Arosa Challenge w Szwajcarii ciekawie obsadzona. Gospodarze Szwajacarzy, Norwegowie, Słowacy i Białorusini. Kadra naszych południowych sąsiadów ciekawa, szczerze mówiąc z zawodników którzy mają wolne mocna kadra choć mogło być trochę lepiej. Jeden duży minus czy zaskoczenie dla mnie to Hudacek w bramce który w przekroju sezonu nie bardzo wiem czym sobie zasłużył na powołanie. Granak i Daloga w obronie, jest Starosta powinno być solidnie. Z przodu trochę ubogo ale myślę Tybor czy Hudacek coś tam dołożą. Nie mam co prawda kadry Białorusinów na to spotkanie więc typ bez owijania w bawełnę trochę na wyczucie.
Białoruś dwa razy ten turniej wygrała ale ich nie zależnie od tego kto był w kadrze nigdy mi się nie podobała. 2,30 wydaje się być dobrą opcją na popołudnie.
Brankári: Július Hudáček (Örebro, Švéd., 9 reprezentačných štartov/0 gólov), Marek Čiliak (Kometa Brno, ČR, 2/0)
Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice, ČR, 17/1), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR, 36/1), Dominik Graňák (Linköping HC, Švéd., 132/6), Adam Jánošík (HC Košice, 3/0), Juraj Mikuš (Sparta Praha, ČR, 14/2), Peter Mikuš (HC Mountfield Hradec Králové, ČR, 22/1), Karol Sloboda (Lada Togliatti, Rus./
KHL, 31/1), Tomáš Starosta (Slovan Bratislava, 135/5), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava, 12/0)
Útočníci: Lukáš Cingeľ (Sparta Praha, ČR, 3/0), Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec, ČR, 22/4), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./
KHL, 50/3), Libor Hudáček (Slovan Bratislava, 35/6), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 0/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 11/7), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel., 19/2), Tomáš Marcinko (HC Pardubice, ČR, 22/0), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./
KHL, 68/14), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 0/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Radoslav Tybor (HC Pardubice, ČR, 27/3), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna, Fín., 12/4)
Słowacja 2,30
1:2 gorsi w kazdym elemencie...