>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Sport w 2021 | Kupony, Typy, Analizy

piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #13 ATP Indian Wells

🎾 Carlos Alcaraz - Roberto Bautista Agut | Alcaraz @1,45
🎾 Daniil Medvedev - Gael Monfils | Medvedev @1,13

@1,63 Stawka: 100.00j Unibet

Na dzisiaj proponuję zagrać takie AKO na Indian Wells. Trochę za mały kurs na Alcaraza, więc dokładam Ruska z Monfilsem. Bardzo ważnym czynnikiem do tych typów, że mecze w sesji porannej. Akurat w tym turnieju praktycznie nie trzeba sprawdzać pogody, prawdopodobnie w pełnym słońcu, bardzo ważna będzie fizyczność zawodników. Młody Hiszpan to przyszły potwór i absolutna gwiazda już nawet teraz i tutaj powinien starszego kolegę po prostu zajechać. Agut zagrał bardzo ciężki mecz z Amerykaninem Wolfem skończony dopiero w TB trzeciego seta i tutaj moim zdaniem nie wytrzyma. Prezentuje w prawdzie bardzo solidny poziom, ale to moim zdaniem dzisiaj nie wystarczy. Alcaraz to weźmie choćby w 3 setach. Gładko pokonał Mcdonalda 6-3 6-3 w pierwszej rundzie, gładko przeszedł z mączki gdzie wygrał ostatni turniej w Rio i jego tenis jest po prostu niesamowity. Co do Medvedeva to nie ma co sie rozpisywać, bo to nie jest wynikowo jego najlepszy turniej ale to zawsze Daniil na Amerykańskim hardzie. No nie widzę tutaj szans, żeby Monfils to wygrał mimo że naprawdę ma fajne ostatnie pół roku. To jednak jest już rozsypany, a przy takiej pogodzie i stylu gry Ruska to może powalczyć w pierwszym secie conajwyżej. Wygrał z nim wprawdzie w Rotterdamie ostatnio, ale dzisiaj Rosjanin bierze rewanż. Zbyt ważny turniej i zbyt duża różnica w fizczyności zawodników.

Wynik: 2:0 / 1:2

Raz w życiu Medvedev przegra taki mecz prowadząc 1:0, kurs już był 1.01 haha tragedia... nauczka na przyszłość

Zysk/strata: -100.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #14 WTA Indian Wells

🎾 Marketa Vondrousova - Anett Kontaveit | Vondrousova +1.5 seta @1,67

Stawka: 100.00j Unibet

Drugi typ na dzisiaj już od kobiet. Anett coś ostatnio ma mocne wahania formy, przeplata dalej dobre mecze z jakimiś załamaniami kompletnymi i serią błędów. Potrafiła przegrać seta z Mertens do zera, żeby następnego wygrać do 2. Z igą pamiętamy też ten mecz, gładki dla Polki. Jasne, przeciwniczki zagrały świetnie ale Kontaveit wyraźnie nie jest tą zawodniczką co pod koniec zeszłego sezonu. Dzisiaj widzę, że Czeszka jest idealną przeciwniczką, żeby tutaj właśnie choćby tego seta urwać Estonce. Wali mocno równo, pokaz siły z Magdą Fręch, która totalnie nie miała nic do powiedzenia. Jasne, klasa przeciwniczki dzisiaj zupełnie inna, ale spokojnie tutaj ma szanse powalczyć. Ważnym elementem jest H2H gdzie właśnie Vondrusova prowadzi 2:1 i widać jak na dłoni że nie gra się łatwo Kontaveit z tą przeciwniczką. Zastanawiałem się czy nie zagrać overa gemowego, ale boję się nawet jakiegoś załamania Kontaveit jak we wspomnianych meczach. Zobaczymy czy wybór dobry.

Wynik: 3:6 7:5 7:6

Zysk/strata: +67.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #15 Liga Mistrzów

⚽ Ajax - Benfica | Obie strzelą @1,60

Bez wymyślania, Ajax strzela bardzo dużo goli, ale też traci ich co nie miara. Szczególnie w ostatnim czasie. Aż 8 bramek straconych w 5 ostatnich spotkaniach Ajaxu przemawia samo za siebie. I to nie z przeciwnikami typu City czy Bayern tylko Cambuur, Walwijk czy właśnie dwa z Benficą w pierwszym starciu. Onana bardzo często wyciąga piłkę z siatki. Portugalczycy to jest drużyna, która stwarza sobie mnóstwo sytuacji. Potrafili strzelić Bayernowi na Allianz, a ostatni mecz jaki przytrafił im się bez gola to mecz z FC Porto na wyjeździe jeszcze w zeszłym roku. Czy dzisiaj Ajax, będzie potrafił zagrać na zero z tyłu? Szczerze wątpie patrząc od rana w te statystyki. Ofensywny styl gry gospodarzy daje nam tutaj dużą szansę na bramki w obie strony i rano udało mi się w Unim złapać 1.60, które spokojnie jestem w stanie zagrać na ten typ.

Wynik: 0:1

No to Ajax sobie nie strzela u siebie...

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec 2022 kupony #1-#15

Kupony zagrane:
15

Kupony wygrane: 9

Jednostki zagrane: 1450j

Jednostki wygrane: 1573j

Zysk: +123.00j

piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #16 ATP Indian Wells

🎾 Andrey Rublov - Grigor Dimitrov | Dimitrov +1.5 seta @1,85

No to jest ewidentnie turniej Grigora. Potrafił nie grać nic i dojść tutaj w edycji jesiennej do półfinału eliminując w fantastycznym stylu groźnego Hurkacza. Chciałem go stawiać z Isnerem już i zapomniałem. Jest na pewno w stanie urwać seta Rosjaninowi. Rublev gra tutaj bardzo dobrze. Nie stracił jeszcze seta, pewnie wygrał z Hurkaczem, ale Dimitrov podobnie. Wytrzymał nawałnicę serwisową Isnera, dostosował się, bardzo pewnie wygrał wcześniej z Thompsonem i Bublikiem. Oczywiście Rusek faworytem, ale akurat w tym turnieju stać Bułgara na urwanie choćby seta Andreyowi. Czasami zdarza się Rublevowi tracić łatwo swoje serwisy i sądze, że może mieć przestój w takim spotkaniu. Grali ze sobą 4 razy i bilans wynosi 2-2. Biorąc pod uwagę jak tutaj gra Dimitrov to ten set wydaje mi się bardzo realny. Trochę przesadzone kursy na Dimitrova, który tutaj bardzo dobrze returnuje i powinien mieć swoje szanse w meczu.

Wynik: 7:5 6:2

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #17 Serie A

⚽ Sassuolo - Spezia | Sassuolo powyżej 5.5 rożnych @1,75

Idealny mecz dla mnie na rogi dla Sassu. Dużo ludzi stawia czysty win, być może słusznie bo gospodarze piłkarsko Spezię przewyższają o dwa poziomy. W rozegraniu, płynności, pomysłowości w zasadzie we wszystkim. Spezia to drużyna, która niewiele gra w piłkę ale ma to coś w obronie i kontrataku. Bardzo dziwne mecze z ich udziałem jak ten z Napoli, który wygrali nie oddając celnego strzału. Z fiorentiną bardzo podobnie, cały mecz stali we własnym polu karnym żeby jedną kontrą wyrównać a później utrzymać wynik. Tutaj gospodarze będą piłarsko zdecydowanie przeważać, ale Spezia potrafi się bronić i myślę że będą musieli tutaj swoje gracze Sassuolo odczekać zanim zgarną 3 punkty. W ostatnich dwóch spotkaniach zgarnęli tylko punkt w meczach ze Spezią co pokazuję, że niekoniecznie tutaj czeka ich spacerek. Układa mi się to w zacięty mecz gdzie gospodarze, będą wykonywać wiele stałych fragmentów gry. Oby Spezia za szybko nie skapitulowała.

Wynik: 6-2

Zysk/strata: +75.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #18 WTA Indian Wells

🎾 Maria Sakkari - Paula Badosa | 3 sety @2,25

Nie ma czasu, więc wyjątkowo bez analizy. Bardzo zacięty mecz i uważam, że warto zagrać 3 sety, bo żadna z zawodniczek nie powinna tu mieć łatwo. Jeśli miałbym lekko wskazywać faworytkę to jednak Sakkari w 3 setach ale to wróżenie z fusów. Liczę na dobry mecz.

Wynik: 6:2 4:6 6:1

Zysk/strata: +125.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #19 Premier League

⚽ Aston Villa - Arsenal | Aston Villa powyżej 4.5 rożnych @1,72

Arsenal zrobił się w tym sezonie bardzo solidnym graczem i po ostatniej porażce z Liverpoolem dzisiaj bardzo będą chcieli zgarnąć komplet punktów na Villa Park. Ekipa Gerarda natomiast to jest drużyna która wywiera u siebie non stop presję na przeciwnikach. Coutinho fajnie rozdziela piłki i są niebezpieczni dla wszystkich. Myślę, że Arsenal może szybko strzelić bramkę jak to często bywało w tym sezonie a później bronić się przed atakami gospodarzy. Niezależnie od przebiegu meczu Aston Villa rogów u siebie ma co nie miara. Jest to element, który warto u nich obstawiać na własnym stadionie. Ostatnie mecze to 4 rożne z Southampton (prowadząc lajtowo cały mecz), aż 10 kornerów z Watfordem czy 6 z Leeds. Myślę, że jest to dobra opcja żeby spróbować dzisiaj zagrać 5 rogów w meczu z The Gunners.

Wynik: 6-5

Zysk/strata: +72.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #20 ATP Indian Wells

🎾 Carlos Alcaraz - Rafael Nadal | Alcaraz @2,35

Zdumiewający run na początku tego sezonu Nadala. W wieku 35 lat takie coś to naprawdę niespodzianka dla mnie. Dla mnie jeśli Hiszpan ma z kimś przegrać to właśnie tutaj ze swoim młodszym kolegą z reprezentacji. Nadal pomimo pasma zwycięstw dokonywał już cudów takich jak w meczu z Kordą, gdzie przegrywał w decydującym secie 5:2. Nie wyglądało to też super dobrze z Kyrgiosem. Może lekkie zmęczenie dopada Hiszpana, który gra wszystko od początku sezonu, bo przecież nie przegrał jeszcze meczu. Alcaraz gra tutaj jak z nut. Nie przegrał jeszcze seta, co więcej pokonał w ostatnim spotkaniu ubiegłorocznego zwycięzcę Norriego. Jego tenis jest brutalny. Z moich obserwacji ma większą inklinację do gry na hardzie niż Nadal. Jego piłki lecą bardziej płasko, jest mega silny, wybiegany i bardzo ciężko go tu będzie pokonać. Na pewno nie da sobie wyrwać zwycięstwa tak jak Korda. Dysponuje świetnym wolejem, co jest rzadkością u tak młodych zawodników. Nazwałbym go Nadalem na sterydach, zobaczymy jak będzie mu wytrzymywała głowa. Nadal pomimo tego, że dalej jest w turnieju to nie gra tutaj aż tak dobrze jak wcześniej i po takim kursie mogę zaryzykować że dzisiaj zobaczymy pierwszą porażkę wielkiego Nadala w tym sezonie. Na bank będzie to świetny mecz tak czy siak.

Wynik: 4:6 6:4 3:6

Było bardzo blisko. Brawa dla Rafy, trzeba się cieszyć tym że jeszcze można go oglądać i to w takiej dyspozycji. Bez usprawiedliwiania, ale zdecydowanie pomogły mu ekstremalnie wietrzne warunki, gdzie po prostu wyszło jego doświadczenie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +110
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #21 ATP Miami

🎾 Jack Sock - Aleksandar Vukic | Sock @1,64

Jack Sock ewidentnie wraca z początkiem obecnego miesiąca do poważnej gry. Po serii kontuzji pleców i dłoni, w Indian Wells wyglądał już prawie jak za swoich najlepszych czasów. Niegdyś największa nadzieja Amerykańskiego tenisa, dzisiaj już wiadomo, że z tej kariery można było wycisnąć przynajmniej dwa razy tyle. Natomiast jeśli nic nie dolega to potencjał jest dalej spory. W 1 rundzie IW zmielił wręcz Cerundolo 6:1 6:1, później mega dobry mecz z Tsitsipasem gdzie ugrał seta. Widzę tutaj zwyżkę formy Socka i staram się właśnie takie sytuacje wynajdywać. Z drugiej strony Vukić, gdyby ten mecz odbywał się 2 miesiące temu to na pewno stawiałbym w jego kierunku. Bardzo dobry początek sezonu na australijskim hardzie ale ostatnio bez przekonania. W Indian Wells druga runda podobnie jak Sock, ale przegrana z Munarem dość gładko. W Phoenix porażka z Altmaierem, z którym dosłownie przed chwilą Sock wygrał w Delray Beach. Nie jest to łatwy mecz do typowania, ale widzę tutaj przewagę Amerykanina jeśli chodzi o formę, motywację i czyste umiejętności. Oby tylko zdrowie pozwoliło, ale na taki duży turniej myślę, że jest przygotowany i kłopoty mogą pojawić się w 2 lub 3 rundzie jeśli chodzi o fizyczność.

Wynik: 6:4 2:6 6:4

Zysk/strata: +64.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #22 ATP Miami

🎾 Jaume Munar - Elias Ymer | Munar -3.5 @1,90

Marzec #23 ATP Miami

🎾 Jaume Munar - Elias Ymer | Munar @1,45

Munar trafił z formą tutaj w USA idealnie. Mega gra w Indian Wells, gdzie nawierzchnia jest moim zdaniem trochę podobna. Przegrana dopiero w 1/16 finału z Fritzem, który ostatecznie wygrał turniej. I to po jakim meczu, tie break 3 seta, odłamując wcześniej świetnie przecież tam serwującego Amerykanina. Naprawdę grał bardzo dobrze, wchodził na woleja świetnie przygotowując sobie wcześniej akcje forehandem, nie widzę tutaj powodów dlaczego w Miami miałby grać gorzej. Tutaj warunki atmosferyczne będą dodatkowo mu pomagać. Jest w miarę wolno, wilgotność na poziomie 70%. Byłem na tych kortach na początku kwietnia i już ciężko się oddycha. Jest to bardzo specyficzny turniej gdzie przystosowanie do warunków ma ogromne znaczenie. Potwierdza nam to zeszłoroczny sukces Hurkacza, który obok mieszka i trenuje. Tyle wystarczyło aby odmienić jego grę diametralnie. Munar lubi tropikalne warunki, na codzień mieszkający na południu Hiszpanii, bardzo dobrze spisujący się w turniejach w Ameryce Południowej powinien mieć tutaj dużą przewagę nad Ymerem. Szwed nacodzień mieszka w Sztokholmie jest to ten z braci Ymerów, który zapowiadał się lepiej ale narazie to Mikael w karierze seniorskiej gra dużo lepiej. Zagrał fajne dwa mecze w Pucharze Davisa, ogrywając dwóch Japończyków Watanukiego i niebezpiecznego ostatnio Taro Daniela, ale już w Indian Wells mizeria. W dwóch setach ze słabym w ostatnim czasie Danielem Masurem i odrazu wyjazd. Duża przewaga formy, warunków i po prostu umiejętności na korzyść Hiszpana dzisiaj, dlatego gram i czyste zwycięstwo i typ z handi, że przełamie przynajmniej po razie na seta. Zobaczymy jak będzie, ja to widzę dzisiaj mocno w stronę Munara.

To jak słaby jest Ymer przy siatce i na woleju to jest jakiś poziom zupełnie juniorski. Niespotykane wręcz nawet w kwalifikacjach do turnieju 1000.

Wynik: 7:5 6:3

Zysk/strata: +135.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #24 WTA Miami

🎾 Karolina Muchova - Tereza Martincova | Martincova @1,82

Nie no to chyba jeszcze trochę za wcześnie dla Muchovej, żeby wygrać z Martincovą tak po prostu. Mimo, że bardzo lubiłem jej tenis to matko, ona ostatni mecz zagrała na US Open. To jest 7 miesięcy bez żadnego spotkania. Miała wrócić na Australian Open, ale kontuzja brzucha dalej dokuczała i bardzo zdziwiłem się ile to trwa. Może mądry ruch, ale po takiej przerwie wejść i z biegu wygrać w takim dużym turnieju, przy takich trudnych warunkach atmosferycznych z solidną Martincovą? Wątpie, również Czeszka potrafiła ostatnio wygrać w Indian Wells z Watson, a później rozegrać zacięty fragmentami mecz z Badosą, wyeliminować Svitolinę w Katarze czy Zvonariovą na jej terenie w St. Petersburgu. Mecz około 12 w południe w Miami, no chyba pewnych rzeczy niestety się nie da przeskoczyć po takiej przerwie. Dodatkowo grały ze sobą raz i wygrała Tereza. Sam jestem ciekawy w jakiej formie wyjdzie Karolina na ten mecz. W formie mogłaby tu powalczyć o dobry wynik, bo nawierzchnia by jej mocno pasowała, ale rozsądek każe mi tutaj postawić na jej koleżankę z reprezentacji.

Wynik: 7:6 7:6

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #25 ATP Miami

🎾 Marton Fucsovics - Marcos Giron | Giron @2,02

Tutaj obserwując obu graczy w ostatnim czasie mam swój typ na Amerykanina. Dla Fucsovicsa im szybsza nawierzchnia typ lepiej, męczy się potwornie jeśli nie skończy wymiany w max 3 uderzeniach. Jak już pisałem wielokrotnie oba tegoroczne turnieje Indian Wells i Miami to nawierzchnia na której można trochę poodbijać. Nie jest to ten klasyczny amerykański beton. Giron potrafi przebijać i uważam że stylowo sprawi tutaj Węgrowi bardzo duże problemy. Ale ważniejszym czynnikiem dla tego typu wydaje mi się pogoda. Marton pokazał w Indian Wells jak tragicznie nie radzi sobie przy silnym wietrze. W meczu z Mcdonaldem, robił jakieś koszmarne błędy nie potrafił zamknąć seta przy 5:4 i swoim serwisie. Ostatecznie przegrał w dwóch setach i bardzo ważny okazał się tam silny wiatr. Dzisiaj w Miami może wyjątkowo trochę popadać, ale po południu zapowiadane są silne wiatry w porywach do 60km/h. Mecz tych panów nie przed godziną 14 więc chyba wpasuje się idealnie, jeśli nie będzie za mocno przerywał deszcz. W takich warunkach widzę tutaj solidny handicap w stronę Girona, który dużo lepiej utrzymuje piłkę w korcie. Po tym co widziałem w IW to Fucsovics w takich warunkach mógłby przegrać z każdym. Ponadto jest po prostu w słabej formie, jedno zwycięstwo na ostatnie 5 spotkań to dużo poniżej oczekiwań. Giron też odpadł w pierwszej rundzie z Musettim, ale w takich warunkach myślę, że poradzi sobie lepiej. H2H jeszcze się nie rozpoczęło, ale można dużo wywnioskować po ostatnich meczach Węgra i ja to widzę właśnie dzisiaj jako kolejną porażkę.

fucsovic.jpg

Wynik: 6:3 6:4

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #26 Planica HS 240 - drużynówka

⛷ Polska - Niemcy | Polska @1,57

Krótko, nasi tutaj zaskakująco dobrze i równo. Kubacki trafił na bardzo złe warunki, Żyła podobnie a i tak nie zepsuli kompletnie swoich skoków. Wolny w lotach jak zwykle dobrze się spisuje. Stawiam tutaj na naszą regularność akurat na tej skoczni. Stoch jeśli będzie skakał już na luzie jak w ostatnich dwóch dniach to spokojnie powinniśmy to wziąć. U Niemców prym wiedzie Geiger i Wellinger a reszta nawet nie zakwalifikowała się do drugiej serii. Liczę tutaj na te wpadki Eisenbichlera, które zdarzają się bardzo często. Geiger też praktycznie już przegrał rywalizację o kryształową kulę co może odbić się na jego samopoczuciu. Dzisiaj Słoweńcy spokojnie łykają Niemców w klasyfikacji narodów a nasi mam nadzieje solidnością łykają Niemców w drużynówce.

Wynik: 4-5

Przewaga "tylko" jednego miejsca w klasyfikacji konkursu ale punktowo to już wyszło 96,4pkt, więc nawet nie było emocji.

Zysk/strata: +57.00j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +711
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #27 ATP Miami

🎾 Yoshihito Nishioka - Daniel Evans | Nishioka +1.5 seta @1,61

To jest jeden z tych meczów, gdzie dużo podpowiada nam H2H. 3 mecze bezpośrednie, 3 wygrane Nishioki i 3 wygrane na twardych nawierzchniach oraz dwa z tych meczów w USA. Pozostały jeden na Australian Open. Nie pasuje Evansovi to przebijanie Japończyka i trudno przypuszczać, żeby tutaj nagle wygrał gładko. Fajnie zaprezentował się w Indian Wells z Nadalem dlatego nie gram czystego Nishioki ale tutaj seta powinien spokojnie ugrać swoim stylem. Co ważne już się tutaj mocno rozegrał wygrał mecze z Gerasimowem, groźnym Eubanksem i Gomezem. Evans zagra tutaj pierwszy mecz i nie sądze żeby to była łatwa przeprawa dla niego.

Wynik: 3:6 6:3 6:4

Marzec #28 ATP Miami

🎾 Pedro Martinez - Christian Garin | Powyżej 22.5 @2,00

Specjaliści od dziwnych wyników, powrotów itp. Moim zdaniem bardzo zacięta para. Ostatni mecz tej dwójki mogliśmy obserwować w Australii gdzie mieliśmy pięciosetówkę. Grali ze sobą 3 razy i tylko raz mieliśmy wynik do zera, gdzie Garin wygrał 2:0 w Bastaad. Teraz Chilijczyk bez formy, nie grał w IW więc lekkim faworytem wydaje się Hiszpan, ale nie jest to zawodnik, który utrzyma mega wysoki poziom przez cały mecz i zdmuchnie tutaj z kortu biegającego Garina. Jeśli Christian wyjdzie tutaj 100% zdrowy to będzie walka o każdy punkt i sądzę, że ani jeden ani drugi nie weźmie tego meczu łatwo. Wolę zagrać overa tutaj niż w kierunku któregoś z zawodników bo wszystko może się zadecydować w końcówce.

Wynik: 7:6 6:2

Marzec #29 WTA Miami

🎾 Belinda Bencic - Heather Watson | Bencic 2:0 @1,75

Na pierwszy rzut oka, może bardzo ryzykowny typ. Bo Brytyjka pokonała tutaj Svitolinę i ewidentnie zwyżkuje z formą, ale już się przekonałem wielokrotnie grając w jej kierunku, że potrafi zagrać świetny mecz z dobrą rywalką a poźniej przejść obok meczu. Bencic jak siada to siada i równie dobrze może to się zakończyć szybko w jej kierunku i tak zaryzykuję. Pierwszy mecz z Kostjuk, która przecież grała bardzo dobrze ostatnio i szybkie 6:3 6:1. Jak wejdzie tak samo w mecz to tutaj Watson, nie będzie miała okazji do takiej gry ze Svitoliną, która traciła co chwile swoje podanie. Serwis Bencic będzie dużo trudniejszy do przełamania, a return za to dużo mocniejszy i wydaje mi się, że to będzie za dużo tutaj dla Watson. Liczę, że nie zagra kolejnego tak dobrego meczu i po takim kursie gram prawdopodobny wariant, że Bencic to łatwo bierze. W takich warunkach może wyjść też ta 3 setówka w nogach nieprzyzwyczajonej do długiej gry Watson.

Wynik: 6:4 6:1

Zysk/strata: +36.00j

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Marzec #30 GP Arabia Saudyjska

🏁 Oba bolidy Red Bull Racing w top 6 | NIE @2,60

Red Bull mocno podrażniony po kuriozalnym GP Bahrajnu, gdzie żaden z ich bolidów nie dojechał do mety. Aż żal po tym co się wydarzyło nie spróbować mi zagrać takiego typu. Oczywiście Perez i Verstappen bardzo szybcy tutaj, a RBR zapewnia że zdiagnozował usterki w bolidach i nie spodziewa się więcej problemów. Winna okazała się utrata ciśnienia w układzie paliwowym, po ostatnim pit stopie. Czy to koniec problemów tego teamu? Zobaczymy, ja spróbuję tutaj zagrać ryzykownie w stronę kolejnej wpadki Red Bulla. Przy starcie wszystko się może wydarzyć, Perez i Marc ruszają z czołowych pozycji. Coś się nie klei w dominujących teamach zeszłego sezonu. Bardzo dużo problemów zarówno w Red Bullu jak i Mercedesie na początku tego sezonu. Czy wrócą tutaj z przytupem w Arabii Saudyjskiej? Mam przeczucie, że tak kolorowo nie będzie i coś znowu się wydarzy. Kurs wysoki i warty ryzyka.

Wynik: 1 - 4

Ostatnia edycja:
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
W najbliższym tygodniu, mam dwa dłuższe wyjazdy służbowe. Nie będzie czasu na oglądanie a tym bardziej na analizowanie meczów w Miami, więc dzisiaj zamykam marzec. Widzimy się w kwietniu, gdzie zacznie się robić gorąco w europejskich ligach piłkarskich a tenis przeniesie się na mączkę.

STATYSTYKI Marzec 2022

Kupony zagrane:
30
Kupony wygrane: 18
Skuteczność: 60%

Jednostki postawione: 2950j
Jednostki wygrane: 3137j

Zysk/strata: +187.00j

Yield: +6,33%

Zawsze coś, pierwszy miesiąc gdzie mam czas normalnie analizować i co nie co o meczach napisać zamiast dodawać w pośpiechu z telefonu co popadnie i jest plus. Niewielki bo wkradło się trochę pecha ale zawsze cieszy, że coś wpada przy okazji relaksu i rozrywki bo tak to traktuję. Teraz będzie coraz więcej dobrego tenisa, duże turnieje w Barcelonie, Monte Carlo, Rzymie, Madrycie zwieńczone na koniec Wielkim Szlemem w Paryżu to na pewno wiosna zapowiada się typersko mocno intensywnie. Nie będę już obstawiał, ale oby nasi jakimś psim swędem awansowali na mundial w Katarze, zawsze to czekanie na jakieś emocje z tym związane. Teraz tydzień odpoczynku i do zobaczenia w kwietniu!

Otrzymane punkty reputacji: +1116
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Kwiecień #1 WTA Miami

🎾 Jessica Pegula - Iga Świątek | Świątek 2:0 @1,65

Zaczynamy kwiecień bo mecz rozpocznie się o około 3 w nocy naszego czasu. Mam wrażenie, że Świątek nie nudzi się tymi zwycięstwami. 15 z rzędu aktualnie, nie straciła tutaj seta nie widać kompletnie żadnego zagrożenia ze strony rywalek. Oczywiście inna historia będzie w finale prawdopodobnie z Osaką, ale słuchając wypowiedzi Igi mam wrażenie, że potrafi sobie narzucać nowe wyzwania i nie traci koncentracji. Ostatnio powiedziała, że wyobraża sobie, że nie ma żadnego limitu i to jest bardzo dobre myślenie, dlatego tutaj liczę na kolejną miazgę. Można powiedzieć, że Amerykanka odpoczęła w ostatniej rundzie, bo przytrafił jej się krecz Badosy już w pierwszym secie, rundę wcześniej też wypadła jej Kalinina. Ale Igi mecze ostatnio to wszystko po kolei jest jeden wielki spacerek. U kobiet granie tych 2:0 to niezwykle ryzykowna rzecz, ale nie w przypadku Polki. Wyjątkowa dominacja w ostatnim okresie i akurat tutaj moim zdaniem warto korzystać póki to trwa. Zobaczymy, ja wierzę w Igę i zagram tutaj na jej pewny awans do finału.

Wynik: 6:2 7:5

Kolejny mecz z bardzo dużą dominacją Igi, ale w drugim secie już sporo błędów i mogło to pójść w stronę Amerykanki. Może już za dużo wymagamy patrząc dalej, że to półfinał turnieju 1000 gdzie nie ma już przypadkowych zawodniczek. 15 zwycięstwo z rzędu i dalej bez straty seta w Miami. Brawo.

Zysk/strata: +65.00j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +948
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Kwiecień #2 Ekstraklasa

⚽ Śląsk Wrocław - Lech Poznań | Lech @1,67

Rzadko sięgam po typy z Ekstraklasy z wiadomych względów, ale tutaj spróbuję zagrać na Lecha. Dzisiejsi goście mają rzadko spotykaną cechę wśród drużyn z naszej ligi. Mało tam jest przypadku i widać sens w ich grze. Dominują przeciwnika, narzucają swój styl, a w oczy rzuca się mocny pressing już na połowie przeciwnika. Maciej Skorża, rzeczywiście wprowadził tutaj jakość i oprócz tego remisu na Wiśle to nie widziałem słabszego meczu drużyny z Poznania. Walka o mistrza jest mega ciekawa i tak samo Raków jak i Pogoń będą faworytami w swoich spotkaniach. Każda z tych drużyn gra dość ciężki mecz na wyjeździe więc jest szansa, że ktoś zgubi punkty. Stawiam, że nie będzie to Lech. Wrażenie zrobił na mnie mecz z Jagiellonią, gdzie Lech atakował od pierwszej minuty. Nie szło bardzo długo do przerwy bezbramkowo, i normalnie w polskiej lidze drużyna dostaje kontrę albo nie kończy się 0:0. Lech wsadził 3 bramki w drugiej połowie, grając mega cierpliwie i skutecznie. Widać było, że są dobrze przygotowani fizycznie i mentalnie. Dzisiaj grają bardzo ważny mecz we Wrocławiu, zobaczymy jak zagra Śląsk, bo wydostali się z czeluści żenady gdzie przez 8 meczów nie potrafili podać dokładnie piłki i wygrali ostatnio na farcie z Wisłą Płock. Tutaj Lech nic nie zostawi przypadkowi a jest drużyną obecnie o klasę lepszą. Dalej to Ekstraklasa i może wydarzyć się wszystko, ale jak ktoś ma tutaj najmniej pozostawić przypadkowi to właśnie Lech Poznań.

Wynik: 0:1

Zysk/strata: +67.00j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +948
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Kwiecień #3 Premier League

⚽ Liverpool - Watford | Liverpool powyżej 2.5 @1,70

Liverpool powinien tutaj na luzie wsadzić 3-4 bramki. Po przerwie reprezentacyjnej długi finisz sezonu klubowego i nie ma tutaj absolutnie miejsca na nawet pomysł zgubienia punktów z Watfordem znajdującym się w strefie spadkowej. Goście niby walczą o utrzymanie ale ja nie widzę ich szans w tym sezonie. Everton i Leeds to półka wyżej do tego mają przewagę w tabeli. Pierwszy mecz Watford przegrał na własnym stadionie z The Reds aż 0:5. Tutaj może być podobnie na Anfield z bardzo zmotywowanym, walczącym o mistrzostwo Liverpoolem. Watford potrafił w ostatnich meczach stracić 4 bramki z Palace, 4 z Wilkami i 3 z Arsenalem. Zagrali na zero z United co było dużą niespodzianką ale to tylko jeden mecz. Liverpool na Anfield to walec i tutaj szans będą mieli prawdopodobnie na 7-8 goli, chłopaki z Afryki trochę odpoczęli przez ostatni tydzień i jest duża szansa, że dzisiaj postrzelają. W głowie Liverpool będzie miał to, że City gra z przed ostatnim w tabeli Burnley i na 99% punktów nie straci więc tutaj będą musieli odnieść pewne zwycięstwo. 1 punkt różnicy zapowiada mega walka na koniec sezonu, i Liverpool musi wywierać presję również psychologiczną zdecydowanie wygrywając swoje mecze, żeby wywołać nerwy u Manchesteru City.

Wynik: 2:0

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom