowi niewątpliwie przypisać. Zaliczył dość dobry występ w Valencii, jedynie poza meczem z będącym na fali Dolgopolovem, ale jakkolwiek by na to nie patrzeć - dziś startuje dla obu nowy cykl, rodzą się nowe szanse i stawiam tym razem na bardziej ogranego grajka i jak już wspominałem wyżej - doświadczonego.

???? Poul Henri-Mathieu (FRA) vs. Roberto Bautista-Agut (ESP) ▶ [1,43] ✅
???? Jo-Wilfried Tsonga (FRA) vs. Julien Benneteau (FRA) ▶ [1,33] ✅
-----------------------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / AKO: 1,90 / Stawka: 200 PLN / PW: 180 PLN

W mojej opini to bardzo dobry i wielce prawdopodobny dubel. Obaj francuzi są dziś bezapelacyjnymi faworytami; Mathieu, który zaliczył rewelacyjny trip w Bazyleii i widać, że wraca do swojej dobrej formy oraz jeden z głównych kandydatów do zgarnięcia tytułu tutaj w Paryżu - Tsonga. Wiele pisać nie trzeba. Po prostu strzelać ???? .

// More to come .. //

Otrzymane punkty reputacji: +14
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik

???? Sam Querrey -2 (USA) vs. Fernando Verdasco (ESP) ▶ [1,91] ZWROT
----------------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 182 PLN

Dziś jeszcze strzał na Querreya. Różnica pomiędzy dwoma zawodnikami jeśli chodzi o formę dość spora, Verdasco nie popisal się w Azji czy nawet ostatnio w Valencii i choć Sam zawiódł mnie w poprzednim meczu z Almagro, tak sądze że tutaj posiada większego skilla pod tą nawierzchnie i przy zachowaniu odpowiedniej regularności poradzi sobie z Dasco. Ponadto jako ciekawostkę dodam, że wygrał 14 spośród 15 ostatnich meczów przeciwko leworęcznym tenisistom co na pewno jest istotnym czynnikiem w tym meczu.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#33 ~ bilans października: -55 PLN

Dziś gram nietypowo, na - mam nadzieję - dobrę zakończenie tego dość nieudanego miesiąca. Kolejny będzie zdecydowanie lepszy. Word.

???? Richard Gasquet (FRA) vs. Kevin Anderson (RSA) ▶ [3,23] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 223 PLN

Anderson w ostatnich dniach miażdzy swoim serwisem, a przekonał się o tym chociażby Pony w Bazyleii. Gasquet? niemal pozbawione szanse na awans do Londynu, ponieważ musiałby tutaj osiągnąć prawdopodobnie półfinał licząc na podknięcie Tipsarevica.

???? Juan Monaco (ARG) vs. Grigor Dimitrov (BUL) ▶ [2,13] ⛔
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 113 PLN

Dimitrov? wystrzałowa forma, wszystko ładnie siedzi, motywacja jest i jak na mój gust... jeszcze potrwa. Monaco już wydaje się być zmęczony sezonem, w Valencii odpadł niespodziewanie po I rundzie z Hewittem i dziś schody zaczną się poraz kolejny z młodym Bułgarem. Kurs zacny.

???? Michael Llodra (FRA) vs. John Isner (USA) ▶ [2,70] ✅
------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 170 PLN

Tutaj idę na szalę francuza. Isner ostatnio również podupadł, a jeśli serwis nie siedzi i punktuje go &quot;2x niższy Goffin&quot; , to jest coś nie tak. Jakkolwiek, sezon udany , jednak dziś czuję ,że robotę wykona niezwykle utalentowany technicznie Llodra, nie mówiąc już że to on powinien dyktować warunki z głębi kortu.

???? Juan Martin Del Potro (ARG) vs. Alejandro Falla (COL) ▶ [8,00] ⛔
▶ Buk: bet365 / Stawka: 50 PLN / PW: 350 PLN

Pony? Pony? rewelacyjny turniej w Bazyleii, tak więc dziś... teoretycznie można liczyć na delikatny &#39;upset a la Dolgopolov&quot; i odpoczynek przed zbliżającym się turnieju w Londynie.

???? Poul-Henri Mathieu (FRA) vs. Andy Murray (GBR) ▶ [11,50] ⛔
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 50 PLN / PW: 575 PLN

Mathieu? dlaczego nie. Może akurat zagra swój mecz życia podkreślając wielki powrot i z dnia na dzień pnącą się na wyżyny formę. Wczoraj rozegrał z Bautistą jeden z najdłuższych gemów w historii (26 minut), tak więc wola walki drzemie wielka. Warto spróbować z moim ulubieńcem ;).

???? Sam Querrey (USA) vs. Novak Djokovic (SRB) ▶ [8,00] ✅
▶ Buk: bet365 / Stawka: 50 PLN / PW: 350 PLN

I tutaj na dokładkę poślę pieniądze na wielkiego Sama ???? Djok jak to djok, mecz powinien wygrać na &quot;99%&quot;, ale...... Querrey być może zapisze się dziś do historii, kto wie.

GL

Otrzymane punkty reputacji: +13
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Statystyki za Październik (1.10 - 31.10) po 60 podanych kuponach:

Kupony podane : 60
Kupony trafione : 28
Kupony nietrafione : 31
Kupony zwrócone : 1
Suma stawek : 7,885 PLN
Suma wygranych : 8,373 PLN
Zysk/Strata : +488 PLN
Yield : 6,19%

Sierpień: +3033 PLN
Wrzesień: -1582 PLN

Październik: +498 PLN
Listopad: +353 PLN
Grudzień: +1291 PLN
Styczeń: -66 PLN
Luty: +1746 PLN
Marzec: +675 PLN
Kwiecień: -661 PLN
Maj: +1491 PLN
Czerwiec: +808 PLN
Lipiec: -1218 PLN
Sierpień: -589 PLN
Wrzesień: ---
Październik: +488 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#1 ~ bilans listopada:

???? Gilles Simon (FRA) vs. Kei Nishikori (JPN) ▶ [2,00] WALKOVER Nishikoriego = zwrot
-----------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 200 PLN
Będzie to pierwszy mecz pomiędzy Kei a Gillou w tourze i uwzględniając dość urozmaicony styl obu graczy, to spotkanie moim zdaniem nabierze jeszcze ciekawszego obrazu, ponadto rodzi się ogromna okazja do osiągnięcia nawet półfinału dla jednego czy drugiego, tym bardziej że ewentualny Berdych w kolejnej rundzie jest do pokonania biorąc pod uwagę h2h z przeszłości. Teraz do sedna; Nishikori na pewno nieco odpoczął po bajecznym runie w Tokio i tutaj w I rundzie raczej bez trudu przeszedł potyczkę z Paire. Dziś kolejny Francuz, bardziej wymagający , podobnie władający skillem w defensywie, mający zdolności do agresywnej gry i przedewszystkim z przewagą własnego terenu, który dodaje mu brakującej ostatnio pewności siebie. Obaj nie mają wielkiego serwisu i gra nie powinna się na tym w głównej mierze opierać, dlatego zdecydowanie będzie tutaj sporo wymian, na pewno też błędów po obu stronach i wiele będzie zależeć od regularności obu tenisistów. W ostatnim okresie mimo wszystko to właśnie Nishikori udowodnił ,że nie straszny mu nikt i z każdym jest w stanie rywalizować na długim &quot;wyniszczeniu&quot;. Dlatego też sądze , że i wobec &#39;taktycznego&#39; Simona znajdzie sposób i gdyby turniej w nie odbywał się w Paryżu, miałbym ku temu jeszcze większą pewność, tym bardziej że jest graczem bardziej regularnym i na mój gust w ostatnim okresie nieco lepszym. Ponadto dla Francuza tak na prawde Japończyk będzie najpoważniejszym sprawdzianem ostatnich miesięcy.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#1 ~ bilans listopada:

???? Milos Raonic (CAN) vs. Sam Querrey (USA) ▶ [2,15] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 230 PLN

Sam dokonał wczoraj rzeczy nieprawdopodobnej wygrywając z Novakiem, a co najlepsze - wychodząc ze stanu 6-0, 2-0. Jedyne obawy, jakie mogę dziś mieć odnośnie typowania amerykanina to teoretycznie gorsza dyspozycja po niespodziance z dnia poprzedniego jak to bywa w świecie ATP. Cóż, powiedzmy że Querrey to zawodowiec i dziś podejdzie do meczu solidnie przygotowany. Wszyscy wiedzą jakim serwisem dysponują obaj gracze, z tym że moim skromnym zdaniem to własnie Querrey ma więcej w zanadrzu jeśli chodzi o groundstrokes i ogólnie grę z głębi kortu, obaj nieźle zasuwają z forhendu, choć na moje oko fh Sama wydaje się precyzyjniejszy, lecz z drugiej strony Kanadyjczyk nieco lepiej włada swoim &quot;wolejem&quot;. Biorąc pod uwagę formę obu zawodników, to tutaj lepiej wypada mimo wszystko Amerykanin i dodatkowo wczorajsze zwycięstwo nad Djokovicem powinno go jeszcze bardziej podbudować i dziś pokusić się o kolejne zwycięstwo - prawdopodobnie coś na miarę ostatniego i jedynego ich meczu wygranego przez Querreya na Wimbledonie.

???? Stanislas Wawrinka (SUI) vs. David Ferrer (ESP) ▶ [3,04] ⛔
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 100 PLN / PW: 204 PLN

Wawrinka to typ gracza, który przeważnie spełnia oczekiwania gdy jest niedoceniany czy w ogóle nie faworyzowany w danym meczu, a na odwrót lubi popisać się typową klapą. Właśnie w dniu dzisiejszym, na końcowym rozkładzie stoi przed okazją by awansować do kolejnej rundy. Ferrer to klasa sama w sobie, do bólu regularny i co ciekawe - nigdy nie odpuszczający, jednak powoli zaczynam się obawiać o jego &quot;stamine&quot; tymbardziej że tuż za pasem wielki event w Londynie. Oczywiście nie chcę argumentować tutaj strzału na Szwajcara tym ,że Ferrer może odpuścić, bo dla mnie takie coś nie istnieje na takim szczeblu. Mimo wszystko David rozegrał trochę w zeszłym tygodniu, wygrał turniej w Valencii i choć wydawać by się mogło, że wiele zdrowia tam nie zostawił, tak dziś przed nim wymagający przeciwnik. Wawrinka na pewno powinien szukać swoich szans przy serwisie i przedewszystkim zniwelować do najmniejszego stopnia ilość niewymuszonych błędów, ponieważ o pozostałe rzeczy jestem spokojny i liczę tutaj na kawał dobrego tenisa w jego wykonaniu, do którego niewątpliwie jest zdolny. Istotnym faktem na pewno jest też zwycięstwo Staszka w ostatnim ich meczu w Cinncinati dwa miesiące temu (2:0). Dobry kurs i ja w to wchodzę.

GL

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik

???? Janko Tipsarevic (SRB) vs. Jurek Janowicz (POL) ▶ [1,58] ⛔ Błąd przez nieuwagę - sprostowanie
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 116 PLN

Co tu wiele mówić. Andy został dziś w imponującym stylu i dramatycznym przebiegu zdarzeń został zmieciony z kortu przez Jurasa, który dokonał największego sukcesu w swojej karierze. Run niesamowity, tym bardziej że nikt od dawna nie dokonał takiego zjazdu po TOPce będąc na takim miejscu w rankingu. Są emocje, jest niedowierzanie i jak sam Janowicz powiedział w wywiadzie - potrzebuje kilka godzin, by oswoić się z tym faktem. Niestety jutro trzeba już grać ćwierćfinał, a tam czeka rządny krwi Janko Tipsarevic, który gdzieś tam złudnie liczy jeszcze na masters w Londynie. Jurek daleko zaszedł i jak to niestety bywa w świecie ATP po takim sukcesie (vide Rosol na Wimbledonie), nazajutrz sprawy wracają do normalności. Janko jest faworytem i na pewno słusznie, a ja ten kurs śmiało pobieram.

???? Michael Llodra (FRA) vs. Sam Querrey (USA) ▶ [1,91] ✅
---------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 182 PLN

Tutaj jest nieco inna sytuacja. Llodra w tym turnieju po prostu wymiata, a 2 lata temu był bardzo bliski osiągnięcia finału po dramatycznym meczu z Soderlingiem. Niesamowicie pewnie się tu czuje, nie popełnia wielu błędów, serwisowo stoi na bardzo wysokim poziomie (nie bronił a ni jednego b-pointa od początku turnieju) i właściwie posiada wszystko, by ograć jutro Querreya. Amerykanin zagrał dziś rutynowy mecz i nie miał żadnych problemów z drewnianym Raonicem, nie wiem nawet czy średnia wymian w tym spotkaniu przekraczała 4-5 piłek. Doświadczenie spore, przychylność kibiców i wszechstronne urozmaicenie to jego broń na jutrzejszy mecz z Samem.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#3 ~ bilans listopada: +130 PLN
ATP Paryż : 19:30

???? Jo-Wilfried Tsonga (FRA) vs. David Ferrer (ESP) ▶ [2,32] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 200 PLN / PW: 264 PLN
Ferrer przy swojej nadzwyczajnej regularności i dominacji z głębi kortu będzie miał dziś sporą przewage w starciu z Francuzem. Tsonga jak niektórzy słusznie zauważyli, od jakiegoś czasu nie rozgrywa najlepszego tenisa, tym bardziej takiego na jaki go stać. Jego return pozostawia wiele do życzenia i skłonności do popełniania niewymuszonych błędów.
Ja jak już wczoraj pisałem, dla Ferrera nie ma chyba wielkiego znaczenia czy wygrał turniej w Valencii, czy za kilka dni startuje masters w Londynie, najważniejsze jest to, że przy aktualnej drabince i sytuacji w jakiej teraz się znajduje stoi przed bardzo wielką szansą na zdobycie swojego pierwszego tytułu Masters. Na pewno nie odpuści, a w samym Londynie
będzie o niebo trudniej z Federerem, Murrayem czy Djokovicem u boku. Przy aktualnej dyspozycji jest graczem bardziej kompletnym i poukładanym aniżeli Tsonga, którego właściwie ratuje tutaj swój teren i żywiołowa publiczność. Dla mnie Ferrer jako underdog.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#3 ~ bilans listopada: +376 PLN
ATP Paryż : 14:30

???? Gilles Simon (FRA) vs. Jurek Janowicz (POL) ▶ [1,69] ⛔
---------------------------------------------------------
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 250 PLN / PW: 172 PLN

Dla mnie tenis Jurka jest jeszcze zbyt chaotyczny i nie tak do końca poukładany, by jutro być na wyjściowej pozycji z tak cierpliwym i ostatnio bardzo regularnym, grającym dodatkowo agresywnie Simonem. Dziś przyznam szczerze, że Jurek poza I setem zagrał przyzwoicie; popisał się wieloma ładnymi skrótami czy kończącymi zagraniami, ale serwis był niepewny. Jutro musi to na pewno poprawić by móc myśleć o jakiejkolwiek rywalizacji z Francuzem. Ale ja osobiście jestem pewien, że Gilles da o wiele więcej od siebie niż dzisiejszy Tipsarevic i dla mnie jest murowanym faworytem. Styl Gillesa nie będzie leżał Jurkowi i to są fakty.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#1 ~ WTF:
ATP World Tour Finals - London : 14:45

