>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix (1) Nowa Zelandia - Auckland, 31 marca 5:00

Status
Zamknięty.
B 41,5K

bosky

Użytkownik
Ja również zagrałem w milenium, starałem się dobrze uargumentować w głowie każdy z zakładów, aczkolwiek jak to zwykle, pierwsze zawody w sezonie nigdy nie mogą być pewnymi.
Harris - Andersen 1 1,85. Ten zakład już się przewijał w poprzednich typach, pełne poparcie. Straciłem już cierpliwość do Hansia Lansia, z kolei Harrisowi ten tor może całkiem przypasować. On generalnie jest mistrzem wszystkiego co dziwne, a tego toru normalnym nazwać nie można, zatem - why not?
Holder top 4 - 2,40 - Chris coraz bardziej się przebija do góry w klasyfikacji GP, to dosyć ryzykowny typ, bo ma z kim rywalizować, ale tak jak już pisano, chłopina śmiga regularnie i uparcie w mistrzostwach Australii, siedzi na swoim rodzinnym kontynencie, powinno pomóc, zobaczymy. ????
Nicki top 8 - 1,65 - no tutaj innej opcji nie widzę, stawka oklapła nam jak zakalec z rąk słabej kucharki, jest z kim wygrywać, a Nicki miał w poprzednich sezonach ogrom pecha, sądzę, że teraz to się może odwrócić, mało tego - wróżę mu finał w tych dziwacznych zawodach.
Generalnie mnóstwo niewiadomych, sporo strzałów. Chyba wszystko na czym można było się oprzeć wykorzystałem. Teraz pzoostaje czekać na 5:00 i modlić się, aby łut szczęścia się uśmiechnął.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
AJ-Fredka 1,40
Emil-Bjerre 1,35
ako 1,89
unibet

Kompletnie nie widze Fredki w dzisiejszych zawodach. AJ co prawda tez niewiadoma ale jesli chce powtorzyc tak udany sezon jak zeszloroczny to musi byc lepszy od takiego Lindgrena ktory kiepsko sobie radzi na dystansie.
Emil swietnie wyprzedza w przeciwienstwie do Dunczyka.
Dubelek na zawodnikow dobrze radzacych sobie w przebijaniu do przodu z tymi ktorzy raczej tak jak wystartuja to juz zostaja.
Co do Emila to jeszcze się zgodzę,ale kurs nie powala. Natomiast powiedzieć że Lindgren nie potrafi powalczyć na dystansie to nadużycie. Może i w polskiej lidze tego nie pokazuje,ale na innych frontach potrafi wyprzedzać.Dla mnie ta para to 50/50-Fredka pojeździł trochę na Wyspach w oficjalnych zawodach,natomiast forma AJ to wielka zagadka i nie ryzykowałbym tu nawet 10 zł.No ale Twoje typy,Twoja kasa;)

N 149

nati1234

Użytkownik
Oj Fredka sobie nie poradzi na takim torze, długie lotnisko to nie dla niego, a AJ z Bloomfim na pewno przygotowali rakiety. Nie ma co negować tych typów. Emil jak i AJ to ewidentni faworyci...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Podziwiam wielu, którzy typują te zawody, bo ja kompletnie nie mam pomysłu.
Po pierwsze nie znamy kompletnie toru na jakim będą ścigać się zawodnicy i też nie wiemy jakie pola startowe będą najlepsze, a przecież wiadomo, że jeśli ktoś jedzie 2 razy z najlepszego pola to ma już ogromny handicap.
Po drugie też nie znamy praktycznie formy zawodników, którzy tutaj wystartują. Zgoda, ci co jeżdżą w Anglii coś tam pojeździli ale ilu ich było? Bardzo mało. Wiadomo, że były sparingi i treningi ale jednak to nie zastąpi prawdziwej rywalizacji jaką są zawody o stawkę czy mecze ligowe.
Dlatego dla mnie typowanie tego turnieju to bardziej wróżenie z fusów, aniżeli typy poparte jakąkolwiek argumentacją, chociaż nie powiem kilka typów wpadło mi w oko. Myślę, że Holder powinien tutaj powalczyć, bo jednak on zapewne tam jeździł przy okazji mistrzostw Antypodów i w ogóle jego regiony więc powinien coś kojarzyć.
Jeszcze jedna sprawa, a mianowicie dzika karta. Pamiętamy chyba dobrze fakt, że w Toruniu i Gorzowie dziką kartkę w 2011 roku dostał Darcy Ward, a tutaj w Nowej Zelandii, gdzie byłoby to dużo bardziej sprawiedliwe dostaje jakiś Jason Bunyan, o którego istnieniu zapewne wielu, tak jak i ja dowiedziało się właśnie od tejże informacji na temat &quot;dzikusa&quot; dla niego. Dlatego dla mnie to ogromny cyrk, a BSI bez pieniędzy za GP w Polsce dawno by upadło i tylko szkoda, że prezesi naszych klubów, związków etc dają się tak &quot;ograbiać&quot; bo chyba inaczej tego się nazwać nie da.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Według mnie przeceniacie rolę toru. Że klimat inny? Że nawierzchnia nieco inna? Jak dla mnie to szukanie sensacji tam gdzie jej nie ma. Jasne, prawdopodobnie wymusi to na rajderach częstsze zmiany przełożeń, ale co z tego? Każdy z tej stawki to doświadczony zawodnik, który sobie z tym bez problemów poradzi. Że długi? Tak, bardzo ważny będzie dobry silnik, ale ... to w żużlu decyduje niemal zawsze ;)
Jak dla mnie jest dwóch faworytów. Jeśli tor się nie rozleci i będzie w miarę bez kolein (twardo to raczej nie będzie) to ... Tomasz Gollob. Większość fachowców zawsze podkreśla, że Tomek najlepiej czuje motocykl. Skoro dla wszystkich ten tor jest zagadką, bo tutaj nie jeździli, to Tomek ze swoim skillem powinien tutaj mieć przewagę chyba, że od początku pójdzie w złą stronę, ale jak będzie w miarę twardo to nie widzę takiej opcji. Gollob zawsze dobrze wypada na nowych torach. Berlin, Cardiff, Göteborg, Kopenhaga itd. Twardo = widzę naszego Orła na podium. W innym przypadku typuje Crumpa. Tak czy siak finał bez niego będzie dla mnie zaskoczeniem. Coś czuję, że ten rok to może być powrót Rudzielca na podium przynajmniej.
Spodziewam się też wysokiego miejsca Nickiego Pedersena. On zawsze notuje dobry występ na inauguracje. Porobił też porządki w swoim teamie, zainwestował sporo w sprzęt. Jak będzie trzymał głowę na chłodno to m1-4 jak najbardziej. Emil to też solidny typ. Choć widziałem go praktycznie za każdym razem jak wyjeżdżał na tor w tym sezonie i nie widzę, by był jakoś lepszy niż rok temu. Starty wciąż pozostają wiele do życzenia. Ale i tak finał w zasięgu jak najbardziej. On też rozpoczyna sezon z dużego C.
Zagadka to dla mnie Hancock. Niby też spodziewam się obniżki formy, ale on w zeszłym roku miał taką przewagę sprzętową, że trudno by tak łatwo ją stracił ...
Tak czy siak, niech będą fajne zawody. Jak zarywać nockę, to przynajmniej na coś ciekawego ????
@ kapszti
Z polami startowymi to nigdy nie wiadomo jak będzie, bo wystarczy tylko troszkę więcej polać pole A i jest nie do jazdy. Na tego typu torach powinny być korzystne pola skrajne.
Forma niewiadomą? Jasne. Ale akurat w żużlu, wahania formy nie są jakieś wielkie. Czołówka jest ta sama od lat. Jedynie co roku &quot;ktoś&quot; z niej wstrzeli się sprzętowo, ale trudno się spodziewać żeby Ljung i Harris walczyli o medale, a Gollob i Crump zajęli ostatnie miejsca ????
Edit
http://www.youtube.com/watch?v=mQ4lJd9Dhw0&amp;amp;feature=player_embedded
Jak ktoś chce się pobawić w &quot;scouta&quot;. Jest pokazanych parę startów w 3/4 spod taśmy!

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Chris Holder Win 10,50 Sportingbet ⛔
Chris Holder TOP4 2,65 Fortuna ⛔
Emil Sajfutdinov TOP4 2,25 Fortuna ⛔
Emil Sajfutdinov - Greg Hancock 1 2,02 Fortuna ⛔
Chris Holder - Greg Hancock 1 2,30 Tobet ⛔

Podobnie jak RADULA, gram przeciwko Mistrzowi Świata. Moim zdaniem to nie będzie jego sezon, nie obroni tytułu ba moim zdaniem nawet nie zdobędzie medalu. Z tego co widziałem to tegoroczne jego wstępy, a nie było ich dużo nie napawają na pewno optymizmem kibiców &quot;Herbiego&quot;(chociaż wiadomo, że żadnych poważnych zawodów &quot;Jankes&quot; nie odbył). Jeśli chodzi o Emila to stawiam na finał w jego wykonaniu oraz to iż będzie wyżej niż Greg, dlaczego? Powód prosty bardzo dobre występy w sparingach na &quot;Motoarenie&quot;, na Sportowej w Bydgoszczy a co najważniejsze na &quot;Smoku&quot; w Lesznie gdzie pokonał samego &quot;króla&quot; tego toru czyli Jarka Hampela. Sam Rosjanina w akcji nie widziałem, ale paru znajomych oraz kilka osób piszących tutaj stwierdziło, że jest w bardzo wysokiej formie, wiec po takim kursie trzeba zaryzykować. No na koniec moim zdaniem o zwycięzcy jutrzejszego turnieju. Chrisowi nie długo urodzi się dziecko, ale sam przyznaje, że chce jutro wygrać. Liczy na to, że jego kobieta wytrzyma i zdąży wrócić na poród. Życzę mu wygranej co na pewno spowodowało by to iż początek sezonu będzie dla niego nie zwykle udany(zwycięstwo w Grand Prix i potomek na świecie). Jeśli chodzi o jego formę, to jest ona bardzo, bardzo wysoka. W Anglii facet &quot;śmiga&quot; dla Pirates wręcz wybornie. Stawiam jutro na jego zwycięstwo, ale wszystko może się zdążyć stąd tez zagram również trochę bezpieczniej, że znajdzie się w finale oraz w parze z Gregiem bo po takim kursie to na pewno warto. Sorry, że wszystko tak razem ale zawodnicy się powtarzają. Jeśli wygra Tomek, to na pewno nie będę płakał, że typ po kursie 10 nie wejdzie ???? ; )
Gollob Rules!

money 52

money

Użytkownik
na Unibecie znalazłem ciekawy zakład ktora druzyna zdobedzie wiecej punktow Dania-Szwecja 1.8,popatrzmy

Nicki-AJ
Bjarne-Ljung
Andersen-Lindbaeck
Bjerre-Lindgren

jak oceniacie te pary,mysle ze Antonio jak i Ljung pomogą mi w tym becie na Duńczyków

W 49

wojti1830

Użytkownik
Jonsson -Andersen 1 1,45 Expekt 10/10
Nie wiem skąd expekt się urwał. AJ 2 zawodnik zeszłego sezonu, solidnie w ekstralidze. od kilku lat, bardzo dobrze się prezentuje. Andersen... to będzie Audi, zbieranie 0 będzie jego jedynym hobby. Chłopak kilka lat temu pogubił się i nie sądzę, żeby szybko się odnalazł. w GP dawno nie jeździł w ekstralidze od lat beznadzieja. Moim skromnym zdaniem AJ może powalczyć o finał. półfinał osiągnie na 100%. natomiast Andersen powinien być zadowolony z każdego punktu.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Skoro uważasz, że Hans będzie woził same zera to w bet365 masz under 5 po kursie 2.62 na poranne zawody ;)

Nigdy szczególnie się nie udzielałem w tematach GP, bo rywalizacja jest na wysokim poziomie, nie wiadomo kto jak przygotowuje się i gdzie lokuje silniki o największej mocy. Tutaj dochodzą dodatkowe czynniki - dziewiczy ( ???? ) teren i pierwsze zawody sezonu. Większość zawodników nie jeździła nawet zbyt wielu sparingów także nie wiedzą generalnie na co ich stać. Kilka treningów przed jutrzejszą eliminacją to nie jest za wiele. Wg mnie akurat to może być stosunkowo udany rok dla Hansa - jest tu dyskredytowany dosyć, ale mam czuja, że może nie być czerwoną latarnią GP i rozgrywek ligowych. Preferowanie Holdera, bo jest Australijczykiem też mija się z celem. Zawodnicy wylecieli odpowiednio wcześniej, aby dostosować się do klimatu i stref czasowych także to są naciągane argumenty i mało kto w nie uwierzy. Dużo możnaby pisać, ale to jest jak wróżenie z fusów. Rzucę za drobne dubla ze sportingbetu, ale nie będzie to stawka oszałamiająca, a i nie wiem czy na żywo obejrzę turniej, bo nie pamiętam już kiedy ostatnio się wyspałem ;)
Andersen v Gollob @ 1.2 ✅
Harris v Crump @ 1.4 ✅
Ljung v Lindgren @ 1.5 ✅
AKO: 2.52✅
1/10

Otrzymane punkty reputacji: +4
unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Nic nie gracie ze zwycięzców poszczególnych biegów ? Kilka propozycji ode mnie w takim razie.
4 wyścig: Hancock @2,85 sportingbet ✅
Za sam ten kurs warto pograć takie zdarzenie. Dać prawie @3 na aktualnego MŚ startującego z faworyzowanego zazwyczaj w początkowej fazie zawodów najbardziej wewnętrznego pola startowego ? Toż to już samo w sobie zaprasza do grania. Owszem, rywale świetni no ale wątpię aby Herbie przy równym starcie nie wykorzystał atutu czerwonego kasku. Ja na pewno spróbuję.
5 wyścig: Crump @2,5 tobet ✅
Mimo że Rudy jedzie bieg po biegu to jest moim faworytem tej gonitwy. Wyścig numer 5 czyli 1 w drugiej serii startów, a co za tym idzie zaraz po równaniu nawierzchni. Zatem znowu wewnętrzne pole uprzywilejowane. Rywale jak najbardziej do ogrania, jest co prawda AJ ale trzecie pole nie wróży najlepiej. Ginger może już w początkowych metrach zyskać przewagę wystarczającą do rozstrzygnięcia biegu na swoją korzyść.
16 wyścig: Hancock @2,9 tobet ✅
To będzie ostatni bieg IV serii startów. Czyli zakładając scenariusz że już w tej fazie pola mają znaczenie trochę mniejsze 4 pole nie jest złe. Greg ma po lewej co prawda Emila ale może go spokojnie założyć przy wejściu w 1 łuk. Na polu B stoi jeszcze Nicki, ale to i tak ciągle Herbie jest moim faworytem w tej gonitwie.
18 wyścig: Holder @2,45 tobet ⛔
Chrispy dla wielu jest cichym (a może wcale nie takim cichym) faworytem rannego ściagania. W ostatniej serii ma fajnych rywali aby sięgnąć po 3 pkt i albo przypieczętować awans do ósemki albo się w niej umocnić. Pole D w tej fazie jak pisałem w przypadku Hancocka wielkiego znaczenia mieć nie będzie (negatywnego ofc). Chris startuje spod bandy, nie ma nikogo po prawej i daję mu wielkie szanse że założy resztę rywali bo i jakichś tuzów tutaj za przeciwników nie ma. Czy to Fred, czy Bjarne, czy w końcu Hansio to rywale których marzący o wygranej w otwierającej sezon GP imprezie Chrispy powinien wciągnąć nosem. Kurs świetny, imo warto spróbować.

3/4 super, świetne kursy ustrzelone ????

Otrzymane punkty reputacji: +15
robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Podziwiam wielu, którzy typują te zawody, bo ja kompletnie nie mam pomysłu.
Po pierwsze nie znamy kompletnie toru na jakim będą ścigać się zawodnicy i też nie wiemy jakie pola startowe będą najlepsze, a przecież wiadomo, że jeśli ktoś jedzie 2 razy z najlepszego pola to ma już ogromny handicap.
Po drugie też nie znamy praktycznie formy zawodników, którzy tutaj wystartują. Zgoda, ci co jeżdżą w Anglii coś tam pojeździli ale ilu ich było? Bardzo mało. Wiadomo, że były sparingi i treningi ale jednak to nie zastąpi prawdziwej rywalizacji jaką są zawody o stawkę czy mecze ligowe.
Dlatego dla mnie typowanie tego turnieju to bardziej wróżenie z fusów, aniżeli typy poparte jakąkolwiek argumentacją, chociaż nie powiem kilka typów wpadło mi w oko. Myślę, że Holder powinien tutaj powalczyć, bo jednak on zapewne tam jeździł przy okazji mistrzostw Antypodów i w ogóle jego regiony więc powinien coś kojarzyć.
Popieram kolegę. Jest mimo wszystko za wcześnie na dokładną ocenę formy u poszczególnych zawodników. Do tego mamy nowy tor i ciężko znaleźć punkt odniesienia. Typowanie czołówki jest trochę jak wróżenie z fusów.
Widziałem, że wiele osób napala się na Emila i właściwie słusznie. Ma dobry początek, ale do końca nie jestem przekonany, czy warto stawiać na wygraną Rosjanina już w pierwszej GP. Poszedłbym w kierunku Holdera. Jest już ojcem. Synek może podziała na niego mobilizująco. Tata Holder - szokujące :razz:
Gram lekko przeciw Hansiowi z Bjarne @ 2,1 ✅ i Keniem @ 1,8 ⛔ w Expekt. Argumenty przytaczaliście i szkoda dublować, bo są właściwe.
Fajnie wyglądają też bety, które zapodał Feekus, chociaż dubel Crump + Hampel ✅ równie ładny ????
Skoro mamy początek sezonu, to zamiast szukania na siłę par postanowiłem trochę się pobawić i tak poszło na biegi:
Fredka @ 4,9 Bwin w 11. wyścigu ⛔
Jarek @ 2,2 Tobet/Bet365 w 3. wyścigu ⛔
Do tego jeszcze zakład wspierający for fun, bo jednak błąd Unibet zrobił i skusił tym samym do gry: Hampel-Crump - 2 + Polska-Australia - 2 ⛔

jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
To może coś ode mnie na początek sezonu! ;)
Ch. Holder - K. Bjerre 1 @ 1,45 Milenium
Chrispy przez wielu uważany jest na dzisiejsze zawody jako jeden z faworytów. Typowy walczak i na pewno będzie &quot;gryzł&quot; tor aby dojechać nawet na podium. Sądze, że nawet przyjście na świat potomka Holdera nie przeszkodzi mu w skutecznej i ostrej jeździe.
Bjerre w wywiadach zimowych był bardzo pewny siebie i swoich możliwości. Nie sądze jednak żeby mógł włączyć sie dziś do walki o zwycięstwo, półfinał maksymalnie. Do tego typu skłania mnie także to, że nie przepadam za Bjerre a bardziej za jego stylem jazdy wg mnie jest to typ zawodnika tzw. &quot;jak wyjdzie tak jedzie&quot; ;)
H. Andersen - Ch. Harris 2 @ 1,85 Milenium
O Andersenie zostało już napisane chyba niemal wszystko. W Ekstralidze już się na nim poznali. Chłopak błąkał się od Torunia do Gdańska, znowu Toruń następnie Gorzów i totalna klapa by odbudować formę w 1 lidze a dokładniej w Grudziądzu. Ciężko będzie aby zawodnik ten pokazywał taka dyspozycje jak choćby startach w Atlasie Wrocław. Tak jak pisałem ma się odbudować w 1 lidze więc nie sądzę by byłby to zawodnik gotowy na Grand Prix do którego wraca po kilku latach.
Jeśli chodzi o Harrisa to po średnio udanym sezonie w Rzeszowie trafił do Częstochowy. Harris przez wielu i także przeze mnie uważany jest za zawodnika nie do końca spełnionego. Niesamowicie waleczny zawodnik który nigdy nie boi się przeprowadzać naprawde bezpardonowych szarży. Ale na pewno wielki problemem tego zawodnika są słabe starty, na trasie tego nie da się nadrobić tym bardziej przy nowych tłumikach co by nie mówić troche mniej walki i mijanek jest.
G.Hancock - J.Crump 2 @ 2,00 Milenium
Dosyć ciężka para ale kurs zachęcający. Hancock - można powiedzieć, że świeżo upieczony mistrz świata mimo tego iż kilka miesięcy od zdobycia tytułu minęło. Greg na pewno pokazał, że w wieku 40 lat można osiągnąć swoją życiową formę. Doskonałe wyjścia spod taśmy to na pewno bardzo duża zaleta doświadczonego Amerykanina.
Crump rok temu pierwszy raz od lat 10 poza podium i w tym roku bardzo zmotywowany aby wrócić na sam szczyt. Wg informacji &quot;Crumpie&quot; bardzo mocno przygotowywał się do GP u siebie w Australii, nie pokazywał się w Polsce czyli można powiedzieć, że na tę chwile GP jest sprawą dla niego bardzo ważną. Mam nadzieje, że Jason już dograł wszystkie ustawienia co do nowych tłumików bo mimo wszystko w tamtym roku zaraz po ich wprowadzeniu troche zgłupiał i trochę czasu zajęło mu to aby się do nich spasować albo dobrze wiemy jakim jest on profesjonalistą więc myślę, że z tym problemów nie będzie ;)
T. Gollob - E. Sajfutdinov 2 @ 2,15 Milenium

Podobnie jak para wyżej ciężka ale tu kurs jeszcze ładniejszy. Jakoś dziś w zawodach nie widzę dobrej postawy Tomka. Myśle, że dobrze prezentował się będzie od 2 rundy w Lesznie. Gollob by być świetnie przygotowany zrzucił 2 kg w czasie zimy z 64kg na 62 i jak sam mówi &quot;ma ciało modelki&quot;:grin: podobnie jak Crump Tomasz nie jest do końca zadowolony z tamtego sezonu, mógł wyciągnąć z niego troche więcej i w sumie problem mieli podobny - nowe tłumiki.
Teraz coś o Emilku. Sajfutdinov pokazał w sparingach czy też w memoriale Smoczyka, że trzeba będzie na niego uważać. Oglądam kilka jego biegów ze sparingu na MA i muszę przyznać, że miał niesamowitą łatwość w odjeżdżaniu rywalom na dystansie. Momentalnie odstawił Ward na dobre 25m a wiemy wszyscy, że Darcy to nie ogórek. W Smoczyku pokonanie Jarka na jego torze też mówi chyba niemal wszystko. Widać, że sprzętowo Rosjanin przygotowany jest doskonale i to nie powinno być jego problemem.
Jak wiadomo dziś 1 GP właściwie pierwsze jakieś poważniejsze jazdy bo ligi Polskiej i Szwedzkiej jeszcze nie ma a w Anglii (dopiero początek) tych najlepszy próżno szukać. Do tego warto dodać, że tor będzie nieco zagadką. Wszyscy po raz pierwszy na nim. Dużo ludzi i ekspertów mówi, że ten tor premiował będzie Australijczyków i zawodników którzy &quot;mają czym odkręcić&quot; ;) start już za 3,5h więc nic nie pozostaje innego jak czekać i nie spać !! :grin:

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Wyniki:
1.
Greg Hancock (USA) - 22 (3,2,3,3,3,2,6) + 1 miejsce w finale
2. Jarosław Hampel (Polska) - 18 (1,1,3,3,3,3,4)+ 2 miejsce w finale
3. Nicki Pedersen (Dania) - 13 (1,3,2,2,1,2,2)+ 3 miejsce w finale
4. Jason Crump (Australia) - 12 (2,3,0,2,2,3,0)+ 4 miejsce w finale
5. Tomasz Gollob (Polska) - 15 (3,3,3,2,3,1)
6. Antonio Lindbaeck (Szwecja) - 13 (3,2,2,3,2,1)
7. Emil Sajfutdinow (Rosja) - 8 (1,2,3,w,2,0)
8. Fredrik Lindgren (Szwecja) - 8 (2,1,2,1,2,0)
9. Bjarne Pedersen (Dania) - 7 (2,0,1,3,1)
10. Hans Andersen (Dania) - 6 (0,1,1,1,3)
11. Chris Harris (Wielka Brytania) - 5 (1,0,1,2,1)
12. Chris Holder (Australia) - 4 (0,3,1,0,0)
13. Andreas Jonsson (Szwecja) - 4 (3,0,0,1,d)
14. Kenneth Bjerre (Dania) - 4 (2,2,d,d,0)
15. Peter Ljung (Szwecja) - 4 (0,1,2,1,0)
16. Jason Bunyan (Wielka Brytania) - 1 (0,0,0,0,1)
Bieg po biegu:
1. Gollob, Bjerre, Sajfutdinow, Andersen
2. Jonsson, B. Pedersen, N. Pedersen, Bunyan
3. Lindbaeck, Lindgren, Hampel, Ljung
4. Hancock, Crump, Harris, Holder
5. Crump, Bjerre, Lindgren, Jonsson
6. N. Pedersen, Lindbaeck, Andersen, Harris
7. Gollob, Hancock, Hampel, B. Pedersen
8. Holder, Sajfutdinow, Ljung, Bunyan
9. Hampel, N. Pedersen, Holder, Bjerre (d)
10. Hancock, Ljung, Andersen, Jonsson
11. Gollob, Lindgren, Harris, Bunyan
12. Sajfutdinow, Lindbaeck, B. Pedersen, Crump
13. B. Pedersen, Harris, Ljung, Bjerre (d)
14. Hampel, Crump, Andersen, Bunyan
15. Lindbaeck, Gollob, Jonsson, Holder
16. Hancock, N. Pedersen, Lindgren, Sajfutdinow (w)
17. Hancock, Lindbaeck, Bunyan, Bjerre
18. Andersen, Lindgren, B. Pedersen, Holder
19. Gollob, Crump, N. Pedersen, Ljung
20. Hampel, Sajfutdinow, Harris, Jonsson (d)
Typy na Holdera kompeltnie nietrafione i argument ze ma mu sie urodzic dziecko byl w 100% trafiony zeby na niego nie grac. Emil mimo wszystko zawiodl. Co do pól startowych to zadna przytoczona tutaj teoria sie nie sprawdzila.
Wygralo doswiadczenie i pod tym katem trzeba bylo analizowac. Mysle ze niewielu udalo sie sporo zarobic na tych zawodach ale kto wstal na pewno na brak emocji narzekac nie moze.

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Powiem krótko i na temat.
Mistrz powrócił, ma się zdrów ???? .
Fenomenalny Herbie nie pozostawił dziś złudzeń, 22 pkt robią wrażenie, choć za 4 tygodnie w Lesznie to mam nadzieję że nasza dwójka pokaże reszcie miejsce w szeregu.

M 15

maciekgks

Użytkownik
Fenomenalny Herbie nie pozostawił dziś złudzeń, 22 pkt robią wrażenie, choć za 4 tygodnie w Lesznie to mam nadzieję że nasza dwójka pokaże reszcie miejsce w szeregu.
Twoja słowa mimo wszystko trochę na wyrost. Nie pozostawił złudzeń? Przecież w rundzie zasadniczej lepszy był Gollob. Nie zmienia to jednak faktu, że Greg pojechał dużo lepiej niż sądziłem. Zapowiada się fantastyczny sezon.

Dla pocieszenia dla fanów Tomasza kilka statystyk:
Herbie rok temu miał 165 punktów w 11 turniejach - średnio... 15 pkt/SGP. Gollob w 2010 miał na koniec 166 punktów - 15,1 pkt/SGP, Crump w 2009 miał na koniec 159 punktów - 14,4 pkt/SGP.

W 2011 roku Herbie zaczął od 14, w 2010 Tomasz zaczął od 6, a w 2009 roku Crump zaczął też od 14 punktów.

Wniosek? ABSOLUTNIE nie ma się czym martwić. ???? Aczkolwiek szkoda trochę turnieju, bo była doskonała okazja do zwycięstwa turnieju i niemal perfekcyjnego rozpoczęcia sezonu.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Sprzętowo był po prostu poza zasięgiem.Fajne ściganie pokazali Hampel,Gollob,Lindbaeck i Sajfutdinow. Nicki jak zwykł ostatnio bez fajerwerków,a stanął na podium. Zawody ciekawe,a mogły być jeszcze ciekawsze gdyby nie Olsen i jego debilne ubijanie toru.

Ja typersko duży plus,mimo że to była tak naprawdę loteria i wróżenie z fusów. Po Harris&#39;ie spodziewałem się minimalnie więcej,Andersen zaskoczył w ostatnim biegu. Jonsson pokazał,że bez sprzętu fruwającego po torze nie wyróżnia się niczym specjalnym w światowej czołówce. Bjerre jakaś katastrofa sprzętowa,a początkowo wyglądał dobrze.
Jutro Kryterium Asów(o ile pogoda pozwoli),ktoś na pewno wystawi ofertę więc jakieś typy z mojej strony się pojawią.

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Oczywiście że nie ma się czym martwić, Tomek jest w formie razem z Jarkiem.
Na + zaskoczyli na pewno: Anton Lindaeck, Fretka Lindgren, Bjarne Pedersen
Na -: Chris Holder(myślałem że włączy się w tym sezonie o mistrzostwo), Chris Harris, Kenneth Bjerre(choć 2 defekty) i Ej Dzej to bez formy, Falubaz może zaczynać się martwić. ????

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Dopiero wstałem.. dziękuje Tomkowi za ten turniej. Tylko uświadomił mnie, że wróci najprawdopodobniej na szczyt. Nie wyszedł jeden bieg być może najważniejszy. Ale facet w zasadniczej wciągnął wszystkich jak odkurzacz. Greg na pewno się nie spodziewał, że po prawej stronie obok niego przemknie pociąg expresowy &quot;Gollob Racing&quot;. Ale tak się stało, fruwał po tym stadionie. Widziałem w jego oczach podczas wywiadów blask, blask który był w 2010 roku. Chodzi lewa noga, no pięknie to wygląda. Jest w 80% expres spod taśmy, no i na dystansie też bardzo dobrze. Myślałem, że tylko ja to zauważyłem ale tymczasem, w zeszłym roku Greg po kapitalnej serii zasadniczej odpadł w półfinale na inaugurację cyklu w Lesznie, tak było również w tym roku w przypadku Tomka. Myślę, że spokojnie gdzieś w okolicach &quot;Ullevi&quot; czyli czwartej rundy Grand Prix zacznie pokazywać wyższość nad rywalami. I ta lewa nóżka chodząca ahhh perfecto Gollloboo ???? ????
edit //
cytat całego turnieju &quot; No to Fredku mam Cię tutaj po dużym czy po małym objechać &quot; ???? ???? ????

C 0

cinek20059

Użytkownik
Czy ktos obstawial na bwin awans Sayfutdinova do polfinalu? bo ja wlasnie zobaczylem ze mam stowke mniej na koncie. wynik zakladu jako przegrany! oczywiscie mail juz poszedl z pretensjami. ciekaw jestem czy to pojedynczy blad czy wszystkim nie zaliczyli zakladu..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom