Dyscyplina:
Piłka nożna - Superpuchar Europy
Godzina: 21:00
Spotkanie: Bayern Monachium - Sevilla
Typ: Sevilla strzeli gola w obu połowach
Kurs: 5,80
co oni zmarnowali pod koniec meczu...
Bukmacher: eTOTO
Drugi typ: obie drużyny strzelą gola w obu połowach @10,00 eTOTO
Analiza:
Mecze o Superpuchar Europy rządzą się swoimi prawami. Teoretycznie powinno to być bardzo prestiżowe spotkanie i to trofeum powinno mieć dużą wartość, gdyż grają ze sobą zwycięzca Ligi Mistrzów z wygranym Ligi Europy. W praktyce wygląda to jednak trochę inaczej i zwycięstwo w Superpucharze Europy właściwie jest niczym w porównaniu ze zwycięstwem Ligi Mistrzów. Patrząc na to jak wyglądają takie mecze, to dużo większą motywację do zwycięstwa ma zwycięzca Ligi Europy i często to właśnie ta drużyna sięga po wygraną w Superpucharze.
W takich meczach często jest dużo goli. W zeszłym roku grały ze sobą Liverpool z Chelsea i tam w regulaminowym czasie gry było 1:1(w dogrywce obie dołożyły jeszcze po jednym golu), ale w 2018 roku było już sporo bramek w spotkaniu Realu Madryt z Atletico Madryt, gdzie w regulaminowym czasie gry był wynik 2:2, a w dogrywce Atletico strzeliło dwie bramki i wygrało. W tamtym spotkaniu obie drużyny strzeliły gola w obu połowach.
Bayern Monachium w pięknym stylu wygrał Ligę Mistrzów. Spotkanie finałowe nie obfitowało w bramki, ale wcześniej Bayern pokazał swoją wielką moc wygrywając 8:2 z Barceloną. W tamtym meczu Bayern zarówno strzelił jak i stracił gola w obu połowach. Pierwszy mecz Bundesligi pokazał, że drużyna z Monachium nie straciła swojej wielkiej formy, bo na inaugurację sezonu rozgromili Schalke aż 8:0. Fakt, że to już nie jest to Schalke co kiedyś, ale taki pogrom i tak robi wrażenie. Siła ofensywna Bayernu jest ogromna, gdyż Lewandowski rozegrał sezon życia, w świetnej formę złapał też Muller, coraz lepszy jest Gnabry i ogólnie cały zespół gra niesamowicie. Według mnie Bayern jest tak mocny, że strzeli tu gola w obu połowach i to bez większego problemu.
Sevilla według mnie jest tu trochę niedoceniana. Oni pokazali kawał dobrej gry wygrywając Ligę Europy. W dużej mierze zawdzięczają to swojej ofensywie, która pod koniec zeszłego sezonu spisywała się świetnie. Bardzo dobrze grali w meczu z faworyzowanym Interem, z któtrym to wygrali 3:2. Sevilla w tamtym spotkaniu strzeliła dwa gole w pierwszej połowie oraz dołożyła bramkę w drugiej. Wcześniej Sevilla też sprawiła niespodziankę wygrywając z Manchesterem United 2:1. W tamtym spotkaniu Sevilla też strzeliła po golu w obu połowach. Sevilla w ataku jest naprawdę mocna z Ocamposem na czele, który jeśli nadarzy się okazja, to może ukarać Bayern jeśli ten zrobi jakiś błąd w obronie. Bayern Monachium potrafi robić błędy w obronie, więc wedlug mnie Sevillę stać tutaj na gola w obu połowach.
Podoba mi się także typ na to, że obie strzelą w obu połowach. W Superpucharze często jest sporo bramek więc liczę na to, że teraz też tak będzie.