No i proszę:
HIF bez niespodzianki - win
Elfsborg bez niespodzianki - win (a karnego nie strzelili.. chociażby)
mecz LSK przełożony - kamienie na boisku :wowsdf:
Orebro nie przegrywa z FFF
Halmstad u siebie wygrywa z Osters (takie ohy-ahy nt. gry beniaminka, a oni już prawie na spadku są)
Vasby nie przegrało.. ale i nie wygrało, po 1.
Dzisiaj Allsvenska.. jest moja ????
AIK - IFK
Jeszcze mi się w życiu nie zdarzyła (chyba) taka konfiguracja braków:
X (wykartkowany)
Y (kontuzja)
Z (kontuzja)
Turnia (śmierć)
No ale taka jest rzeczywistość.
Co prawda Turiny prawdopodobnie i tak by nie było. To oczywiście był bramkarz numer jeden, ale w meczu z Gefle (win 2:1) w 84 czy 87 minucie został zmieniony. Przy interwencji doznał kontuzji uda. W ostatnim meczu tez nie grał. Już w ogóle nie zagra.
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to wiadomo. Stypa.
Przyjdzie na mecz. Kupcie róże sprowadzone z Holandii. Kupcie okolicznościowe t-shirty, przyjdzie na czarno itd. Pieniądze trafią do rodziny po zmarłym bramkarzu (Żona, roczne bliźnięta + jedno w drodze - tak wiem ja, polskie media podają inaczej, nie wiem kto ma racje).
Tak czy inaczej nawet rywalizacja między AIK a IFK, Goteborgiem a Sztockholmem nabiera innego znaczenia. Pierwszy raz na stadionie narodowym IFK zagra. Wiecie jaki to jest typ, taki bardziej na 'to co powinno być' a nie na wskutek kontuzji czy jakiejś serii.
Oczywiście - pisałem już, za życia Chorwata, że wygrają z IFK bo Ci po pucharze, z taką seria, a AIK musi u siebie w końcu wygrać. Ale teraz dochodzą okoliczności, które raczej sprzyjają AIKowi. Gdyby nie ten początek - zaskakująco dobry IFK i wręcz odwrotnie u AIK to kursy na AIK byłby 1.8-1.7. Bo przecież IFK się osłabiło przed sezonem. Dzisiaj odrobina radości w ich sercach gości, bo 17latek, reprezentujący ich klub strzelił wczoraj gola na ME U17 ze Szwajcarią. A faworytami nie byli - debiutują na tej imprezie.
Odszedłem od tematu. Wspominałem o kursach (przy normalnej dyspozycji zespołów).
No a teraz na DNB mamy po 1.7 w większości buków. Więc to za 4/10 FT:3:1 (+2 karne niestrzelone) należy pobrać. Motywacja , chęć zagrania dla Ivana z całą pewnością poniesie gospodarzy. Mecz na żywo pokazuje m.in bet365. Polecam. Raz ze względu na atmosferę, a dwa żeby umiejscowić naszą piłkę na europejskim rynku. To taki mecz typu Śląsk Wrocław - Wisła Kraków.
Dobra. Kolejne dwa spotkania.
Gefle u siebie z Kalmar.
Ostatnie 9 meczy między tymi ekipami to.. 8 remisów.
Dzisiaj żadna z drużyn jednym pkt nie pogardzi. Kalmar trochę problemów w ataku, w sumie nie tylko. No ale zespół mają troszku lepszy od gospodarzy. Gospodarze za to dalej bez Lantto i Aspa. Ten drugi to nowy brak. Obaj to bezwzględnie kluczowi zawodnicy. Lantto - jak pisałem. Ceregiele typu 'e to krótka kontuzja, max 2 mecze, ale badania sa robione, w Upssali zdaje się'. No i już wiadomo, że dłużej grać nie będzie. Nie rozumiem tej zasłony. Ale to braki raczej w deff u Gefle. A pisąłem jak oni grają - fajna, zorganizowana obrona - chyba, że z brakami to i 5 goli dostają od HIF. Z kontry grają, no ale u siebie z Kalmar to okazji do kontr wiele nie będzie. Słaby mecz. 0:0?
Typ: X Kurs: 3.3 Buk: Bet365 Stawka: 2/10 (remisów stawiać nie lubię, delikatnie mówiąc) 1:1 WIN
Typ: under 2.0 Kurs: 2.03 Buk: Pinn Stawka: 4/10 (Zamiast 0:0 to tez pasuje nam 1:1). ZWOT
Jeśli tutaj ktoś wygra to zanotować mecz i w rundzie rewanżowej będzie to oddane.
No i ostatni mecz.
Pewniak? wydaje mi się, że tak. Gospodarze w pełnym zestawieni, chory - lekko -
El Kabir. Napadzior. Pierwsza klasa.
Goście z brakami sporymi. Wyzdrowiał Petrovic, bośniak, który juz pół roku temu operacje na śródstopie miał. To, z tego co pamiętam, jakaś kontuzja typu Azarenki na pedikiurze czy Sereny/Venus Williams albo Canizaresa co sobie butelkę/szklankę na stopę upuścił/wdepnął w nią. Ogłaszają wszem i wobec, że już trenuje. Extra, ale to nie będzie ostoja drużyny przecież. Jak dla mnie to dzisiaj go wpuszczą na 10-15 min ostatnich. Tak czy inaczej - przepaść między ekipami. Hacken - ja to zawsze powtarzam - nie sa moimi ulubieńcami i ja ich tam ani na majstra ani na pudle nie widzę. Bo to się w głowie by nie mieściło. Chyba, że HIF, Malmo, AI, IFK, Elsborg stracą licencję w środku sezonu :wowsdf:. Ale poważnie - Oni grać potrafią, BP - nie. A na pewno nie na tym poziomie. Brakuje im siły, pomysłu, obrony, pomocy, ataku, doświadczenia itd. itd. W tym roku Hacken u siebie: 4:0 z DIF oraz 2:0 z Mjallby. 0:3 w dupe na inaugurację z IFK, to nie było na ich stadionie - powtarzam.
Typ: 1 (-1 AH) Jednak tylko ZWROT
Kurs: 1.69 // Pinn
Stawka: 5/10
Zwrot mało prawdopodobny.
Nieobligatoryjnie:
Vasteras u siebie nie przegra w Diw. 1 Północ
Brage nie przegra na wyjeździe z Varnamo w Superettan
Orgryte - Gais - tez na zapleczu - X
GL!