>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tennis by Lutek

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) French Open: (8-1) +584 PLN

Grand Slam # RG - start: 11:00

#53 ???? Donald Young (USA) vs. Grigor Dimitrov (BUL) over 33,5 ▶ [1,83] *(8/10) ⛔
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW:
100 PLN

Young jak i Dimitrov do najregularniejszych graczy nie nalezą biorąc pod uwagę ich ostatnie wyniki, szczególnie mam na myśli tutaj Amerykanina ,który w tym roku gra na prawdę słabo. Jednak czy Grisha jest w stanie wygrać tutaj pewnie w 3 setach? Szczerze to nie mam do niego zaufania, tym bardziej że Young spośród dwóch wygranych meczów tego sezonu, raz wygrał własnie z Bułgarem i jak najbardziej uważam ,że jest w stanie tutaj seta przynajmniej zdobyć na pokrycie lini ,a czas najwyższy złapać się za co trzeba i zacząć coś lepiej grać.

#54 ???? Janko Tipsarevic (SRB) vs. Sam Querrey (USA) over 34,5 ▶ [1,83] *(8/10) ✅
-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
100 PLN

Tipsarevic to faworyt tego spotkania, ale wbrew pozorom nie powinien mieć łatwej przeprawy z Samem, który w tym roku osiąga całkiem przyzwoite wyniki na cegle i podobnie jak w/w Young - stać go na pewno na urwanie chociażby seta Serbowi ,czy nawet wyrównany mecz patrząc dodatkowo na ich h2h w którym Amerykanin prowadzi 2:1. Serwis siedzi, uderzyć z fh potrafi i na pewno sposobu na nielubiącego cegły Janka dziś będzie skutecznie szukał.

#55 ???? Dimitry Tursunov (RUS) vs. Go Soeda (JPN) ▶ [1,39] *(9/10) ⛔
#55 ???? Daniel Gimeno-Traver (ESP) vs. Florian Mayer (GER) ▶ [1,30] *(9/10) ✅
#55 ???? Lukas Rosol (CZE) vs. Carlos Berlocq (ARG) ▶ [1,25] *(9/10)
---------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ AKO : 2,27 / Stawka: 100 PLN / PW:
127 PLN

Na dodatek trippel wyszukanych dziś przezemnie faworytów. Soeda z Tursunovem został ładnie już opisany i wiele dodawać nie trzeba, może poza tym że aktualnie dzieli ich spora przepaść. Mayer nie trafił na zbyt łatwego rywala, który dodatkowo specjalizuje się na takich własnie nawierzchniach ,ale sam grać tutaj potrafi i myślę ,że zadba przy swoim pokaźnym arsenale o interes tutaj. Berlocq to walczak jakich mało i takie mecze z Rosołem w pierwszej rundzie wygrać powinien bez problemów.

-120 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) French Open: (9-3) +464 PLN

#56 ???? Juan Carlos Ferrero (ESP) vs. Marin Cilic (CRO) ▶ [2,31] *(7/10) ⛔
----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW:
131 PLN

#57 ???? Juan Carlos Ferrero (ESP) vs. Marin Cilic (CRO) over 37,5 ▶ [1,82] *(8/10) ⛔
-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
98 PLN

Na jutrzejszy dzień pod lupę jako główny mecz wziąłem spotkanie pomiędzy Ferrero a Cilicem. Obserwuję sobie Hiszpana od jakiegoś czasu i trzeba przyznać, że pomimo wieku powoli wraca do swojej fajnej dyspozycji, która służyła mu jeszcze pod koniec zeszłego sezonu. W pierwszej rundzie bezproblemowo wyeliminował Francuza Desnieresa, który fakt faktem wielkim zawodnikiem nie jest, ale mimo wszystko widać że Carlosowi ten klimat tutaj powinien pasować. Dla przypomnienia warto wspomnieć, że przed laty był tutaj nawet mistrzem, tak więc nawierzchnia całkowicie odpowiada i mogę śmiało rzecz, że powinna nawet bardziej niż Cilicowi, który przy swoim typowo &#39;przebijackim&#39; stylu według mnie bardziej pasuje na korty twarde. W zeszłym sezonie odpadł już w I rundzie z Ramirezem-Hidago, więc punktów żadnych do obrony tutaj nie ma. Ferrero jak i Cilic dysponują przyzwoitym serwisem, z głębi kortu również można się spodziewać zaaganżowania z obu stron, pytanie tylko czy Marinowi wystarczy na tyle cierpliwości z graczem pokroju Juana ,który na cegle czuje się jak ryba w wodzie i potrafi trzymać tą piłkę w korcie. Osobiście jakoś nigdy nie przepadałem za Chorwatem, który poza dobrze spisującym się serwisem, grę sprowadza typowo na ciągłe przebijanie, bez większego arsenału urozmaiceń. Nie mówiac już ile razy nadużył mojego zaufania. Sądze, że doświadczony Hiszpan choć łatwo miał nie będzie, to mimo wszystko powinien zadbać tutaj o swój interes, tym bardziej w wielkim szlemie gdzie jego możliwości i motywacja są jeszcze większe.

Dobrą opcją wydaje się być też over w tym meczu.

#58 ???? Andreas Seppi (ITA) vs. Mikhail Kukushkin (KAZ) over 35,5 ▶ [1,81] *(8/10) ✅
--------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
97 PLN

Seppi w formie, trzeba mu to przyznać jednak w roli &quot;wielkiego&quot; faworyta jakoś trudno mi go umieścić naprzeciwko walecznemu Kukushkinowi. Kazach w tym sezonie zanotował kilka wielkich zwycięstw, nie mówiąc już o jego ćwierćfinale w Australian Open. Ambicje wielkie, waleczność i talent. Z Andreasem mogą być problemy, ale niesądze by był to typowo jednostronny mecz na korzyść Włocha.

#59 ???? Stanisław Wawrinka (SUI) vs. Pablo Andujar-Alba (ESP) over 34 ▶ [1,83] *(8/10) ✅
-------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
100 PLN

Grałem ostatnio over w meczu pomiędzy Wawrinką i Cippolą (nie wkleiłem do tematu) i zamierzam pograć podobnie tym razem. Wawrinka na korcie i ogólnie w meczu przechodzi różne &quot;fazy&quot;; potrafi być w gazie, trzymać ten swój niezły poziom, aż nagle coś w nim pęknie i zaczyna psuć. Ot cały Szwajcar - nieprzewidywalny i wręcz chimeryczny. Włoch pogonił go do samego końca wychodząc ze stanu 2:0 na 5 setów i gdyby nie &#39;zimny prysznic&#39; Staszka, mogłoby być różnie. Andujar na cegle również grać potrafi i myślę, że momentami znajdzie swój pomysł na świrowatego Szwajcara. Stawiam na over.

#60 ???? Victor Troicki (SRB) vs. Fabio Fognini (ITA) over 37,5 ▶ [1,89] *(8/10) ✅
▶ Buk:
107 PLN

Trafne wytypowanie zwycięzcy tego meczu biorąc pod uwagę nieprzewidywalność i częste utrudnianie sobie życia na korcie obu graczy - jest przynajmniej dla mnie trudnym tutaj zadaniem. Nie mniej jednak, opcja overowa wygląda tutaj fajnie, tym bardziej że obaj rok temu doszli tutaj do ćwierćfinału, więc walka powinna być długa i interesująca (choć z tym drugim może być różnie). Stawiam podobnie na over.

+84 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) Stanley Cup Final

I w końcu po kilku dniach doczekaliśmy się wielkiego finału pomiędzy Kings a Devils. Dla mnie wymarzona para, na którą tak na prawdę liczyłem jeszcze kilka tygodni temu. Dla wielu faworytem są Kings, którzy grają rewelacyjny hokej w tych playoffach, ponadto nie przegrali żadnego spotkania wyjazdowego i są niesamowicie pewni siebie oraz dokładni pod każdym względem. Jednak dla mnie niesłuszne jest skreślanie tak dobrze zorganizowanej ekipy jaką są Diabły, bo podobnie jak Kings odwalili tutaj kawał znakomitej roboty począwszy od Brodeura na bramce, po niezwykle ściśniętą defensywę ,taktyczny forechecking czy agresywne linie na przodach, które są w stanie przedrzeć się przez najbardziej żelazne zapory. Zaowocowało to wszystko najpierw pewnym wypunktowaniem Lotników i później rozbiciem Rangers i tym samym dwukrotnym zdobyciem cieżkiego, jak nie najcięższego terenu w całej lidze - Madison Square Garden w NY. Po obu stronach wyśmienici trenerzy ze sporym urozmaiceniem strategicznym i mam nadzieję ,że będziemy tutaj świadkami bardzo ciekawych spotkań na wysokim poziomie i dlatego nie sądze, by w jakąkolwiek stronę przytrafił się jednostronny scenariusz. Przyglądając się obu ekipom od samego początku, cięzko na pierwszy rzut oka wyłonić zwycięzcę ,ale jak już pisałem wyżej - wielu ludzi na wstępie skreśla Diabłów, a ja uważam, że mają ogromny potencjał by tutaj namieszać. Tak też wytypuję od samego początku.

New Jersey Devils (Stanley Cup winner , best of 7) @ 2,53 - stawka : 200 PLN - do wygrania : 306 PLN

Jako ciekawostkę dodam, że bilans Kings w tych playoffach wynosi 12-2 (12 zwycięstw, 2 porażki), a patrząc w przeszłość to w 1995 roku własnie w finale Stanleya Devils podejmowali Wings, którzy mieli podobny bilans (12-2) a mimo to przegrali z Diabłami. Podobnie było z Ducks w 2003 roku, gdzie po raz drugi Diabły byli lepsi z takim samym bilansem Kaczorów. Wiadomo ,że to tylko statystyki, ale coś musi być na rzeczy ;).

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 2:00

#61 :hokej:
Los Angeles Kings @ New Jersey Devils OT
▶ [1,97] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
105 PLN / PW: 102 PLN

Dziś w pierwszym meczu stawiam również na Devils, którzy rozpoczynają dwa spotkania na własnym terenie i będzie dla nich niezwykle ważne, by dobrze wejść od samego początku.

A tutaj prawdziwa moc Diabłów:

http://www.youtube.com/watch?v=Ieh0qiZ1JNg&amp;amp;feature=related

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) French Open: (12-5) +548 PLN

Dziś tak bez większego rozpisywania się, bo czasu brak......

#62 ???? Bernard Tomic (AUS) vs. Santiago Giraldo (COL) ▶ [1,97] *(7/10) ⛔
----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 105 PLN / PW:
102 PLN

Chwile zastanawialem się nad tym typem, aż w końcu strzał padł na Tomica. Obaj obdarzeni sporym talentem i może Giraldo lepszy na cegle, jednak Tomic spisuje się na tej nawierzchni coraz lepiej i ze swoimi umiejętnościami w defensywie myślę ,że znajdzie sposób na atakującego Kolumbijczyka. Ostatni raz grali w Madrycie, gdzie Australijczyk wygrał 2:1.

Całkowicie zawiodłem się dziś na tym zarozumiałym smarku.. dalszy komentarz zbędny.

#63 ???? Juan Monaco (ARG) vs. Lukas Rosol (CZE) over 32,5 ▶ [1,78] *(8/10) ⛔
--------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
94 PLN

Tutaj standardowo wybrałem over. Rosol zaskoczył mnie w ostatnim meczu pokonując Carlosa Berlocq, tym bardziej że kontrolował cały przebieg i grał na prawdę będąc pewnym swego. Dziś jeszcze trudniejsza przeszkoda, bowiem po drugiej stronie Monaco, jednak on sam nie doprowadził omal do 5-setówki z Francuzem Rufinem. Myślę, że po tym &#39;wielkim&#39; zwycięstwie w I rundzie Czecha, bedzie go stać tutaj na walkę i ewentualnie urwanie chociażby seta.

Zabrakło jednego gemika ;- )

#64 ???? Phillip Kohlschreiber (GER) vs. Leonardo Mayer (ARG) over 35,5 ▶ [1,87] *(8/10) ✅
▶ Buk:
104 PLN

Obaj zawodnicy w dość dobrej formie tego sezonu, szczególnie jeśli chodzi o Niemca, który poprawił znacznie swoją grę. Jednak do najregularniejszych graczy nie należy i gracz pokroju Mayera może tutaj lekki opór postawić, tym bardziej że cegła mu nie jest obca.
-121 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Statystyki za Maj (1.5 - 31.5) po 64 podanych kuponach:
Kupony podane : 64
Kupony trafione : 39 - 60,94%
Kupony nietrafione : 24
Kupony zwrócone : 1
Suma stawek : 6,777 PLN
Suma wygranych : 8,268 PLN
Zysk/Strata : +1491 PLN
Yield : 22%
Bilans ogólny od zapoczątkowania tematu: +6778 PLN (12.08 - 31.05)
Sierpień: +3033 PLN
Wrzesień: -1582 PLN
Październik: +498 PLN
Listopad: +353 PLN
Grudzień: +1291 PLN
Styczeń: -66 PLN
Luty: +1746 PLN
Marzec: +675 PLN
Kwiecień: -661 PLN
Maj: +1491 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +20
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) French Open: (13-7) +427 PLN

#65 ???? Juan Martin Del Potro (ARG) vs. Marin Cilic (CRO) ▶ [3,45] *(6/10) ⛔
------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 50 PLN / PW:
122 PLN

#66 ???? Juan Martin Del Potro (ARG) vs. Marin Cilic +5,5 (CRO) ▶ [1,78] *(8/10) ⛔
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 130 PLN / PW:
101 PLN

Potro we wczorajszym meczu z Vasselinem, a właściwie przez pierwszą połowę był cieniem samego siebie. Przedewszystkim fizycznie nie wyglądał najlepiej, przez co słabo się poruszał na korcie i przez pewien okres Francuz znalazł skuteczną broń poprzez swoje umiejętne dropszoty. Nie mówiąc już, że miał wielką okazję na wygranie drugiego seta przy stanie 4-3/40-0 ale własnie w tym kluczowym momencie Juan był w stanie odwrócić całkowicie losy meczu na swoją korzyść. Później już serwis funkcjonował na wyższym levelu, lepiej się poruszał, grał agresywnie i można było jasno stwierdzić, że zwycięzca był już tylko jeden. Widać było dokładnie, że problem z kolanem doskwiera mu coraz bardziej i z meczu na mecz poprzeczka będzie uniesiona dla Argentyńczyka coraz wyżej. Uważam więc, że problemy mogą się już zacząć jutro w meczu z Cilicem. Chorwat nie zagrał rewelacyjnego spotkania w I rundzie, ale w drugim pojedynku z Ferrero udowodnił ,że dyspozycja mu służy i całkiem dobrze czuje się na tych ceglanych kortach. Serwis nienajgorszy, nieźle się porusza, pondato ograniczył ilość błędów własnych i całkiem nieźle prowadził wymiany o czym przekonał się Hiszpan miotany z jednego skrzydła na drugie, i jak powalczył w I secie, tak w drugim oraz trzecim nie miał wiele do powiedzenia. Postanowiłem więc, że spróbuję strzału tutaj w Marina - co prawda nie należy do graczy, którym można ufać, ale widać że chłop się stara i jestem pewien, że jeśli tylko utrzyma dyspozycje z przedwczoraj to kulejący Potro będzie miał nielada problem przy tych szybkich wymianach.

#67 ???? Gilles Simon (FRA) vs. Stanislas Wawrinka (SUI) ▶ [2,12] *(7/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
112 PLN

Drugie ciekawe spotkanie to niewątpliwie starcie Stana z Simonem. Szczerze powiedziawszy, gdyby mecz był rozgrywany na kortach twardych , to bez wahania strzelałbym w Gillesa. Tutaj sprawy mogą przybrać bardziej wyrównanego przebiegu. Nie mniej jednak patrząc na te dwa mecze Szwajcara, to przedewszystkim mnoży się ilość popełnianych przez niego niewymuszonych błędów i niepewnej postawy na korcie. Simon może w tych statystykach lepiej się nie prezentuje, ale potrafi jednak na dłuższą mete umiejętnie utrzymać tą piłkę, co przy długotrwałych wymianach będzie na pewno wielkim wyzwaniem dla Wawrinki, który jak już wspominałem - z regularnością nie ma wiele wspólnego i woli raczej szybciej skończyć, co z czasem zaowocuje popełnianiem przez niego błędów. Dodatkowo publiczność i własny teren będą tutaj przemawiać zdecydowanie za Simonem.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) French Open: (13-10) +147 PLN

#4 ???? Juan Monaco (ARG) vs. Milos Raonic (CAN) over 40,5 ▶ [1,93] *(8/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka: 110 PLN / PW: 102
PLN

#5 ???? Janko Tipsarevic (SRB) vs. Julien Benneteau (FRA) over 36,5 ▶ [1,92] *(8/10) ⛔
---------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 110 PLN / PW: 101
PLN

#6 ???? Nicolas Almagro (ESP) vs. Leo Mayer (ARG) over 35,5 ▶ [1,85] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW: 102
PLN

W dniu dzisiejszym gram własnie tak. Wczoraj brakło szczęscia, szczególnie w meczu Simona, który miał zwycięstwo na wyciągnięcie ręki....

Odnośnie spotkań. Monaco jest dla mnie faworytem do zwycięstwa, ale młody na pewno łatwo się tutaj nie podda i będzie kosił swoim serwisem. TB murowany, i ponad 3 sety również. W drugim meczu Francuz Benneteau również na straty spisany nie jest, chociaż Serb powinien to wygrać - ale czy gładko - wątpię. W 3 meczu pomiędzy Almugro i Mayerem, również nie spodziewam się gładkiego zwycięstwa Hiszpana, tym bardziej że już w pierwszym i drugim meczu byl bliski straty seta, a sam Mayer bardzo dobrze się tutaj spisuje. Szczególnie serwis siedzi i jest dość regularny.

-128 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Stanley Cup Final (Kings - Devils 1:0)

#7 :hokej:
▶ [1,88] *(8/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
215 PLN / PW: 190 PLN
W pierwszym spotkaniu w Newark górą okazali się po dogrywce Kings. Ogólem cały mecz przebiegał właściwie na wzajemnym wyczuciu obu ekip ze sporym zaangażowaniem w siły defensywne i można spokojnie powiedzieć, że praktycznie do samego końca Diabły kontrolowali przebieg swojej gry. Mieli kilka rewelacyjnych okazji, szczególnie w III tercji oraz w dogrywce, gdzie na ich nieszczęscie po zamieszaniu pod bramką Quicka, Królowie wypuścili się z kontrą i będąc sam na sam z Brodeurem Kopitar nie przepaścił swojej stuprocentowej okazji. Dziś Diabły muszą postawić wszystko na jedną kartę, bowiem dla nich w przypadku drugiej porażki w NJ rzeczą praktycznie niemożliwą będzie już odrabianie strat w Los Angeles ze stanu 2:0. Czy są w stanie tego dokonać? Uważam, że jak najbardziej patrząc na ich strategię gry z Kings. Potrafią umiejętnie trzymać krążek, narzucają często agresywny styl w ofensywie i nawet tak żelazne zaplecze na tyłach Kings będzie miało sporo pracy, a przekonali się już wcześniej o tym Rangers. Uważam, że De Boer ustawi dzisiaj na tyle dobrze linie, że w połączeniu z nutką desperacji oraz odpowiednią taktyką będą w stanie wyrównać stan serii. Co prawda Kings nie przegrali jeszcze na wyjeździe w tych playoffach, ale dla mnie i podejrzewam ,że dla gospodarzy nie jest to żaden powód do zmartwień, bo udowodnili że grać z nimi potrafią, a wynik z pierwszego spotkania nie był w żadnym stopniu odzwierciedleniem dominacji gości. Stawiam na Devils.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) French Open: (14-12) +39 PLN

Grand Slam # RG - start: 15:30

#8 ???? Andy Murray (GBR) vs. Richard Gasquet (FRA) ▶ [1,67] *(8/10) ✅
--------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW:
100 PLN

Z plecami Andiego wszystko w porządku i przedwczoraj nie pozostawił złudzeń Kolumbijczykowi Giraldo odprawiając go gładko w 3-setach. Murray był zawsze dla mnie typem zawodnika, który potrzebuje czasu i odpowiedniego podkręcenia w sobie, by pewnie wejść w turniej. Tego własnie po nim się spodziewałem, że z kolejnej rundy na rundę będzie grał coraz lepiej będąc jednocześnie pewnym swego. Jeśli tylko zdrowie na to pozwoli, to dla mnie jest dzisiaj zdecydowanym faworytem w starciu z Gasquetem. Fakt faktem, pokonał go w ostatnim turnieju w Rzymie, jednak wtedy było widać po Szkocie, że brakuje mu nieco zapału i motywacji. W GS&#39;ie sprawy będą wyglądać inaczej i nawet pomimo tego ,że Gasquet gra u siebie to sądze że to właśnie do Murraya należy rewanż jako zawodnika z większym arsenałem.

Otrzymane punkty reputacji: +20
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Stanley Cup Final (Kings - Devils 2:0)

#9 :hokej:
New Jersey Devils OT @ Los Angeles Kings
▶ [2,42] *(7/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 142 PLN
A więc Kings prowadzą 2:0 w serii, gdzie po drugim meczu mieliśmy powtórkę wyniku z pierwszego spotkania. Muszę przyznać, że Diabły zagrali kolejny dobry mecz - momentami prezentując się znacznie lepiej niż Kings. Przedewszystkim zagrali bardziej agresywnie i z większym zaangażowaniem w ofensywę, co przełożyło się na sporą ilość oddanych strzałów. Dobre zawody rozegrał również Brodeur popisując się kilkoma znakomitymi interwencjami. Ogólnie rzecz biorąc Devils zrobili wszystko, by ten mecz wygrać - jednak Kings po raz kolejny szczęsliwie dopięli swego w dogrywce. Pisałem ostatnio ,że przy takim przebiegu zdarzeń na korzyść Kings, Diabły będą już praktycznie pogrzebani. Ja jednak uważam, że dziś pójdą za ciosem i będą w stanie coś tutaj jeszcze zdziałać, tym bardziej że te dwa pierwsze mecze pokazały, że mają zdecydowanie ku temu potencjał. Kurs bardzo adekwatny co do ryzyka, tym bardziej że u siebie Królowie już są do pokonania, a udowodnili to chociażby nie tak dawno Kojoty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) French Open: (15-12) +139 PLN

Grand Slam # RG - start: 15:30

#10 ???? Novak Djokovic (SRB) vs. Jo-Wilfried Tsonga (FRA) ▶ [1,21] *(9/10) ✅
#10 ???? Roger Federer (SUI) vs. Juan Martin Del Potro (ARG) ▶ [1,36] *(9/10) ✅
▶ Buk:
/ AKO : 1,65 / Stawka: 200 PLN / PW:
130 PLN

W przypadku jutrzejszych meczów moim zdaniem nie ma innej opcji jak pójście typowo na łatwiznę. Federer może tracił tutaj sety z nieco przeciętną &#39;elitą&#39; , ale trzeba równie dobrze brać pod uwagę, że nie musiał grać na stoprocent i dopiero teraz w ćwierćfinale może pokazać swoje oblicza. Pony po pamiętnym 2009 roku, gdzie miał na widelcu dwukrotnie Federera, od tamtej pory dostaje srogie lanie od Rogera, który nie utracił w ciągu tych 3 lat z nim ani jednego seta. Widać, że wyciągnął sobie odpowiednie wnioski jak to przystało na profesora. Dla mnie zwycięstwo Szwajcara bez dwóch zdań.

Na drugi odstrzał pójdzie Francuz Tsonga. Novak przechadzał się tutaj raczej bezproblemowo, jedynie wczoraj wielką przeszkodą okazał się Włoch Seppi, któremu ostatnio forma zdecydowanie służy i rozegrał tutaj całkiem przyzwoity turniej. Mimo wszystko, nawet po wczorajszej utracie dwóch pierwszych setów, pozostało uczucie: &quot;to i tak skończy się 3:2 dla Serba&quot;. Tak własnie przystało na numer 1. Tsonga gra fajny, ofensywny tenis ale uważam że mimo częstej utraty regularnej postawy Novaka w ostatnich dniach, dla Francuza wciąż &quot;daleka&quot; droga by pokonać go w ćwierćfinale GSa.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) French Open: (16-12) +269 PLN

Grand Slam # RG - start: 16:00
#11 ???? Andy Murray (GBR) vs. David Ferrer (ESP) ▶ [2,62] *(7/10) ⛔
------------------------------------------------------------
▶ Buk:
162 PLN
Po dzisiejszej dramaturgii w wykonaniu Novaka i Federera czas na kolejny półfinał.
Mogę podkreślić po raz drugi - z plecami Andiego wszystko w porządku i udowodnił to własnie we wczorajszej zabawie z Gasquetem, gdzie co prawda trochę ponarzekał, jednak wszystko w swoim aktorskim stylu powracając nagle do żywych i po chwili fundując lekcję rewelacynego tenisa wobec Francuza, który jak sam po meczu stwierdził: &quot;he was so lucky during the second set, so many shots, you know, not far away. He was so lucky&quot;. Śmiechu warte. Jutro czeka na niego Ferrer, z którym na cegle jeszcze nie wygrał i podobnie jak Gasquet potrafi zagrać bardzo agresywnie zachowując przy tym niezwykłą regularność i walkę do ostatniej piłki - to jest własnie wizytówka Davida. Biorąc jednak pod uwage styl w jakim rozprawił się wczoraj Szkot z Francuzem przy całym arsenale począwszy od: lobów, slajsów, dropszotów, fenomenalnego fh czy bh, skończywszy na znakomitym poruszaniu się po korcie nasuwa się tutaj myśl, że przy takiej dyspozycji będzie w stanie sprawić sporo problemów nawet tak regularnemu graczowi jakim jest Ferrer, dodatkowo na jego ulubionej nawierzchni. Dla Davida jutro na pewno wielka szansa, tym bardziej że powoli wchodzą na salony turnieje na trawie, gdzie już nie jest tak barwną postacią jak tutaj na cegle, ale z drugiej strony - Andy wciąż ma w głowie swój wymarzony tytuł wielkiego szlema i poza TOP3 przy swoim potencjale może przejechać po każdym. Value spore i jeśli zobaczymy Murraya podobnego jak wczoraj w dwóch ostatnich setach z Francuzem, to moim zdaniem Ferrer nie będzie miał wiele do zaoferowania.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) Euro 2012

Euro ~ start: 20:45

#12 ⚽ Niemcy @ Portugalia ▶ [2,23] *(8/10) ✅
----------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 123 PLN

Myślę że niemiecki team to aktualnie klasa wyżej w porównaniu do portugalczyków. Jakość, wyrafinowany styl i przedewszystkim zgrany zespół to wizytówka naszych sąsiadów. Portugalczycy mają co prawda kilku wartościowych graczy, ale jak wielu ludzi słusznie zauważyło - są to bardziej indywidualności, którzy (przykładowo Ronaldo) na tle reprezentacji wyników nigdy wybitnych nie osiągali. Value spore, tym bardziej że Niemcy są faworytem do zwycięstwa w grupie.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Stanley Cup Final (Kings - Devils 3:1)

#13 :hokej:
▶ [2,00] *(8/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 100 PLN

Po ostatnim zdobyciu LA, Devils powinni być w pewnym stopniu podbudowani przed dzisiejszym meczem w Newark zachowując jednocześnie cień szans w swoich głowach. Sporo na temat tej rywalizacji było już napisane wcześniej i tutaj wiele dodawać nie ma sensu. Ja osobiście uważam ,że dziś Diabły nie przegrają 3 meczu z rzędu na własnym terenie i rywalizacja przeniesie się spowrotem do Los Angeles.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) Euro 2012

Euro ~ start: 18:00

#14 ⚽ Hiszpania @ Włochy ▶ OBIE STRZELĄ [2,31] *(8/10) ✅
---------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 131 PLN

Na dziś wybrałem taki zakład. Obie ekipy prezentują dość wyrównany poziom, choć lekkim faworytem są tutaj Hiszpanie. Potencjał strzelecki jednak drzemie po obu stronach i myślę, że jedni jak i drudzy coś trafią.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) Euro 2012

#15 ⚽ Irlandia @ Chorwacja ▶ over 2,5 [2,83] *(7/10) ✅
-----------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 183 PLN

Biorąc pod uwagę rywali w swojej grupie (Hiszpania &amp; Włochy) ,to przypuszczam że tutaj obie ekipy będą traktowały ten mecz jako typowy &quot;must win&quot; i wobec tego spodziewam się otwartej gry od samego początku. Tym bardziej, że Chorwaci posiadają tutaj spore możliwości w ofensywie. Irlandczykom może brakuje takich indywidualności, jednak na pewno nie są tutaj spisani na straty i jak już wyżej podkreśliłem - spodziewam się kilku bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +9
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Stanley Cup Final (Kings - Devils 3:2)

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 2:00 (wtorek)

