Mam nadzieje że dzisiaj będą w miarę równe warunki i nie wydarzy się sytuacja że każdy skoczek będzie skakał z innej belki. Bo widok +30 pkt, a za chwile -10 pkt, jest lekko mówiąc wypaczający wyniki.
Prevc P. - Freund S. 2@ 2,1
Bardzo często w sporcie zdarzają się przypadki że zawodnik który coś wygrał, coś osiągnął lekko spuszcza z tonu. Nie mówię tutaj o jakimś znaczącym spadku formy, ale wydaje mi się że po
TCS, Prevc jest już trochę spełniony, nie spodziewam się żeby w dalszym ciągu odskakiwał czołówce w tak drastyczny sposób. Freund lubi, czuje tę skocznie, możemy się spodziewać że każdy jego skok będzie bardzo odległy, dla mnie on dzisiaj jest numerem 1 do zwycięstwa.
Prevc D. - Tande D.A. 1@ 1,5
Młodemu Prevcowi chyba podpasowała ta skocznia, wczoraj biorąc pod uwagę wyniki indywidualne był najlepszy, oczywiście zdarzały mu się w tym sezonie wpadki, ale on ma coś takiego w sobie że jak odpowiada mu obiekt, to potrafi osiągać na nim niesamowite wyniki. Tande w porównaniu z ostatnimi zawodami nie zalicza jakiś spektakularnych wpadek, ale jego dyspozycja i regularność z początku sezonu już się skończyły i nawet jak od czasu do czasu skoczy nieźle w myśl przysłowia jedna jaskółka wiosny nie czyni, wydaje mi się że młody jest znacznie pewniejszy.
Stękała A. - Wolny J. 1@ 1,4
Wiem że wczorajsze warunki były mało miarodajne, ale jednak Stękała wygrał swoją grupę. Nie będą się w tej parze bawił w dogłębne analizy, bo pośród Polskich skoczków, jeszcze tych z kadry B, dosłownie wszystkiego możemy się spodziewać, no ale Andrzej ma już swoje występy w tym sezonie, zapewne szczęśliwy awans do drugiej serii w ostatnich zawodach
TCS też podbudował jego pewność siebie. Spodziewam się nawet niezłego występu Stękały w dzisiejszym turnieju.
Hula S. - Matura J. 1@ 1,57
Hula jest niesamowicie regularny co do tego nie ma co się kłócić, skacze ładnie i dość daleko, można powiedzieć że jest jedynym jasnym punktem naszej kadry w tym sezonie i brak awansu do drugiej serii byłby dla mnie wielkim zaskoczeniem. Matura, cóż może i oddał w ostatnim czasie kilka fajnych skoków, ale wczoraj udowodnił że nie warto ufać jego możliwością, zresztą nawet gdyby to te jego wspomniane fajne skoki i tak mogą się okazać zbyt krótkie żeby wyprzedzić Stefana.
Hayboeck M. - Kraft S. 1@ 1,27
Chyba najczęstsze zestawienie u buków, podobnie jak kiedyś Ito-Takeuchi ???? na przestrzeni miesięcy kurs między tymi skoczkami niesamowicie skacze na korzyść jednego czy drugiego, albo kręci się w okolicy podobnych wartości. Bez dwóch zdań w tej chwili Hayboeck jest lepszy od Krafta, skacze dalej, złapał rytm, w każdym konkursie jest głównym kandydatem do walki o podium obok Prevca, Freuda i tych dwóch Norwegów.
buk: sts