>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2014/1015 - Klingenthal (21.11 - 23.11.2014)

Status
Zamknięty.
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
co uważacie na temat wystawienia do drużynówki Huli, wiadomo robi to po wynikach, ale dla mnie to jest chore, Kot jest ogólnie dużo lepszy, dla mnie to niepojęte, że przez 1 skok akurat w skokach narciarskich takie decyzje są podejmowane, to żaden wyznacznik, szkoda, bo to w moim odczuciu zmniejsza nasze szanse na dobry wynik jutro.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Co uważacie na temat wystawienia do drużynówki Huli, wiadomo robi to po wynikach, ale dla mnie to jest chore, Kot jest ogólnie dużo lepszy, dla mnie to niepojęte, że przez 1 skok akurat w skokach narciarskich takie decyzje są podejmowane, to żaden wyznacznik, szkoda, bo to w moim odczuciu zmniejsza nasze szanse na dobry wynik jutro.
Maciek ogólnie jest lepszy, ale chyba ważniejsza jest obecna dyspozycja? :]
Poza tym, trener wie najlepiej kto obecnie jest mocniejszy. Widział ich na treningach, czego ani ja ani Ty nie widzieliśmy, ja nie podważam decyzji naszego trenerinio, zobaczymy jutro co pokaże Stefan i reszta.
Nie ma jeszcze składów więc pewnie z ofertą też się nikt nie wychyli.
Panie, nie wprowadzaj w błąd. Składy już są. ;)

http://data.fis-ski.com/pdf/2015/JP/3828/2015JP3828SLR1.pdf

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Poza tym, trener wie najlepiej kto obecnie jest mocniejszy. Widział ich na treningach, czego ani ja ani Ty nie widzieliśmy, ja nie podważam decyzji naszego trenerinio, zobaczymy jutro co pokaże Stefan i reszta.

Panie, nie wprowadzaj w błąd. Składy już są. ;)

http://data.fis-ski.com/pdf/2015/JP/3828/2015JP3828SLR1.pdf
Wiadomo,że Kruczek jest najbliżej skoczków i jego decyzje nie mogą być oparte tylko na jednym skoku z kwalifikacji.Jednak ja mimo wszystko dalej uważam,że Huli wcale być nie powinno nawet nie w konkursie drużynowym,a ogólnie w kadrze &quot;A&quot; Polaków.Dla mnie to jest przeciętny skoczek,który w ostatnim czasie nie pokazywał nic i pewnego poziomu już nie przeskoczy.Kot może i w rewelacyjnej formie na początku pewnie nie jest ale dla mnie to jest gwarancja dwóch skoków na poziomie w konkursie drużynowym,a Hula niestety takiej gwarancji nie daje.Kot to półka jak nie dwie wyżej.Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ale według mnie ciężko będzie naszym skoczkom wskoczyć na pudło w tym konkursie,nie w takim zestawieniu.

Otrzymane punkty reputacji: +4
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
tak, już to widzę jak Hula jest lepszy od Kota, Kruczek niestety co uważam za błąd, właśnie nie patrzy z szerszej perspektywy, potrafi po jakimś pojedynczym skoku decydować, według mnie to dziwne, dla mnie Stoch i Kot to podstawa do drużyny, jakiś jeden skok w kwalifikacjach tego zmienić nie powinien, no ale może nas miło zaskoczy Hula, oby.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Hula ma to do siebie, że w treningach czy kwalifikacjach te skoki jeszcze jakoś wyglądają. Pisząc &quot;jakoś&quot; mam na myśli nie dobre skoki, a przeciętne. Tak było dziś, w ubiegłym sezonie i w ubiegłych latach nie licząc pojedynczych epizodów/przebłysków.

Otrzymane punkty reputacji: +4
adhemar 374

adhemar

Użytkownik
i.Jednak ja mimo wszystko dalej uważam,że Huli wcale być nie powinno nawet nie w konkursie drużynowym,a ogólnie w kadrze &quot;A&quot; Polaków
No i chyba nie ma go w kadrze &quot;A&quot; http://www.pzn.pl/skoki-narciarskie/kadra-a/

Zapewne chodziło Ci o to,że nie powinien być w kwocie konkursowej,no ale nie ma problemu niedługo tradycyjnie stracimy jedno miejsce,poza tym miejmy nadzieję,że niedługo wróci Wolny ,no a co się dzieję z Murańką to sam nie wiem.
Co do składu konkursu drużynowego to naprawdę ciężko wyrokować,może Kot nie czuje się tutaj dobrze,może słabiej &quot;wszedł w sezon&quot; itd,itp.
Swoją drogą to już kolejny sezon w którym i ja,i Kot i pewnie Kruczek i wiele innych osób ma nadzieję,że będzie dla niego przełomowy i stanie wreszcie na podium (indywidualnie),i będzie regularnym zawodnikiem top10.
Co do drużynówki - na pewno Niemcy będą nastawieni na dobry wynik,jak zresztą każdy u siebie, na pewno też Austria - żeby pokazać,że zmiana trenera wyszła im na dobre.
Nie przewiduję ,żeby jakąkolwiek mieli szanse walczyć z nimi Słoweńcy skoro ciągle jeszcze nie mają dogadanych spraw finansowych ,ani Norwegowie - raczej nie będą zmotywowani na pierwsze zawody w dodatku nie u siebie,oni dość wybiórczo i na luzie podchodzą do zawodów.
Reasumując szansa na pudło jest.Czekamy na kursy :p

xavier106 181

xavier106

Użytkownik
no a co się dzieję z Murańką to sam nie wiem.
Pod koniec kwietnia przeszedł operację prawego oka, pole widzenia podobno wzrosło z 20 do 90%. W lewym oku nosi specjalną soczewkę, również miał przejść operację, ale przeniósł ją na przyszły rok, by móc trenować. We wrześniu (albo ostatnie dni sierpnia) urodził mu się syn, zapewne te kilka ostatnich miesięcy było intensywnych i może forma jeszcze nie ta.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
Hula skakal w duzo lepszych warunkach niz Kot. Jesli byłyby one rowne dla obu, to Kot spokojnie by go przeskoczyl.
Z tym bym nie przedsadzał, i jeden i drugi miał wiatr pod narty. To że Stefan miał trochę mocniejszy to prawda, ale żeby mówić że Hula miał o wiele lepsze warunki już nie. Tepes który wirtuozem nie jest, a w treningach skakał średnio umiał chwile później skoczyć lepjej w tych warunkach. ;)

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Pod koniec kwietnia przeszedł operację prawego oka, pole widzenia podobno wzrosło z 20 do 90%. W lewym oku nosi specjalną soczewkę, również miał przejść operację, ale przeniósł ją na przyszły rok, by móc trenować. We wrześniu (albo ostatnie dni sierpnia) urodził mu się syn, zapewne te kilka ostatnich miesięcy było intensywnych i może forma jeszcze nie ta.
O oczach i dziecku wiem,raczej miałem na myśli jak on wygląda teraz sportowo(fizycznie,technicznie) i jak przepracował okres przygotowawczy,bo,że potencjał ma o tym wiadomo już od kilku lat.

Nie mam za bardzo czasu dziś,więc idę tylko w stronę faworytów o których wspominałem :
Niemcy - Norwegia @1,42 i
Austria - Japonia @ 1,4
AKO : 1,99 x0,88 = 1,751
STS

Może to nie powala,ale wydaje mi się najpewniejsze (jeśli z wiatrem będzie w miarę normalnie).
Ze Słoweńcami może być naprawdę różnie, na pewno nie warto grać ich z kursem 1,2 ,oni mogą zarówno skoczyć dobrze( jak zazwyczaj w drużynówkach) bo zechcą pokazać ,że należy im się ta kasa,jak i i skoczyć na zasadzie - nie ma kasy - nie ma skakania.
Polska jest w parze z Czechami za 1,5 - niby powinno wejść,ale jeśli kontuzja Kamila miałaby się pogłębić,kto wie,być może będzie skakał dziś asekuracyjnie lub po prostu będzie odczuwał jeszcze jakiś dyskomfort.
Żyła już nieco tradycyjnie na początku sezonu w formie,a z Kubackim i Hulą to wiadomo o tyle,że powinni skoczyć w miarę dobrze,ale rewelacji nie zapewnią.

Otrzymane punkty reputacji: +2
radinho19 241

radinho19

Użytkownik
O oczach i dziecku wiem,raczej miałem na myśli jak on wygląda teraz sportowo(fizycznie,technicznie) i jak przepracował okres przygotowawczy,bo,że potencjał ma o tym wiadomo już od kilku lat.

Nie mam za bardzo czasu dziś,więc idę tylko w stronę faworytów o których wspominałem :
Niemcy - Norwegia @1,42 i
Austria - Japonia @ 1,4
AKO : 1,99 x0,88 = 1,751
STS

Może to nie powala,ale wydaje mi się najpewniejsze (jeśli z wiatrem będzie w miarę normalnie).
Ze Słoweńcami może być naprawdę różnie, na pewno nie warto grać ich z kursem 1,2 ,oni mogą zarówno skoczyć dobrze( jak zazwyczaj w drużynówkach) bo zechcą pokazać ,że należy im się ta kasa,jak i i skoczyć na zasadzie - nie ma kasy - nie ma skakania.
Polska jest w parze z Czechami za 1,5 - niby powinno wejść,ale jeśli kontuzja Kamila miałaby się pogłębić,kto wie,być może będzie skakał dziś asekuracyjnie lub po prostu będzie odczuwał jeszcze jakiś dyskomfort.
Żyła już nieco tradycyjnie na początku sezonu w formie,a z Kubackim i Hulą to wiadomo o tyle,że powinni skoczyć w miarę dobrze,ale rewelacji nie zapewnią.
W bet365 na Niemców 1.83 z Norwegami warto?

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Znalazłem taki typ:
Słowenia - Japonia (Totomix)
2,90 na Słowenie ?
Aż mi się nie chce wierzyć ...
O co w tym chodzi panowie?
O nic nie chodzi, po prostu taki kurs został wystawiony, może i trochę value jest, ale po tym co pokazali Japończycy, i Słoweńcy na treningach, i w kwalifikacjach, to nie powinno to dziwić.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom