#Kupon 1
R.Kobayashi wygra sobotnie zawody w Klingenthal @ 5,00 @
Unibet @ Stawka 60j.
Poszaleli z tym kursem. Ryoyu został w tym sezonie dopuszczony do dwóch zawodów i zajął w nich 1 miejsce z olbrzymią przewagą oraz 2 z niedużą stratą. To wystarczająco już opisuje jego dyspozycje. Potwierdzają się przypuszczenia, że w sezonie Olimpijskim Ryoyu będzie w dyspozycji jak w swoim najlepszym sezonie gdzie był poza konkurencją stawki. Ponadto Kobayashi lubi tą skocznie. Jak był w formie to tutaj nie pozostawiał złudzeń rywalom. Z kolei Geiger mimo że jest tutaj u siebie miewał swoje problemy. To samo Kraft, który też jest głównym rywalem. Pozostali są raczej oczko niżej i mają niższą powtarzalność, więc nie dość że Ryoyu jest mocny to nie ma aż tylu rywali do walki o wygraną. Tym bardziej szokuje tak atrakcyjny kurs. Spodziewałem się koło 3,00 i też bym to grał, ale 5,00 to już moim zdaniem mega okazja.
#Kupon 2
R.Kobayashi wygra kwalifikacje @ 4,50 @ STS @ Stawka 35j.
Argumentacja ta co wyżej. Mniejsza stawka bo mniej opłacalny kurs oraz to zawsze 1 seria, a nie 2 gdzie łatwiej o sprawiedliwe wyniki. Dodatkowo piątek Ryoyu może traktować na oskakanie, chocaiż wydaje mi się że wkurzony od razu przywali z grubej rury.
#Kupon 3
Eisenbichler miejsca 1-3 w kwalifikacjach @ 3,00 @ STS @ Stawka 30j.
Niemiec jest w coraz lepszej formie. Nawet w nielubianej Wiśle był blisko podium, myślę, że u siebie stać go na pojedyncze skoki na podium i znając Niemca to w kwalach mu na to bardziej pozwoli głowa niż w konkursie.
#Kupon 4
Granerud miejsca 1-3 w kwalifikacjach @ 5,00 @ STS @ Stawka 20j.
Żal nie spróbować po takim kursie. Granerud jak stwierdził Werner Schuster albo wygrywa albo się nie kwalifikuje. Kurs opłacalny by zaryzykować, że w kwalach mu akurat wyjdzie skok i da to miejsce w top3. Nie wyjdzie? Trudno - stawka nie jest duża.
#Kupon 5
Stoch miejsca 1-3 w kwalifikacjach @ 6,75 @ STS @ Stawka 40j.
Cały czas twierdze, że Kamil ma potencjał by być w Topie i potwierdza on to w niektórych próbach. Na moje nieszczęście akurat w tych co na niego nie mogłem postawić. Liczę, że w końcu się uda. U Kamila chodzi głównie o głowę. W kwalach/treningach bez presji i super lokaty.
Konkursy/lub serie u siebie wkradają się nerwy i idzie troszkę nie tak jakby chciał. Tutaj na spokojnie, zdjęte oczekiwania, już nie u siebie, a na skoczni którą lubi i ma tu sukcesy i bez presji zawodów bo kwale to nie zawody. Liczę, że tym razem siądzie, no i kurs mega zachęcający.
#Kupon 6
R.Kobayashi - Geiger 1 @ 1,67
Paschke - Kos 1 @ 1,45
AKO 2,42 @ STS @ Stawka 70j.
O Kobayashim było powyżej. Geiger owszem jest mocny, ale miewał na tej skoczni gorsze dni to raz, a dwa Geiger nigdy się nie spina na piątkowe skoki na 100% i gdyby stworzyć klasyfikacje generalną PŚ na podstawie piątkowych prób to Geiger mógłby być nawet poza podium.
Co do drugiej pary w tym dublu to nazwiska same mówią za siebie. Paschke na fali wznoszącej, u siebie, kwale. To dobre połączenie dla tego zawodnikach, który potrafi w kwalach/treningu nawet zagrozić TOP6. W konkursie bywa nieco gorzej. Kos to nowa postać i po Wiśle która mu spasowała może wrócić do miejsc z początku sezonu czyli 20-40, a więc sporo gorzej od potencjału Paschke.
#Kupon 7
Kraft - Eisenbichler 2 @ 2,22 @ STS @ Stawka 45j.
O Niemcu już pisałem. Kraft owszem też jest mocny, ale miewa gorsze próby, szczególnie poza konkursem gdzie sobie coś tam lubi testować. Poza tym skoncznia w Wiśle jest jego jedną z ulubionych, a Klingenthal już nie więc może być zauważalny regres dyspozycji. U Eisenbichlera raczej odwrotnie, skocznia pod niego względem Wisły.
#Kupon 8
Hoerl - Lindvik 2 @ 1,94
Stoch - Żyła 1 @ 1,37
AKO 2,66 @ STS @ Stawka 35j.
Lindvik złapał formę i potwierdził to 3
konkursy pod rząd a to w jego wypadku już dużo. Nie jest to stabilny skoczek i znienacka znajduje formę jak i gubi. Ale jak już ją złapie to jest groźny (przykład na
TCS). Na tej skoczni czuje się dobrze, w lato tu latał rekordowe skoki (ma chyba rekord letni o ile dobrze pamiętam). Hoerl podobnie jak Kraft lubi skocznie w Wiśle i tutaj może być jakiś regres dyspozycji.
#Kupon 9
Fettner - Leyhe 2@ 2,22 @ STS @ Stawka 25j.
Krótko. Leyhe po ciężkiej kontuzji trzyma przyzwoity poziom i liczę, że będzie co weekend coraz mocniejszy. W Wiślę trochę nie poszło stąd fajny kurs, ale teraz jest u siebie i może wrócić do skoków do 15-20 konkursowej. Fettner skacze mocno ponad swój standard, ale widać było w Wiślę, że troszkę przygasał. Myślę, że z Leyhe na jego ziemii może przegrać, a bukmacher jest innego zdania więc z tego korzystam.
#Kupon 10
Zajc - Forfang @ 1 @ 1,57
Zniszczol - Wasek @ 1 @ 1,45
AKO 2,28 @ STS @ Stawka 30j.
Zajc nie jest stabilny ale jak nie zawala skoku to jest półkę-dwie wyżej od Forfanga. Norwegowi wyszła niedziela w WIśle i przeważnie niedziele ma najlepsze z weekendu. Teraz jednak piątek i zanim się tutaj oskaka to powinien od Zajca odstawać, o ile ten nic nie zawali.
Olek Zniszczoł jest w przyzwoitej dyspozycji dającej nadzieje na punkty, dlatego też został w przeciwieństwie do większości kadry zabrany do Niemiec. Wąsek to kadra B i jedzie nieco dlatego że ktoś musi jechać. Myśle, że Wąsek sie nie zakwalifikuje do zawodów, a Olka przy dobrych skokach stać na punkty.