Analizując
GP trzeba założyć sobie jakieś punkty odniesienia i wg nich obstawiać. Ja założyłam, że w pierwszej fazie zawodów, 4-6 biegów najbardziej korzystne będą pola A B, tak samo będzie po równaniu czyli w biegu 5, 9. W drugiej fazie zawodów najkorzystszymi polami będą D i C. Pierwsze 5-6 biegów tor C będzie najtrudniejszy. Oczywiście jest to założenie czysto teoretyczne! Były takie
GP, że C był najlepszym torem to wszystko zależy od nawodnienia pól startowcyh. Tak samo trzeba potraktować zawodników, bo ich formę ciężko oceniać na podstawie sparingów czy kilku meczy w Anglii. Wypowiedzi o torze: Hancock: Tor jest ogromny i zapewne niezwykle szybki.
N. Pedersen: - Tor był dobry i równy, ale wymaga mocnego silnika. Z drugiej strony, pochylone proste i łuki sprawiają, że nie może on być też za mocny. T. Gollob: Tor jest normalny, podobny do tego na jakim jeździmy w Toruniu, nieco różni się jedynie na łukach.
Bunyan: To przede wszystkim tor dla samochodów - Rozgrywanie tam sprintów wymaga sporej ilości gliny w podłożu. Jeśli wyobrazisz sobie obiekt w King's Lynn z 5-krotnie większą ilością gliny, będziesz mieć pojęcia jak przyczepnie tam jest Reasumując tor będzie troszkę przyczepny i bardzo szybki. W sezonie 2011 najszybsze były rakiety przygotowywanie przez Carla Bloomfeld'a, który podobno zaczął też współpracę z Emilem. Więc kto będzie mocny? Napewno AJ i Emil, dodał był do tego Jarka. (Wielu z was pisało, że będzie b. twardo i że to tor dla Jarka... Nie wiem skąd założenie, że będzie twardo przecież wiadomo, jak reaguje glina z wodą, a tor na pewno namoczą z racji temperatury w NZ, a po 2 Jarek woli przyczepniejsze tory od twardych, co oczywiście nie znaczy że nie daje sobie rady na slick'ach. Zawodnicy których foworyzuje ten tor to:
Jonsson, Hampel, Emil Wejdą do półfinałów, ale bez fajerwerków:
Hancock, Holder
Wielka niewiadomoa: Dwójka co ma bardzo trudny układ pól
Gollob, N. Pedersen
Bedą słabi:
Hansio, Ljung, Lindgren, Bjarne Pedersen, Harris
Tragedia:
Bunyan
J. Bunyan: 2tyg temu: Pierwsze diagnozy mówią o wstrząśnieniu mózgu i kontuzji stopy. Jest to z pewnością wielki cios dla zawodnika, który w przerwie zimowej zdołał wyleczyć poważną kontuzję stawu kolanowego, przez którą przedwcześnie musiał zakończyć starty w sezonie 2011. Pozatym jego wyniki w lidzę angielskiej są bardzo, bardzo słabę między nim, a resztą jet przepaść. Sprzętowa i umiejętności... Co z tego, że jest mistrzem NZ? Jeśli te mistrzostwa zdobywa z pół-amatorami? Czarny koń:
Lindbaeck, Bjeere
Nie wiem co z
Crumpem jakoś w niego nie wierze...
Emil Sajfutdinov w półfinale @1,25
Bwin
Jason Crump -
Emil Sajfutdinov @1,80
Betsafe
Gollob v
Hampel Betsafe @1,90

Gollob v Andersen @1,20 +
Hancock v B. Pedersen @1,10