Dzisiaj pary wystawione raczej dobrze, jedyne co zauważyłem i postaram się to wykorzystać to niedoszacowanie Leyhe i Fannemela oraz przeszacowanie Stursy i Johannsona, z naciskiem na tego pierwszego, stąd też następujące typy.
Leyhe - Stursa 1 @1.93 betsyfy
Descombes - Stursa 1 @1.45 ónibet -
e: kilka słów komentarza, bo uważam, że skrzywdzono Francuza. Dla Kamila w pierwszej serii puścili przedskoczka z uwagi na przerwę, a Francuz skakał od razu po przerwie, dodatkowo po zmianie belki, po zmianie warunków. A przed konkursem Maciek Kot mówił, że tory nie są dzisiaj dobrze przygotowane, więc taka przerwa, bez przedskoczka, który by przetarł te tory, była według mnie krzywdząca dla Francuza.
Młody Czech wczoraj świetny występ, najlepszy wynik w karierze i chwała mu za to, bo w moim odczuciu możemy na tym zarobić dzisiaj
Czech nie jest jeszcze klasowym skoczkiem, ciężko mu będzie powtórzyć wczorajsze skoki, tym bardziej dwa równe konkursowe. Rzeczywiście trzeba mu oddać, że złapał dobrą formę, ale to samo musimy powiedzieć o jego rywalach w parach. Francuz - świetny początek sezonu, poniżej pewnego poziomu nie schodzi, niezależnie od warunków atmosferycznych w jakich skacze. To samo Leyhe, tutaj w Norwegii bardzo dobrze, a wczorajszy
konkurs trochę poniżej oczekiwań, aczkolwiek skoki równe, niezłe, dlatego też sądzę, że dzisiaj powinien poprawić swoją wczorajszą lokatę.
Do tego trzeba uwzglęnić zmieniający się kierunek wiatru. Jasne, Czech moze trafić znowu niezły wiatr i znowu ładnie skoczyć, ale przy niekorzystnych podmuchach nie jestem pewien czy sobie poradzi. W przeciwieństwie do jego rywali z par H2H, któzy są bardziej oskakani i już pokazali na tej skoczni, że nawet przy sporych punktach dodatnich za wiatr, potrafią sobie poradzić.
Reasumując po Stursie spodziewam się gorszego wyniku, o Francuza jestem spokojny, że powtórzy wczorajsze skoki, natomiast Leyhe powinien się lekko poprawić, co powinno w zupełności wystarczyć na pokonanie młodego Czecha.
Fannemel - Johannson 1 @1.75 betsyfy
O Fannemelu napisałem już w tym tygodniu wystarczająco dużo i wszystko podtrzymuje. Nie wiem o co wczoraj z nim chodziło, bo
konkurs w mojej ocenie zupełnie nieudany. Dzisiaj oczekuje zdecydowanej poprawy i skoków na miarę tego co pokazywał w treningach i kwalifikacjach. Przy odrobinie szczęścia z wiatrem jest szansa na świetne skoki.
Co do Johannsona, pozytywnie tutaj zaskakuje. Bardzo równo, bardzo solidnie i bardzo... przewidywalnie. Tak jak wspomniał użytkownik @szewapxa, on tutaj nie przeskoczy pewnego poziomu i w pełni popieram to zdanie. Z kolei Fannemela z pewnością stać na poprawę wczorajszej pozycji i duuuużo lepsze skoki w Lillehammer, dlatego według mnie warto spróbować, bo kurs całkiem całkiem.
Freund - Hayboeck 2 @2.30 ónibet
I tutaj lekko spróbuje, przeciwko Freundowi po dobrym kursie. Wczorajsze skoki konkursowe to był najlepsze skoki tutaj i teoretycznie o to chodzi, żeby skakać dobrze wtedy kiedy trzeba. Ale taki brak powtarzalności zdecydowanie świadczy o braku formy, widać to w każdym skoku Freunda, gdy jego bezpośredni rywale skaczą w podobnych warunkach dużo dalej.
Hayboeck wczoraj dobry pierwszy skok, zepsuty drugi i końcowa pozycja 9. Spodziewałem się po nim trochę więcej, ale widocznie coś jest na rzeczy z kontuzją, o której pisali na poprzedniej stronie. Mimo wszystko, jeśli ktoś tu ma odpalić to prędzej Austriak, niż Niemiec, a przy normalnych skokach (bez błysku) szanse oceniam na 50/50 dlatego warto spróbować Austriaka.
Co do Freund warto było wczoraj pograć przeciwko niemu w parze z Maćkiem, ale wstrętny betsafe nie rozliczył mi do późna zakładów i z braku środków nie zagrałem, a dzisiaj po @1.60
już mniej się opłaca - tym bardziej, że trzeba by było załadować to singlem. Ale typ jak najbardziej prawdopodobny.