pablo92
Użytkownik
Lillehammer HS 134 II konkurs
Anders Bardal - Severin Freund
Typ: Freund
Kurs: 1.77 Buk: Betsson
Bardzo ciekawa para do typowania . Buki kierują się tu tym że obaj we wczorajszym konkursie zajęli miejsca odpowiednio Freund 6 , Bardal 7 .
Jednak patrząc na wszystkie skoki czyli treningi ,kwalifikacje,serię próbną i oczywiście konkurs to Freund wydaje się być faworytem w tym pojedynku . Bardal bardzo nierówno skacze jeden skok bardzo dobry drugi kompletnie zepsuty . Freund ma bardziej stabilną formę i zapewne to jutro potwierdzi.
Marinus Kraus - Stefan Kraft
Typ: Kraft
Kurs: 2.00 Buk: Bwin
No naprawdę ciężka para do typowania jednak ja idę w kierunku Austriaka .
Kraft owszem wczoraj słabe skoki 123 oraz 123,5 przy 128 i 131 Krausa ale Kraus jest zawodnikiem który powinnien dziś kręcić się w okolicy 15 miejsca , natomiast Kraft powienien walczyć o pierwszą 10 . Kurs jest naprawdę ciekawy w innym buku patrz wyżej proporcje są zupełnie odwrotne . Trzeba grać bo rano napewno kurs trochę poleci w dół .
Richard Freitag- Piotr Żyła
Typ: Freitag
Kurs: 1.80 Buk: Bwin
Widać że Bwin dobrze przygotowany do skoków w tym sezonie . Wystawia takie pary że ciężko jest coś znaleźć ciekawego i dość pewnego w ich ofercie.
Jednak przy takim kursie nie przejdę obojętnie.
Freitag może i nie skacze najlepiej ale Piotrka musi dziś pokonać , wczoraj Richard kompletna klapa i dopiero 46 miejsce , Piotrek nie lepiej i dopiero 33 miejsce. Według Martina Schmitta Freitag powinien walczyć w tym sezonie o podium PŚ to czas najwyższy pokazać swoje umiejętności . Nie oczekuję dziś że Freitag wygra konkurs ale miejsce w pierwszej 15 powienien wywalczyć . Piotrek tymczasowy lider naszej kadry może mieć problemy z wejściem do 20 .
Zwycięzca grupy: Ito,Freund,Bardal,Koudelka
Typ: Freund
Kurs: 3.00 Buk: Bwin
Kolejny typ na Severina i mam nadzieję że się nie zawiodę . Bardal i Koudelka nie powinni zagrozić Niemcowi . Ito może postraszyć Freunda ale jeśli nie dostanie dobrego wiatru to nie powienien wygrać z Freundem . Owszem obaj zawodnicy będą blisko siebie w klasyfikacji dzisiejszych zawodów ale myślę że wyżej będzie Freund.
Skoki w tym sezonie to niezły kabaret ...