DIF - JS
Trochę to groteskowo wygląda, ale jeśli tak zagrają:
August Strömberg
Marcus de Bruin - Patrik Anttonen - Pontus Jakobsson - Christoffer Eriksson
Niklas Klingberg - Tobias Solberg
Amadaiya Rennie - Johan Bertilsson - Ferhad Ayaz
Emil Hedsén
To oni, naprawdę, łącznie 10 goli w poprzednim sezonie nie strzelili (tak na oko podaję). Goście skład stały, identyczny jak na początku. Dlaczego przegrać by mieli to nie wiem. Jak będą mięć szczęścia tyle co wczoraj AIK to 0:0.
Jak najbardziej DNB, X2 itd. Do gry. Mi się tutaj remis wydaje prawdopodobny, bo dawno obie drużyny go nie miały, ale jak remis to ze wskazaniem na ‘gości’. (Oni nie grają u siebie, dobrze wiem, bo problemy z murawą?)
Kangaskolkka ustrzeli coś zaś. Drugi Pukki się nam szykuje, hehe.
Więc ja Typ: 2DNB @ 1.75 5/10 BetWay
Przy okazji Robik, też irytuje Cię brak tego fajnego
live na stronie związku szwedzkiego? Cholera, zawsze było tak, że na
live otwierało się okienko i tam było oprócz posiadania piłki i takich oczywistych straw to nawet miejsca oddania strzałów.. a teraz, nie dość, że to się zacina strasznie im strona, mniej przyjazna, gorzej to wygląda to jeszcze po meczu nie da się do tych statystyk dojść.. szkoda, masz coś gdzieś takiego?
DIF z BP to No bet. Derby, kto by pomyślał, że beniaminek będzie miał najwięcej pkt z całego Sztokholmu.. a AIK grał już 4 mecze, hehe. Gospodarze wygrać powinni chyba, ale, po pierwsze 2 fajnych graczy brakuje, goście wprowadzają braki do pierwszej drużyny.. więc mogą być silniejsi, a uwierzcie mi, że grali FATALNIE do tej pory. Do tego nie wiadomo czy się butelkami nie porzucają, chyba, że kulturalnie.. gruszkami tylko.
Kalmar dzisiaj bez
Romarinho. Do tej pory fajnie grał. Uraz głowy. Za niego wraca młody Norweg,
Skjelvik, ale wraca bo jest wakat w drużynie, a nie po to żeby grać. No i braki te co zawsze w tym sezonie: Tobias Eriksson, Erik Israelsson, Sebastian Andersson i Zlatan Azinovic.
Mistrzowie Szwecji wracają w składzie stałym. Wraca Jorgensen po odcierpieniu czerwonej kartki z Halmstad.
Kalmar, fajne boisko, fajna murawa, fajny stadion, fajna atmosfera. Czyli Elfsborg na to jak na lato. Do tej pory same remisy, KFF za to i wygrał, i zremisował i przegrał. Po tym meczu łatwiejsze mecze.. dzisiaj, mimo, ze ostatnio raczej goście nie wygrywali w tej parze to dla mnie Kalmar odda stadion Ptaka we władanie gości i oni pewnie wygrają. Stefan Ishizaki ich poprowadzi.
Typ: 2 (0, -0.5) Kurs: 2.2 Stawka: 4/10
188bet 1/2
1/2 zwrot
Norrkoping – HIF
Gospodarzy oglądałem chyba wszystkie mecze, całe. Wiem czego się spodziewać. Lekka zadyszka, tak jakby, ich czeka
, ich dopadła.
Wiklanderjeszcze jeden mecz zawieszenia po kartce z Mjallby (nie wiem za co kara..) no i Nikola Tkalcic i Rawez Lawan jeszcze nie wracają, Bobbie Friberg Da Cruz wypadł nawet z kadry, jakieś tam problemy. HIF, obok, wiecznie kontuzjowanego Uronena bez – za kartkę
– Larssona. No i co tu dużo mówić. Jeśli gospodarze wygrają ten mecz to dla mnie po trenerze HIF. Pucharu nie ma, w lidze grają, niby dobrze, a potrafią nie wygrać z Osters, mimo spokojnego prowadzenia i przegrać (!) u siebie (!) z Mjallby prowadząc 1:0.. a mogli i 2:0, ale nieuznani im gola. Dlaczego, tego pewnie i sędziowie nie widzą. Ale! Nawet jak grali z Mjallby w osłabieniu to mieli kilka okazji na gola, między innymi poprzeczka, po rykoszecie, a bramkarz bez ruchu stoi. Mimo tego, że gospodarze to fajna ekipa typuje dzisiaj w stronę gości. Ostatni win u siebie z Gefle mocno przesadzony. Zagrają o głowę Hansena, moim zdaniem batalie wygrają!
Typ: 0, -0.5 Kurs: 2.14 Buk: Pinn 4/10
Mjallby – Gefle. U gospodarzy, nowy brak: Hakansson. Goście bez ex-Mjallbiste, właściwie ex-Slovesborga, czyli Wikstroma, oraz rezerwowego GK. Dalej nie ma Orlova. Dla mnie bity under, ale kurs 1.6
.. mały.
No i IFK – Kebaby.. co mogą zrobić obie ekipy dobrze wiemy. Goście przegrają. Gospodarze wygrają. Ameryki nie odkryję. Różnica poziomów. Handi nie podaję, bo jak podam to wygrają 1:0, albo dostaną z dupy kartkę czerwoną i nie uznają 3 goli, jak to Szwedzi mają ostatnio w zwyczaju!
I dla zabawy: IFK, Elfsborg, Helsingborg, Jonkopings (-1 wszyscy) ako w Bet365 @80.30 1.5/10!