>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tennis by Lutek

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: -45 PLN (Aussie Open: 2-2) poniedziałek: -45 PLN

Oferta na najbliższą noc niezbyt interesująca.. przynajmniej dla mnie, jednak przyjżałem się kilku meczom, które &quot;leciutko&quot; pogram i w mojej opini kursy są dość przesadzone...

ATP Australian Open (I runda) start: 1:00

#104 ???? James Duckworth (AUS) vs. Jurgen Zopp (EST) ▶ [2,75] ✅ (6-3, 6-4, 6-4)
------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 50 PLN / PW: 87 PLN

#105 ???? Ryan Sweeting (USA) vs. Mattias Bachinger (GER) ▶ [2,14] ✅ (6-4, 6-4, 6-2)
--------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 50 PLN / PW: 57 PLN

#106 ???? Pablo Andujar (ESP) vs. Igor Kunitsyn (RUS) ▶ [2,97] ✅ (6-1, 7-6, 6-0)
---------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 50 PLN / PW: 98 PLN

#107 ???? Mikhail Kukushkin (RUS) vs. Guillermo Garcia-Lopez (ESP) ▶ [2,62] ✅ (6-4, 6-3, 6-0)
---------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 50 PLN / PW: 81 PLN

+323 PLN

too easy..

Otrzymane punkty reputacji: +40
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -486 PLN (NHL styczeń: 38-5-43) poniedziałek: 1-0-2 -100 PLN

W NHL dzisiejsza noc dość średnia, jednak straty bardzo ładnie zniwelował tenis. Na początek jedno spotkanie, które zagrałem już teraz. Mam na oku jeszcze kilka meczy nad którymi się zastanawiam i po południu na pewno podam propozycje.

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 2:30

#108 :hokej:
Detroit Red Wings @ Dallas Stars OT
▶ [2,47] ⛔
-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW:
147 PLN

Kolejna próba Gwiazdek.. Wings jak i Stars rozgrywali dziś w nocy swoje mecze, także szansę pod tym względem wyrównują się, jednak w przypadku Stars nie ma mowy o zmęczeniu, bowiem przegrali swój wyjazdowy mecz w St. Louis i dodatkowo podejmują na własnym terenie Wings, z którymi mają rachunki do wyrównania za ten sezon ;). Początkiem stycznia mecz stał na dość wyrównanym poziomie, jednak Stars przegrali wtedy u siebie 5-4, a wcześniej w Detroit 5-2. Patrząc jednak w przeszłość, w szczególności na przełomie ostatnich dwóch lat - to te rezultaty u siebie Stars osiągali bardzo pozytywne i jestem zdania, że po wczorajszej porażce dziś mają sporą okazje, by się odbić jako &quot;home dog&quot; , tymbardziej patrząc w statystyki Wings i ich rezultaty &quot;back to back&quot; z początkowych spotkań u siebie grając na drugi dzień na wyjeździe. W bramce gospodarzy zobaczymy debitującego przeciwko Skrzydłom Bachmana, a u gości prawdopodobnie (nie jest to pewne źródło) rzerwowego Conklina.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -486 PLN (NHL styczeń: 38-5-43) poniedziałek: 1-0-2 -100 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 1:00

#109 :hokej:
Columbus Blue Jackets @Edmonton Oilers
over 5,5
▶ [2,07] ✅
--------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
107 PLN

W tym spotkaniu mamy doczynienia z dwoma niezbyt dobrze radzącymi sobie drużynami na tle całego sezonu. Nafciarze jak i Kurtki miewają przebłyski, jednak zdarza się to głównie w grze na własnym terenie. W przypadku gości odziwo według statystyk więcej potrafią strzelić na wyjazdach niż u siebie, także uważam że z niezbyt dobrze grającymi w defensywie Nafciarzami coś strzelą, ale na pewno też stracą, ponieważ fachowcami nie są i tracą średnio 4 gole na mecz.

#110 :hokej:
Winnipeg Jets @New Jersey Devils
under 5,5
▶ [1,78] ⛔
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 130 PLN / PW:
101 PLN

Bolączką odrzutowców to zdecydowanie skuteczność ostatnimi czasy, strzelają niewiele.. i jakby tego było mało - Mason miał wczoraj &quot;swój&quot; dzień i bronił jak najęty w meczu z Senatorami. Ponadto Diabły u siebie grają solidnie w defensywie, gdzie główną barierą jest niewątpliwie Brodeur. Większość ostatnich spotkań pomiędzy sobą kończyli underowo, tak też stawiam tym razem.

#111 :hokej:
Minnesota Wild @Philadelphia Flyers
under 5,5
▶ [1,85] ⛔
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW:
102 PLN

Dzikusy ostatni raz na wyjeździe strzelili więcej niż 2 gole dopiero 11 grudnia i ogólnie ich gra na wyjazdach całkowicie się nie układa odkąd popadli w kryzys. Trwa on już raptem ponad miesiąc i niestety nic nie wskazuje, by miałoby się coś zmienić. Może jedynie na własnych smieciach. Dziś jednak podejmą Lotników, którzy w zanadrzu mają kilka perełek, ale ostatnio również coś w kratkę jeśli chodzi o ofensywe. Stawiam tutaj zdecydowanie under. Jako ciekawostę dodam, że dziś prawdopodobnie nie wystąpi główny mentor ofensywy Wild - Koivu.

#112 :hokej:
Ottawa Senators @Toronto Maple Leafs
over 5,5
▶ [1,85] ⛔
-------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
102 PLN

Tutaj również upatruję overa. Jak wiadomo, Leafs są piekielnie mocną ekipą u siebie, dodatkowo grają bardzo dobrze w ofensywie z Lupulem i Kesselem na czele. Mogę również dodać, że do tej pory trzykrotnie grali w tym sezonie w tym 2 razy padł over.

#113 :hokej:
Boston Bruins @ Tampa Bay Lighting OT
▶ [2,68] ✅
-----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
168 PLN

Lightings ostatnio mają powody do obaw.. w polu grają nieźle, ofensywa spisuje się bardzo bardzo dobrze, jednak głównym problemem jest Gawron i Roloson w bramce. Po obiecującym tripie na własnym terenie, gdzie wygrali m.in z Flyers 5-1 czy z Hurricanes 5-2 przyszedł znów dołek, co w konsekwencji przełożyło się na 7 porażek z rzędu. Przyglądałem się jednak niejednokrotnie ich meczom i trzeba stwierdzić, że z lepszymi ekipami grają z większym polotem i wkładem całego zespołu. (wyciągnięty remis ze stanu 3:0 w kilka minut w ostatnim meczu z Pitts chociażby) Sądze więc, że dzisiaj nieźle wyglądają jako &quot;home dog&quot; podejmując nawet Bruins, którzy pomimo tego że ostatnio wygrywają, to nie wyglądają zbyt rewelacyjnie, poza tym rozgrywali w nocy ciężki mecz z Panterami zakończony dopiero w karnych. Myślę ,że Tampa będzie za wszelką cene próbować wygrać ten mecz przed nadchodzącym road trippem. Dam im kolejny raz szansę.

#114 :hokej: Ottawa Senators @ Toronto Maple Leafs OT ▶ [1,76] ⛔
#114 :hokej: Nashville Predators @ New York Rangers OT ▶ [1,55] ✅
▶ Ako: 2,75 / Buk:
175 PLN

Odnośnie Leafs jak już wspominałem - u siebie grają bardzo skutecznie i pewnie. Senatorzy choć udowodnili ostatnio ,że mogą wygrać z każdym tak dzisiaj postanowiłem ,że zagram przeciwko nim. Wczoraj przegrali u siebie z Jets i ogólnie nie wyglądało to najlepiej, do tego dochodzi fakt, że już najbliższej nocy będą grać w Toronto, co zdecydowanie przemawia na korzyść gospodarzy.

W drugim spotkaniu stawiam na zdecydowanych faworytów. Predatorzy nie wygrali meczu w Madison Square Garden od prawie dekady, dodatkowo jak w przypadku powyższego meczu grali wczoraj z Isles. Spodziewam się tutaj dość wyrównanego spotkania z małą nawiązką dla gospodarzy, którzy na pewno będą chcieli po ostatniej porażce w Montrealu podnieść nieco swoje morale na własnym terenie.

#115 :hokej: New York Islanders @ Washington Capitals OT ▶ [1,57] ⛔
#115 :hokej: Winnipeg Jets @ New Jersey Devils OT ▶ [1,55] ✅
------------------------------------------------------------------
▶ Ako: 2,44 / Buk:
144 PLN

Caps choć grają w kratkę, tak trzeba przyznać, że najlepsze wyniki osiągają u siebie. Przeciwnik choć miewa przebłyski tak niewydaje mi się, by mogli sprawiać wiele kłopotów gospodarzom. Przemawia za tym h2h, gdzie na 5 ostatnich spotkań ,tylko raz Isles zdołali wygrać z Caps i dodatkowo nasuwa się ich bilans meczów wyjazdowych. Stawiam zdecydowanie na Stołecznych.

Tutaj podbijam również na gospodarzy, którzy na przełomie dwóch ostatnich lat udowodnili ,że mają patent na Jets. Ponadto goście rozgrywali wczoraj mecz w Ottawie i po tym swoim wielkim &quot;przełamaniu&quot; złej passy sądze, że dziś powtórzy się sytuacja z soboty kiedy Devils w ładym stylu wygrali 2:1.

-295 PLN

//Nieprawdopodobnie pechowa noc ... :?

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +278 PLN (Aussie Open: 6-2) wtorek: +323 PLN

Na dziś tylko jeden mecz, który przyciągnął moją uwagę ..

ATP Australian Open (II runda) start: 5:00

#116 ???? John Isner (USA) vs. David Nalbandian (ARG) ▶ [2,20] ✅
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 120 PLN

Czuje, że Big John jest wart zachodu w tym meczu, nawet pomimo faktu że Nalbandian jest dobrym returnerem i posiada niezłe wyniki przeciwko &quot;big serverom&quot; w wielu aspektach jego kariery. Jednak nie ufam zbytnio Argentyńczykowi, który spośród jego wszystkich występów w szlemach nigdy nie osiągał jakichś oszałamiających wyników. Poza tym Isner ma bardzo udany 2010 rok i daleko nie trzeba szukać jego dobrych rezultatów: ćwierćfinał US Open i jego wyrównany mecz z Murrayem, czy w końcówce sezonu półfinał w Paryżu, gdzie niewiele brakowało i Tsonga schodziłby pokonany z kortu po bardzo wyrównanym i zaciętym meczu. Wiele w tym spotkaniu będzie zależało od returnu i serwisu Davida, inaczej John jeśli na optymalnym poziomie utrzyma serwis to będzie nie do przełamania doprowadzając do TB, gdzie już nie raz się przekonałem jakim rezultatem to się kończy z Isnerem w akcji. W wymianach również nie powinien oddalać się poziomem do Argentyńczyka, tymbardziej że poprawił znacznie swój FH. Wielką zagadką bedzie utrzymanie serwisu przez Nalbe, a patrząc na jego krótki mecz z Jarkiem w II secie, który przypominał potyczkę z WTA to może być różnie. Sądze, że po takim kursie można smiało próbować Big Johna.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -881 PLN (NHL styczeń: 40-5-48) wtorek: 2-0-5 -395 PLN

Na najbliższą noc tylko dwa spotkania ..

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 1:30

#117 :hokej:
Washington Capitals @ Montreal Canadiens OT
▶ [2,02] ⛔
------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
102 PLN

Caps po bardzo słabym meczu u siebie, gdzie nie zdołali strzelić żandego gola oddając w sumie 17 strzałów, najbliższej nocy przylatują pierwszy raz w tym sezonie do Montrealu. W tym spotkaniu niewiele przemawia na korzyść stołecznych; bardzo słabo spisują się na wyjazdach, gdzie w ciągu ostatnich 5 meczów tylko raz zdołali wygrać, w dodatku ze słabymi w tym sezonie Jackets. Ogólnie widać, że w porównaniu do poprzedniego sezonu w tym całkowicie się nie układa, a jedyne dobre wyniki osiagają u siebie - choć też zdarzają się wpadki jak chociażby dziś w nocy z Isles. Habs po ostatnim bardzo ładnym i pewnym zwycięstwie nad Rangersami na pewno będą szukać kolejnych punktów, tymbardziej że Caps rozgrywali swój mecz dzisiejszej nocy i zdecydowanie będzie to przemawiać na korzyść gospodarzy. Po takim kursie nie waham się spróbować zwłaszcza gdy Stołeczni ostatnimi czasy są tak niepoukładaną i nieregularną ekipom.

#118 :hokej:
Florida Panthers @Colorado Avalanche
over 5
▶ [1,80] ✅
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 125 PLN / PW:
102 PLN

W drugim i ostatnim spotkaniu na najbliższą noc wybrałem dość łatwy wariant, jaki wydaje się być over w tym spotkaniu.. Avs po fali ostatnich niepowodzeń i ogólnie słabej postawie w ostatnim meczu, gdzie zostali zgładzeni przez Kojotów aż 6-1 dziś rozpoczynają trip na własnej tafli i już na pierwszy rzut podejmą równie &quot;niestabilne&quot; ostatnio Koty. Zdecydowałem zagrać over i uważam, że z dziurawą ostatnio defensywą Avs nie będzie tutaj problemu na przynajmniej 5 goli w meczu. Dodatkowo na pewno coś trafią, tymbardziej że po bardzo ładnych występach jeszcze nie tak dawno nagle opuścili z tonu i są w nieciekawej sytuacji, podobnie z resztą jak goście. Spodziewam się tutaj otwartego spotkania i mam nadzieję ,że obfitego w krążki w siatce. W przypadku 5 = zwrot.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +398 PLN (Aussie Open: 7-2) środa: +120 PLN

ATP Australian Open (II runda) start: 7:00

#119 ???? Gilles Simon (FRA) vs. Julien Benneteau (FRA) ▶ [1,75] ⛔
----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW: 112 PLN

Simon.. Simon.. dla niektórych drażniący swoim sposobem gry, a przez innych lubiany za swoją konsekwencje. Według mnie jedno z najciekawszych spotkań z całego jutrzejszego repertuaru i w tym własnie spotkaniu przychylę się zdecydowanie na stronę Gillesa, który w h2h jednostronnie prowadzi ze swoim starszym rodakiem - 4-1, gdzie podczas tych czterech spotkań nie stracił a ni jednego seta, ale tutaj nie o tym. Simon nie jest może w jakiejś zastraszającej formie i męczył się nawet w swoim pierwszym meczu z nieznanym mi Tajwańczykiem, gdzie wygrał z nim dopiero po 5 setowej batalii. Jednak Simon jest typem gracza, który w takich imprezach gra z meczu na mecz coraz lepiej, a przykładem tego chciażby ostatni szlem w Nowym Jorku, gdzie po słabym występie w I rundzie z Mello, trochę lepszym spotkaniu z Garcia Lopezem, później zagrał swój chyba najlepszy mecz sezonu z Del Potro, który pod koniec meczu ledwo dyszał z tych długich wymian jakie serwował Francuz. Julien od początku pobytu w Australii prezentuje dość ułożony poziom, start może miał nieco słabszy odpadając w Brisbane już w I rundzie z Tomicem, jednak później zaliczył dobry występ w Sydney osiągając niespodziewanie finał. Dlaczego Simon? uważam, że jego styl rasowego przebijaki całkowicie nie będzie leżał Julienowi (świadczą o tym chociażby ich dotychczasowe potyczki) i konsekwentnie będzie punktował starszego rodaka, który będzie zmuszony do długich wymian co w konsekwencji zaowocuje popełnianiem niewymuszonych błędów, jakie Benek lubi serwować. Spodziewam się tutaj mimo wszystko wyrównanego spotkania i prawdopodobnie nie skończy się to w 3 setach i może być to kluczem dla Simona wobec jego stylu i na pewno sprawniejszej kondycji. Stawiam na Gillesa.

#120 ???? Victor Troicki (SRB) vs. Mikhail Kukushkin (RUS) ▶ [3,80] ✅
-------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 50 PLN / PW: 140 PLN

I tutaj spróbuję wyłapać jakiegoś doga. Troicki to moim zdaniem jeden z najbardziej przecenionych tenisistów z top 20, z koleji Kukushkin to jeden z najbardziej niedocenionych rakiet z top 100. W pierwszej rundzie bez trudu pokonał Hiszpana Garcie-Lopeza w 3 setach, a na początku swojego pobytu w Australii stoczył dość solidny mecz z Murrayem w Brisbane urywając mu nawet seta. O Troickim już wiele razy pisałem, ale można powiedzieć , bo wypalił dość dobrze od początku sezonu, jednak w paru meczach już zdążył o sobie przypomnieć jakie ma zahwiania w swojej głowie. Poza tym stoczył przedwczoraj mogłoby się wydawać dość wyrównany pojedynek z Ferrero broniąc nawet (z tego co wyliczyłem na stronie) kilka meczboli w 4 secie (nie było kamer na tamtym korcie, więc nie można było oglądać tego meczu). Kukushkin to wielka zagadka i ja a ni chwili nie waham się spróbować strzału na niego po takim kursie.

-10 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -881 PLN (NHL styczeń: 40-5-48) wtorek: 2-0-5 -395 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 4:00

#121 :hokej:
Phoenix Coyotes @ Anaheim Mighty Ducks OT
▶ [1,75] ✅
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 133 PLN / PW:
100 PLN

Mecz ten został już ładnie opisany w dziale NHL.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +388 PLN (Aussie Open: 8-3) czwartek: -10 PLN

Bardzo ładny mecz Kukushkina, jedynie szkoda Simona, który w 5 secie miał jak na tacy swojego rodaka, ale niestety - trzeźwy umysł do końca to podstawa w tenisie.

ATP Australian Open (II runda) start: 5:00

#122 ???? John Isner (USA) vs. Feliciano Lopez (ESP) ▶ [1,88] ⛔
-------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW: 132 PLN

Można sądzić, że Isner po meczu z Nalbandianem na pewno włożył sporo zdrowia w to zwycięsto, ja jednak uważam ,że to go bardziej podbuduje i efekty zmęczenia będą widoczne, ale jeszcze nie w tej fazie turnieju. Lopez zdecydowanie nie będzie taką barierą przy swoim returnie jak Nalbandian, dlatego więc widzę w tym meczu jeszcze większą przewagę przy serwisie Amerykanina i jego asowej bonanzie na korcie. Serwis Hiszpana również nie powala, patrząc na jego poprzednie mecze chociażby z Cippolą, gdzie zdobył tylko 6 asów i popełnił 5 podwójnych błędów, podczas gdy Isner z tak dobrym returnerem jak Nalbandian zdobył aż 43 asy. Ostatni raz grali trzy miesiące temu w Paryżu, gdzie Lalo przegrał łatwo w dwóch setach pomijając fakt, że był wtedy w formie. Bukmacherzy sugerują wyrównane szansę w tym meczu, ja jednak uważam ,że to Isner jest faworytem - nawierzchnia przemawia za nim i na pewno styl Lopeza, z którym potrafi się obejść. Dokładając do tego jego wolę walki i silną psychike - jak najbardziej widzę go w 4 rundzie. Go Yankee.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -779 PLN (NHL styczeń: 42-5-49) środa: 2-0-1 +102 PLN

Dziś tak ogólnie.. bez większych rozpisek.

#123 :hokej:
Pittsburgh Penguins @ New York Rangers OT
▶ [1,75] ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 133 PLN / PW:
100 PLN

Jedno z najciekawiej zapowiadających się spotkań. Penguins po fatalnej serii porażek powrócili w końcu na odpowiednie tory, jednak dziś przeciwnik niezwykle wymagający, w dodatku mocny na własnym terenie. Dotychczasowe pojedynki obu ekip zawsze przybierały ciekawych zwrotów i przeważnie zwycięsko wychodzili z tego gospodarze (na 5 ostatnich spotkań przegrali tylko 1) i uważam, że podobnie będzie tym razem.

#124 :hokej:
Minnesota Wild OT @Toronto Maple Leafs
▶ [2,47] ⛔
-------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
147 PLN

To, w jakim stylu przepuścili swój ostatni mecz Leafs z Senatorami prowadząc już 2:0 pozostawia wiele do życzenia - dodatkowo na własnym terenie, gdzie przeważnie grają nieźle. Kolejny przeciwnik wydawałoby się na papierze, że wiele szkód wyrządzić nie ma prawa patrząc na katastrofalne rezultaty, które ciągną się za nimi już prawie miesiąc. Ja jednak wierzę, że w końcu coś drgnie w dzikusach i choć w niewielkim stopniu przybliżą się do niedawnych osiągnieć. Leafs przegrali swoje 3 ostatnie mecze, w tym dwa na własnej tafli i ogółem ich gra nie wygląda najlepiej, tak więc dobra okazja dla Wild na przełamanie formy wyjazdowej.

#125 :hokej:
Buffalo Sabres @ Winnipeg Jets OT
▶ [1,68] ✅
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW:
102 PLN

Obie drużyny ostatnio nie błyszczą, ale to Sabres są w poważniejszym dołku i nie dość, że przegrywają u siebie ,czy na wyjazdach to popełniają przy tym sporo rażących błędów. Wczoraj doznali pogromu w Chicago i dziś przypuszczam, że wiele nie wskórają w Winnipeg.

#126 :hokej:
Detroit Red Wings OT @ Phoenix Coyotes
▶ [1,62] ✅
------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW:
93 PLN

Kojoty podobnie jak Sabres doznali wczoraj srogiej porażki od Kaczek, dziś przeciwnik jeszcze bardziej wymagający i nie widzę innego rezultatu jak pewne zwycięstwo Wings.

#127 :hokej:
Ottawa Senators OT @San Jose Sharks
▶ [2,52] ✅
----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
152 PLN

Senatorzy ostatnimi czasy pokazują, żę nie ma dla nich rzeczy niemożliwych. Grają na ogół wzorowo i przedewszystkim są na fali, która może się okazać bolesna w skutkach dla Rekinów. Kurs zachęcający i pomimo faktu ,że grają na trudnym terenie w San Jose, to uważam że próbować warto.

#128 :hokej: Edmonton Oilers @ St. Louis Blues OT ▶ [1,34] ✅
#128 :hokej: New York Islanders @ Philadelphia Flyers OT ▶ [1,47] ????
▶ Ako: 1,98 / Buk:
/ Stawka: 200 PLN / PW:
196 PLN

Double zdecydowanych faworytów nadchodzącej nocy. Blues po prostu miażdżą na własnym terenie, z koleji Flyers mają niesamowity bilans z Isles (8 ostatnich zwycięstw). Nie sądzę, by Oilers zdołali przełamać lody, tymbardziej kiedy miałoby się to zdarzyć w twierdzy zwanej St. Louis. Podobnie uważam wobec Isles, którzy choć wygrali przedwczoraj z Capitals, tak w starciu z Lotnikami zawsze się spalają.

-86 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -779 PLN (NHL styczeń: 42-5-49) środa: 2-0-1 +102 PLN

Prawdopodobnie ostatni typ z NHL w tym miesiącu.

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 4:30

#129 :hokej:
Calgary Flames @ Los Angeles Kings
under 5 ▶ [1,88] ✅
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
106 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +238 PLN (Aussie Open: 8-4) piątek:-150 PLN

ATP Australian Open (III runda) start: 11:00

#130 ???? Y.H Lu (TPE) vs. Juan Martin Del Potro -2,5 SET (ARG) ▶ [1,70] ✅
-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 70 PLN

Przepaść jaka dzieli obu zawodników sprawi ,że inny wynik jak 3:0 dla Potro na prawdę będzie zaskoczeniem w tym meczu.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +308 PLN (Aussie Open: 9-4) piątek: -80 PLN

ATP Australian Open (III runda) start: 4:30

#131 ???? Mikhail Kukushkin +7,5 games (RUS) vs. Gael Monfils (FRA) ▶ [1,83] ✅
------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 83 PLN

Nie spodziewam sie w tym meczu gładkiego zwycięstwa Monfilsa. Francuz nie od dziś znany jest ze swoich wybryków na korcie, gdzie często utrudnia sobie życie i sprawia, że przebieg meczu jest całkiem inny niż być powinien. Żywym przykładem tego był ostatni jego mecz z Belluccim, gdzie stracił swojego seta po czym szybko skończył mecz wygrywając 3:1. Kukushkin jak już pisałem ostatnio, to utalentowany Rosjanin przez wielu niedoceniany ale swoją robotę wykonał już w tym turnieju dwukrotnie jako outsider. Myślę ,że jego misja na tym się nie zakończy i zdoła nawiązać walkę z Monfilsem, tak więc podpórka gemowa jest tutaj jak najbardziej na miejscu.

#132 ???? Janko Tipsarevic (SRB) vs. Richard Gasquet (FRA) ▶ [2,00] ⛔
---------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 100 PLN

Nie lubię stawiać na Serba, bo obok Troickiego są tenisistami, którzy już wiele razy doprowadzali mnie do irytacji. Mecz na papierze wydaje się wyrównany, jednak faworytem mimo wszystko moim zdaniem jest Tipsarevic, który z meczu na mecz rozkręca się tutaj coraz bardziej, a jego poczynań z zeszłego sezonu podkreślać nie muszę. Gasquet choć utalentowany, tak często zdarzają mu się wpadki. Nie należy do najregularniejszych graczy we wszechświecie. Spodziewam się dość wyrównanego pojedynku z małą nawiązką dla Jana.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -759 PLN (NHL styczeń: 46-5-52) środa: 4-0-3 +20 PLN

#133 :hokej:
Florida Panthers @Chicago Blackhawks
over 5,5 ▶ [2,02] ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
102 PLN

Hawks w Chicago bywają niezniszczali a jakby tego było mało - bardzo skuteczni.. w ciągu 5 ostatnich meczów na własnej tafli ustrzelili aż 22 krążki w siatkę. Pantery zaś nie wygrali ostatnio na wyjeździe od dawien dawna i dodatkowo ich defensywa na każdym kroku zostaje rozpracowywana.. (24 stracone gole spośród 5 ostatnich spotkań). Stawiam tutaj over, a po takim kursie na jedną z najlepiej grających ofensywnie ekip u siebie warto próbować.

#134 :hokej:
Pittsburgh Penguins @ Montreal Canadiens OT
▶ [2,44] ????????????????????
▶ Buk:
144 PLN

Canadiens grają ostatnio całkowicie poniżej oczekiwań, a co ciekawe jeszcze jakiś czas temu podobna sytuacja miała miejsce w przypadku Pingwinów. Jednak okoliczności uległy zmianie i od tygodnia ekipa z Pittsburghu rządzi na tafli. Oddają prawie 40 strzałów na mecz i pomimo kilku braków, chociażby Crosbiego nie można powiedzieć ,że ofensywa szwankuje. Habsss.. ich ostatni mecz z Caps to jedna wielka katastrofa, ale czy można zagrać jeszcze gorzej? nie sądze i uważam, że wyciągneli odpowiednie wnioski i konsekwencje po tym nieszczęsnym meczu, gdzie nie potrafili nic strzelić a mieli ku temu sporo okazji głównie poprzez PP. Pingwiny na pewno celebrują wczorajsze wielkie zwycięstwo w Madison Square Garden i tutaj po cichu liczę na gospodarzy, którzy wciąż są w stanie zagrać podobny mecz na miarę tego z 16 stycznia kiedy rozgromili Rangersów 4-1. W bramce Pingwinów zobaczymy prawdopodobnie rezerwowego Johnnsona, który fachowcem z najwyższej półki na pewno nie jest.

#135 :hokej:
Washington Capitals @ Carolina Hurricanes OT
▶ [2,00] ✅
▶ Buk:
100 PLN

Tutaj przychylę się bardziej na stronę Hurricanes, którzy u siebie potrafią zaimponować i dodatkowo ostatnio poprawili swoją grę. Choć wygrali tylko dwa spośród 5 ostatnich meczów tak w każdym z nich na prawdę wyglądali solidnie i nie były to jednostronne potyczki. Najpierw wysoka wygrana w Tampie po czym pokonali dwa dni później u siebie Bruins, następnie zagrali solidny mecz własnie z Caps oddając łącznie 44 strzałów (!). Brakowało jedynie skuteczności i w konsekwencji przegrali 2:1. Dziś zagrają u siebie, gdzie na prawdę bywają groźni a jak wiadomo Caps nie zachwycają i są nieprzewidywalni ostatnimi czasy. Stawiam na Huraganów, którzy powinni od samego początku pewnie wystartować ze swoją silną ofensywą w ten cały rollercoaster z Waszyngtonu ;)

paranoja z tym NHL ostatnio.. tym razem Canadiens, którzy dwukrotnie przepuscili wygrany mecz, nie mówiąc już o karnych ,które od początku sezonu działają na moją niekorzyść.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +308 PLN (Aussie Open: 9-4) piątek: -80 PLN

ATP Australian Open (III runda) start: 1:00

#136 ???? Kei Nishikori (JPN) vs. Julien Benneteau (FRA) ▶ [1,92] ✅
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 92 PLN

Kei to wielki talent, który zrobił spore postępy w zeszłym sezonie. Kondycyjnie na pewno wydolniejszy od 10 lat starszego Francuza i ogólnie uważam ,że potencjał leży zdecydowanie po jego stronie. Jednak na pewno będzie musiał się sporo napracować w tym meczu...

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) NHL: -759 PLN (NHL styczeń: 46-5-52) środa: 4-0-3 +20 PLN

Na początek 2 spotkania na nadchodzący wieczór ..

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 19:00

#137 :hokej:
New York Rangers OT
@ Boston Bruins
▶ [2,55] ✅
▶ Buk:
155 PLN

Najciekawsze spotkanie w dzisiejszym zestawieniu to niewątpliwie pojedynek na szczycie konferencji zachodniej. Obie ekipy bardzo przybliżone wzlgędem poziomu jaki prezentują w tym sezonie i moim zdaniem za Bruins głównie w tym meczu przemawia własna tafla, także
kursy trochę nie odzwierciedlają rangi tego spotkania, szczególnie w przypadku Rangersów. Zdecydowałem ,że po takim kursie na pewno warto spróbować, a wiadomo jak ostatnim razem skończyło się spotkanie na szczycie kiedy Bruins podejmowali u siebie Canucks, którzy imo. również byli outsiderem.

#138 :hokej:
San Jose Sharks @ Vancouver Canucks OT
▶ [1,73] ✅
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 140 PLN / PW:
102 PLN

Orki ostatnio nienajlepiej. Po wielkim zwycięstwie w Bostonie nieco opuścili z tonu czego konsekwencją były dwie niespodziewane porażki u siebie najpierw z Kings a później z Ducks. Poza tym patrząc w przeszłość
tego sezonu i starcia z Rekinami, to nie wyglądało to najgorzej wygrywając 2 z 3 spotkań, ale na pewno utkwił im w pamięci ostatni pojedynek, kiedy Sharks wyciągneli remis po czym wygrali w karnych. Wydaje mi się, że
po ostatnich sztywnych dniach dla Canucks w końcu czas zaczać grać na miarę ich możliwości i takie mecze u siebie powinni wygrywać, tymbardziej że mają rachunki do wyrównania za ostatni mecz w Vancouver z Rekinami.

+257 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +7
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) (NHL styczeń: 47-5-54) piątek: 1-0-2 -100 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 22:00

#139 :hokej:
Philadelphia Flyers @ New Jersey Devils OT
▶ [1,97] ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 110 PLN / PW:
107 PLN

Tutaj stawiam zdecydowanie na Devils, którzy moim skromnym zdaniem ostatnio prezentują lepszy poziom niż Flyers. Choć przegrali przedwczoraj u siebie z Bruins, tak w ostatnim okresie zaliczyli kilka dobrych występów. Bilans ostatnich meczów w przypadku Flyers może nie wygląda najgorzej, ale wpadki potrafią być przerażające jak chociażby ostatnio z Isles u siebie. Mecz obu ekip z tej samej dywizji, tak więc spora okazja dla Diabłów na przybliżenie do okupowanego przez Lotników I miejsca. Stawiam na gospodarzy.

#140 :hokej:
Ottawa Senators OT @ Anaheim Mighty Ducks
▶ [2,02] ⛔
▶ Buk:
102 PLN

Podziwiam ostatnio poczynania Kaczek, całkowicie zmienili swój poziom i zdecydowanie widać, że trener odwala dobrą prace w zespole. Poprawili skuteczność, grają z większym polotem a efektów daleko szukac nie trzeba: wysokie zwycięstwo z Kojotami czy wcześniej pokonanie Canucks w Vancouver. Dziś jednak przed nimi jeszcze trudniejsze zadanie, bowiem po drugiej stronie Senatorzy, którzy przeżywają swój najlepszy okres w tym sezonie. Wygrywają mecz za meczem, grają pewnie w defensywie i przedewszystkim sporo strzelają. Doceniam poczynania Ducks, ale sądze że tym razem będą musieli uznać wyższośc gości.

#141 :hokej:
Chicago Blackhawks @ Nashville Predators OT
▶ [1,90] ✅
▶ Buk:
108 PLN

W tym spotkaniu szansę możnaby podzielić na równo. Hawks miażdzą ostatnio swoich rywali, grają bardzo skutecznie w ofensywie i w ciągu meczu potrafią stworzyć mnóstwo ładnych okazji. Dziś w nocy jednak podejmowali Pantery i po pewnie wygranym meczu w Chicago wybierają się do Nashville. O Drapieżcach wiele złego powiedzieć nie można, grają tak samo dobrze u siebie jak i na wyjazdach, potrafią jako nieliczni dogonić &quot;stracony&quot; wynik , nieźle przentuje się ich defensywa i tak na prawdę mają dogodną okazje, by wyeliminować Hawks na własnym terenie najbliższej nocy, tymbardizej że są po przebytym meczu rozgrywanym na własnym lodzie.

#142 :hokej:
Calgary Flames OT @ Edmonton Oilers
▶ [1,92] ✅
▶ Buk:
110 PLN

To, jaki poziom przentują ostatnio Nafciarze pozostawia wiele do życzenia. Nie dość, że przegrywają swoje spotkania to mają nawet problemy ze strzelaniem goli. Zdecydowanie nie układa się w ich ekipie i nie spodziewam się nagłej poprawy, grając nawet w Edmonton najbliższej nocy. Calgary może nie należą do najregularniejszych ekip w lidze, ale jeśli mają swój dzień to wygrać mogą niemalże z każdym. Są więc na dobrej drodze, by i tym razem polepszyć swój bilans.

+8 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +383 PLN (Aussie Open: 11-5) sobota: +75 PLN

WTA Australian Open (III runda) start: 1:00

#136 ???? Na Li (CHI) vs. Kim Clijsters (BEL) over 21 ▶ [1,93] ✅
-----------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 93 PLN

Powtórka z zeszłorocznego finału i ciężko sobie wyobraźić by zakończył się ten pojedynek w dwóch setach. Li nie oferuje zbyt wielu brejk pointów, z koleji Kim jeśli tylko zdrowie na to pozwala - czuje się pewniej na tej nawierzchni. Spodziewam się wyrównanego meczu, który pokryje tą linię. W 2011 grali dwukrotnie i za każdym razem rezultat osiągał powyżej 21 gemów. GL.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) (NHL styczeń: 47-5-54) piątek: 1-0-2 -100 PLN

#144 :hokej:
Carolina Hurricanes @ New York Islanders OT
▶ [1,76] ✅
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 135 PLN / PW:
103 PLN

Isles w przeciągu kilku dni zrobili nieco zamieszania w lidze pokonując najpierw Caps w Waszyngtonie, a ostatnio dość niespodziewanie rozgromili w Filadelfii tamtejszych Lotników. Ekipa o sporym potencjale strzeleckim, z kilkoma asami w ofensywie. Dziś w nocy podejmą u siebie Huraganów, którzy również ostatnimi czasy pokazują na co ich stać. Pokonali dzisiaj dość pewnie Stołecznych a wcześniej takie ekipy jak chociażby Bruins czy Lighting. Cenię sobie dość ładne rezultaty Huraganów, jednak dziś przychylę się na stronę gospodarzy poprzez atut własnej tafli i przewaga nad Hurricanes, którzy wchodzą dziś w stan b2b po meczu Caps.

#145 :hokej:
Dallas Stars @ Minnesota Wild OT
▶ [1,85] ✅
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
102 PLN

Kolejne podejscie na dzikusów. Tym razem nie widzę innej opcji jak ostateczne przełamanie formy. Grają u siebie, podejmują Stars, którzy wczoraj przegrali z Lightings. Poza tym Gwiazdy wciąż grają w osłabieniu, które widoczne jest od dobrych paru meczów.. Stawiam na gospodarzy.

#146 :hokej: Montreal Canadiens @ Toronto Maple Leafs OT ▶ [1,60] ⛔
#146 :hokej: Columbus Blue Jackets @ Detroit Red Wings (reg) ▶ [1,50] ⛔
---------------------------------------------------------------------
▶ Ako: 2,40 / Buk:
140 PLN

Habs kolejny raz w brutalny sposób przegrali swój mecz, tym razem w Pittsburghu, gdzie byli dwukrotnie na prowadzeniu podczas tego meczu, jednak Pingwiny zdołali zremisować a na domiar złego wygrali w karnych. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, źle nie wyglądali, tylko po raz kolejny brakowało tej ostatecznej kropki nad i. Dziś przylatują do Toronto, gdzie podejmą bardzo solidnych u siebie Leafs.. prawde mówiąc, nie widzę tutaj innego wyjścia jak wygrana gospodarzy, którzy w tym sezonie pomijając kilka wpadek grają przeważnie dobrze na własnym lodzie. Do tego dochodzi b2b Canadiens, któzy na pewno po wczorajszej bolączce piątkowej nocy poczuli lekki niedosyt oraz zmęczenie i uważam, że będzie to miało wpływ w meczu z Leafs. Stawiam na gospodarzy. Na podbicie kursu dodam zwycięstwo Wings.

+105 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) Tenis: +476 PLN (Aussie Open: 12-5) niedziela: +93 PLN

ATP Australian Open (III runda) start: 9:00

#147 ???? Roger Federer -7 (SUI) vs. Bernard Tomic (AUS) ▶ [1,70] ✅
-------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 70 PLN

Dość ładnie wyglądająca linia, tymbardziej w przypadku Federera. Tomić spisał się nieźle pokonując Dolgopolova, ale nie ma co ukrywać.. miał sporo szczęscia i ponadto potrzebował do tego kilka tiebreaków. Ogólnie nie wyglądał najlepiej. Ze Szwajcarem takich forów nie dostanie i nawet wątpie, by był w stanie urwać seta w tym meczu. Jego misja kończy się na tym etapie i bez wahania pobieram ten handicap.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria IV) (NHL styczeń: 53-5-57) sobota: 6-0-3 +370 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 21:00

#148 :hokej:
Boston Bruins OT
@ Philadelphia Flyers
▶ [1,72] ✅
▶ Buk:
/ Stawka: 140 PLN / PW:
101 PLN

Obie drużyny rozgrywali zeszłej nocy swoje mecze i lepiej wyszli na tym Lotnicy, którzy pokonali dość dotkliwie Diabłów w New Jersey. Bruins przegrali swój mecz w Bostonie w ostatnich sekundach dogrywki z Rangersami. Dziś przylatują do Filadelfii szukać swoich punktów... ciężko dość wskazać tutaj faworyta, jednak przychylałbym się bardziej na strone gości. Flyers przystąpią do meczu z lekkim osłabieniem w ofensywie, zabraknie bowiem Jaromira Jagra oraz Dannyego Briera, co na pewno podziała na korzyść dla Bruins. Co ciekawe ostatnim razem Lotnicy dość dotkliwie zostali &quot;pobici&quot; przez Niedźwiedzi aż 6-0 na własnym terenie 17 grudnia zeszłego roku, poza tym goście na pewno będą chcieli się zrehabilitować za wczorajszą porażkę na własnych smieciach.
W bramce Bruins prawdopodobnie wystąpi Tim Thomas, który do tej pory bardzo dobrze spisywał się przeciwko Flyers.

#149 :hokej:
Colorado Avalanche @ Anaheim Mighty Ducks -0,5 (REG)
▶ [2,02] ✅
----------------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
102 PLN

Ducks w ostatnim czasie pokonują każdego kto natknie się na ich drogę.. wczoraj wyeliminowali Senatorów, wcześniej chociażby Kojotów czy Canucks po bardzo ładnych meczach. Dziś w nocy podejmą Avs, którzy również rozgrywali wczoraj spotkanie i podobnie jak Ducks wygrali jednak uważam, że średnio spisujące się na wyjazdach Avs nie będą dziś wielką przeszkodą do zatrzymania.... Własna tafla + ostatnio bardzo dobra forma to według mnie wystarczające atuty, by zaryzykować gospodarzy.

+203 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +7
Do góry Bottom