Zarówno Kenneth jak i Johan, nie radzą sobie w trudnych warunkach, potrzeba im doświadczenia by sobie umieć radzić w takich sytuacjach. Według mnie powyższy typ jest jak rzut monetą, ciężko prorokować co pokażą jutro, bo już dziś udowodnili że skoki bardzo dobre przeplatają słabymi. Procentowo oceniam 45%-55% według mnie.
Żyła - Deschwanden 2 @1.72 - ónibet
Pobieram z przyjemnością. Szwajcar w każdym skoku lepszy od Piotrka w Rosji...
Sorry ale nie wiem skąd to wywróżyłeś. Ja tu widzę 3:3. Kompletnie nie do gry. Bo Deschwanden dostanie lekki podmuch i tak samo poleci na bóle jak Żyła. Formy wcale lepszej też nie ma, wystarczy spojrzeć na Lillehammer i 39 i 55 miejsce. A akurat Żyła w ten weekend nie spieprzył żadnego skoku, spójrzmy na miejsca jakie zajmowały jego odległości przedwczoraj i wczoraj: 27, 15, 32, 18, 15, 21. Wiadomo, nie są to świetne skoki, ale przyzwoite.
Według mnie kursy powinny być wyrównane, a nie są, co bardzo mnie dziwi. Joachim Hauer, 24-latek fajnie pokazał się tydzień w temu w Lillehammer gdzie na początku zaliczył falstart i został zdyskwalifikowany, natomiast dzień później zajął 7 lokatę. W Rosji od początku może się podobać, 18, 2, 10 miejsce w treningach, 14 w kwalifikacjach i 3 w konkursie pokazują że Joachim dobrze czuje się na tym obiekcie. Wystawiony on został w pojedynku z Forfangiem który znalazł się na podium w jednym z konkursów w poprzednim tygodniu. Tutaj Forfang również skacze przyzwoicie jednak to Hauer na oddanych sześć skoków, w aż pięciu był lepszy. Więc dlaczego faworytem tego pojedynku jest młodszy z reprezentantów Norwegii? Nie oszukujmy się zarówno jeden jak i drugi w trudnych warunkach sobie nie poradzą, a przy korzystnych warunkach będą umieli odlecieć. Dla mnie faworytem tej pary jest Joachim Hauer, natomiast bukmacher zasugerował się chyba klasyfikacja Pucharu Świata w której Forfang jest wyżej, no i nic dziwnego, choćby dlatego bo wystąpił w jednym konkursie więcej na inauguracje sezonu. Dodam jedynie informacje że sam bukmacher ocenia ich szanse na wygrana w konkursie tak samo czyli @ 20.
Joachim Hauer - Johann Andre Forfang 1 @ 2.10 [BETSAFE] 20-3 
I kolejna para, której kursów nie rozumiem i wynika ze wzorowania się na klasyfikacji Pucharu Świata. Forfanga opisalem powyżej, ma swoje zalet, między innymi to że potrafi wykorzystać dobre warunki na skoczni w danej chwili. Ale podobnie jak Ganges, Hauer czy Tande - to zawodnik chimeryczny. To widać po każdego z tej czwórki skokach. Świetne skoki przeplatane ze słabymi, a niekiedy nawet tragicznymi jak na zawodników z czołowej dziesiątki. Tande to rewelacja sezonu, jedna z kilku, ale wcale lepszy od Forfanga tu nie jest. Przegrał z nim w konkursie o 6 punktów, natomiast jeśli chodzi o wszystkie skoki w Niżnym to wynik mamy 3:3. Kolejna wyrównana para. Podobnie jak wyżej gram w swoim stylu lekko na niedocenianego
'doga' którym w tym przypadku jest Forfang.
Johann Andre Forfang - Daniel Andre Tande 1 @ 2.40 [BETSAFE] 3-5 
No i...kolejny podobny przypadek. Aż trudno pisać to samo, zmieniając tylko jedno nazwisko skoczka. O Hauerze pisałem powyżej, dobry weekend jak na razie w jego wykonaniu, potrafi odpalić, potrafi zepsuć. I to samo jest ze Stjernenem, stabilizacja, równość, to nie są słowa które go opisują. Przykład konkursu w pierwszej serii przy korzystnym wietrze jedynie 123 metry, w drugim...130. Ale również zdarzały mu się tutaj beznadziejne skoki, jak między innymi w kwalifikacjach. Jak wygląda bilans w ich pojedynku na tym obiekcie jak dotąd? Remis 3:3.
Andreas Stjernen - Joachim Hauer 2 @ 2.20 [BETSAFE]11-20 
Widzę same takie typy bukmacherzy internetowi "dla mnie" przygotowali na jutrzejszy
konkurs. Tym razem jak dla mnie takie, dwie mini rewelacje tego weekendu. Zarówno Lanisek jak i Fettner skakali tutaj naprawdę daleko. Lanisek w piątek 141 metrów w treningu, Fettner 137 wczoraj przed zawodami. Zawsze gdzieś tam blisko siebie są, czy to kwalifikacje czy
konkurs. Jeden i drugi skacze tutaj dobrze, bilans podobnie jak w powyższych dwóch parach 3:3. Wczoraj lepszy był Lanisek Nie ździwi mnie jak los się odwróci i dziś będzie lepszy Fettner. Ponieważ prezentują Panowie podobny poziom. Plus tego typu na pewno jest taki że Fettner jest bardziej doświadczony.
Manuel Fettner - Anże Lanisek 1 @ 2.15 [ÓNIBET]14-4
Hauerowi podobnie jak Wellingerowi wiatr zakręcił i spadli. :roll: