>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (1) Nowa Zelandia - Auckland, 31 marca 5:00

Status
Zamknięty.
vader 2,8K

vader

Forum VIP
FIM BUCKLEY SYSTEMS NEW ZEALAND SPEEDWAY GRAND PRIX

Lista startowa:

Bieg po biegu:

Informacje o torze:
Nazwa:
Western Springs Stadium, Auckland
Pojemność: 30 tyś.
Długość toru: 413m
Rekord toru: brak informacji
Rekordzista: brak informacji
źródło: sportowefakty.pl

Relacje Live
:
Canal+ (godz. 4:30 - studio)
Po raz kolejny zaczynamy walkę o tytuł najlepszego żużlowca na świecie.
Tym razem pierwszy turniej odbędzie się po raz pierwszy w Nowej Zelandii.

Kursy na zwycięzce GP Nowej Zelandii w firmie Tobet.

Zapraszamy do dyskusji!

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Da sie ten tor porownac w ogole do jakiegos innego ? Najdluzszy w calej serii, klimat zupelnie inny niz w Europie a tym bardziej Skandynawii... ma ktos jakis pomysl jak podejsc do tego GP bo ja zabieram sie od 2 dni i nie potrafie.. Chyba skusze sie tak jak ktos pisal na Australijczykow i przeciwko Polakom...

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Tobet oferuje zakład Top3.
Ja zagrałem na Holdera po kursie3,00 oraz na Emila po2,50.
Holder wiadomo jeździł w Mistrzostwach Australii a tory tam są praktycznie takie same więc silniki będzie miał eleganckie.Do tego kwestia klimatu napewno to nie będzie problem dla Holdera. W Anglii pokazuje że jest bardzo dobrze przygotowany do sezonu.
Co do Emila to powiem tak. Widziałem Go już w tym sezonie na żywo w Toruniu i smigał aż miło. Nie zawsze wygrywał starty ale na trasie potrafil wyprzedzać,był bardzo szybki. W Bydgoszczy w sparingu również szybki i skuteczny więc licze że i w sobote rano będzie podobnie.
W. parach h2h raczej będe stawiał przeciwko Gollobowi i niestety Gregowi bo nie sądze aby miał taki sezon jak w tamtym roku.Hancock miał już kilka startów w tym roku i nie zachwycał. Jestem ciekawy jakie pary wystawią buki i jakie kursy będą.

radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Czekam, aż ktoś wystawi pary h2h, ale tak na początek również jak RADULA skłaniam się ku Emilowi, byłem w sobotę na Memoriale Smoczyka, jeździł kapitalnie, nawet jak przegrywał na starcie to na starcie był piekielnie szybki, pokonał 2 razy Jarka Hampela na jego torze w Lesznie, to o czymś świadczy. Tor był przygotowany na życzenie Jarka , twardy, podobnie ma być w Auckland. Widać ,że Rosjanin jest na początku sezonu w wyśmienitej formie. Dla mnie w tej chwili chyba najpoważniejszy kandydat na zwycięstwo w Nowej Zelandii. Ale jak wszyscy wiemy trudno jest cokolwiek przewidzieć na inauguracyjne Grand Prix, w dodatku na torze, gdzie zawodnicy będą startować po raz pierwszy.
Emil Sajfutdinov - WIN @ 7,00 - Tobet
TOP 3 @ 2,50

C 0

cinek20059

Użytkownik
Witam. Podobnie jak kolega wyżej wypatruje swoje szanse na wygrany zakład w tych obu typach:
Chris Holder - Chris Harris 1 @ 1,28
Holder bedzie czul sie na torze w Auckland jak w domu, niedawno zakonczone mistrzostwa Australii potwierdzily fakt ze jest on w bardzo dobrej formie, a tory australijskie i nowozelandzkie sa bardzo podobne jak i rowniez klimat! Holder na pewno bedzie chcial sie pokazac z jak najlepszej strony przed &quot;swoja&quot; publicznoscia i jak najbardziej upowszechnic sport w Australii i Nowej Zelandii co oczywiscie jest mu na reke. Jedynym minusem tego typu jest hmm.. jak to nazwać: stan psychiczny Holdera. Jego zona jest w 9 miesiacu ciazy i nie wiadomo czy nie wplynie to na jego koncentracje i skupienie podczas wyscigow, jednak wiemy ze Chris jest profesjonalista i nie powinno to wplynac na jego forme podczas zawodow. Chyba ze dowie sie przed 1 wyscigiem ze bedzie mial corke, wtedy moze byc roznie ;))
Drugi typ
Jason Crump - Nicki Pedersen 1 @ 1,75
Crump podobnie jak Holder jezdzi u siebie, klimat takich torow jest mu bardzo dobrze znany. Crump od kilku lat na podium GP z wyjatkiem sezonu poprzedniego. Na pewno w tym sezonie bedzie chcial wrocic na swoje miejsce, a gdzie zaczac walke o szczyt jak nie u siebie w domu? Dlugi tor , Crump uwielbia mijanki na trasie i wiemy doskonale ze potrafi dysponowac mocnymi maszynami. Z drugiej strony Nicki Pedersen ktory jak wszystko na to wskazuje powraca do lepszej formy, jednak nic nie dzieje sie z dnia na dzien. Mimo ze przypuszczam calkiem niezly wystep Nickiego, Crump na pewno okaze sie lepszy tego dnia.
Trzec typ ktory mnie zaciekawił:
Greg Hancock - Emil Sajfutdinov 1.7 x 2.03 2

W jakiej formie jest Emil wszyscy wiemy. Piekielnie zmotywowany i gotowy na walke do ostatniego łuku. Przed sezonem spisuje sie bez zarzutu, myślę że tym razem będzie podobnie. Jednak czy starczy to aby pokonac weterana Hancocka? Trudno powiedzieć, ponieważ Greg jest bardzo doswiadczonym zawodnikiem i na pewno wie jak przygotowac sie do tych zawodow. Jednak szczerze mysle ze ten sezon bedzie slabszy w jego wykonaniu , zarowno jak te zawody. Po ujrzeniu skladow na poszczegolne biegi bedzie mozna powiedizec wiecej, jednak ja stawiam na Emila.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Sajfutdinow awansuje do półfinałów @1,25 Bwin✅✅

Według mnie jest to lokata 10/10. Emil jest w wybornej dyspozycji,myślę że mimo tego gdzie są rozgrywane zawody nie będzie miał problemów z awansem do pierwszej ósemki po rundzie zasadniczej.W GP w tym roku jest kilku leszczy pokroju Andersena,Ljunga czy Bjarne Pedersena a więc o awans do półfinałów będzie o wiele łatwiej według mnie niż w poprzednich sezonach.Grać póki jest w ofercie taki kurs!!

unicaja 64,6K

unicaja

Użytkownik
Dokładnie levy42.
Także moją uwagę przykuwa oferta bwin. Sęk w tym, że tych zakładów nie połączymy w ako a wielka szkoda bo dodając do Emila jeszcze Rudego czy Chrispy&#39;ego można by mieć ako na poziomie over 2. No ale cóż, jak to bwin ma w zwyczaju... A z drugiej strony grać singlem kurs @1,25 to też mi się nie uśmiecha. Ot, takie spostrzeżenia na gorąco ???? . Niemniej zdarzenie wygląda naprawdę zacnie.

C 0

cinek20059

Użytkownik
Rowniez potwierdzam jw. ;) bwin chyba zwariowal ???? nic tylko grac na emila i na kilku innych za wysoka stawke. powodzenia ????

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Chris Holder - Chris Harris 1 @ 1,28 Holder bedzie czul sie na torze w Auckland jak w domu, niedawno zakonczone mistrzostwa Australii potwierdzily fakt ze jest on w bardzo dobrej formie, a tory australijskie i nowozelandzkie sa bardzo podobne jak i rowniez klimat! Holder na pewno bedzie chcial sie pokazac z jak najlepszej strony przed &quot;swoja&quot; publicznoscia i jak najbardziej upowszechnic sport w Australii i Nowej Zelandii co oczywiscie jest mu na reke. J
A wiesz ze Crispy spodziewa sie dziecka a to moze wplynac na jego wystep ? Myslisz ze bedzie sie przepychal i wchodzil ostro ? Moim zdaniem czlowiek ktoremu ma przyjsc na swiat dziecko za tydzien czy dwa jednak ma w glowie co innego niz ostra walke na torze...

PS : widzial ktos moze pare Emila z Jarkiem albo Gollobem.... ?

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Jest już ferta naziemnej fortuny - tu wprawdzie podatek, ale można łączyć pary..

Z Singli ciekawie wygląda

Kursy na WIN:

Holder - 12
Crump - 9
Sajfudinow - 10

Czyli idąc nawet trójdrogowo mamy niezły zarobek.... Czy ktoś z userów może wskazać jeszcze innego faworyta ??

Zestawienie panów powyżej na pozycjach 1-6 daje nam piękne AKO: 3,38

W parach też to wygląda ciekawie

Holder - Gollob kurs 2,05
Sajfudinow - Bjerre 1,55

jest jeszcze kilka ciekawych par , ale to każdy może zerknąć i podzielić się swym zdaniem.

Osobiście uważam, że Holder może powalczyć o zwycięstwo, wielką niewiadomą jest forma naszych Orłów, jak napisano już wyżej Emil też w gazie. Pierwsze zawody wiadomo loteria, ale kursy chyba lekko przeszacowany. Mądrzejsi będziemy przy śniadaniu w sobotę :).

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
A wiesz ze Crupsy spodziewa sie dziecka a to moze wplynac na jego wystep ? Myslisz ze bedzie sie przepychal i wchodzil ostro ? Moim zdaniem czlowiek ktoremu ma przyjsc na swiat dziecko za tydzien czy dwa jednak ma w glowie co innego niz ostra walke na torze...

PS : widzial ktos moze pare Emila z Jarkiem albo Gollobem.... ?
Na razie widzę jedynie w Milenium takie pary Emila z polską dwójką.W obu przypadkach kurs na Polaków to 1,55 na Emila @2,15.

A co do Holdera-myślę,że jest duża szansa że będzie przed Harrisem,ale po takim kursie na prawdę nie warto tracić nerwów.Podobny kurs tzn 1,30 jest na awans Holdera do półfinałów-to bym zagrał prędzej jak już bym miał coś inwestować w Chrispy&#39;ego.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Hampel-Crump
2,70

Unibet

Mozna mowic ze tor pod Hampela bo twardy i prosty ale bez przesady zeby wystawiac 2,70 na Rudego... Pierwszy raz GP w takim miejscu i to zdecydowanie przewaga Australijczykow. Czekalem na pare z Holderem ale nikt nie raczyl narazie takiej wystawic wiec pobieram Jasona z Jarkiem. Pierwsze zawody, tutaj zdarzyc sie moze wszystko a taki kurs to zdecydowanie value.
Bunyan-Ljung 4,00 Tobet

Bunyan byl dla mnie anonimowym zawodnikiem do czasu kiedy sobie o nim nie poczytalem. Wychowany na angielskich torach, kilkukrotny mistrz Nowej Zelandii. Dostal zyciowa szanse na pokazanie sie w GP i mysle ze da z siebie wszystko bo klimat i tory zna mimo ze akurat na tym jutrzejszym mistrzostwa nie zdobywal. Ljung to dla mnie przecietniak ktory cudem dostal sie do GP i bedzie przywozil same zera jak Artiom rok temu.
Niepokoja mnie tylko informacje o wypadku Anglika i wstrzasnieniu mozgu ale bylo to 2 tygodnie temu a w tym sporcie to normalne dlatego mam nadzieje ze bedzie przygotowany w 100%. Kurs 4,00 na pierwsze zawody i to jeszcze na takim torze i w takim kraju to smieszna sprawa i dla emocji chetnie pobieram. Dla porownania inne buki daja na to zdarzenie 3,00.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Andersen-B.Pedersen [email protected] Tobet

Jak już kiedyś wspominałem Hans to największe nieporozumienie tegorocznego cyklu. Po dawnej chwale nie zostało już nic. Bjarne wywalczył sobie awans w sportowej walce, na torze. Ciężko stawiać pojedynki typu Hampel-Gollob, Jonsson-Holder lub Emil-Hancock.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Greg Hancock - Emil Sajfutdinov 2-2,11 Betsafe ⛔

Buki jeszcze żyją chyba tamtym sezonem gdzie Herbi wygrał GP i jeździł na bardzo wysokim poziomie. Dla mnie Hancock w tym roku już nie będzie taki mocny. Może czasami będzie miał bardzo dobre wystep jednak ogolnie to podium nie dla Niego. Emil młoda krew i wiadomo że cel jaki sobie stawia to podium. Od początku sezonu jest w wysokiej formie. Bardzo szybki na trasie dobre starty. Wygrana z Jarkiem Hampelem w Lesznie to naprawdę bardzo dużo. Po takim kursie grzech nie zagrać na Emila.

Greg Hancock - Chris Holder 2-2,30 Tobet ⛔

O Gregu już pisałem. W tym sezonie w kilku meczach się już pokazał ale w żadnym nie pojechał bardzo dobrze. Holder jak narazie prezentował Nam się tylko w Anglii ale za to z jakim skutkiem. W każdym meczu kręci po 12-14pkt.Do tego jak wcześniej pisałem ma za sobą Mistrzostwa Australii gdzie wygrywał wszystko jak chciał a myslę że jutro rano nawierzchnia będzie bardzo podobna. Do tego klimat i zmiana czasu też nie będą przeszkodą dla Holdera. Kurs cycuś glancuś;)

Tomasz Gollob - Emil Sajfutdinov 2-2,05 Betsafe ⛔

I kolejny fajny kursik złapany w Betsafe. O Emilu pisałem,dla mnie kandydat do finału w jutrzejszych zawodach. Gollob już coś w wywiadach wspomina że nie wiem jak to będzie.Zmiana czasu itd. Ja uważam,że Tomek jeśli zacznie dobrze śmigać w GP to dopiero podczas kolejnej rundy w Lesznie. Tak jak kilku kolegów pisało Nasi w Nowej Zelandii za dużo nie zdziałają.

Chris Holder - Kenneth Bjerre 1 1,65 ✅
Emil Sajfutdinov - Antonio Lindbäck 1 1,30 ⛔
edit:Zwracam Honor mistrzowi Gregowi.
Betsafe

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ja oprócz tego zakładu na TOP 8 Emila,zagrałem sobie przeciwko Bajkopisarzowi,bo nie wierzę a jego nagłą przemianę w zawodnika walczącego z najlepszymi.

Lindgren-Andersen: Lindgren @1,50 Betsafe✅8 msc-10 msc
--------------
Harris-Andersen: Harris @1,75 Betsafe
⛔11 msc-10 msc

Zarówno Lindgren jak i Harris to na papierze lepsi zawodnicy od Hansa. Może te kursy nie powalają,bo zawsze może się zdarzyć jakiś defekt czy wykluczenie faworyta i wtedy Andersen zdobędzie jakieś punkty;) ale ja wierzę że ta dwójka będzie wyżej od Duńczyka. Obaj bardzo waleczni na trasie,więc nawet po nieudanym początku zawodów powinni powalczyć w kolejnych biegach.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
A.Lindback-H.Andersen 1.8 Millenium 12-6 izzi✅
Jestem podobnego zdania co MJ_BULL Andersen, idzie tyko w dół i jest nieporozumieniem w tegorocznych zmaganiach o miano najlepszego żużlowca świata, podobnie jak Peter Ljung, ale ten chociaż wywalczył awans na torze. A.Lindback w zeszłym roku był jednym z czołowych jezdzców w 1 lidze a w GP był 12 zdobywając średnio 6,5 p/mecz gdzie poziom był dużo wyższy niż teraz. Jedzie w biegach z Ljung, Harris, Andersen czy Bunyan wiec spokojnie jest w stanie ty4-6 p przywieźć.

N 149

nati1234

Użytkownik
Analizując GP trzeba założyć sobie jakieś punkty odniesienia i wg nich obstawiać. Ja założyłam, że w pierwszej fazie zawodów, 4-6 biegów najbardziej korzystne będą pola A B, tak samo będzie po równaniu czyli w biegu 5, 9. W drugiej fazie zawodów najkorzystszymi polami będą D i C. Pierwsze 5-6 biegów tor C będzie najtrudniejszy. Oczywiście jest to założenie czysto teoretyczne! Były takie GP, że C był najlepszym torem to wszystko zależy od nawodnienia pól startowcyh. Tak samo trzeba potraktować zawodników, bo ich formę ciężko oceniać na podstawie sparingów czy kilku meczy w Anglii. Wypowiedzi o torze: Hancock: Tor jest ogromny i zapewne niezwykle szybki.
N. Pedersen: - Tor był dobry i równy, ale wymaga mocnego silnika. Z drugiej strony, pochylone proste i łuki sprawiają, że nie może on być też za mocny. T. Gollob: Tor jest normalny, podobny do tego na jakim jeździmy w Toruniu, nieco różni się jedynie na łukach.
Bunyan: To przede wszystkim tor dla samochodów - Rozgrywanie tam sprintów wymaga sporej ilości gliny w podłożu. Jeśli wyobrazisz sobie obiekt w King&#39;s Lynn z 5-krotnie większą ilością gliny, będziesz mieć pojęcia jak przyczepnie tam jest Reasumując tor będzie troszkę przyczepny i bardzo szybki. W sezonie 2011 najszybsze były rakiety przygotowywanie przez Carla Bloomfeld&#39;a, który podobno zaczął też współpracę z Emilem. Więc kto będzie mocny? Napewno AJ i Emil, dodał był do tego Jarka. (Wielu z was pisało, że będzie b. twardo i że to tor dla Jarka... Nie wiem skąd założenie, że będzie twardo przecież wiadomo, jak reaguje glina z wodą, a tor na pewno namoczą z racji temperatury w NZ, a po 2 Jarek woli przyczepniejsze tory od twardych, co oczywiście nie znaczy że nie daje sobie rady na slick&#39;ach. Zawodnicy których foworyzuje ten tor to: Jonsson, Hampel, Emil Wejdą do półfinałów, ale bez fajerwerków: Hancock, Holder
Wielka niewiadomoa: Dwójka co ma bardzo trudny układ pól Gollob, N. Pedersen
Bedą słabi: Hansio, Ljung, Lindgren, Bjarne Pedersen, Harris
Tragedia: Bunyan
J. Bunyan: 2tyg temu: Pierwsze diagnozy mówią o wstrząśnieniu mózgu i kontuzji stopy. Jest to z pewnością wielki cios dla zawodnika, który w przerwie zimowej zdołał wyleczyć poważną kontuzję stawu kolanowego, przez którą przedwcześnie musiał zakończyć starty w sezonie 2011. Pozatym jego wyniki w lidzę angielskiej są bardzo, bardzo słabę między nim, a resztą jet przepaść. Sprzętowa i umiejętności... Co z tego, że jest mistrzem NZ? Jeśli te mistrzostwa zdobywa z pół-amatorami? Czarny koń: Lindbaeck, Bjeere
Nie wiem co z Crumpem jakoś w niego nie wierze...
Emil Sajfutdinov w półfinale
@1,25 Bwin✅
Jason Crump - Emil Sajfutdinov @1,80 Betsafe⛔ Gollob v Hampel Betsafe @1,90✅
Gollob
v Andersen @1,20 + Hancock v B. Pedersen @1,10 Sportingbet ako @1,32 ✅nie gram tego za kasę, ale polecam!✅
Holder v Harris Unibet @1,30 ⛔
Jonnson v Lindgren @1,40 Unibet i Tobet⛔
Ljung v Bunyan @1,35 Unibet✅
Lindbaeck pow 5,5 @1,65 Sportingbet za drobne ✅
Heat winners sportingbet:
1. Emil @3,10 ⛔
2. AJ @1,74 ✅
3. JH @1,83⛔
Emil i AJ 1-4 + Bjerre 1-8 @8,89 milenium ⛔ Super promocja
Bunyan poniżej 3pkt @1,44 Bet365✅

widghet 13

widghet

Użytkownik
ja stawiam
Emil win @ 9.00 Bwin (za grosze)
Emil top 3 @ 3.00 Bwin
co do typu już wszystko zostało powiedzane.
Ljung - Fredka @ 1.50
Harris - Crump @ 1.40
ako: 2.10 Sportingbet
Ljung? bedzie zamykał jak Artiom rok temu. Fredka to 9 zawodnik globu i jest w całkiem niezłej formie co pokazywał w kilku meczach ligi angielskiej, powinien uzbierać wiecej niż Peter Ljung.
Harris słabizna, jeżeli słabo sobie radzi w lidze angielskiej to w takiej stawce będzie cieniem dla reszty. Crump to Crump - klasa, wielkie doświadczenie i &quot;jedzie u siebie&quot;.
zastanawiam się jeszcze nad: Jarek + Emil półfinały ako 1.44 Bwin
co o tym sądzicie?

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Jest już ferta naziemnej fortuny - tu wprawdzie podatek, ale można łączyć pary..

Z Singli ciekawie wygląda

Kursy na WIN:

Holder - 12
Crump - 9
Sajfudinow - 10

Czyli idąc nawet trójdrogowo mamy niezły zarobek.... Czy ktoś z userów może wskazać jeszcze innego faworyta ??

Zestawienie panów powyżej na pozycjach 1-6 daje nam piękne AKO: 3,38

W parach też to wygląda ciekawie

Holder - Gollob kurs 2,05
Sajfudinow - Bjerre 1,55

jest jeszcze kilka ciekawych par , ale to każdy może zerknąć i podzielić się swym zdaniem.

Osobiście uważam, że Holder może powalczyć o zwycięstwo, wielką niewiadomą jest forma naszych Orłów, jak napisano już wyżej Emil też w gazie. Pierwsze zawody wiadomo loteria, ale kursy chyba lekko przeszacowany. Mądrzejsi będziemy przy śniadaniu w sobotę :).

Ogólnie to faworyci trochę z dupy, najbliżej mi do Emila, aczkolwiek bliżej do zwycięstwa Jonssona czy Golloba. W jutrzejszym dniu ogromne znaczenie będzie miała moc silinika, więc kto będzie miał odrzutowce ten wygra. Po ciuchu wydaje mi się, że coś takiego może odstawić Nicki i pokazać, że jeszcze się liczy w walce o tytuł.

ja pobieram 3 pary z milenium

H.Andersen - B.Pedersen 2
A.Jonsson - G.Hancock 1
J.Crump - N.Pedersen 2

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
AJ-Fredka 1,40
Emil-Bjerre 1,35
ako 1,89
unibet
Kompletnie nie widze Fredki w dzisiejszych zawodach. AJ co prawda tez niewiadoma ale jesli chce powtorzyc tak udany sezon jak zeszloroczny to musi byc lepszy od takiego Lindgrena ktory kiepsko sobie radzi na dystansie.
Emil swietnie wyprzedza w przeciwienstwie do Dunczyka.
Dubelek na zawodnikow dobrze radzacych sobie w przebijaniu do przodu z tymi ktorzy raczej tak jak wystartuja to juz zostaja.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom