Czekałem na kursy, bo zawsze jest tak, że jeśli w sobotę ktoś skacze powyżej swoich mozliwości to buki od razu zaczynają przeceniać niektórych skoczków. Tak mamy teraz z Niemcami i na nich (przeciwko nim) oparłem swój kupon:
Żyła - Freitag 1 1,63
Kot - Leyhe 1 1,52
ako po podatku 2,18 (milenium)
Piotrek wczoraj indywidualnie drugi z Prevcem, ale to i tak typ przeciwko Ryskowi, który nie skacze nigdy całego weekendu równo i daleko, wychodzi na to, że słabszy skok pojawi się w niedzielę ;-)...nawet gdyby jednak Freitag skoczył swoje i uplasował się w TOP10, to Piotrek może odpalić rakietę i na pewno powalczy o podium.
Kot skacze u siebie, skacze równo i daleko, żadnych niespodzianek in minus. Leyhe na
TCS osiągnął szczyt formy i powoli będzie z niej schodził (nie dam się nabrać na wygrane kwale), wczoraj niezłe skoki, ale to nie są próby na TOP6, gdzie widzę Maćka...kurs przeszacowany.
Dla szukających wyzszego ako:
Kot 1-8 1,7
Zyła - Freitag 1 1,63
Hayboeck - Wellinger 1 1,4
Ziobro - Korniłov 1 1,5
ako po podatku 5,12 (milenium)
Maćka opisywałem, Parę z Piotrkiem też....kolejny typ przeciwko następnemu z wczorajszych zwycięzców czyli Wellingerowi. Niemiec dotychczas równo, pora coś spalić;-) Hayboeckowi rzadko zdarzaja się wpadki i jeśli skoczy swoje jestem spokojny, że przejdzie Wellingera bez stresu.Rok temu Austriak był drugi, Wellinger 19ty....dziś liczymy na powtórkę.
Na koniec Janek z ruskim.....Ziobro próbuje się odrodzić, na razie nr 6 w naszej kadrze, ale wobec dołka Kubackiego i Huli ma szansę załapać się na MŚ, kiedy jak nie teraz pokazać się trenerowi? Korniłov wczoraj dwa przywoite skoki, ale mimo wszystko liczę na rozstrzygnięcie tej pary po 1 serii. Rosjanin to nie zawodnik na drugą serię, biorąc pod uwagę kwale powinien zając miejsce w piątej dziesiątce i tam go widzę dzisiaj.