>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Spekulacje Transferowe Ekstraklasa

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Mnie osobiście dziwi transfer Cotry, bo powiedzmy szczerze, Śląsk jest teraz słabszym klubem od Zagłębia a i źle raczej tam nie miał. Oczywiście, nie znam też sprawy jak to wygląda w środowisku Zagłębia, bo różne rzeczy mogą mieć na taką a nie inną decyzję. Mimo wszystko, dla mnie dziwna decyzja.
po prostu nie satysfakcjonowało go przedłużenie nowego kontraktu, ale jakim trzeba być człowiekiem, żeby za hajs przechodzić do odwiecznego rywala, a dodatkowo być w Lubinie czasem kapitanem, a więc nie przypadkowym Heńkiem. Na miejscu kibiców, też bym się wkurzył i to mocno.

Gościu będzie w Śląsku rezerwowym i tyle.

psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
Dzisiaj rozstrzygnie się czy Vassiljev zostanie w Jagiellonii. Według moich informacji z klubu bardzo prawdopodobne jest to że podpisze nowy kontrakt. Wczoraj dostał ostateczną i bardzo dobrą finansowo propozycje oraz możliwość pracy w klubie po zakończeniu kariery. Musiał się tylko z tym przespać i przedyskutować z rodziną

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Vassiljev odchodzi z Jagielloni, nie przedłużył kontraktu, możliwe, że przejdzie do Cracovii, gdzie trenerem został Probierz.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Cyrk.
Czyli Probierz będzie budował od nowa zespół z którym niby powalczy o mistrzostwo?.
Mógł podpisać jeszcze na rok kontrakt z Jagą i powalczyć z nimi w pucharach czy też w lidze. Cała drużyna była za nim + kibice. Czego chcieć więcej?.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
To może ja odpowiem, bo znam sytuację, z bliższej strony, oczywiście bez szczegółów ;).
Ale tak. Negocjacje na linii miasto Wrocław - Kuchar i Probierz. Podobno szykowany był model współwłaściciel, trener i menadżer - 3 w 1 co jest chore, bo sam się ma zwolnić potem? Ale nie to jest zabawne, biorą udział 4 podmioty w przetargu i zdaje się codziennie ktoś przychodzi na rozmowę, wczoraj był Probierz i Kuchar, jako pierwsi, rozmowy zakończyli koło 16, dzisiaj rano podpisuje umowę z Cracovią, nie czekając na wyniki przetargu ? Kto tu z kogo debila robi.
Probierz myślał, że wszyscy klękną przed nim i już sprzedadzą mu klub od ręki?
Ostatecznie wczoraj wieczorem lub dzisiaj rano, że się wycofuje z powodu tego jakie Śląsk planuje transfery i kogo sprowadził.
DZIEŃ DOBRY ! Wiadomo to przynajmniej od 10 dni dodatkowo, żaden nie podpisał jeszcze nic, także panie Probierz, weź pan skończ. ....
Dla mnie Probierz jest warty mniej niż zero jako człowiek, zostawia drużynę którą tworzył 3 lata, bo co dr. Filipiak zapłacił więcej? HALO, miał wyjeżdżać za granicę, daleko za tą granicę wyjechał.
Powiem więcej będzie śmiesznie jak Probierz do końca roku wyleci z Krakowa z hukiem, bo mu klimat nie będzie pasował jak w niektórych innych klubach gdzie pracował. Śmiech na sali, Probierza zrobili Bogiem, zupełnie niepotrzebnie i teraz wychodzi, że zachowuje się jakby był nie wiadomo kim.
Pisałem wczoraj o Vassiljevie, był jedną nogą w Śląsku, ale wycofał się razem z Probierzem. Dlatego raczej trafi do Krakowa.
Wpis o Probierzu jest emocjonalny, ale dawno takiej mendy nie widziałem. Jestem ciekaw co na to wszystko kibice z Białegostoku, paranoja.

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Legia jest bliska zakontraktowania kapitana reprezentacji Islandii Arona Gunnarssona występującego obecnie w Cardiff City, podobno jego agent jest w Warszawie i ustala szczegóły kontraktu. Jest to środkowy pomocnik, ma 28 lat, w reprezentacji Islandii wystąpił jak dotąd 71 razy, w Cardiff w zeszłym sezonie zagrał 40 meczy, strzelił 3 gole i miał 3 asysty.

psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
Robson piszesz że Probierz to menda, a jak się zachował Vassiljev. Wczoraj rano napisałem że Kostia prawdopodobnie zostanie w Jadze. Była to informacja z dnia przedwczorajszego. Wczoraj rano od innego źródła dowiedziałem się że nie prawdopodobnie zostanie a zrobi to na 100% gdyż wszystko zostało ustalone. Nie minęło parę godzin i gość się rozmyślił gdy okazało się że Probierz będzie trenerem Cracovii. Nie wiem czy Vassiljev tam trafi bo podobno coś stoi na drodze ale wiem że dostał propozycję 3-letniego kontraktu z Piasta Gliwice.
Co do samego Probierza to zdania są podzielone. Chyba największy żal jest o to że nie czekał na zagraniczne propozycje i wybrał Cracovię tłumacząc się sprawami osobistymi. Po tym jak nie wypaliło z Bursasporem nie mógł podpisać z Jagą nowego kontraktu ponieważ są na tym świecie ludzie honoru. Sam Probierz który powiedział w maju że bez względu na wynik odchodzi oraz nasz Prezes i Zarząd którzy w poświęcili dużo czasu na szukanie jego następcy.
Teraz nius odnośnie spekulacji transferowych. O Góralskiego mocno zabiega Lokomotiv Moskwa. Blisko odejścia jest Romańczuk na którego miejsce szykowany jest Bośniak który swego czasu był na celowniku Arsenalu. Możliwy jest też transfer Mączyńskiego ale w tym przypadku z jego menago rozmawia również Legia.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Robson piszesz że Probierz to menda, a jak się zachował Vassiljev. Wczoraj rano napisałem że Kostia prawdopodobnie zostanie w Jadze. Była to informacja z dnia przedwczorajszego. Wczoraj rano od innego źródła dowiedziałem się że nie prawdopodobnie zostanie a zrobi to na 100% gdyż wszystko zostało ustalone. Nie minęło parę godzin i gość się rozmyślił gdy okazało się że Probierz będzie trenerem Cracovii. Nie wiem czy Vassiljev tam trafi bo podobno coś stoi na drodze ale wiem że dostał propozycję 3-letniego kontraktu z Piasta Gliwice.
Co do samego Probierza to zdania są podzielone. Chyba największy żal jest o to że nie czekał na zagraniczne propozycje i wybrał Cracovię tłumacząc się sprawami osobistymi. Po tym jak nie wypaliło z Bursasporem nie mógł podpisać z Jagą nowego kontraktu ponieważ są na tym świecie ludzie honoru. Sam Probierz który powiedział w maju że bez względu na wynik odchodzi oraz nasz Prezes i Zarząd którzy w poświęcili dużo czasu na szukanie jego następcy.
Teraz nius odnośnie spekulacji transferowych. O Góralskiego mocno zabiega Lokomotiv Moskwa. Blisko odejścia jest Romańczuk na którego miejsce szykowany jest Bośniak który swego czasu był na celowniku Arsenalu. Możliwy jest też transfer Mączyńskiego ale w tym przypadku z jego menago rozmawia również Legia.
A no wiadomo nie tylko Probierz sle i sam Konstantin byl nie fair. A co do Cracovii to oni mają generalnie kilku graczy na jego pozycję to moze być roznie.
Ale dlaczego mnie zdenerwowało zachowanie Probierza, a no dla mnie honor jest ważniejszy niż kasa, jak mówię odchodzę za granicę to odchodzę, tak samo zgłasza się do Śląska, żeby zachować się jak panienka i się wycofać dla mnie to jest dramat ile za kase można zrobić, a już jak Probierz mówi, że nie o kase chodzi to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Wpis o Probierzu jest emocjonalny, ale dawno takiej mendy nie widziałem. Jestem ciekaw co na to wszystko kibice z Białegostoku, paranoja.
Kibice z Białegostoku pierdol** whisky bo co im zostało ;)

Ogólnie jestem podobnego zdania. Facet tworzył drużynę, która mogła powalczyć z Legią, Lechem czy Lechią. Nagle przechodzi do Cracovii, gdzie trzeba znowu czasu żeby zbudować coś porządnego. Myślałem, że facet ma ambicje większe niż tylko walczenie z Cracovią o pierwszą ósemkę.

dspk666 7,8K

dspk666

Użytkownik
Odszedł przez puchary europejskie , bał się kolejnej kleski . Dzieki temu CV ma czyste.Jak dla mnie to Probierz jak większość polskich trenerów będzie gotował się w tym ekstraklasowym sosie do końca , a europejskie puchary wywołują u niego strach.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Odszedł przez puchary europejskie , bał się kolejnej kleski . Dzieki temu CV ma czyste.Jak dla mnie to Probierz jak większość polskich trenerów będzie gotował się w tym ekstraklasowym sosie do końca , a europejskie puchary wywołują u niego strach.
Pierwsze zdanie trafi w sedno sprawy, ale to też świadczy o jakości trenera, nie wierzy w siebie? To Panie Probierz trzeba się dokształcać, a nie chodzić i opowiadać ciągle jak to jest pod górkę.

Otrzymane punkty reputacji: +6
guernica 584

guernica

Użytkownik
Kibice z Białegostoku pierdol** whisky bo co im zostało ;)

Ogólnie jestem podobnego zdania. Facet tworzył drużynę, która mogła powalczyć z Legią, Lechem czy Lechią. Nagle przechodzi do Cracovii, gdzie trzeba znowu czasu żeby zbudować coś porządnego. Myślałem, że facet ma ambicje większe niż tylko walczenie z Cracovią o pierwszą ósemkę.
W dzisiejszych czasach Ty mówisz o ambicjach? Dzisiaj liczy się tylko KASA. Niestety. Jeszcze możnaby było,zrozumieć, gdyby przechodził,faktycznie do jakiegoś np. niemieckiego klubu. Ale Cracovia? Widać jak na dłoni, że Probierz serdecznie pierdo....li Jagę skoro przechodzi do śmiesznej Craxy. Ma w d.u.p.i.e. to, że w przyszłym sezonie mógłby znowu walczyć o mistrza z Jagą. Prezio Cracovii sypnął,kasą i Probierz się załapał.

gonsack 1,1K

gonsack

Użytkownik
Ma w d.u.p.i.e. to, że w przyszłym sezonie mógłby znowu walczyć o mistrza z Jagą.
No na pewno jakby mu Kulesza wyprzedał połowę podstawowego składu to by powalczył i o mistrza i o puchary jak to było 2 sezony temu, gdy mu z drużyny wyprzedali Pazdana, Tuszyńskiego, Dzalamidze i innych ważnych graczy z czego najważniejsze zdobywców łącznie 40+ z 50 paru bramek w sezonie z tego co pamiętam. Zostałby w Jadze i znowu by musiał z gówna kleić.
Poza tym nie rozumiem tego lamentu o przechodzeniu do słabej Cracovii. A czym była Jaga bez Probierza? Kluczową kwestią będzie niewątpliwie dogadanie się z Filipiakiem bo jak obaj razem wytrzymają jakiś czas to Cracovia będzie miała potencjał na stałe dołączenie do czołówki, bo Filipiak nie jest gołodupcem żeby najlepszych zawodników wyprzedawać po 500-700k euro.
Tak w ogóle czy ktoś może mi podać linka do wywiadu, w którym Probierz jasno oświadcza, że odejdzie WYŁĄCZNIE do zagranicznego klubu? Bursaspor mu nie wypalił, do Jagi wrócić nie mógł, więc wybrał to co dla niego dobre, a to, że jak piszecie poszedł za kasą to tylko jasno potwierdza, że i Filipiak może wyżej mierzyć jak będzie chciał.

psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
No na pewno jakby mu Kulesza wyprzedał połowę podstawowego składu to by powalczył i o mistrza i o puchary jak to było 2 sezony temu, gdy mu z drużyny wyprzedali Pazdana, Tuszyńskiego, Dzalamidze i innych ważnych graczy z czego najważniejsze zdobywców łącznie 40+ z 50 paru bramek w sezonie z tego co pamiętam. Zostałby w Jadze i znowu by musiał z gówna kleić.
Poza tym nie rozumiem tego lamentu o przechodzeniu do słabej Cracovii. A czym była Jaga bez Probierza? Kluczową kwestią będzie niewątpliwie dogadanie się z Filipiakiem bo jak obaj razem wytrzymają jakiś czas to Cracovia będzie miała potencjał na stałe dołączenie do czołówki, bo Filipiak nie jest gołodupcem żeby najlepszych zawodników wyprzedawać po 500-700k euro.
Tak w ogóle czy ktoś może mi podać linka do wywiadu, w którym Probierz jasno oświadcza, że odejdzie WYŁĄCZNIE do zagranicznego klubu? Bursaspor mu nie wypalił, do Jagi wrócić nie mógł, więc wybrał to co dla niego dobre, a to, że jak piszecie poszedł za kasą to tylko jasno potwierdza, że i Filipiak może wyżej mierzyć jak będzie chciał.
Jakie ty linki chcesz do mega wiarygodnego przeglądu sportowego? Nikt poważny o takich rzeczach mediów nie informuje. Człowieku w tym tygodniu na spotkaniu z UJB sam powiedział że był po słowie z Bursasporem dlatego oznajmił w klubie że odchodzi bez względu na wyniki. Później nie było możliwości powrotu bo jest coś takiego jak honor.
Poza tym kto mówi że Kulesza sprzeda pół składu? Jak sprzeda to przyjdą inni. W tej chwili Jaga negocjuje z naprawdę dobrymi zawodnikami jednak wszystko uzależnione jest od tego kto odejdzie. Nikt nic głośno nie mówi bo tak właśnie działa ten klub.

psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
Jakie ty linki chcesz do mega wiarygodnego przeglądu sportowego? Nikt poważny o takich rzeczach mediów nie informuje. Człowieku w tym tygodniu na spotkaniu z UJB sam powiedział że był po słowie z Bursasporem dlatego oznajmił w klubie że odchodzi bez względu na wyniki. Później nie było możliwości powrotu bo jest coś takiego jak honor.
Poza tym kto mówi że Kulesza sprzeda pół składu? Jak sprzeda to przyjdą inni. W tej chwili Jaga negocjuje z naprawdę dobrymi zawodnikami jednak wszystko uzależnione jest od tego kto odejdzie. Nikt nic głośno nie mówi bo tak właśnie działa ten klub.
Pewnie że Filipiak nikogo nie sprzeda za 500-700 tys Euro bo tam nikt tyle nie warty po tym co pokazali w ostatnim sezonie. W Białymstoku jak ktoś odejdzie to za konkretne pieniądze i na pewno nie będą to sumy poniżej miliona

R 4,1K

robson1416

Forum VIP

Pewnie że Filipiak nikogo nie sprzeda za 500-700 tys Euro bo tam nikt tyle nie warty po tym co pokazali w ostatnim sezonie. W Białymstoku jak ktoś odejdzie to za konkretne pieniądze i na pewno nie będą to sumy poniżej miliona
A no dokładnie, linki, źródła, myślicie, że jak ktoś coś wie z klubu itd, to może poda Wam dokładnie kto powiedział i o której godzinie ;), no przecież to tak nie działa.

Zostaje nadal przy Śląsku, bo ofensywa transferowa trwa, aż sam się dziwię, że tak sprawnie to idzie.

Przyszło 6 graczy, a trójka w drodze:

- Robak, Daniel Łukasik i Cetnarski.

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Wpis o Probierzu jest emocjonalny, ale dawno takiej mendy nie widziałem.
Oczywiście, że wpis jest emocjonalny. Z jednej strony piszesz, że to menda. A mendą pewnie by nie był, gdyby został w Jadze...

Ja wezmę jednak Probierza w obronę. Nie sądzę, by miał on stracha przez pucharami. I nie sądzę, że chodzi o pieniądze, choć wydaje mi się, że Craxa zapłaci mu więcej niż Jaga.

Probierz pokazał, że w takim mieście jak Białystok można zbudować bardzo fajny zespół. A przecież nie ma tam ani wielkiej kasy, ani piłkarskich tradycji. Ale nie trzeba sporowadzać drogich grajków, by zbudować fajny zespół. A przecież Jagę od mistrza dzieliła JEDNA bramka, a gdyby nie było tego kretyńskiego podziału punktów, to mistrz byłby w Białymstoku. Probierz mógłby tam zostać, ale trudno by było powtórzyć mu sukces. Bo bez większych pieniądzy na dl€ższą metę jest to niemożliwe. W którymś momencie musialby wszystko zaczynać od nowa. I tak w kółko...

Jestem pewien, że Probierz ma większe ambicje i to był główny powód. Ktoś powie, że powinien pójść za granicę, ale nie wiemy, jakie kluby zlożyły mu ofertę i co proponowały. Bo może szmal byłby większy, ale branzlować się za granića z jakimiś niedojdami w prowincjonalnym klubie...
Nie dajmy się zwieść. Probierz ma nazwisko w Polsce, ale za granicą nie obejmie liczącego się klubu. Pokażcie mi polskich trenerów poza K. Górskim, którzy za granićą zrobili karierę w jakimś klubie.

Myśłe, że Craxa była alternatywą dla zagranicy, tu Probierz co prawda zacznie od zera, ale może i powinien zajść dalej niż w Bialymstoku. Ja wolę poczekać , wtedy go ocenię.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom