Mecz: Assyriska - Sundsvall
Typ: 2
Kurs: 1,85
Bukmacher:
Efortuna
vs.
Wynik: 1-1
Kontynuuję nielubiane przeze mnie, ale (jak widać wyżej) skuteczne węszenie spisków w niższych ligach szwedzkich, tym razem w Superettan. Otóż odkryłem bardzo ciekawą zależność, proszę zobaczyć:
Oba kluby muszą być ze sobą we wspaniałych relacjach. 3 punkty za 3 punkty, zwycięstwo za zwycięstwo to norma od 1998 roku. Miało to miejsce w pięciu z siedmiu sezonów, w których te dwie drużyny się spotykały. W tym sezonie pierwszy mecz wygrała Assyriska, czyżby jutro miało triumfować Sundsvall? Myślę, że jest na to bardzo duża szansa.
Pierwszy argument to oczywiście powyższe zestawienie.
Drugim argumentem, który będzie trafny, przy założeniu, że dalej grają 3 za 3 jest to, że teraz to Sundsvall jest w potrzebie i Assyriska powinna oddać im zwycięstwo. Gospodarze jutrzejszego meczu są bezpieczni, nie grozi im ani spadek, ani awans, natomiast Sundsvall walczy o bezpośredni awans do szwedzkiej
ekstraklasy -
Allsvenskan, bądź też w najgorszym wypadku o utrzymanie miejsca barażowego, na którym znajduje się obecnie. Zostały 3 kolejki i wypadałoby wygrywać do końca. Przeciwnicy to: Assyriska (7 miejsce), Brage (16), Landskrona (11). Więc teoretycznie powinny być łatwo zdobyte punkty w liczbie dziewięciu i prawdopodobnie awans do
ekstraklasy.
Ale załóżmy, że nie zagrają 3 za 3. I tak faworytem jest Sundsvall. Ostatnio świetna forma, pięć meczów bez porażki, przypieczętowanych pokonaniem lidera - Falkenbergs w ostatniej kolejce. Ponadto Sundsvall to najlepsza wyjazdowa drużyna w lidze, zdobyli 27 punktów na 39 możliwych w delegacjach. Mają jasny cel, podczas gdy Assyriska gra o nic.
Wróćmy jeszcze na chwilę do teorii spiskowych. Oto mecze, w których Sundsvall poniosło porażkę w tym sezonie:
1. Sundsvall 0-3 Jonkopings
2. Orebro 3-0 Sundsvall
3. Sundsvall 2-4 Assyriska
4. Ostersund 2-0 Sundsvall
ad.1. - Sundsvall i Jonkopings grali 3 za 3 w 3/6 sezonach (w tym 2013)
ad.2. - Sundsvall i Orebro grali 3 za 3 w 1/9 sezonach (w tym 2013) - wyjątek od reguły
ad.3. - Sundsvall i Assyriska grali 3 za 3 w 5/7 sezonach (zobaczymy jak w 2013)
ad.4. - Sundsvall i Ostersund grali 3 za 3 w 1/1 sezonach (w tym 2013)
Powodzenia ????