Mecz: AIK - Syrianska
Typ: 1 (-1 AH)
Kurs: 1.67
Buk: 188BET (i kupe innych)
Stawka: 8/10
Analiza: Kebaby przegrały u siebie z Kalmar (czyli z nikim mocnym) 3:0 u siebie na dywanie. Jutro mecz w Solnej, na nowym stadionie, pod zamkniętym dachem, +40 000 kibiców już jest pewne. Tutaj braki, absencje ważne nie są. Tutaj jest różnica poziomów wielka. AIK na pewno bez Goitoma, Kebaby wyleczyły 2 graczy w ostatniej chwili podobno (czy to zasłona dymna, czy faktycznie zagrają – nie wiem) Nie mniej znaczenia to nie ma. 1:0 / 2:1 to jest minimalny wymiar kary biorąc pod uwagę dzień konia gości. AIK naprawdę fajnie zagrał w Boras, na dywanie, z Elfsborgiem, mają taki kapitał zepną
poślady i .. zresztą o czym tu mowa. Pewna wygrana AIK!
Mecz: IFK - BP
Typ: 1 (-1 AH)
Kurs: 1.67
Buk: 12BET (i kupe innych)
Stawka: 8/10
Analiza: IFK do tej pory chyba najlepsze wrażenie robi. Wygrali w Debrach z Hacken, nie u siebie 3:0, wygrali na wyjeździe z HIF w pucharze. Cztery gole, czyste konto. Fajnie. Jutro pierwszy mecz u siebie, czyli mobilizacja musi być, pamiętam poprzednie sezony.. słabe starty w lidze skreślały szanse na dobry wynik w całym sezonie. Teraz błędu tego nie popełnią. Ktoś powie: grali na wyjeździe w lidze, potem w pucharze, teraz u siebie. Prawda jest taka, że grali w Goteborgu, potem 2h od Goteborga i znów w Goteborgu. A pierwszy (wyjazdowy) od trzeciego (domowy) obiektu na jakim grali w tym sezonie dzieli.. 300metrów.
Co ważne. Wracają: Pontus Farnerud, Emil Salomonsson, Robin Söder, Hjalmar Jonsson. Ten ostatni z maską będzie grał (ostatnio, swoją drogą, to się modne zrobiło). Wracają nie jakieś pionki, czy ‘zapchaj dziura’ a pełnowartościowi gracze, którzy (wszyscy) nie grali z HIF, a część nawet z Hacken.
BP to faworyci.. do spadku, główni. W pierwszym meczu (u siebie, 2:2, z Osters) łatwo było odczytać ich taktykę: psim swędem. Nie wierzę w to, że są w stanie po raz kolejny tak się prześlizgnąć, tym bardziej no boisku rywala. Osters tydzień temu nie przycisnęło, zabrakło im wyrachowania. BP 2x gonili wynik, skończyło się na 2:2, ale i mecz i statystyki pod dyktando gości. Typ inny być nie może: zwycięstwo gospodarzy. Dla Bjarsmyrsa to będzie dwusetny mecz w najwyższej klasie rozgrywkowej, nie spieprzą mu tego.
Mecz: Halmstad – Elfsborg
Typ: 2
Kurs: 2.0
Buk: 12BET
Stawka: 4/10
Analiza: Elfsborg dalej z problemami, które im grać nie przeszkadzają, jak się okazuje. Trzymają pełną pakę na IFK Goteborg, w następnej kolejce, u siebie. Przynajmniej tak twierdzą, a ja im wierzę. Oglądałem mecze tych drużyn w pierwszej kolejce (jak każdej) wiem na co je stać. HBK wywiózł punkt z Malmo, w Boras też remis, z AIK. Elfsborg nie straci znów pkt, mają w perspektywie mecz z IFK. HBK im leży. @3.55 dają za EH na gości i można/trzeba spróbować!
Mecz: Kalmar – Hacken
Typ: 2 DNB
Kurs: 1.91
Buk: Bwin
Stawka: 3/10
Analiza: Tutaj trzeba mi zaufać/nie zaufać i zagrać/nie zagrać. Hacken, mimo, że nie jestem ich entuzjastą jest duże lepszą drużyną od Kalmar. Mimo, że Kalmar z 6 braków jeden wyleczyło, więc ma 5. Mimo, że Kalmar w środku tygodnia stracił obrońcę podstawowego, który jutro zagra. Mimo, że Kalmar w ostatnich latach radzi sobie z Hacken nieźle. Mimo, że Hacken przegrało 3:0 a Kalmar wygrało 3:0 (z Kebabami, nie wiem czy liczyć, czy po prostu to przypisać jako pewnik – kto oglądał ten wie o czym mówie – pewnie nikt). Mimo wszystko.. Hacken nie może przegrać tego meczu, i już. Strata 6 pkt do lidera po 2 kolejkach to masakra (nie żebym im tego nie życzył..) i do niej nie dopuszczą. Stadion Ptaka, po ubiegłorocznym debiucie, teraz częściej będzie oddawał pkt, zacznie już jutro. Delikutaśnie DNB + 0:1 dla Hacken @8.0. Polecam.
Superettan jutro, jeśli dam radę.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.