(Seria IV) NHL: +49 PLN (NHL styczeń: 23-2-23) poniedziałek: 2-0-0 +212 PLN
Bardzo udany poniedziałek, gdzie pewnie i bezstresowo dwa kupony weszły zgodnie z planem (Kings w końcu zdołali się otworzyć ofensywnie :razz ???? . Dziś spora karta meczy, aż 13. Wyselekcjonowałem odpowiednio, przemyślałem i w rezultacie wybrałem na dziś 9 spotkań. Oto one:
NHL ~ "włącznie z dogrywką i rzutami karnymi" start:
1:00
#59 :hokej:
Winnipeg Jets @
Boston Bruins
under 5,5
[1,95]
----------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 105 PLN / PW: 100 PLN
Niezbyt dobrze grające Jets przyjeżdża dziś do Bostonu.. oszczędzę sobie typowanie tutaj zwycięzcy i wybiorę równie łatwiejszy wariant jakim na pewno jest under w tym meczu. Wiadomo nie od dziś, że Bruins grają bardzo dobrze na swoim terenie, ogarnięta defensywa na wysokim levelu + Thomas w bramce. (choć dziś prawdopodobnie wystąpi Rask) Nie spodziewam się więc, by Jets byli w stanie wpakować im kilka krążków w siatkę.
#60 :hokej:
Carolina Hurricanes @
Philadelphia Flyers
over 5,5
[1,86]
------------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW: 103 PLN
Flyers choć sporo strzelają, tak ostatnio coś niepewne są ich zwycięstwa. W niedziele przegrali nawet z Senatorami prowadząc już 4-2 na początku 3 tercji (kończąc porażką 6-4). Ogólnie warsztat strzelecki mają pokaźny, a w połączeniu z Huraganami da to na pewno zamierzony efekt w postaci overu w tym spotkaniu. Zdecydowanie.
#61 :hokej:
Detroit Red Wings @
New York Islanders
under 5,5
[1,89]
-------------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 115 PLN / PW: 102 PLN
Skrzydła, którzy po zaskakującym powrocie do meczu w Chicago ukradli na kilka minut przed końcem wygraną Hawks, dziś wybiorą się do Nowego Jorku. Przeciwnik choć ostatnio pokazuje pazury, to do wyższej półki nie należy. Na pewno będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony u siebie i spodziewam się dobrej gry w defensywie Isles, a że Wings ostatnio nie strzelają za wiele to typ bardzo prawdopodobny.
#62 :hokej:
Phoenix Coyotes @
New York Rangers
over 5
[1,85]
--------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW: 102 PLN
Rangersi ostatnimi czasy udowadniają ,że są jedną za najbardziej liczących się ekip w lidze. Wygrywają mecz za meczem i zajmują pierwsze miejsce na wschodzie, gdzie po piętach depczą im Bruins. Nadchodzącej nocy podejmą Kojotów na własnym terenie i na pewno motywacja będzie wielka, by ten mecz wygrać. Ja jednak zapatrze się tutaj w "mini over", który na pewno jest tutaj całkowicie na miejscu, a że dodatkowo Kojoty umieją na wyjazdach strzelać to mogę być spokojny, nawet pomimo faktu że w bramce NYR zobaczymy Lundqvista. (w przypadku 5=zwrot)
#63 :hokej:
Buffalo Sabres OT @
Toronto Maple Leafs
[2,30]
-----------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 130 PLN
W kolejnym spotkaniu na prawde godnie się zapowiadającym Sabres podejmą ożywionych ostatnio Maple Leafs. Kanadyjczycy udowadniają ,że u siebie grają imponująco; najpierw rozgromili Lightings, następnie Jets po czym nie dali szans ostatnio Wings. Sabres są w dość niekomfortowej sytuacji, ponieważ przegrali 4 z 5 ostatnich meczów, w tym ostatnio z Jets ,którzy wyrównali stan meczu na 10 sekund przed końcową syreną po czym dobili ich niedługo po rozpoczęciu dogrywki. Tym samym zamierzam dziś dać im podwójną szansę, tymbardziej że ostatnie dwie potyczki w tym sezonie pomiędzy dwoma drużynami były na prawdę zażare i wyrównane - raz wygrali Leafs, następnie Sabres. Na pewno nie będzie to łatwa przeprawa biorąc pod uwagę dyspozycje na własnym terenie Leafs, ale po tych kilku upokarzających porażkach czas najwyższy, by się podnieść.
#64 :hokej:
Ottawa Senators @
Pittsburg Penguins OT
[1,71]
-------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 140 PLN / PW: 100 PLN
Pingwiny ostatnio w dołku, brak Crosbiego, Staala, Neala i Adamsa daje się we znaki, jednak ostatnio całkowicie coś idzie nie tak, bowiem jeszcze przedtem pomimo kilku braków w składzie nie było aż tak źle. Ja jednak wciąż w nich wierzę i choć podejmą solidnych Senatorów, to mam nadzieję, że tym razem pokażą się z dobrej strony, tymbardziej że grają u siebie, po 4 porażkach z rzędu. C'mon Penguins!
#65 :hokej:
San Jose Sharks @
Minnesota Wild
[2,38]
------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 138 PLN
w bardzo niekorzystnej sytuacji są ostatnimi czasy gracze Wild. W ciągu 12 rozegranych meczów zdołali wygrać tylko 1 spotkanie, a przedwczoraj choć kontrolowali przez większość spotkania przebieg gry z Flames, tak w 3 tercji ich gra całkowicie się posypała i w rezultacie przegrali 3:1. Pomyśleć, że ponad miesiąc temu ta ekipa przodowała w tabeli zachodniej wygrywając mecz za meczem. Najbliższej nocy podejmą Sharks, którzy po dość nierównej grze w końcu zaczęli notować dobre rezultaty - wygrali 4 spotkania z rzędu, w tym ostatnio u siebie z Capitals. Ja jednak mam nadzieję, że dzień odpoczynku i komfort gry na własnym lodzie w końcu pomoże Dzikusom przełamać czarną serie, tymbardziej że Sharks zaczynają swój road trip. Czyż nie dać im szansy jako "home dog"? Ja w to wchodzę.
#66 :hokej:
St. Louis Blues @
Montreal Canadiens OT
[2,01]
------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 101 PLN
Habs widać wyraźnie ,że ostatnio poczynają sobie coraz lepiej, a
praca nowego szkoleniowca zaczyna być skuteczna. Wygrali pomyślnie dwa ostatnie spotkania i wszystko wydaje się być na dobrej drodze, by powoli wchodzić na salony w lidzę ,a potencjał ku temu mają. Przeciwnik na pewno niewygodny, jednak najlepsze wyniki Blues osiągają zdecydowanie u siebie - na wyjazdach zaczynają często pojawiać się schody.
Uwzględniając ostatnią poprawę Kanadyjczyków, dziś zamierzam po raz kolejny im zaufać
#67 :hokej:
Vancouver Canucks @
Tampa Bay Lighting OT
[2,38]
-----------------------------------------------------------------------------------
Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 138 PLN
Dziś w nocy widać było wyraźnie ,że Orki myślami byli gdzieś jeszcze przy sobotnim meczu w Bostonie. Przegrali z Panterami, gdzie w ciągu całego spotkania oddawali bardzo mało strzałów, dodatkowo nie stwarzali za wiele dogodnych sytuacji. Tak więc dziś zamierzam pokusić się o małą niespodziankę przy gospodarzach, którzy ostatnio podnieśli swoje notowania, przedewszystkim na własnym terenie.
-762 PLN - co powiedzieć.. brak mi słów. Wydawało mi się, że NHL to taki fajny, emocjonujący sport przy którym na dłuższą mete na prawdę można zarobić, jednak spodziewałem się z drugiej strony, że prędzej czy później może dać w kość, ale nie przypuszczałem ,że z takiego kalibru - i to jednej nocy. Nie będę twierdził, że źle dobrałem mecze ,bo do tej pory uważam że dobrze je przemyślałem i nie żałuję wyboru. Mam jednak nadzieję, że jak najmniej osób wtopiło razem ze mną dziś na tych meczach. Od NHL nie zamierzam odejść, będę nieco ostrożniejszy i mam nadzieję, że powoli odrobię tą nieszczęsną stratę i pomoże mi w tym nadchodzący AO w tenisie.