wladcasmieci
Użytkownik
Nie ma co liczyć na jego występ w ten weekend. Problemy z ręka, zemdlał w dodatku.
Chyba jeszcze nie ma. A sa juz sklady podane?Wiei ktoś czy są już gdzieś kursy na drużynówkę kto lepszy ?
nie ma jeszcze składów więc pewnie z ofertą też się nikt nie wychyli.Wiei ktoś czy są już gdzieś kursy na drużynówkę kto lepszy ?
Maciek ogólnie jest lepszy, ale chyba ważniejsza jest obecna dyspozycja? :]Co uważacie na temat wystawienia do drużynówki Huli, wiadomo robi to po wynikach, ale dla mnie to jest chore, Kot jest ogólnie dużo lepszy, dla mnie to niepojęte, że przez 1 skok akurat w skokach narciarskich takie decyzje są podejmowane, to żaden wyznacznik, szkoda, bo to w moim odczuciu zmniejsza nasze szanse na dobry wynik jutro.
Panie, nie wprowadzaj w błąd. Składy już są.Nie ma jeszcze składów więc pewnie z ofertą też się nikt nie wychyli.
Wiadomo,że Kruczek jest najbliżej skoczków i jego decyzje nie mogą być oparte tylko na jednym skoku z kwalifikacji.Jednak ja mimo wszystko dalej uważam,że Huli wcale być nie powinno nawet nie w konkursie drużynowym,a ogólnie w kadrze "A" Polaków.Dla mnie to jest przeciętny skoczek,który w ostatnim czasie nie pokazywał nic i pewnego poziomu już nie przeskoczy.Kot może i w rewelacyjnej formie na początku pewnie nie jest ale dla mnie to jest gwarancja dwóch skoków na poziomie w konkursie drużynowym,a Hula niestety takiej gwarancji nie daje.Kot to półka jak nie dwie wyżej.Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ale według mnie ciężko będzie naszym skoczkom wskoczyć na pudło w tym konkursie,nie w takim zestawieniu.Maciek ogólnie jest lepszy, ale chyba ważniejsza jest obecna dyspozycja? :]
Poza tym, trener wie najlepiej kto obecnie jest mocniejszy. Widział ich na treningach, czego ani ja ani Ty nie widzieliśmy, ja nie podważam decyzji naszego trenerinio, zobaczymy jutro co pokaże Stefan i reszta.
Panie, nie wprowadzaj w błąd. Składy już są.
http://data.fis-ski.com/pdf/2015/JP/3828/2015JP3828SLR1.pdf
tak, już to widzę jak Hula jest lepszy od Kota, Kruczek niestety co uważam za błąd, właśnie nie patrzy z szerszej perspektywy, potrafi po jakimś pojedynczym skoku decydować, według mnie to dziwne, dla mnie Stoch i Kot to podstawa do drużyny, jakiś jeden skok w kwalifikacjach tego zmienić nie powinien, no ale może nas miło zaskoczy Hula, oby.Maciek ogólnie jest lepszy, ale chyba ważniejsza jest obecna dyspozycja? :]
No i chyba nie ma go w kadrze "A" http://www.pzn.pl/skoki-narciarskie/kadra-a/i.Jednak ja mimo wszystko dalej uważam,że Huli wcale być nie powinno nawet nie w konkursie drużynowym,a ogólnie w kadrze "A" Polaków
Pod koniec kwietnia przeszedł operację prawego oka, pole widzenia podobno wzrosło z 20 do 90%. W lewym oku nosi specjalną soczewkę, również miał przejść operację, ale przeniósł ją na przyszły rok, by móc trenować. We wrześniu (albo ostatnie dni sierpnia) urodził mu się syn, zapewne te kilka ostatnich miesięcy było intensywnych i może forma jeszcze nie ta.no a co się dzieję z Murańką to sam nie wiem.
Z tym bym nie przedsadzał, i jeden i drugi miał wiatr pod narty. To że Stefan miał trochę mocniejszy to prawda, ale żeby mówić że Hula miał o wiele lepsze warunki już nie. Tepes który wirtuozem nie jest, a w treningach skakał średnio umiał chwile później skoczyć lepjej w tych warunkach.Hula skakal w duzo lepszych warunkach niz Kot. Jesli byłyby one rowne dla obu, to Kot spokojnie by go przeskoczyl.
O oczach i dziecku wiem,raczej miałem na myśli jak on wygląda teraz sportowo(fizycznie,technicznie) i jak przepracował okres przygotowawczy,bo,że potencjał ma o tym wiadomo już od kilku lat.Pod koniec kwietnia przeszedł operację prawego oka, pole widzenia podobno wzrosło z 20 do 90%. W lewym oku nosi specjalną soczewkę, również miał przejść operację, ale przeniósł ją na przyszły rok, by móc trenować. We wrześniu (albo ostatnie dni sierpnia) urodził mu się syn, zapewne te kilka ostatnich miesięcy było intensywnych i może forma jeszcze nie ta.
W bet365 na Niemców 1.83 z Norwegami warto?O oczach i dziecku wiem,raczej miałem na myśli jak on wygląda teraz sportowo(fizycznie,technicznie) i jak przepracował okres przygotowawczy,bo,że potencjał ma o tym wiadomo już od kilku lat.
Nie mam za bardzo czasu dziś,więc idę tylko w stronę faworytów o których wspominałem :
Niemcy - Norwegia @1,42 i
Austria - Japonia @ 1,4
AKO : 1,99 x0,88 = 1,751
STS
Może to nie powala,ale wydaje mi się najpewniejsze (jeśli z wiatrem będzie w miarę normalnie).
Ze Słoweńcami może być naprawdę różnie, na pewno nie warto grać ich z kursem 1,2 ,oni mogą zarówno skoczyć dobrze( jak zazwyczaj w drużynówkach) bo zechcą pokazać ,że należy im się ta kasa,jak i i skoczyć na zasadzie - nie ma kasy - nie ma skakania.
Polska jest w parze z Czechami za 1,5 - niby powinno wejść,ale jeśli kontuzja Kamila miałaby się pogłębić,kto wie,być może będzie skakał dziś asekuracyjnie lub po prostu będzie odczuwał jeszcze jakiś dyskomfort.
Żyła już nieco tradycyjnie na początku sezonu w formie,a z Kubackim i Hulą to wiadomo o tyle,że powinni skoczyć w miarę dobrze,ale rewelacji nie zapewnią.
O nic nie chodzi, po prostu taki kurs został wystawiony, może i trochę value jest, ale po tym co pokazali Japończycy, i Słoweńcy na treningach, i w kwalifikacjach, to nie powinno to dziwić.Znalazłem taki typ:
Słowenia - Japonia (Totomix)
2,90 na Słowenie ?
Aż mi się nie chce wierzyć ...
O co w tym chodzi panowie?