???? Andy Murray (GBR) vs. Tomas Berdych (CZE) ▶ [1,40] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 350 PLN / PW: 140 PLN
Inauguracyjny mecz singlowy w Londynie i starcie gospodarza z Tomasem. Będąc szczerym i jak najbardziej obiektywnym - moim zdaniem najtrudniejszy przeciwnik Andiego w tej grupie patrząc na niewygodny styl i bardzo solidną postawę Czecha. Odkąd pamiętam i jeśli tylko Tomas był w swojej optymalnej dyspozycji, to przy swoich na prawde mocnych i rozrzucających uderzeniach sprawiał problemy Andiemu na obu skrzydłach, do tego dochodzi mocne podanie i jeden z najlepszych returnów z całej czołówki. H2H te fakty potwierdza (4:3 dla Berdycha) , ale w tym roku Andy zrobił wielki krok w przód i stał się graczem bardziej wyrafinowanym, a co za tym idzie - 2 zwycięśtwa na twardej z Berdychem w Dubaju oraz na USO, gdzie Berdych tak na prawdę rozgrywał jeden z najlepszych swoich turniejów tego sezonu. A teraz do konkretów - wychwalany przezemnie Berdych ostatnio spał trochę poniżej poziomu. Wspominane USO to był konkret, później solidnie zaprezentował się w Azji, a już nieco gorzej - ale rutynowo w Sztokholmie, jednak po ostatnim turnieju w Paryżu, gdzie właśnie przed rokiem pokonał tutaj w wielkim stylu Murraya - nie sprostał oczekiwaniom. Słabsze podanie, brak skutecznej taktyki oraz więcej niewymuszonych błędów i tutaj istotny jest fakt, że Berdych nie należy niestety do tych graczy, którzy nagle potrafią wypalić z formą w krótkim odstępie czasu, a Szkot wręcz przeciwnie i to on jest tutaj słusznym faworytem, dodatkowo po raz trzeci w tym sezonie grającym na &quot;swojej&quot; imprezie, przed własną publicznością. Spodziewam się wyrównanego meczu, ale nawet jeśli Berdych się odrodzi na pełną skalę (w co niestety wątpie) to o sukces będzie piekielnie ciężko.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
#2 ~ WTF: 140+ PLN
ATP World Tour Finals - London : 20:45

???? David Ferrer (ESP) vs. Juan Martin Del Potro (ARG) ▶ [2,36] ✅
▶ Buk: PinnacleSports / Stawka: 150 PLN / PW: 204 PLN

David Ferrer rozgrywa najlepszy sezon w swojej karierze i nie podlega to jakiejkolwiek dyskusji. W niedzielę osiągnął swój pierwszy tytuł Mastersa i moim zdaniem na dobre zadomowił się w top5. Wielu podejrzewam będzie sądzić, że te 11 meczów rozegranych w ciągu 16 dni ( 2 tytuły ) dadzą o sobie w końcu znać, ale ja wobec tego nie mam większych obaw, bowiem jest jednym z najlepiej przygotowanych fizycznie tenisistów z całej czołówki. A przechodząc do konkretów: w ciągu roku rozegrali 3 spotkania które Ferrer wyciągnął na swoją korzyść na każdej możliwej nawierzchni (clay, grass, hard). Jutro został jeszcze niezbyt szybki indoor hard, który powinien bardziej wpłynąć właściwie na korzyść Hiszpana jeśli chodzi o jego styl i dysponowany arsenał. Ferrer potrafi skutecznie &quot;mijać&quot;, jest regularny, łupie aż miło po krosie ze swojego fh ,umie wdać się w długie wymiany, które owocowały w korzystny dla niego rozrachunek chociażby na ostatni meczu podczas Wimbledonu, gdzie bez większych problemów wygrał to spotkanie z Argentyńczykiem 3:0. Jutro oczekuję podobnego scenariuszu i ilekroć Potro będzie walił silniej ze swojego forhendu, tym bardziej będzie skazany na wyciąganie ze strony regularnego Hiszpana. Jak już wspominałem H2H mówi bardzo wiele z ich dotychczasowego dorobku, szczególnie dwa ostatnie mecze, kiedy to Pics rutynowo zabiegał i unicestwił wielkiego Argentyńczyka. Poza tym ten mecz może mieć kluczowe znaczenie o wyjściu z drugiego miejsca w grupie dla obu tenisistów, tym bardziej że z Federerem jeden jak i drugi będzie miał o wiele więcej trudu, dlatego tutaj widzę jeszcze większą motywacje ze strony Davida. Reasumując; dla mnie większość czynników przemawia tutaj właśnie za starszym Hiszpanem i być może Potro słusznie jest uznawany za faworyta uwzględniając ostatni maraton Ferrera, ale jak już wspominałem - o to się nie obawiam zbytnio i uważam, że podejdzie do tego meczu bardzo dobrze przygotowany i jeszcze lepiej zmotywowany na czwarte zwycięstwo w ciągu 12 miesięcy z Ponym. Kurs bardzo dobry i ja w to wchodzę.

Do góry Bottom