>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2014/1015 - Klingenthal (21.11 - 23.11.2014)

Status
Zamknięty.
radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Znalazłem taki typ:
Słowenia - Japonia (Totomix)
2,90 na Słowenie ?
Aż mi się nie chce wierzyć ...
O co w tym chodzi panowie?
Pewnie o to, że Słoweńcy na treningach i w kwalifikacjach skakali jak na nich bardzo słabo, Kranjec nie dostał się do konkursu, Tepes miernie, Damjan i Prevc też bez szału. Zdecydowanie lepiej wyglądają Japończycy, przede wszystkim Kasai i Takeuchi.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
tinypic.pl/oo3c80mow19n
tinypic.pl/cjmsuamfqe66
tinypic.pl/f5hbljj7bu97
Przygotowałem sobie zestawienie skoków treningowych i kwalifikacyjnych zawodników, którzy jutro wystąpią w konkursie indywidualnym. Wszystko robiłem dość skrupulatnie, więc błędów być nie powinno. Może komuś się przyda.
Świetna robota Xavier, wszystko przejrzyste, komuś się przyda, mnie osobiście na pewno. Jutro trzymam kciuki za Descombesa Savoie.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
W bet365 na Niemców 1.83 z Norwegami warto?
Według mnie nie warto, wyrównan para i dobrze Bet365 wystawił kurs. Nie rozumiem gry po 1.40 na naszych zachodnich sąsiadów. Oczywiście wszyscy skaczą dość dobrze, ale czy Norwegowie skacza dużo słabiej? Dla mnie para no bet. ;)

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
1 seria:
Freund vs Koudelka |1| kurs:1,60⛔
Roman wygrał wczorajsze kwalifikacje oddając skok na 142 metry.W treningach zaprezentował się przyzwoicie.Severin wczoraj nie musiał się sprężać w kwalach,a mimo wszystko skoczył bardzo daleko,bo 138,5 metra w świetnym stylu.Skok z dużą swobodą i myślę,że z rezerwą.W treningach lepszy od Czecha.Według mnie Severin jest lepszym zawodnikiem,mniej chaotycznym od Koudelki i to on moim zdaniem w pierwszej serii odda lepszy skok.Wobec Koudelki znów są pokładane spore nadzieje ale jak dla mnie ten skoczek to dalej swego rodzaju zagadka i nie do końca wiadomo na co go stać.Freund to uznana marka.Top stawki.Skacze u siebie,lubi tą skocznie i tak jak pisałem wyżej dla mnie to on jest tutaj dość znaczącym faworytem w tej parze.

Velta vs Janda |1| kurs:1,40
⛔
Janda skoczył wczoraj dalej w kwalifikacjach ale według mnie to Norweg ma dużo większy potencjał i możliwości na tą chwilę.W treningach lepszy Velta i myślę,że dziś potwierdzi swoją wyższość nad Czechem w pierwszej serii konkursu drużynowego.Janda skacze kolejny sezon,bawi się skokami ale do najlepszych lat już nie wróci.Stawiam w tej parze na Veltę.
Damjan vs Matura |1| kurs:1,30⛔
Tutaj też dla mnie ta para ma jednego zdecydowanego faworyta.Damjan świetne występy w lecie.Zwycięstwo w LGP.Tutaj prezentuje się lepiej od Janka.Miał jeden słabszy skok ale to wypadek przy pracy.Pozostałe dwie próby bdb i zdecydowanie lepsze od Czecha.Jernej latem zyskał dużo pewności siebie.Czesi prócz Koudelki nie są w najlepszej dyspozycji i tutaj również stawiam przeciwko zawodnikowi z tego kraju.
Cały konkurs:

Austria vs Japonia |1| kurs:1,30
⛔
Austria mocny skład na tą drużynówkę i powinni zameldować się na pudle.Japonia powinna walczyć o miejsca 4-6 z innymi reprezentacjami.Kasai i Takeuchi to za mało na skaczącą na równym,bdb poziomie kadrę Austriaków u których nie ma słabych punktów.W Japonii po Shimizu i Ito według mnie nie ma co liczyć na po dwie bdb próby stąd według mnie Hayboeck i spółka dadzą sobie rade.
Łączny kurs:3,79
Bukmacher:Fortuna
Dorzucam jeszcze:
Najlepszy z Norwegów:Anders Bardal kurs:2,10⛔
Fannemel skacze tu również świetnie ale w tamtym sezonie wiele razy pokazał,że nie potrafi powtórzyć 2 takich prób w konkursie.Bardal wczoraj w kwalifikacjach 142 metry na mega luzie,dziś jeśli wszystko będzie grało z warunkami powtórzy to albo skoczy dalej.O dwie bdb próby Andersa akurat się nie martwie,bo jemu dwie nie równe próby podczas jednego konkursu zdarzają się bardzo rzadko.Podsumowując:Obaj na podobym poziomie w Klingenthal ale biorąc pod uwagę regularność obu stawiam na Bardala.
Bukmacher:Milenium

Otrzymane punkty reputacji: +31
xavier106 181

xavier106

Użytkownik
Świetna robota Xavier, wszystko przejrzyste, komuś się przyda, mnie osobiście na pewno. Jutro trzymam kciuki za Descombesa Savoie.
O ile czas pozwoli to będę chciał tworzyć takie zestawienie przed każdym konkursem. Dlatego mile widziane jakieś uwagi / wskazówki. Pierwsze co zauważyłem do poprawy, to oddzielenie w osobnej kolumnie punktów za belkę i za wiatr. Będzie bardziej wiarygodnie. W I treningu ostatnia grupa miała za belkę +17 pkt, a wiatr ciągle kręcił, jedni mieli w plecy inni pod narty. W moim zestawieniu prawie wszyscy mają sporo dodanych punktów, co może wskazywać na trudne warunki dla wszystkich. Ale zorientowałem się dopiero pod koniec prac, więc już nie zmieniałem, planuję na przyszłość ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
sm1939 103

sm1939

Użytkownik
Z tego co zauważyłem to najróżniejszych w treningach i kwalifikacjach skakać Austriacy dlatego zamierzam zagrać na zwycięstwo Austrii kurs 3,50 i Japonia wygra z polską 1,45
Kurs 5,08 bukmacher unibet

zyleta_87 3

zyleta_87

Użytkownik
Witam mam pytanie jak na treningach wyglądał Bardal względem Stocha? bo kurs 1,65 na Bardala w Fortunie po dzisiejszej pierwszej serii wygląda przyzwoicie,widziałem skok kwalifikacyjny Norwega i wszystko wyglądało świetnie...Stoch kwali odpuścił niewiem jak sobie w terningach radzili oboje panowie...ale Stoch na początku sezonu nigdy jakoś specjalnie nie błyszczy...co myślicie?

S 72

siargiej

Użytkownik
Nie pisz postow, jeden pod drugim

W dzisiejszych zawodach trudno wskazac jednoznacznego faworyta. Bardzo mocne sa reprezentacje Niemiec, Norwegii i Austrii. Gdyby skakal Sjooen, ladowalbym w Skandynawow, jednak mimo to, w kursach na nich jest mega value. Piekielnie mocny Bardal, super skaczacy Fanemmel i do tego Jacobsen i Velta.
W Austrii ku zaskoczeniu niektorych na czele repki staja Kraft i Haeybock, przy nieco slabszej dyspozycji Schlieriwego i Dietharta. Nie ma opcji na to, zeby nie znalezli sie na pudle...ale na zwyciestwo? Troszke malo
Niemcy, Niemcy...Freund, Wellinger, Eisenbichler forma jest, ale czy poza Freundem, pozostali Niemcy sa w stanie oddac 2 rowne, dalekie skoki? Moze i sa, ale po 2.25, nie warto.
Dlatego gram h2h tych par po mega kursach
Niemcy-Norwegia 2 2,50
Austria-Norwegia 2 2,15
Austria -Niemcy 1 2.15

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Niemcy - Norwegia 1 1.80 bet365
Niemcy - Norwegia 2 2.40 unibet
------------------------------------------------------------------------------
Zdajesz sobie sprawę, że postawiłeś jakby na dokładną kolejność: 1 Norwegia 2 Austria 3 Niemcy biorąc pod uwagę, że inne ekipy nie zagrożą tym 3 reprezentacjom.
Niemcy wygrywają już masz 2 wtopy. Norwegia ma 3 miejsce już masz 2 wtopy... oczywiście to tylko teoria... Ale czy takie granie się opłaca ? Według mnie kompletnie NIE !!! Oczywiście, możesz i 3 typy trafić, ale patrząc, że to 1 konkurs w sezonie to unikałbym takich typów, bo dla mnie tutaj każda z tych reprezentacji może wygrać.

xavier106 181

xavier106

Użytkownik
Witam mam pytanie jak na treningach wyglądał Bardal względem Stocha? bo kurs 1,65 na Bardala w Fortunie po dzisiejszej pierwszej serii wygląda przyzwoicie,widziałem skok kwalifikacyjny Norwega i wszystko wyglądało świetnie...Stoch kwali odpuścił niewiem jak sobie w terningach radzili oboje panowie...ale Stoch na początku sezonu nigdy jakoś specjalnie nie błyszczy...co myślicie?
Stoch odczuwał niewielki ból w kostce, dlatego odpuścił kwalifikacje. Podobno to nic poważnego. Ale taka mała prośba, zaglądasz do działu to przeczytaj te kilka postów wcześniej. Tak się składa, że zamieściłem tam takie zestawienie, w którym znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie ;)

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
FinlandiaSzwajcaria @ 1 @ 1,61 bet365
Jak dla mnie bardzo dobry typ. Finowie dysponują dość dobrą trójką (Assikainen, Niemi, Maeaettae), którzy na treningach i kwalifikacjach prezentowali bardzo przyzwoitą formę. Do wymienionej trójki dochodzi rzekomy lider – Koivuranta, który tutaj skaczę jednak słabo. Liczę jednak, że na konkurs się zmobilizuje i to 120/125 metrów dla drużyny uzyska. O sile Szwajcarii stanowić będzie Ammann oraz Deschwanden. No właśnie – czy aby na pewno? Amman skacze póki co mocno w kratkę – 105m,122 i 133m w kwalifikacjach przy bardzo dobrym wietrze pod narty. Deschawnden mocny w treningach, ale w kwalach skok zupełnie zawalił. Dwójka Peier ,Egloff to jednak zdecydowanie druga liga i nie sugerowałbym się zbytnio wynikami z I sesji treningowej, gdzie mieli kapitalne warunki, a i tak ich maksymalnie nie wykorzystali. Dla porównania Maeaettae oraz Assikainen skakali w warunkach zdecydowanie gorszych od Szwajcarów a rezultaty osiągali lepsze (po 130m każdy). Kolejny argument to układ w jakim skakać będą kolejno zawodnicy. Szwajcarzy na początek wystawiają dwóch najsłabszych zawodników czego nie można powiedzieć o Finach. Tutaj liczę, że różnicę Finowie zrobią znaczną (tym bardziej, że będą skakać po sobie, a więc warunki podobne) i pozostali zawodnicy to utrzymają. Typ jak najbardziej do gry.
Dodatkowo:
Maeaettae - Peier @ 1 @ 1,35 (I seria)
Freitag -Kranjec @ 1 @ 1,27 (I seria)
Polska - Czechy @ 1 @ 1,35 (cały konkurs) Bez komentarza. Brak Stocha = brak wyników.
AKO: 2,31 STS

O parze Fina z Szwajcarem już napisałem w analizie wyżej. Jarkko skacze zdecydowanie lepiej i tę parę MUSI wygrać. Kranjec zupełnie bez formy. W miarę dobry jeden skok (na II treningu), ale czy to starczy na Freitaga? Wątpię. Kurs może niski, ale do tripla się zdecydowanie nada. Niemcy będą walczyć o złoto, więc tu Niemiec powinie spokojnie pokonać Kranjca. Skaczą po sobie więc warunki będą mieli podobne. My mamy Żyłę, Czesi Koudelkę. Wierzę jednak, że Kamil dziś odpali, a i Kubacki z Hula skoczą to co wczoraj. Czesi mają słabego Hajka, który poziomem dorównuje Stefanowi oraz Maturę, który skacze póki co zdecydowanie poniżej swoich możliwości (znów słaby początek? ) więc Dawid powinien go spokojnie pokonać. Dla mnie mocny tripel o ładnym AKO.

Otrzymane punkty reputacji: +31
wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Jernej Damjan - Dawid Kubacki 1 @ 1.25 ✅ ✅ ✅
Ta para od razu wpadła mi w oko po wejściu w ofertę Fortuny. Jernej ma za sobą świetne występy w LGP gdzie w klasyfikacji generalnej zajął wysokie miejsce w czołówce. Co do Dawida, wciąż nie mogę pojąć jak zawodnik z tak mocnym odbiciem, może być tak nie oszlifowany. Czemu nikt ze sztabu nie wpłynął i nie zmienił jego kąta odbicia? Przecież gdyby Kubacki skakał dobrze technicznie, mógłby według mnie regularnie bywać w TOP15, a tak...
No ale nie ważne, to są problemy Łukasza Kruczka nie moje. Co do typu, Damjan poza wypadkiem przy pracy (bo tak nazywam pierwszą próbę) w pierwszym skoku, potrafił odpalić: 136 i 129.5 metra. Według mnie jest mocny, te dwa skoki wyraźnie mi to pokazały. Kubacki odlatywał na 120, 129 i 125, oczywiście to nie były złe skoki, poprawne skoki. Ale nie widzę innej możliwości jak wygranie w tej parze przez Damjana, bo jest lepszy na tę chwile. A i ogólnie to solidniejszy zawodnik a noty również powinien mieć lepsze. I dzisiaj to udowodni.
Severin Freund - Gregor Schlierenzauer 1 @ 1.40 ✅ ✅ ✅
Gregor poprzedni sezon może zaliczyć do nieudanych, czy ten sezon będzie lepszy? Nie wiem, niby zmiana trenera powinna dobrze na niego wpłynąć, ale czy tak będzie? Freund to solidność przez duże &quot;S&quot;. Tamten sezon naprawdę dobry, ten uważam może być w jego wykonaniu jeszcze lepszy. Forma Schlierenzauera jest nierówna, ponoć potrafi oddać bardzo dobry skok, a za chwile słaby, nie ma stabilności. To również widać było wczoraj, 123 metry, 134 metry, 124.5 metra. Jeden dobry skok, i dwa słabe, bo jakby nie spojrzeć takie wyniki na takiego mistrza są słabe. Jeśli chodzi o Freund&#39;a to pokazuje już od początku sezonu że będzie mocny, skoki na odległość 130, 138 i 138.5 idealnie to pokazują. Dzisiaj znowu odpali według mnie, a Gregor? Przy równych warunkach będzie gorszy.
O nic nie chodzi, po prostu taki kurs został wystawiony, może i trochę value jest, ale po tym co pokazali Japończycy, i Słoweńcy na treningach, i w kwalifikacjach, to nie powinno to dziwić.
Kurs oczywiście fajny, może jest w nim nawet jakieś value. Ja osobiście tego nie tykam, chociaż podstawy typ na Słoweńców są, oni zawsze w drużynie skaczą o wiele lepiej. Pamiętam w poprzednim sezonie gdy w kwalifikacjach i treningach skakali beznadziejnie a w zawodach każdy na każdego tak wpłynął że wygrali.
Freund vs Koudelka |1| kurs:1,60
Roman wygrał wczorajsze kwalifikacje oddając skok na 142 metry.W treningach zaprezentował się przyzwoicie.Severin wczoraj nie musiał się sprężać w kwalach,a mimo wszystko skoczył bardzo daleko,bo 138,5 metra w świetnym stylu. Skok z dużą swobodą i myślę,że z rezerwą. W treningach lepszy od Czecha. Według mnie Severin jest lepszym zawodnikiem, mniej chaotycznym od Koudelki i to on moim zdaniem w pierwszej serii odda lepszy skok. Wobec Koudelki znów są pokładane spore nadzieje ale jak dla mnie ten skoczek to dalej swego rodzaju zagadka i nie do końca wiadomo na co go stać. Freund to uznana marka. Top stawki. Skacze u siebie, lubi tą skocznie i tak jak pisałem wyżej dla mnie to on jest tutaj dość znaczącym faworytem w tej parze.
Roman wygrał wczoraj kwalifikacje i pokazał że jest mocny - co również było widać w LGP podczas zawodów w Klingenthal, osobiście był dla mnie faworytem do wygrania kwalifikacji wczoraj, które jak doskonale wiemy wygrał. Jeśli mówić że Freund oddał świetny skok w kwalifikacjach, to to samo trzeba powiedzieć o Romanie, duży luz, świetna technika (56 pkt za noty) i daleka odległość. Owszem, jeśli patrząc typowo kto jest lepszy to jest nim Freund. Ale tutaj naprawdę trzeba uważać na Koudiego, forma jest, skoki również wychodzą. Ja bym uważał z graniem w tej parze na Freunda, jest lepszy to prawda, ale z byle leszczem nie skacze, i może być różnie.
Damjan vs Matura |1| kurs:1,30
Damjan świetne występy w lecie. Zwycięstwo w LGP. Tutaj prezentuje się lepiej od Janka. Miał jeden słabszy skok ale to wypadek przy pracy. Pozostałe dwie próby bdb i zdecydowanie lepsze od Czecha. Jernej latem zyskał dużo pewności siebie. Czesi prócz Koudelki nie są w najlepszej dyspozycji i tutaj również stawiam przeciwko zawodnikowi z tego kraju.
Podpisuj się dwoma rękami, miałem grać początkowo tę parę. Ale potem wybrałem parę z Kubackim.
PS: Fajnie piszesz, ale proszę, używaj spacji po kropce. Będzie czytelniejsze. ;)
Uważajcie na grę na Polskę i Kamila, nie wiadomo co z jego stopa.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
pełno tych różnych typów na h2h teamów, zawodników na 1 serię, ale ja dziś nie chcę jeszcze przesadnie wybierać. Myślę, że te wczorajsze wyniki też nie do końca miarodajne są i dzisiaj może być zupełnie inaczej. Wybrałem coś takiego:

Słowenia - Czechy @ 1,65 ónibet✅

Słoweńcy słabo w treningach, ale myślę, że dzisiaj będzie zdecydowanie lepiej. Damjan wczoraj 2 skoki dobre i powinien być mocnym punktem po świetnym lecie. Tak samo Prevc, który może nie błyszczał w treningach, ale czy nie pamiętamy tego z poprzedniego sezonu? W konkursie jestem pewien, że odda dwa dobre albo nawet bardzo dobre skoki. Tepes i Kranjec - dwie największe niewiadome, ale pamiętajmy, że Słoweńcy uwielbiają drużynówki i zawsze skaczą tam lepiej. Tepes dostał się do konkursu, ale w treningach słabo. Liczę, że odda tu po prostu dwa poprawne skoki. Robi z kolei nie dostał się nawet do konkursu, więc dla niego dzisiaj kończy się weekend w Klingenthal, dlatego powinien być zmotywowany na maxa, zeby pokazać, że wczorajsze skoki to wypadek przy pracy. Nie oczekuję, że nagle po 3 kiepskich skokach skoczy super, ale dwa dobre skoki są spokojnie w jego zasięgu.

Czesi? Koudelka wygrał kwale, w treningach też nieźle, ale nie to, że będzie tu jakoś odlatywał i robił Czechom przewagi. Szczerze to myślę, że w konkursie w ogóle przegra z Peterem. Reszta Czechów, czyli Janda, Hajek i Matura prezentują podobny, przeciętny poziom. Pewnie nikt z nich nie zepsuje jakoś bardzo, ale nie można liczyć też, że ktoś odleci.

Słowenia to Słowenia. Jestem przekonany, że w dzisiaj w drużynowym zaprezentują się znacznie lepiej niż wczoraj. Czechom najzwyczajniej w świecie zabraknie potencjału, żeby powalczyć z nimi.

Dokładam do tego Niemcy TOP3 @ 1,15 i pobieram dubelka @ 1,90 w Qnibecie

e: sorry podałem z tymi Niemcami, bo wiem, że dla wielu singielek @ 1,65 to za mało, a niestety jednak nie da się połączyć tego. Ja w każdym bądź razie pograłem Słowenię z Czechami i teraz jeszcze dołożyłem z Polakami @ 2,55✅. Zaakceptowali 132zł automatycznie, a potem jeszcze resztę.

Otrzymane punkty reputacji: +48
wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Kamil Stoch nie weźmie jednak udziału w inauguracyjnym konkursie sezonu. Wczorajszy uraz stopy okazał się na tyle poważny, że po konsultacji z fizjoterapeutą postanowiono zrezygnować z dzisiejszego startu. W zastępstwie zobaczymy Jana Ziobrę.
No to ładuje szybko i mocno przeciw naszym:
Czechy vs. Polska 1 @ 2.50 Expekt. ✅ ✅ ✅
Japonia vs. Polska 1 @ 1.67 Betsafe. ✅ ✅ ✅
Słowenia vs. Polska 1 2.55 Unibet.
✅ ✅ ✅
Japonia w tej parze i ze Stochem była dla mnie ciekawym typem i faworytem, teraz jest dla mnie murowanym faworytem i w ten typ wchodzę najmocniej. Czesi również powinni nas przeskoczyć, jeśli tylko Koudelka odpali to co wczoraj. Słowenia ma Damjana i Prevca którzy skaczą dobrze, my z dobrze skaczących jedynie Żyłe, i dwóch średniaków plus słabiutki obecnie Ziobro. Uważam że trzy powyższe typy mogą wejść. Zobaczymy, musiałem wykorzystać tą okazje. A czy będą z tego pieniądze...to zobaczymy już niedługo ;) // Udało się. ????

Otrzymane punkty reputacji: +16
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
22.11.2014 16:00
Skoki narciarskie - drużynowe
Japonia - Polska
Typ: 1 ✅
Kurs: 1.55
BetGun

Dziś pierwsze zawody w skokach narciarskich w sezonie 2014/2015. W Klingenthal zaczynami od zawodów drużynowych. Ja na dziś wybrałem dwa typy: Finlandia lepsza po 1 serii od Szwajcarii po 1.61 w Bet365 (ze względu na bardzo słabą formę tych drugich) oraz Japonia - Polska 1 1.55 w BetGun.

Dlaczego, otóż BetGun jak zwykle nie ogarnął tego co ogarnąć miał i wciąż trzyma taki kurs pomimo, że od pół godziny wiemy, że nie wystąpi Kamil Stoch dziś.
Zastąpi go Jan Ziobro, to ogromna strata dla naszych. Japonia w silnym składzie, bez słabych elementów, wyglądali na treningach i w kwalifikacjach wyśmienicie.

Shimizu, Ito, JKasai, Takeuchi przeciwko: Żyle, Huli, Kubackiemu i Ziobrze, no naprawdę nie mają Polacy żadnych szans w tej parze, jak na skoki możecie ten typ grać naprawdę odważnie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom