Halep S. - Cadantu A. wygra Halep S. Kurs 1.20 Stawka 300pln Bwin
+60pln
Na jutro gram Halep, która to fajny
tenis dziś dała przed monitory
TV, tak jak kursy przedstawiały miało to być jednostronne widowisko, a tymczasem obie zawodniczki Halep i Babos grały siłowo lecz z pomysłem na każdy punkt, nie wysyłały za wiele autów jak nie biły na oślep w siatkę. Teraz słowo o Cadantu - chwilę później widać było, że jest to jedna szkoła tenisowa, ze wiele z sobą mają wspólnego i ta również narzuciła wysokie tempo na korcie za którym Peer po prostu nie nadążała.. set 2 był już inny Peer ustabilizowała swoją grę, wczuła się w kort i Alexandra automatycznie zwolniła swą siłową grę (dobrą technicznie) lecz już była różnica znaczna tego co było między setem pierwszym, a drugim. A pod koniec przy stanie 5:5 było już widać dosyć znaczne zmęczenie Alexandry (tutaj nawet śmiem twierdzić, że gdyby doszło do 3seta to by przegrała).
Tego typu nie podaję w statystykach, a piszę tylko lekkie przemyślenie - że jak sobie wszedłeś i czytasz to wyciągnij wnioski. Scheepers C. - Meusburger Y. dzisiaj Scheepers zagrała bardzo poprawnie (przynajmniej tak chciała), a gdyby nie emocje Kovinic tak w pewnych momentach gry mogłaby wyjść śmiało na prowadzenie czyt. prezentowała się znacznie lepiej od Scheepers tylko zgubiły ją nerwy wg. mnie Meusburger dziś ganiała po korcie tak jak wyżej opisana Halep i Cadantu, starała się biegać do każdej piłki nawet tej która wydawała się z perspektywy obserwatora (mojej) nie do wyciągnięcia, a jednak jakiś procent udało jej się przebić na drugi koniec, jakiś mniejszy zakończyć punktem. Zmieniała kierunki, rozrzucała Beck więc dlatego odniosła jak dla mnie dość łatwe zwycięstwo, a i pewne zwycięstwo nad Beck jeżeli jutro tak wyjdzie to z Scheepers nie powinna mieć problemów. I jeżeli miałbym grać coś z tego spotkania to właśnie zwycięstwo jej.