:
Kwalifikacje godzina 11.00
1#
HS139 Qualification ( Excluding 10 Pre Qualified Jumpers ) Zwycięzca: Rok Justin @ 150.00
Ktoś wystawiający kursy robi sobie po prostu żarty. Zaczynamy od tego, Justin ostatnio w mega formie o czym świadczą wyniki konkursów COC :
Odpowiednio Falun pierwsze i drugie miejsce, słabsze
konkursy w Zakopanem i ostatnia wygrana 5 dni temu w Niżnym Tagile.
Co jasne za ostatnie udane występy dostaje szanse u siebie w Planicy by się pokazać, skocznie zna doskonale,wiele odbytych treningów, bardzo dobre skoki podczas Mistrzostw Słowenii właśnie na tej skoczni 13 pazdziernika 2013 roku a bukmacherzy dają kurs @ 150 że to właśnie Rok wygra kwalifikacje ? Jak na moje jest to żart i oczywiście lekko można spróbować bo value przeogromne hehe.
2#
1. HS139 Qualification ( Excluding 10 Pre Qualified Jumpers ) Zwycięzca:Tomaz Naglic @ 90.00
Sytuacja identyczna jak wyżej, Naglic ostatnio bardzo dobre skoki,podobnie jak cała kadra Słowenii, dostaje szanse na pokazanie się u siebie, dużo skoków treningowych, w dodatku właśnie na tej skoczni zdobył 13 pazdziernika Mistrzostwo Słowenii oddając skoki na odległość : 138 i 135m pokonując między innymi : Tepesa,Kranjca,Hvale czy Damiana. Robi wrażenie ? robi i widać że skocznia mu odpowiada. Jak na moje kolejny kosmiczny kurs i value
3#
HS139 Qualification ( Excluding 10 Pre Qualified Jumpers ) Zwycięzca: Dimitry Vassiliev @ 70.00
Teraz pora na ruską armatę. Czemu armatę ? Dima ma potężne odbicie,gorzej z lądowaniem ale skoczyć bardzo daleko to on potrafi a zwłaszcza właśnie podczas treningów czy kwalifikacji co udowadniał między innimi w ostatnich konkursach PŚ czy lotach w Harrachovie. Kurs z kosmosu bo skoczyć daleko czy bardzo daleko może bez żadnego problemu, dodam że w maratonie kurs na jego wygraną wynosi @ 16.00 i to jest adekwatny kurs do jego obecnej dyspozycji. Tak więc porównujac @ 16 z maratonu i @ 70 z Betssona i obecną formę Dimitryja polecam lekko pograć, value value i jeszcze raz value
4#
HS139 Qualification ( Excluding 10 Pre Qualified Jumpers ) Zwycięzca: Jurij Tepes @ 35.00
Może i Jurij trochę ostatnio pogubiony ale kurs jak na moje też jest lekką przesadą.
5#
HS139 Qualification ( Excluding 10 Pre Qualified Jumpers ) Zwycięzca: Jernej Damjan @ 21.00
Tutaj jak na moje pada największe prawodopobieństwo że to właśnie Jernej może wygrać kwalifikacje, jak na moje skacze ostatnio zdecydowanie najrówniej oprócz oczywiście Prevca w Słoweńskiej kadrze, o wygranie kwali jest wstanie powalczyć jak najbardziej,w maratonie na to samo mamy @ 13.00 i to jest prawidłowa wartość kursu jeśli chodzi o ten typ