@slon89>>> nie wiem czy przeczytałeś to , co napisałem tu już poprzednio:
@qbaneo ,
otóż dla testu tu robionego wymierne jest przecież to , co zostało zamieszczone i ja tego nie kwestionuję , że wobec przegranej w progresji XXVII na jej 7 etapach test jest przegrany.
A odpowiadając teraz Tobie - pisałem Ci wczoraj , że ten test spokojnie mógłym zakończyć dość dawno , poprzez dojechanie do zadeklarowanych 500j. - stopując grę wg tabelki stawek a uruchamiając jedynie zarobione w zakończonych progresjach I-XXVI te 346.8j i robiąc kilka małych ruchów w ramach tego budżetu , co sam mi przecież sugerowałeś.
Ale jako niezgodne z grą fair ( bo te 500j. miało pochodzić ze stawek wg testu progresji ) takie rozwiązanie dla mnie nie wchodziło w sferę rozważań.
Zatem i żadnych powodów do tego abym miał kłamać w odniesieniu do 4-krotnego braku możliwości podania typów tu nie miałem , gdyż przecież tak jak to napisałem do @qbaneo: dla rozliczenia tego testu liczy się tylko to co zostało zamieszczone!
I dlatego nie kwestionuję przecież , że ten test na FB został przegrany - choć muszę przyznać , że realna gra tym schematem bardzo mi się podoba , gdyż pozwala na dobór typu z dość szerokiego zakresu kursów , bo znając dla każdej ze stawek te minimalne dla zysku 1j. , możemy tu grać zdarzenia o nieco wyższych kursach , czyli podejmując ryzyko w niewielkim zakresie dla uzyskania wyższej wygranej , lecz przy tych płynnych kursach twardo trzymając się tabelowego schematu stawek.
Ważnym aspektem jest także to , że można ( sam tak zrobiłem i tak gram ) od razu uruchomić kilka linii tej progresji , aby nie mrozić środków przeznaczonych na te wszystkie tabelowe progi - gdyż gra w zasadzie toczy się ( a o czym niech nawet zaświadcza historia tego testu na FB ) na etapach 2-3 , i takie uruchomienie kilku linii , które płynnie się zaczynają i kończą , powoduje generowanie w sumie znacznie większych wygranych , niż trzymanie się gry w 1 jednej linii i wszystko to odbywa się w ramach ogólnego budżetu tu przedstawionego w tej tabeli dla 1 gry.
Zawsze można też - w przypadku wejścia w którejś z granych linii na wyższy etap - wstrzymać grę w innej/innych liniach i skupić środki na dojście do zakończenia w tej linii gdzie wystąpił problem.
Idąc dalej: zyski z wygranych można bezpośrednio przeznaczać na dowolną grę różnorakich zdarzeń , już poza strukturą stawek z tabeli.
Dlatego zapewne na FB chętnie wrócę jeszcze do ponownego publicznego testu tej techniki gry , robiąc go już jednak w kilku liniach - pamiętając z wiadomych już powodów o typach dość w czasie odległych...
.