Dzisiaj zagram taśmę .. jest to być może porywanie się z motyką na słońce lecz jednak przemyślane
Spowodowane jest to brakiem koncepcji na podzielenie
to zostawiam wam.. mnie pokonała wizja taśmy
6@
VS
Kurs:1.38 OT na Bruins
Jest to raczej jedno z tych spotkań na "podniesienie" kursu lecz nie oddane na pałę a lekko przemyślane
Jak wszyscy chyba wiedzą Jets nie są jakąś potęgą a raczej lubują się w okupowaniu dolnej części tabeli.W bramce wystąpi dzisiaj Pavelec który trzyma "jakiś" poziom a SV% wynosi u niego 909.Co przy katastrofalnej defensywie jaką dysponują na wyjazdach robi potworne dziury przy czym ataki niedźwiedzi przy obecnym potencjale powinny wchodzić jak w masło. Bruins natomiast między słupkami będzie miało dzisiaj Tuukke Rask'a (nie wiem jak się to pisze ;P)który poziomem według mnie nie odstaje od Tim'a i potrafi pokazać klase.Chłopak ma 24 lata i duże możliwości ???? .O ofensywie Bruins chyba dużo pisać nie trzeba ... Seguin i spółka strzelą to co muszą ???? a Chara z kumplami zamurują bramkę przez co liczę tutaj na gładką wygraną niedźwiadków.
VS
a)Over 5.5 kurs: 1.76
b)kurs:1.60 OT na Flyers
Po ostatniej wpadce lotników w meczu z senatorami myślę że dzisiaj będą się chcieli zrehabilitować bo dostanie 4 goli w jednej tercji wygląda koszmarnie...W bramce lotników wystąpi dzisiaj Sergei Bobrovsky a ja mam wrażenie że trener wystawia go na mecze zwana przeze mnie "stabilizacyjnymi" i radzi sobie bardzo dobrze lecz nie nadaje się według mnie na regularne występy ale potencjał jak najbardziej ma.Huragany są ekipą która lubi powalczyć na własnej tafli i wychodzi im to nawet z najlepszymi.Między słupkami będą mieli dzisiaj swój pierwszy wybór czyli Warda a ten pan lubi mieć wahania humoru...Ewidentnie widać brak Skinnera co przełożyło się nieco na ich poziom gry lecz obudził się Staal który powinien coś ustrzelić , ale sam lotników nie pokona.Huragany tak jak mówię u siebie potrafią przeciętnemu przeciwnikowi wbić 3-4 bramy a równie dobrze mogą przegrać z kretesem a Flyers to nie są chłopaki do bicia a jednorazowa wpadka myślę że o niczym nie świadczy.
VS
kurs 1.64 OT na Rekiny
kurs 1.57 na Under 5.5
Rekiny ostatnio się przebudziły a potrzeba przełamania się była wielka.Dzikusy przez ostatnie tygodnie klepią biedę a rzec można że przegrywają mecz za meczem z drobnymi wyjątkami a gra im się kompletnie nie klei.Ja do tej pory nie rozumiem jak mogli przegrać 2:4 u siebie z kojotami którzy w tamtym czasie grali rezerwowym bramkarzem i mieli rozłożony szpital..:S W bramce Wild wystąpi dzisiaj rezerwowy bramkarz Josh Harding co mnie umocniło w moim typie , może nie słusznie ale nie przepadam za tym panem... U rekinów źle się działo ale myślę że wykorzystają szanse w meczu ze "słabym" przeciwnikiem i będą chcieli wznieść ku górze swoją grą a warunki ku temu mają a dobrym znakiem jest to że strzelanie jest głównie zadaniem 3 zawodników
avelskiego , Marleau i Couture'a.Ten drugi ostatnio wbił 2 bramy co jest dobrym prognostykiem.
VS
kurs 1.50 OT na Rangers
Rangers aktualnie na fali .. i to wysokiej.Głównym fundamentem ich sukcesu jest cała Defensywa na czele z rewelacyjnym Lundqvistem który broni prawie wszystko .. prawie ???? Ofensywnie też nie odstają a Gaborik z kumplami strzelą co muszą a myślę że 4 to takie minimum.Co do obsady bramki kojotów nie mam dokładnych info ale prawdopodobnie będzie to wracający po kontuzji Smith który przedstawia sobą dobry poziom.Kojoty to ekipa dobra ale na średniaków i outsiderów ligi gdzie mogą się "wyszaleć" a defensywa strażników im na to na pewno nie pozwoli i przycisną ich od pierwszych minut...
no i jeszcze 3 koncepcje ????
VS
typ Over 5.5 kurs 1.95
Wyspiarze ostatnio nieco lepiej u siebie ale według mnie wszystko psuje im katastrofalna defensywa na czele z Nabokovem któremu idzie raczej przeciętnie który pod naporem sporej ilości strzałów puszcza niemało.Swoje wyspiarze na własnej tafli powinni dorzucić a myślę że stać ich na te 2 ewentualnie 3 bramki w końcu skrzydła na wyjazdach nie są jakimś bunkrem.W drużynie Wings dzisiaj również wystąpi rezerwowy bramkarz Ty Conklin któremu raczej idzie średnio i na regularne występy jest zdecydowanie za słaby , jego bilans to SV% 897 , 2 wygrane i 4 przegrane...Ofensywnie skrzydła stoją na wysokim poziomie i przy dziurach wyspiarzy nie powinni mieć problemu wbić minimum te 4 bramy..
VS
Over 5.5 kurs 1.80
Ta parodia hokeja jaką tworzą teraz hawks kiedyś musi się skończyć a z kim jak nie z outsiderem ligi??Hawks mają wielki potencjał który muszą dzisiaj wykorzystać , zwłaszcza ofensywny którym potrafią wbić kilka bramek najlepszym.W bramce Crawford który za sprawą złej postawy defensywy Hawks musi coś puścić i te 2 bramy widzę minimum wpuszczone.Kurtki pokazały ostatnio że strzelać potrafią na natomiast z defensywą na wyjazdach jest katastrofalnie , według mnie najgorzej spisująca się z całej ligi ale tak jak mówiłem potencjał mają a Nash z partnerami powinni coś ustrzelić a stracić swoje i tak stracą.. między słupkami kurek wystąpi dzisiaj Steve Mason.
no i ostatni meczyk..
VS
Typ Over 5.5 kurs 1.86
Błyskawice na własnej tafli potrafią pokazać pazury a braku walki nikt im zarzucić nie może.U siebie potrafią powalczyć z najlepszymi i stać ich tutaj spokojnie na te 3 bramki , własnie z tego powodu odpuściłem czystą wygraną Canucks.W bramce Tampy dzisiaj wystąpi rezerwowy (o ile można go tak nazwać) Dwayne Roloson który ma sporo minut gry ale zdecydowanie mniejszą skuteczność od Garona co jest kolejną dobrą wiadomością dla overku.Canucks potencjał ofensywny mają wielki z braćmi Sedin na czele którzy powinni poprowadzić kolejny raz orki poprowadzić do zwycięstwa a któryś z nich na pewno coś ustrzeli.Orki mają jeszcze wielu wartościowych zawodników którzy potrafią doskonale grać w ofensywie co procentuje dobrymi wynikami... W bramce wystąpi Schneider który walczy ostatnio o miejsce między słupkami z Luongo i grają na przemian...
AKO:100.24 huuhu
Stakwa:10 PLN
No to by było na tyle.. tak jak mówię wybierajcie co chcecie ja gram taśmę , dla większości jest to strzał w stopę ale moje pieniądze , nieduże więc robię co mi się żywnie podoba ???? a zaryzykować warto według mnie...