Kupon Liga Mistrzów - 1/8 finału
Valencia CF - Paris Saint-Germain
Typ:
awans Paris Saint-Germain
Kurs: 1,50
Valencia po zmianie w grudniu trenera prezentuje się lepiej. W głównej mierze gra opiera się na Roberto Soldado - to od tego człowieka uzależnione są wyniki drużyny. W dodatku Valencia u siebie jest bardzo mocna lecz na wyjazdach nie jest w połowie tą drużyną co u siebie. To jest dwumecz więc oba mecze są ważne i by Valencia myślała o awansie z PSG według mnie potrzebowała by co najmniej 2 bramkowej zaliczki z pierwszego spotkania co nie ukrywajmy będzie bardzo trudnym zadaniem.
PSG celuje mocno w
LM , w lidze też nieźle grają. Sporo gwiazd, olbrzymie pieniądze w klubie i bardzo duże oczekiwania. Faza grupowa pokazała , że zespół stać na wiele , może nie zwycięstwa z takimi tuzami jak Manchester United czy Barcelona lecz z prawie całą dość wyrównaną czołówką europejską. PSG ma w zapasie rewanż u siebie co jest olbrzymi handicapem dla tej drużyny. Zlatan i spółka posiadają większy potencjał w ofensywie. Uważam , że PSG ma lepszego trenera z międzynarodowym doświadczeniem co także zaprocentuje w tym dwumeczu. Spodziewam się wyrównanego boju na Estadio Mestaja i zwycięstwa Francuskiej drużyny u siebie. To powinno dać awans PSG na który stawiam.
Real Madryt - Manchester Utd
Typ:
awans Manchester Utd
Kurs: 2,40
Szlagier jak za starych dobrych lat. Real Madryt celuje tylko i wyłącznie w Lige Mistrzów i nie ma co do tego żadnej wątpliwości. W Primera Division przegrali co mogli i teraz te rozgrywki są dla nich priorytetem. To od wyniku tego dwumeczu zależy przyszłość Jose Mourinho. To Cristiano Ronaldo ma coś do udowodnienia swoim byłym kolegom. I co ma to starczyć na United ? Nic z tych rzeczy. Manchester prowadzi w swojej lidze , fazę grupową przeszedł bez problemu, zespół który nie notuje wpadek i regularnie punktuje.
Poważnym osłabieniem Realu brak Ikera Casillasa. Jedna , może dwie sytuacje w całym dwumeczu mogą zadecydować o awansie, mogą to być trudne piły do wyjęcia , czy wyjmie je Diego Lopez, czy zrobi to co byłby wstanie zrobić Casillas - myślę , że nie. Real posiada bardzo dobrą obronę lecz skrzydłowi bardzo lubią się podłączać do ofensywy co jest nie lada okazją dla rywala. Mimo to tutaj plus na korzyść Realu. Napad - United ma tutaj o wiele większą moc - kim są Benzema i Higuain przy Van Persie i Ronneyu - prawie nikim. I na koniec środek pola: w tej strefie rozstrzygną się losy awansu według mnie: Khedira do spółki z Ozilem , czy też Carrick i Cleverley/Scholes ? To ciekawe... Jeśli Real bardzo zdominuje środek pola to i pokona obrone United , ale czy tak będzie , oj może być ciężko , gdyż Ferguson nie raz w pucharach np. w meczach z Barceloną zagęszczał środek pola by uniemożliwić rywalą swobodne operowanie piłką . Tutaj może być podobnie , United pojedzie na Bernabeu grać z kontry i nie stracić gola i w rewanżu u siebie tak naprawdę narzucą swój styl gry. Powiem tak: United ma mocniejszą ławkę: gdy nie idzie Fergi od razu możę wprowadzić klasowego gracza na każdą pozycję, czy tak jest w Realu ? No nie na każdej pozycji. Dwumecz który odbędzie się na niuansach ale myślę żę tutaj inteligencją Fergi przewyższy Mourinho. Uważam , że fundamentalne znaczenie dla losów tego dwumeczu będzie miało pierwsze spotkanie obu drużyn na Benabeu. Wydaje mi się , że na Realu United będzie w stanie zdobyć chociaż 1 gola co niesamowicie ułatwi sprawę przed rewanżem.
Galatasaray - FC Schalke 04
Typ:
awans Galatasaray
Kurs: 2,70
Bardzo ciekawie wygląda ta para. Bukmacher faworyzuje Schalke a ja nie widzę ku temu większych podstaw po ostatnich wydarzeniach w okienku transferowym. Galatasaray zatrudniło Drogbę i Sneijdera i to ten zespół urósł dzięki temu w siłę. Mają Ci gracze nie wiele czasu by zgrać się z drużyną przed tym arcy ważnym dwumeczem jednak są to piłkarze kompletni , których technika przyprawia o zawrót głowy. Schalke nie zachwyca w tym sezonie : w lidze bardzo przeciętnie , a fazę grupową Ligi Mistrzów wygrali przez frajerstwo Arsenalu a nie przez swoją siłę. Mecze w Turcji zawsze się gra ciężko o czym mówiło już wielu piłkarzy z Europy , którzy grali nie tylko z Galatasaray, lecz z Fenerbahce czy Sivassporem. Tam doping kibiców i znajomośc własnego obiektu odgrywala bardzo ważną rolę, więc podobnie jak w poprzednim analizowanym meczu uważam że 1 mecz ustawi cały dwumecz. Jeśli Schalke by miało awansować to powinno wygrać w Turcji na co daje jakieś 10 % szans. Galata zrobi wszystko by u siebie odnieść korzystny rezultat. Schalke gra nierówno , głupie błędy w obronie i często lekceważenie rywala - to bolączki tej drużyny. Z Drogbą i Burakiem Yilmazem w ataku , Sneijder i Melo dogrywający - to może starczyć na przeciętność Schalke. Uważam , że Galatasaray awansuje do ćwierćfinału. Jak co roku musi być jakaś niespodzianka , lecz tutaj tak naprawdę jej nie będzie bo według mnie turecka drużyna jest faworytem tego dwumeczu. Stawiam awans Galatasaray - powinni przeważać w ofensywie.
Arsenal FC - FC Bayern Monachium
Typ:
over 2,5 gola
Kurs: 1,80
Bardzo interesująca para. Kilka lat temu ciężko by było wskazać faworyta. Dziś jest nim Bayern , który zmierza po mistrza Niemiec i pragnie w końcu zdobyć Cheampions League. Arsenal w lidze gra w kratkę , w lidze mistrzów w grupie nie zachwycili, drużyna pełna młodych graczy grająca ofensywnie , stawiająca na otwarty futbol szczególnie u siebie. Bayern również lubi atakować dzięki piekielnie mocnym skrzydłowym: Robben i Ribery. Ten mecz musi przynieść emocje. Szansą Arsenalu jest ten 1 mecz i Arsene Wenger doskonale sobie zdaje z tego sprawę . Gospodarze zaoferują otwartą grę, Bayern ze swym potencjałem też będzie chciał odpowiedzieć. Arsenal będzie szukał zaliczki przed rewanżem gdyż na Allianz Arena możę być piekielnie ciężko. Dlatego Arsenal zaryzykuje , postawi na otwartą grę , Bayern ma czym odpowiedzieć. Ja tutaj widzę bramek naprawdę sporo. Chodzi po głowie wynik 2:2. To możę być cios za cios , wysokie tempo gry i błędy obrońców(szczególnie obrona Arsenalu lubi je często popełniać). Jak dla mnie zdobycz 3 bramek jak na pojedynek dwóch drużyn stawiających na bardzo dużą ofensywie wydaje się super sprawą. 90 minut gry , możliwe z 12 do 15 dobrych okazji bramkowych - 3 gole , dlaczego nie ? Typuje over 2,5 gola
AC Milan - FC Barcelona
Typ:
over 2,5 gola
Kurs: 1,55
Jeden z klasyków Ligi Mistrzów. Milan u siebie zagra z Barceloną. Wiadomo kto będzie nadawał ton rywalizacji i tempo gry. Posiadanie piłki raczej na pewno po stronie Barcy i to koło 70%. Barca będzie kreować grę a Milan szybkie kontry. Tak będzie wyglądał mecz na Camp Nou lecz na San Siro w 1 meczu Milan może mieć więcej do powiedzenia. Jak pokazuje historia Barcelona nie lubi grać z tym rywalem na ich terenie, nawet gdy Barca awansowała to miewała remisy na San Siro i to najczęściej bramkowe. Milan u siebie musi strzelać gole. Barcelona zna swoją siłę , zagrają swoje i 1 gol ich zadowoli lecz jeśli Milan strzeli coś więcej na pewno podwyższą tempo gry. Obrona Milanu nie należy do najlepszych , lecz to samo można powiedzieć o obrońcach Barcy którzy przy kontrach czasem są bezsilni , szczególnie Puyol. Poza tym Barca może się w dać w tzw. przepychankę boiskową z Milanem. Mediolańczcycy na pewno będą prowokować i wymuszać różnego typu sytuację. W dodatku Barcelona będzie bez swojego 1 trenera który będzie się leczył w tym czasie i może nie uspokoić swoich graczy. Obie drużyny o bardzo dużym potencjale ofensywnym, obie z obronami które do czołówki światowej nie należą także tutaj 3 gole jak najbardziej możliwe. Jak Messi będzie miał dzień to sam 2 strzeli i wystarczy niech ktoś się dołoży i over mamy pokryty. Typuje over 2,5 gola w tym spotkaniu
Łączny kurs: 27,12 zł
Stawka: 20 zł