>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tenis by Maders

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Postanowiłem założyć swój temat z typami tenisowymi. Od dłuższego czasu gram tylko tą dyscyplinę i od dziś będę się z Wami dzielił spostrzeżeniami. Wszystkie kursy będą brane z oferty Fortuny. Mój budzet to będzie 100j. Będę grał single czasem double.

1.Azarenka (-5,5) - Radwańska 2 (1,80) ⛔
Jak dla mnie value, duże value! Nawet jeśli Aga przegra do zera to nie sądzę, że nie zdoła zdobyć siedmiu gemów. Tak jak mówię dla mnie ciekawa linia po ciekawym kursie, pobierać!
2.Del Potro - Dimitrov 2 (3,36) ⛔ Szkoda słów..Dwa przełamania i to w tych samych momentach przy 1:1. Sporo nie wymuszonych błędów Dimitrova. Jednym słowem zawiodłem się ogromnie.
Swoją analizę pisałem już w dziale Tenis. Myślę, że Bułgara stać na niespodziankę. Jak dla mnie kursy z kosmosu. Sądzę, że na Dimitrova powinno być maksymalnie 2.25 przy 1.5 na Argentyńczyka.

Jeśli pomogłem - kliknij dzięki, liczę na pierwsze punkciki!​

Otrzymane punkty reputacji: +28
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
3.Authom - Teixeira 2 (2,06) 2j✅ +2,12j
Typ leci na Francuza, gra u siebie i będzie chciał potwierdzić swoją wartość. Belg w lutym nie wygrał jeszcze meczu i dziś zapewnę łatwo skóry nie odda.

4.Simon - Benneteau 2 (1,83) 2j✅ 1,66j

Myślę, że najlepszą opcją przekonania się do typu na Benka będzie obejrzenie meczów ćwierćfinałowych. Starszy z Francuzów jest na fali i to pomoże mu w pokonaniu Simona.

5.Haas - Isner 2 (1,96) 2j ⛔
Wracający po kontuzji John nie mógł wybrać lepszego miejsca na powrót. Mianowicie gra u siebie w kraju - dokładnie w San Jose. Myślę, że powoli wchodzi w rytm i po spokojnym meczu awansuje do finału.

Jeśli pomogłem - kliknij dzięki, to na prawdę motywuje!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
6.Radwańska - Amanmuradova 2 (2.37) ⛔
Tutaj podpinam się pod analizę Scotrateza. Widzę dużą szansę dla zawodniczki z Uzbekistanu.
7.Williams - Azarenka 2 (2.58) ✅
Wiele zostało napisane o tym meczu. Ja chcę tylko dodać, że Wika będzie chciała udowodnić swoją dominację w żeńskim tenisie.

Jeśli pomogłem - kliknij dzięki, będę wdzięczny!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
8.Pervak - Davis 2 (2.06) ✅

Myślę, że to najlepszy bet dzisiejszych meczów WTA. Będąca w formie Lauren spotka się z Ksenią Pervak, która w tym roku nie grała jeszcze na indyku. Amerykanka na tej nawierzchni rozegrała 5 meczy i z każdego wychodziła zwycięsko. Przeciwniczek zbyt ciężkich nie miała ale sam fakt, że grała na tej nawierzchni będzie jej atutem. Pervak ostatni mecz z przeciwniczką z TOP 200 WTA rozegrała ponad miesiąc temu. Mierzyła się z Heather Watson, która zwyciężyła po trzysetowym pojedynku. Obie zawodniczki są na podobnym poziomie ale myślę, ze rozegranie tych pięciu meczy na nawierzchni na której rozegrają dzisiejsze spotkanie będzie przemawiać za Lauren Davis.

Jeśli pomogłem w doborze typów - kliknij dzięki!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
9.Karlovic - Bogomolov 1 (1.60) ⛔

Jeśli Ivo będzie w dobrej formie serwisowej to nie martwię się o wynik. Myślę. że po tym kursie TRZEBA korzystać, polecam!

Skorzystałeś z typu? Kliknij +dzięki! To nic nie kosztuje ale mnie motywuje!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Lepchenko V. - Hsieh S.W 1:6 3:6 ✅
2,80 Pinnacle Sports

Pierwsza runda turnieju w Dubaju i od razu spotkanie dwóch zawodniczek z TOP 25. Ja typuję zwycięstwo Chinki, która początku sezonu nie można uznać do udanych. Od początku roku rozegrała siedem spotkań z tego wygrała tylko dwa. Lepszym bilansem nie może popisać się amerykanka, która w w sześciu spotkaniach górą była po trzech. Ona jednak wygrywała z silniejszymi rywalkami. Podczas Pucharu Federacji najpierw pokonała kontuzjowaną Vinci a następnego dnia rozbiła siódmą rakietę WTA - Sarę Errani. Lepchenko podczas meczu pierwszej rundy w Doha kreczowała. Powodem poddania miały być problemy oddechowe. Jak wiemy ZEA i Katar nie różnią się zbyt klimatem więc jeśli amerykanka faktycznie miała problemy to teraz również będzie je miała. Chinka musi się przełamać i myślę, że stanie się to dziś.

Przydatna analiza? Skorzystałeś z typu? Jeśli na jedno z pytań odpowiadasz TAK! Kliknij +dzięki!​

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Janowicz J. - Rosol L. ⛔ 6:1 6:4
2,97 Pinnacle Sports
Decyduję się zagrać na zwycięstwo Czecha, gdyż nadal kwestionuję umiejętności Janowicza. Myślę, że Rosol podoła Jerzykowi i wygra po zaciętym meczu. Pytaniem jest również forma Polaka i to z jakim nastawieniem podchodzi do tego meczu. Bilanse obu tenisistów w tym sezonie to:
Janowicz: 4/3 (0/1 na indyku),
Rosol: 6/5 (2/1 na indyku),
Jeżeli Janowicz będzie grał tak &quot;wspaniale&quot; jak podczas turnieju w Rotterdamie to nie widzę żadnych szans dla Niego. Ten mecz to będzie test dla Polaka, który pokaże czy jest się czym zachwycać czy teraz tylko będzie zaliczał spadki w rankingu ATP. Obaj panowie nie są w formie, będzie to mecz walki podczas, którego żaden nie odda żadnej piłki. Mecz dla obu o życie.

Przydatna analiza? Skorzystałeś z typu? Jeśli na jedno z pytań odpowiadasz TAK! Kliknij +dzięki!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Radwańska U. v Zheng J 2:6 6:2 5:7 ✅
2.26 Pinnacle Sports

Dla mnie kpiną są kursy na to spotkanie. Gdzie Radwańska tutaj faworytem? Przepraszam bardzo ale jak dla mnie to Chinka jest minimalnym faworytem. Jedno jest pewne: po obu paniach nie przewidzimy czego możemy się spodziewać. Bilanse obu tenisistek w tym sezonie wspaniałe nie są ale zachowują plus. Radwańska rozegrała piętnaście spotkań z tego wygrała osiem a jej chińska przeciwniczka rozegrała dziesięć batalii - zwycięsko wyszła z sześciu. Polka wygrywała m.in z Robertą Vinci. Zheng może się pochwalić pokonaniem Samanty Stosur. Myślę, że można tutaj zagrać jeszcze jakąś linię gemową, zdecydowanie padnie tutaj wynik over 20. Plusem dla Zheng będzie myśl, że kiedyś spotkała się z Radwańską na hardzie i ją sromotnie pokonała, polecam!

Otrzymane punkty reputacji: +12
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Davis L. v Rybarikova M. 6:7 2:6 ⛔
1.90 Pinnacle Sports

Ja nadal konsekwentnie na tenisistkę gospodarzy, na indyku nie przegrała jeszcze meczu, sześć wygrała. Rybarikova nie może się niczym w tym sezonie popisać, chyba, że wygraną z słabiutką w 2013 roku Niemką - Julią Georges. Bilans Davis w tym sezonie to 11/3. Przeciwniczka może pochwalić się bilansem 5/3. Młoda Lauren jest w gazie i na pewno nigdzie nie zagra lepiej jak na kortach w Stanach Zjednoczonych. Szczerze myślałem, że złapie jakiś wyższy kurs ale bukmacherzy orientują się w sytuacji, polecam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Stosur S. v Hsieh S.W (+1.5) ⛔
2.15 Fortuna
Każdy wie jak gra Samanta w 2013 roku. Nikt nie wie czego można się po niej spodziewać. Wczoraj pokonała Makarową, która nie wątpliwie ma problemy zdrowotne. Gładkie dwa sety i żegnamy Rosjankę. Chinka swój mecz rozgrywała w poniedziałek i miała jeden dzień dłużej na odpoczynek. Hsieh pokonała obywatelkę USA - Varvarę Lepchenko. Myślę, że dziś szansę są 50/50. Żadna z pań nie jest na straconej pozycji tak więc wierzę, że Su-Wei wygra chociażby jednego seta.
???? Pereira T. v Cornet A. DW 0:2 ⛔
2.05 Fortuna
Pojedynek Brazylijsko-Szwedzki. Faworytką trzydziesta szósta rakieta rankingu WTA - Alize Cornet, młodsza od swojej rywalki Telianny Pereira (WTA 156) o dwa lata. Myślę, że Cornet upora się ze starszą Brazylijką w dwóch setach. Pereira może się pochwalić dobrym bilansem na clay&#39;u w tym sezonie ponieważ wygrała sześć spotkań a przegrała tylko jedno. Cornet rozegrała jedno spotkanie w Bogocie z młodą Ukrainką - Eliną Svitoliną (87 WTA). Wygrała w dwóch setach. Przeciwniczką Pereiry w pierwszej rundzie była doświadczona Austriaczka Yvonne Meusburger (144 WTA), którą pokonała 2:0. Wcześniej rozegrała trzy spotkania w kwalifikacjach gdzie straciła tylko jednego seta. Można być pod wrażeniem gry Brazylijki ale ja myślę, że dziś będziemy zachwycać się tylko Szwedką.
???? Kerber A. v Vinci R. ✅
2.47 Pinnacle Sports
Mecz w którym spotkają się dwie zawodniczki, które nie mogą pochwalić się wynikami w 2013 roku. Angelique Kerber w jedenastu meczach cztery razy musiała uznawać wyższość rywalki. Podobny bilans ma Włoszka - Roberta Vinci, która rozegrała dwanaście meczy i wygrała siedem z nich. Atutem Vinci może być to, że rozegrała w tym sezonie więcej meczy. Kerber od 20 stycznia włącznie rozegrała tylko dwa mecze, dwa przegrane. Myślę, że będzie to wyrównany mecz, który rozstrzygnie się na korzyść doświadczonej Włoszki - Roberty Vinci.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Lisicki S. v Mladenovic K. Over 21.5 games
1.91 Betsafe

Dziś o godzinie 17.00 w Memphis odbędzie się spotkanie wyżej wymienionych tenisistek. Z jednej strony siatki Sabina Lisicki, 23-letnia reprezentantka Niemiec, która w 2013 roku może się pochwalić bilansem 8/3. Zaliczyła już finał turnieju w Pattaya, gdzie lepsza od Sabiny okazała się Maria Kirilenko. Na dodatek przegrała jeszcze dwa mecze i to nie z byle kim. Najpierw w Brisbane z viceliderką rankingu - Wiktorią Azarenką a następnie w Australii z Caroliną Woźniacki. Z drugiej strony Francuzka, Kristina Mladenovic, któa plasuje się na 63 pozycji w rankingu WTA. W tym sezonie jej bilans to 6/3. Sprawiła niespodziankę w Paryżu gdzie doszła aż do półfinału gdzie przegrała gładko z późniejszą tryumfatorką - Moną Barthel. Myślę, że będzie to długi mecz, gdyż obie panie mają w nogach wczorajsze mecze, gdzie grały trzy sety. Dziś spodziewam się podobnego rozwiązania.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Muller G. v Rosol L.
2.20 Pinnacle Sports

Dla mnie faworyt w tym meczu może być tylko jeden. Obaj panowie nie mogą zaliczyć początku sezonu do udanych, jednak to Muller pokazał się w kilku meczach z dobrej strony. Turniej w Marsylii pokazał, że Gilles&#39;a stać w tym wieku na niezłą grę. Pokonanie Gasqueta i Granollersa-Pujol to dobre wyniki. Dalej było jednak gorzej. Porażka z Tursunovem, zakończenie udziału w Challengerze w Cherbourg na pierwszej rundzie (porażka z Michonem 2:0). Następnie dwie porażki w Stanach Zjednoczonych - najpierw w IW z Lorenzim 2:0 a potem takim samym stosunkiem z Fallą w Dallas. Dziś liczę na przełamanie, nie wygrał jeszcze w tym roku meczu na hardzie i dziś jest fantastyczna okazja. Rywal, Lukas Rosol również nie może być zadowolony ze swoich wyników. Najlepszy wynik to R16 w Dubaju. Rosol również brał udział w turnieju w Dallas, odpadł w 1R po porażce z finalistą Denis&#39;em Kudlą - 2:1. Dla mnie kpiną jest to, że faworytem tutaj jest Czech, więc gramy na Mullera, który jednak prezentuje się trochę lepiej.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: Fed Cup
Spotkanie: Kirilenko M. vs. Cibulkova D. ⛔
Typ: Cibulkova D.
Kurs: 2.03
Bukmacher: Pinnacle Sports
Stawka: 3/10
Analiza:
Decydujące spotkanie, Słowaczki stoją przed niesamowitą szansą awansu do finału Pucharu Federacji. Wszystko w rękach Marii Kirilenko i Dominiki Cibulkovej. Lepiej zmagania rozpoczęła Dominika, która po dzisiejszym trzysetowym boju uporała się z Anastasią Pavlyuchenkovą. Oglądałem mecz i mogę powiedzieć, że Dominika zagrała dobry mecz. Największa bolączka do serwis i rozluźnienie. Ileż to było sytuacji w pierwszym secie gdzie miała Cibulkova przewagę w gemie i nagle głupia strata punktu lub podwójny błąd. Poza tym widać dużą chęć do gry i motywację, zależy jej na występach w kadrze. Pavlyuchenkova nie była dziś w wspaniałej formie jednak kilka razy doznawała przebłysku. Rywalka Dominiki Cibulkovej, dziś przegrała sromotnie z Danielą Hantuchovą, w dwóch setach. Clay to nie jest ulubiona nawierzchnia MaKiri, bilans +15 (60/45). Cóż tu więcej pisać, forma zdecydowanie po stronie Słowaczki, presja u obu pań. Kirilenko gra przed własną publicznością a Cibulkova stoi przed niesamowitą szansą. Typuję tutaj zwycięstwo Dominiki ale niech wygra lepsza!
-------------------------------------
Errani S. vs Kvitova P. @ 2.80 Marathon Bet / Stawka: 2/10 ✅
Barthel M. vs Jovanovski B. @ 3.60 Marathon Bet / Stawka: 1/10 ⛔
Svitolina E. vs Fichman S. @ 2.74 Marathon Bet / Stawka: 3/10 ⛔

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: ATP Barcelona
Spotkanie: Bedene A. v Dodig I. ✅ ✅ ✅
Typ: Dodig I.
Kurs: 2.38
Bukmacher: Marathon Bet
Stawka: 4/10
Analiza:
Spotkanie I rundy turnieju w Barcelonie - Bedene v Dodig. Typuję tutaj zwycięstwo będącego wyżej w rankingu i osiągającego w tym sezonie lepsze wyniki - Ivana Dodiga. Chorwat prezentuje się całkiem nieźle, wygrane w tym sezonie z Dolgopołovem czy Benneteau. Ostatni mecz rozgrywał w Monte Carlo z Paire, gdzie przegrał jednak pokazał się z całkiem dobrej strony. Bedene gra w tym sezonie bardzo w kratkę. Potrafi wygrać z Wawrinką na początku sezonu aby potem przegrywać z Reisterem lub Beckerem. Mecz zostanie rozegrany na ulubionej nawierzchni Aljaza, jednak Dodig też potrafi grać na clay&#39;u. Na dodatek Chorwat dobrze się czuję w Barcelonie co pokazał w 2011r. kiedy osiągnął tutaj półfinał.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Marrakesz
Spotkanie: Minella M. v Pironkova T. ZWROT
Typ: Minella M.
Kurs: 2.20
Analiza:
Mecz I rundy turnieju w słonecznym Maroko. Pod lupę biorę mecz Minella v Pironkova, gdzie za faworytkę uważam reprezentantkę Luksemburga, która w Katowicach pokazała się z dobrej strony w pojedynku z finalistką tamtejszego turnieju, Petrą Kvitovą. Pironkova tego sezonu nie może uznać za dobry. Ćwierćfinał w Hobart a dalej.. hmm, masakra.. Siedem występów w turniejach WTA i każdy kończył się na I rundzie. Ostatni mecz wygrała 8 lutego (nie licząc walkowera z 9 lutego) z Anne Kremer, która plasuje się na 665 pozycji rankingowej. Minelli wiedzie się lepiej. R16 w Katowicach, QF w Bogocie, R16 w Cali, przejście kwalifikacji w Hobart. Bardzo dobrze gra w grze deblowej, co oznacza, że ma formę. Wygrana w Bogocie, finał w Hobart. Jak widzimy wyniki przemawiają za piękną Mandy. Nawierzchnia: Obie zawodniczki zgodnie najlepsze wyniki osiągają na clay&#39;u. Widziałem mecze obu pań w Katowicach, zdecydowanie większe wrażenie wywarła na mnie skuteczna gra Mandy Minelli, która była o włos od sprawienia nie małej niespodzianki czyli pokonania Petry Kvitovej. Jest planowana transmisja z tego meczu, więc polecam tam zajrzeć i przez pierwsze gemy zobaczyć jak wygląda dyspozycja dnia u reprezentantki Luksemburga. Polecam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Stuttgart
Spotkanie: Barthel M. v Safarova L. ✅✅✅
Typ: Safarova L.
Kurs: 2.75
Bukmacher: Marathon Bet
Stawka: 2/10
Analiza:

Spotkanie I rundy turnieju w Stuttgardzie. Pod lupę biorę mecz w którym każdy pomyśli: Mamy zdecydowaną faworytkę. Nie, ja sądzę inaczej.Od razu gdy spojrzałem na tą parę przyszedł mi na myśl typ na Lucie Safarovą. Tak więc przeczucie po pierwsze (tak bardzo pomocne). Po drugie: mecze Pucharu Federacji. Weźmy pod lupę te ostatnie. Mona Barthel po bardzo słabym spotkaniu wygrywa z słabo dysponowaną w Niemczech Bojaną Jovanovski - 2:1. Lucie Safarova dziś w godzinach rannych odbywa trzysetowy, dobry w jej wykonaniu mecz z będącą na fali Robertą Vinci. Jednak nie udaję się wygrać. Śmieszą mnie wypowiedzi, że Safarova będzie w złej dyspozycji bo grała dziś mecz. A jak wygląda gra zawodniczek podczas zwykłego turnieju? Grają dzień po dniu, więc takie coś jest wliczone w ten sport i nie jest to żadnym argumentem dla mnie. Obie nie są zawodniczkami grającymi często, jednak obie umieją na tej nawierzchni grać. Nigdy nie spotkały się w bezpośrednim pojedynku. Wydaje się, że argumenty po stronie Barthel, jednak nie koniecznie tak jest. Dla mnie szanse tutaj to 55/45 więc dlaczego nie próbować. Mona Barthel gra u siebie, powinien to być jej argument ale jak każdy z nas wie - nie zawsze działa to w dobrą stronę, może wytworzyć się nie potrzebna presja, do tego Safarova wygląda na dobrze dysponowaną, więc czemu nie, polecam!

P.S Jeśli ktoś chciałby zapytać co myślę o innym meczu, zapytać o coś, chętnie pomogę. Jednak proszę abyście pisali na priv, pozdrawiam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Spotkanie: Carreno-Busta P. v Bellucci T. ✅
Typ: Bellucci T.
Kurs: 1.72
Analiza:
Druga runda turnieju w Barcelonie, trzeba skorzystać z tejże promocji. Bellucci według mnie poskromi dziś groźnego (?) ostatnimi czasy jak &quot;lew&quot;, Carreno-Bustę. Przebojem wbił się do turniejów ATP, tutaj pomogła mu w tym dzika karta. W pierwszej rundzie pokonał Robina Haase, który od kilku tygodni zalicza regres formy. Brazylijczyk w I rundzie miał wolne. Teraz przystępuje do pojedynku z Pablem jako potencjalny faworyt. Carreno-Busta jednak jeszcze nie należy do czołówki. Pokazuje to mecz chociażby z Haider-Mauerem, gdzie trafia na nieźle dysponowanego gracza z poziomu CH i zaczynają się kłopoty. Bellucci do tej pory gra słabo i mało. Na clay&#39;u rozegrał pięć spotkań z czego tylko jeden wygrał. Jednak fakty faktami. Przegrywał z zawodnikami lepszymi niż Hiszpan, może poza Schwartzmanem. Carreno-Busta ze stali nie jest, pięćdziesiąt oficjalnych spotkań w ciągu nie całych czterech miesięcy organizm odczuję, jeszcze w jego przypadku jest to pewne bo jeszcze niecałe pół roku temu był plasowany w ósmej dziesiątce rankingu, więc raczej nie traktował tego zbyt poważnie. W 2013r. zalicza ogromny progres formy i jest już bardzo wysoko jak na jego umiejętności. Dziś nie da rady, solidnemu Bellucciemu, który wie jak grać na clay&#39;u - przede wszystkim lubi grać na mączce, najlepsze wyniki tutaj osiągał więc z całym szacunkiem do młodego Hiszpana - przeciwnikiem dla Thomaza Bellucciego on nie jest. Oczywiście gra u siebie, jest w formie to może mu pomóc. Jednak umiejętności są tutaj najważniejsze i one przemawiają za Brazylijczykiem, polecam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Spotkanie: Paire B. v Andujar P. ✅✅✅
Typ: Paire B.
Kurs: 2.01

Francusko-Hiszpański pojedynek w II rundzie turnieju. Dla mnie faworytem, zdecydowanie Benoit Paire, który ten sezon ma bardzo udany. Piszę z telefonu i nie jestem pewny ale jego tego roczny bilans to 16/11 - nie ma się czego wstydzić, W rankingu Paire zdecydowanie wyżej, umiejętności też większe. Francuz w tym roku gra bardzo dobrze, ostatnio wygrana w nieźle obsadzonego CH w Le Gosier. Można powiedzieć, że jest bardzo systematyczny, przegrywa tylko z lepszymi od siebie. Obaj zawodnicy lubią mączkę, więc czują się dobrze w Barcelonie. H2H na korzyść Francuza 2-0. Jedno zwycięstwo na twardej a jedno właśnie na mączce, Myślę, że Benoit wygra dzisiejsze spotkanie i spokojnie będzie czekał na swojego rywala w III rundzie, polecam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Stuttgart
Spotkanie: Mattek B. v Wickmayer Y. ⛔
Typ: Wickmayer Y.
Kurs: 2.20
Analiza:

Spotkanie I rundy turnieju na kortach ziemnych w Stuttgardzie. Po udanym wojażu z Safarovą na dziś wybieram drugi typ. Mianowicie gram na zwycięstwo Yaniny Wickmayer. Przeciwniczką będzie Bethanie Mattek, która w tym sezonie robi małą furorę ponieważ osiąga bardzo przyzwoite wyniki. Najlepszy wynik to finał w Kuala Lumpur, przegrany z Karoliną Pliskovą. Yanina Wickmayer gra w tym sezonie średnio. Można by rzec, że słabo. Jednak zawsze jakieś te wyniki są. Finał Auckland, przegrany z Radwańską Agą, III runda Australian Open i III runda Indian Wells - wydaje się, że nie jest to źle jak na tą zawodniczkę, a jednak - stać ją na wiele więcej. Dziś trudne zadanie, zmierzy się zawodniczką będącą na fali, jednak takiej, której tenis nie jest dużym zagrożeniem dla Belgijki co jest widoczne w bezpośrednich pojedynkach obu pań, gdzie wszystkie trzy mecze wygrała Yanina Wickmayer. Ba, Bethanie nigdy nie zdołała wygrać seta! Ktoś powie, że mecze rozgrywane dawno, że to historia ale takie rzeczy się pamięta. Na pewno pamiętać będzie Belgijka, bo muszą to być pozytywne wspomnienia. Wickmayer nie gra od dwóch tygodni, trenowała. Mattek musiała przebrnąć tutaj przez kwalifikację co łatwe nie było. Największe problemy sprawiła Zanevska Maryna, której udało się wygrać seta. Dziś liczę na świeżość i systematyczność ze strony Belgijki. Po tym kursie trzeba próbować, polecam!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Marrakesz
Spotkanie: Pironkova T. v Dominguez-Lino L.
Typ: Pironkova T.
Kurs: 3.00
Bukmacher: Sporting Bet
Stawka: 5/10
Analiza:

Mecz R16 turnieju w Marrakesz, który odbywa się na kortach ziemnych. Typuję tutaj na Pironkovą. Przyznam się bez bicia, jeszcze dwa, trzy dni temu nie dawałem szans Pironkovej w meczu z Minellą. Ten mecz się jednak nie odbył ponieważ wycofała się Domi Ciblukova i Tsvetana wskoczyła na jej miejsce. Pierwsze spotkanie w turnieju i spokojne zwycięstwo z dobrze ostatnio grającą Karoliną Pliskovą. Powtarzać się nie będę, kilka dni temu opisywałem poczynania Bułgarki w tym sezonie. Dominguez-Lino to specjalistka od kortów ziemnych. W tym sezonie gra jednak na mączce mizernie. Przegrywa z Knapp, Cornet i Beck a jak wiemy wirtuozki gry na mączce to nie są. W Marrakesz wygrała pierwsze spotkanie po ciężkim i trzy setowym meczu z Japonką, Doi. Faworytką spotkania na pewno jest Hiszpanka, wszystko za nią przemawia jednak myślę, że Pironkova wraca powoli do swojej dobrej gry. Zbyt dużo argumentów Bułgarka nie ma, jednak mam przeczucie, że nie jest na straconej pozycji. Kto uwierzy razem ze mną skorzysta, polecam!

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom