Dzisiaj w Szwecji rozgrywane będą mecze w ramach Svenska Cupen. Moją uwagę przykuły trzy spotkania, w których moim zdaniem możemy spodziewać się goli.
Oskarshamns - Jonkopings
Over 2,5 @ 1,44 
W pięciu ostatnich meczach z udziałem Oskarshamns i w każdym padało więcej niż 2 gole. Wyniki to 0:3, 2:2, 3:0, 3:2 i 2:3. Z kolei w ostatnich 5 meczach Jonkopings over 2,5 był co prawda pokrywany tylko 2 razy, jednak w pozostałych meczach brakowało tylko jednej bramki (2x 1:1 i 2:0). W swoich ligach również wygląda to obiecująco. Gospodarze dzisiejszego spotkania mają średnią w lidze 3,1 gola na mecz, a w pięciu ostatnich spotkaniach pękała linia over 2,5. Z kolei Jonkopings to lider Superattan, a w ich meczach pada średnio 2,8 gola na mecz. Co prawda w trzech ostatnich ligowych potyczkach taka linia nie była pokryta jednak od lidera zaplecza Szwedzkiej
ekstraklasy można wymagać kilku goli w starciu z niżej notowanym rywalem.
Trollhattan - Utsiktens
Over 2,5 @ 1,53 
Sytuacja podobna do tej powyżej. Pięć ostatnich meczów z udziałem Trollhattan to 5 overków pokrytych bez większego problemu. Wyniki to 3:1, 6:2, 3:0, 3:2 i 2:3. Z kolei w ostatnich pięciu meczach Utsiktens więcej niż 2 gole padały w trzech spotkaniach. W ligach wygląda to również bardzo dobrze. Trollhattan przewodzi w stawce Division 2 Norra Gotaland, a średnia goli z udziałem tej drużyny to 4,4. U gości wygląda to trochę gorzej ponieważ średnia to 2,4. Mimo wszystko liczę tu na dobrą postawię gospodarzy i przynajmniej na trzy gole w całym meczu.
Sollentuna - Assyriska
Over 2,5 @ 1,44 
Ostatni mecz to pojedynek jednej z moich ulubionych drużyn pod kątem overów - Sollentuna, którzy podejmą Assyriska. W 5 ostatnich meczach gospodarzy aż 4 razy padały więcej niż 2 gole, a wyniki to 6:0, 3:1, 2:2, 0:0 i 6:2. W ekipie gości sytuacja wygląda identycznie - na 5 ostatnich spotkań 4 razy padał over, wyniki to 3:3, 0:2, 4:2, 1:3 i 7:1. Sollentuna to najbardziej overowa drużyna swojej dywizji Norra Svealand, gdzie po 18 kolejkach legitymują się bilansem bramkowym 50:30 co daje średnią 4,4 gola na mecz. Przed własną publicznością równiez wygląda to bardzo dobrze - na 10 meczów mają bilans 30:16, średnia goli 4,6. Assyriska z kolei w lidze ma bilans 2,9 gola na mecz, a na 5 ostatnich ligowych spotkań aż w 4 padał over. Moim zdaniem w dzisiejszym spotkaniu również padnie kilka goli.
Wszystkie mecze brane głównie pod kątem statystyk. Może nie są one w 100% miarodajne jednak akurat w Szwecji czuję się dość dobrze, regularnie gram overy z tamtejsze ligi i wydaje mi się, że wygląda to całkiem nieźle. Mam nadzieję, że dzisiaj również wszystko pójdzie zgodnie z planem. Wszystkie kursy pobierane z bet trzy sześć pięć.
Powodzenia!