#16 :hokej:
New Jersey Devils @ Los Angeles Kings
under 4,5 ▶ [1,91] *(9/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
110 PLN / PW: 100 PLN
Postanowiłem już dziś pograć ten zakład, bo podejrzewam że jutro kurs nieco spadnie. Ogólnie chce się powstrzymać od typowania zwycięzcy w tym meczu, bo ciężko sobie wyobrazić Kings, którzy przegrywają 3 mecz z rzędu w finale Stanleya, będąc jednocześnie o krok od jego zdobycia - dodatkowo na własnym terenie. Poza tym gdzieś w środku jestem do samego końca za Devils. Uważam jednak, że &quot;under&quot; w tym spotkaniu, który padał od samego początku będzie tutaj dobrym posunięciem, tym bardziej że postawa taktyczna obu ekip jest własnie nastawiona pod taki przebieg spotkań a nie inny. Poza tym dla Kings jak i Devils jest to niezwykle ważny mecz i niesądze, by ktoś tutaj próbował pójść na żywioł przy tak ogromnej stawce.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Tennis

Aegon Championships &amp; Garry Weber Open - start: 14:00 &amp; 18:00

#17 ???? Bobby Reynolds (USA) vs. Grigor Dimitrov (BUL) ▶ [1,36] *(9/10) ✅
#17 ???? Mikhail Youzhny (RUS) vs. Robin Haase (NED) ▶ [1,46] *(9/10) ✅
---------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ AKO : 1,98 / Stawka: 100 PLN / PW:
98 PLN

Na dziś taki skromny dubelek. Grigor zaimponował ostatnio na RG po bardzo dobrym meczu z Youngiem oraz w kolejnej rundzie z Gasquetem, gdzie niestety po wymarzonym początku, doznał pod koniec II seta urazu i choć walczył do końca, niestety przegrał. Dziś spodziewam się z jego strony pewnego wejścia w tournee po trawie.

Youzhny udowodnił ostatnio ,że Haase mu niestraszny pokonując go podczas French Open 3:0. Tutaj jego &quot;handicap&quot; umiejętności i urozmaicenia w grze automatycznie wzrasta ze względu na szybszą nawierzchnie. Poza tym Holender ostatnio gra strasznę w kratkę. Stawiam na pewne zwycięstwo Rosjanina.

(Seria IX) Euro 2012

Euro ~ start: 18:00

#18 ⚽ Francja @ Anglia ▶ Obie strzelą [2,35] *(7/10) ✅
------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 135 PLN

Biorąc pod uwagę spore osłabienia w reprezentacji Anglii, jak chociażby brak; Rooneya czy Lamparda nasuwa się wniosek, że będzie im bardzo ciężko wygrać z dosyć mocną tego sezonu Francją. Nie mniej jednak, nie wierzę tutaj w jednostronny przebieg meczu, tym bardziej że obie ekipy w przypadku remisu na pewno nie będą w złej sytuacji uwzględniając fakt, że są głównymi faworytami do wyjścia z grupy. Pomimo tych osłabień ze strony Anglików, myślę że wciąż stać ich na dobrą grę i nawet ustrzelenie jakiejś bramki patrząc dodatkowo na niezbyt mocną defensywę Francuzów. Typował tutaj zwycięzcy nie mam zamiaru, ale uważam że typ na ustrzelenie gola przez obie ekipy jak najbardziej na miejscu. A oto trochę historii z pierwszych meczów na wielkich imprezach Anglików:
Jak widać, począwszy od 1996 roku w każdym z pierwszych spotkań trafiali przynajmniej jedną bramkę i sądze, że wiele się dziś nie zmieni i powtórzą to po raz kolejny.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Euro 2012

#19 ⚽ Ukraina @ Szwecja ▶ over 2,5 [2,31] *(7/10) ✅
------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 131 PLN

Mecz otwierający dla Ukrainców, tak więc spodziewam się tutaj wielu akcji i kilku bramek. Obie ekipy wiele ze sobą nie grały w przeszłości, więc statystyki trzeba odłożyć na bok. Patrząc jednak na napierające optymizmem wyniki Szwedów w kwalifikacjach czy w ostatnich meczch towarzyskich, myślę że nie wystraszą się tutaj reprezentacji Ukrainy i pójdą na lekki żywioł z Ibrahimovicem na czele. Over 2,5 jak najbardziej na miejscu patrząc dodatkowo na niezbyt &quot;szczelną&quot; defensywę gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IX) Stanley Cup Final (Kings - Devils 3:2)

#20 :hokej:
New Jersey Devils +0,5* @ Los Angeles Kings
▶ [1,87] *(8/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
115 PLN / PW: 100 PLN

&quot;Let&#39;s roll till game seven&quot;

* - w przypadku dogrywki zakład również zostaje wygrany.

Do góry Bottom