Siła wiatru ma osiągać średnią prędkość 2 m/s, ale wczoraj przecież było podobnie, tylko co z tego,skoro wiatr kręcił niemiłosiernie. Dlatego ode mnie wyższe kursy, grane za małe stawki, bardziej dla większych emocji podczas konkursu, niż dla celów zarobkowych. Szczerze mówiąc, jedyne co mogę polecić na dzisiaj z pełną odpowiedzialnością to granie
live na całorocznym, bardzo fajne kursy można ustrzelić, oczywiście grając na dogów. Być może wrzucę na początku drugiej serii jakieś propozycje
live. A tymczasem leci tak:
Frietag - Koudelka 2 @2.30 - ónibet
Para dla mnie bliżej 50/50, aczkolwiek Niemca należy mimo wszystko uznać za lekkiego faworyta w tej parze, jednak ja atakuje wyższy kurs. Zarówno Niemiec, jak i Czech w formie średniej. W treningach oddawali skoki w zupełnie innych warunkach, więc ciężko je porównywać, aczkolwiek po obydwu skoczkach spodziewam się zbliżonych odległości, stad też w kursie @2.30 widzę lekkie value. Bardzo delikatnie zagrane.
Kofler - Stjernen 2 @2.20 - ónibet
Tutaj trochę odważniej to gram, ale nadal stawka niska. Norweg u siebie, w dwóch seriach treningowych bardzo złe warunki, z którymi Stjernen jako tako sobie poradził. I seria 118 m. przy +23,6 pkt za wiatr, a w II 125 m. przy +10,0 pkt. Natomiast w kwalach już było nieźle 131,5 m. przy delikatnie niekorzystnym wietrze +3,7 pkt za wiatr. Co z tej wyliczanki wynika? A to, że Norweg nawet jeśli trafi w niekorzystne warunki to powalczy, może formą i nie grzeszył we wcześniejszych konkursach, ale wiadomo, że Norwegowie będą mocni w Lillehammer. Co do Koflera - mocno przeciętnie tutaj. Fakt, że skacze z niższych belek startowych, bowiem skacze z czołówką, dlatego jest to jeden z powodów krótkich odległości, ale bez przesady. I trening 125,5 m. przy punktach za wiatr +0,2, w II treningu 121,5 m. przy +12,6 pkt,natomiast w kwalach jedynie 120 m. przy +9,6 pkt. Z powyższego widać wyraźnie, że przy podobnej, niekorzystnej punktacji za wiatr Norweg skakał ok. 5 m. dalej.
A co jeśli będzie wiatr pod narty? W takim przypadku widzę wyraźną przewagę Stjernena. Dobrze zna skocznie, a przede wszystkim jest dobrym lotnikiem, co przy stosunkowo dużej skocznie pozwoli mu solidnie odlecieć
Kot - Eisenbichler 2 @2.50 - całoroczny
Przyznaje, że Maciek jest w świetnej formie, ale to samo należy powiedzieć o Niemcu. Już wiemy, że Maciek na chwilę obecną nie jest gotowy na wygrywanie - chyba lekki problem w psychice, ale według mnie to jedynie kwestia czasu. Spodziewam się tutaj zbliżonych wyników, dlatego gram ten kurs, który jest bardziej korzystny. Bardzo możliwe, że obaj skończą w pierwszej 10, a tam różnice nie powinny być duże, dlatego moim zdaniem warto spróbować zagrać Niemca po @2.50.
Do tego rano zagrałem w milenium taki dubel, ale nie jestem przekonany co zasadności grania takich kursów w dniu dzisiejszym, więc nie będę na siłę szukać argumentacji.
Descombes - Fettner 1 @1.57
Leyhe - Kubacki 1 @1.58
ako @2.48
(po odjęciu podatku @2.01? - nie wiem czy dobrze to liczę, ale wiem, że co poniektórzy się posrają jak nie podam bez podatku)
e: i popieram typ użytkownika @pestka7 na Johanssona z Hauerem
, sam mam to pograne, nawet trochę mocniej ze względu na fakt, iż w betsyfach trzeba grać singlami ????