>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Sylwetki, kontuzje, spostrzeżenia, ciekawostki ze świata tenisa

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Rafael Nadal nie wystąpi na US Open, poinformował o tym godzinę temu na swoim oficjalnym facebooku:
I am very sorry to announce I won’t be able to play at this year’s US Open a tournament on which I’ve played 3 consecutive finals in my last participations. I am sure you understand that it is a very tough moment for me since it is a tournament I love and where I have great memories from fans, the night matches, so many things… Not much more I can do right now, other than accept the situation and, as always in my case, work hard in order to be able to compete at the highest level once I am back.
Jest mi bardzo przykro poinformować, że nie będzie w stanie grać na tegorocznym US Open w turnieju, w którym grałem 3 kolejne finały w moich ostatnich udziałów. Jestem pewien, że rozumiesz, że to jest bardzo trudny moment dla mnie, gdyż jest turniej kocham i gdzie mam wspaniałe wspomnienia z fanów, mecze noc, tak wiele rzeczy ... Nie wiele więcej mogę zrobić teraz, inne niż zaakceptowaćsytuacji i, jak zawsze w moim przypadku, ciężko pracować, aby być w stanie konkurować na najwyższym poziomie, gdy jestem z powrotem.
Translator

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Ważna informacja przed US Open.
John Isner doznał kontuzji kostki (skręcenie) i musiał się wycofać z wczorajszego meczu z Lukasem Rosolem.
Amerykanin mówi, że nie mógł ryzykować pogłębienia kontuzji, jak tuż za rogiem jest US Open, czyli może najważniejszy Wielki Szlem w tym roku dla Isnera.
John zdradza, że z kostką nie jest za dobrze, kiedy rano się obudził była bardzo spuchnięta. Dodaję, że będzie to wpływało na jego przygotowania, i pewnie do soboty uderzy jedynie parę piłek. Jednak liczy na to, że na mecz I rundy, z nadzieją Amerykańskiego tenisa, Marcosem Gironem będzie gotowy.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Myślę, że istotną informacją przed US OPEN są problemy Janowicza z lewą stopą. W półfinałowym meczu z Querrey&#39;em brał medicala i mimo, że podczas pojawiły się żarty i uśmiechy pomiędzy lekarzem a Janowiczem to myślę, że bagatelizować tego faktu nie można. Piszę oczywiście czysto informacyjnie, bo przecież może ten drobny uraz nie mieć żadnego wpływu na mecze w US OPEN. Czas pokaże jak to wygląda - oby wszystko było ok.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Przetłumaczone.
Kei Nishikori nie wie, czy jest on gotowy do gry po operacji usunięcia torbieli w jego prawej nodze.
Nishikori wycofał się z imprezy Masters w Toronto i Cincinnati, ponieważ zdecydował, że nie chcę nadwyrężać swojej nogi i pleców, powiedział, że chcę spokojnie się przygotować do US Open. 24-latek powiedział, że &quot;mam wątpliwości co do swojej decyzji, ale mam zamiar zaryzykować.&quot;
&quot;Nie miałem praktyki meczowej i nie wiem, czy będę w stanie utrzymać wysoką częstotliwość swojej gry&quot; mówi Nishikori, który był cytowany przez Agencję prasową - Kyodo. &quot;Jeśli ból powróci w dniu meczu, to nie wiem, czy będę grać.&quot;
Nishikori miał problemy, przez cały rok. Doznał kontuzji pleców w finale, w Madrycie, gdzie mierzył się z Rafaelem Nadalem.
Nishikori, który odpadł również w pierwszej rundzie US Open 2013, swoją kampanię w tym roku rozpoczyna, z reprezentantem gospodarzy, Waynem Odesnikiem.

cashandra 6

cashandra

Użytkownik
Tenis ziemny - Najbardziej ustawiony sport?

Źródło zdjęcia Tenis, tenis ziemnydyscyplina sportowa rozgrywana na korcie tenisowym, polegająca na przebijaniu rakietą tenisową piłki ponad lub obok siatki na pole przeciwnika, w sposób utrudniający jej odbiór. Może być rozgrywana pojedynczo (tzw. singel) lub w dwuosobowych zespołach zawodników jednej płci (debel) lub obu (mikst). Tenis należał do grona letnich dyscyplin olimpijskich w latach 1896-1924. Do ich programu powrócił w 1988 i jest w nim do dziś.
Wyobraźcie sobie najpierw piłkę nożną, albo inny sport drużynowy. W tym pierwszym biega na boisku aż 22 facetów, jest kilku sędziów i jeszcze pewnie znalazłoby się paru delegatów jakiejś UEFA, PZPN czy innej futbolowej organizacji. W takim środowisku na pewno jest ciężko ustawić jakikolwiek mecz, na pewno ciężej niż w tenisie. Gdzie na korcie jest dosłownie 2 facetów i sędzia. Wszystko zależy od jednego zawodnika, do tego co lepsze może poddać mecz, lub skreczować (doznać kontuzji) podczas meczu.
Do tego ciężko później sprawdzić, potwierdzić czy dany mecz był ustawiony. Historia zna różne przypadki dziwnych zwycięstw, odwrócenia wyniku czy innych podejrzanych sytuacji z przebiegu meczu. Swego czasu Novak Djokovic przegrał podczas turnieju Masters w Paryżu prowadząc już 6:0 2:0 z Samem Querreyem, po czym później wygrał turniej kończący sezon w Londynie. To tylko jeden przykład dosłownie z tysiąca &quot;dziwnych&quot; spotkań. W środowisku Challenger gdzie cała pula z turnieju nie przekracza np. 50 tysięcy dolarów to dla zawodników drobne. U azjatyckich bukmacherów czy innych prestiżowych firm bukmacherskich nie ma limitów na spotkanie. To tylko świadczy o tym jak wielkie pieniądze mogą leżeć na przysłowiowym stole.
Tam gdzie są pieniądze, tam i jest korupcja, po prostu druga strona medalu. Na mniejszych turniejach niektórzy zawodnicy przylatują na turniej dosłownie tylko po tak zwane &quot;wpisowe&quot;. Za występ w turnieju organizatorzy płacą im pieniądze, a oni bo to najczęściej faworyci mogą obstawić swoją porażkę po kursach rzędu np. 4,00-8,00. Dla przykładu obstawiając mecz w 5 firmach bukmacherskich po 600 €, po kursie np. 6,00 to daje nam to zysk rzędu 15.000 €. Dość dużo, choć to tylko zwykły przykład, pieniądze mogą iść tutaj w nawet milionach złotych.
Druga strona medalu jest taka, że tenis to okropnie drogi sport, bo grają w nim jednostki, a trzeba opłacić wyjazdy po całym świecie, hotele, trenerów, dietę, cały sztab. Jeżeli zawodnik nie odnosi sukcesu i nie ma sponsora, to z wiadomych przyczyn zawodnik gdzieś musi szukać źródła utrzymania. Wystarczy takich 1-5 występków w sezonie by godnie żyć i mieć pieniądze na cały sezon gry.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Ross Hutchins kilka dni temu informował o zakończeniu kariery zawodowej, a we wtorek został mianowany kierownikiem działu do spraw zawodników.

Ross Hutchins 12 września ogłosił oficjalne zakończenie kariery tenisowej. Brytyjczyk, znany z dobrej gry deblowej, już w czerwcu tego roku próbował się spełnić w innej roli. 29-latek pełnił funkcję dyrektora turnieju AEGON Championship rozgrywanego na kortach Queen&#39;s Clubu.
http://www.sportowefakty.pl/tenis/471828/ross-hutchins-w-nowej-roli

J 1,3K

jasper

Użytkownik
I bardzo dobrze, że na nich trafiło... Pamiętam, że grali razem kilka lat temu w deblu i ich zwycięstwo kończyło konkretny kupon... Przegrali STB z 7-1 albo 9-1.
Trzeba oczyścić ten sport z korupcji i dopingu... Chociaż pewnie nie będzie to możliwe.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Nadal wycofał się z turnieju w Paryżu, co dzisiaj zostało ogłoszone. Przyczyna? Problemy osobiste. Bardzo tajemnicze. Ciekawe, jak sobie poradzi dzisiaj z Coricem.

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Nie szanse, tylko Challenger we Wrocławiu odbędzie się 16 lutego w hali. Pula nagród 85tys.$+H
ok, tylko trochę dziwne, że dyrektor czeka na potwierdzenia jeszcze kilka tygodni,
ale skoro sam przyznaje, że na 90% to raczej tak ;)
mam 15 minut autem, więc biorę parę dni urlopu i jazda :]

J 1,3K

jasper

Użytkownik
ok, tylko trochę dziwne, że dyrektor czeka na potwierdzenia jeszcze kilka tygodni,
Pewnie jakieś stare info czy coś ;) Turniej jest już w rozpisce na challengery 2015 więc potwierdzone na 100% ;)

blind71 141

blind71

Użytkownik
Gdzie będą grać? W Hali Adolfa czy na Kozanowie?

Do góry Bottom