>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2013/2014 - Lillehammer 06-08.12.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Warunki pogodowe póki co nas nie rozpieszczają. Przeprowadzenie konkursów zarówno w Klingenthal jak i Kuusamo nie przebiegło po myśli organizatorów, stąd między innymi tak wiele niespodzianek w klasyfikacji generalnej. W ten weekend przenosimy się do Lillehammer gdzie już w piątek, nasza reprezentacja po raz pierwszy w historii wystawi do rywalizacji zespół mieszany, w którym zadebiutuje Joanna Szwab oraz Magdalena Pałasz. Ponad to do Norwegii poleci Krzysiu Miętus, którego zobaczymy najprawdopodobniej w niedzielnym konkursie indywidualnym.

Lysgaardsbakken to skocznia o punkcie konstrukcyjym K123m i HS = 134m. Jej rekordzistą od 2009 roku jest Simon Ammann, który oddał tu imponujący skok na odległość 146m. Na tej skoczni zawodnicy zmierzą się w sobotę oraz niedzielę w konkursach indywidualnych. Zawody drużynowe mieszane, odbędą się na znajdującej się obok mniejszej skoczni o punkcie konstrukcyjnym K90

Plan zawodów:

6 grudnia 2013 (piątek)

08:00 odprawa techniczna M
09:00 odprawa techniczna K
10:00 oficjalny trening M
12:00 kwalifikacje M
13:15 oficjalny trening K
15:30 seria próbna MIX
16:30 konkurs drużynowy MIX

7 grudnia 2013 (sobota)

12:00 kwalifikacje K
13:45 seria próbna M
15:00 konkurs indywidualny K
17:00 konkurs indywidualny M

8 grudnia 2013 (niedziela)

09:00 odprawa techniczna M
13:30 kwalifikacje M
15:00 konkurs indywidualny M​

Standardowo już relacje z zawodów przeprowadzi stacja TVP 1.

Zachęcam do dyskusji. ????

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
wie ktoś jaki poziom prezentują te dwie nasze, o jakie lokaty będziemy w stanie rywalizować?
w poprzednich sezonach były dostępne jakieś zakłady na konkurs mieszany?

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Wpisz sobie w google nazwisko jednej i drugiej i już będziesz wszystko wiedział.
Nie wiem kto podjął decyzję, żeby wysyłać je na tak dużą skocznię (chyba że ten konkurs mieszany będzie rozgrywany na jakiejś mniejszej). Ta pierwsza jeszcze nigdy nie doskoczyła nawet do 100 metrów. Z wywiadów z nimi wynika, że doskoczenie do buli będzie szczytem marzeń.
Daję 1% szans, by ktokolwiek dał okazję do zarobku na tym.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Wpisz sobie w google nazwisko jednej i drugiej i już będziesz wszystko wiedział.

w google to każdy sobie spojrzeć może pytałem o konkrety, przy równych warunkach w miarę długim rozbiegu dla kobiet ile one mogą tracić do innych nacji?

Nie wiem kto podjął decyzję, żeby wysyłać je na tak dużą skocznię (chyba że ten konkurs mieszany będzie rozgrywany na jakiejś mniejszej).
Zawody drużynowe mieszane, odbędą się na znajdującej się obok mniejszej skoczni o punkcie konstrukcyjnym K90
widziałeś czy były zakłady we wcześniej zawodach czy tylko przypuszczasz?

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
widziałeś czy były zakłady we wcześniej zawodach czy tylko przypuszczasz?
Nie chce mi się z Tobą gadać, skoro pytasz o anonimy, których nikt na oczy nie widział i przy wskazówce, żebyś w google wstukał sobie wywiady z nimi z ostatnich dni, się rzucasz.
...........................................
Polska wystawi pierwszy raz w historii drużynę mieszaną. Trzeba liczyć że PZN będzie systematycznie odrabiał zaległości, bo uciekają okazje na kolejne medale.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Pamietam, że na pewno na MŚ w Predazzo ziemniaki miały oferte na mixy. Wątpie niestety aby pojawiła sie oferta na piątkowy konkurs. W piątek już o 10 seria probna, potem kwale mezczyzn , seria probna kobiet, nastepnie mixow i buki nawet nie bedą miały czasu nic wystawić. Co do Polek to tak jak wspomniał agassi, dla Aśki i Magdy na małej skoczni sukcesem bedzie odległość w okolicach 80m a nie daj Boże jakiś podmuch dostaną #bula. Austria z Iraschko i Seidfriedsberger, Norwegia z Anetą Sagen i najprawdopodobniej doświadczoną Line Jahr(przed rokiem triumf Norwegii) i Japonia z rewelacyjną Takanashi i niezłą Yuki Ito powinni walczyć o triumf. Na pewno ciekawie bedzie sie oglądało te zawody.

Jakby ktoś zauważył, że jakiś buk wystawił oferte na te zawody prosze o info tu lub na PW ;)

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Podobno znowu wieje,wydaje mi się,że wczesniej godzina zamknięcia zakładów w STS była o 12,teraz jest już o 10,pewnie po kwali znów będą wystawione,może w większej ilości.
Na razie bez rewelacji,ale jeden zakład wydaje mi się całkiem ciekawy - Biegun 1,5 - Kot 2,25 - no heloł,nie uważam,że Biegunowi pomógł w pierwszym konkursie tylko i wyłącznie wiatr,widziałem jego dobrą formę z LGP,wspominałem,że zapewne będzie w TOP25 w klasyfikacji końcowej,teraz myślę,że kto wie,może nawet ciut wyżej,ale też bez przesady,on będzie lekko jeszcze oszczędzany (przecież on ma na koncie 3 wystepy w PŚ z czego 2 jednorundowe),pozatym ma startować na Uniwersjadzie.
To może być ktoś kto powalczy o 4te miejsce w drużynie na IO,ale Kot to jednak troszkę inna półka,fakt,że bez wygranej jeszcze w PŚ( o to będzie trudno),ale to jest zawodnik który w każdym konkursie sezonu jest w stanie plasowac się na początku drugiej dziesiątki,a czasami w pierwszej.
Nie mam pojęcia dlaczego są tak ustawione kursy,obaj nie muszą się kwalifikować,więc nie ma strachu,że ktoś nie wystapi w konkursie.
Kot @2,25
Co do innych to wydaję mi się,że Żyła - Stoch powinno byc bardziej wyrównane,a w parze Szliri- Morgi - ten który nie ucieka ze skoczni jednak byłby wg mnie minimalnym faworytem.

dspk666 7,8K

dspk666

Użytkownik
panowie gdzie wy w ogole gracie skoki bo u tych zagranicznych buków totalna posucha a w sts w tym sezonie nie moge utrafic oferty w dniu zawodów ?

G 0

glonopulos

Użytkownik
skoki sts i tu panowie uwaga mozna laczyc zdazenia z tym samym skoczkiem zycze powodzenia niestety nie jestem aktywny na forum ale sledze wasze osiagniecia i cos tam zawsze pogram P.D.WIEZIENIA

G 3

gachu

Użytkownik
Witam. Panowie mam pytanie, postawiłem w toto na kwalifikacje dzisiejsze kupon m.in na Kubackiego, który jak wiadomo został zdyskwalifikowany. Reszta zdarzeń weszła, tylko toto uznał zakład jako przegrany. Uważam, że dyskwalifikacja Kubackiego powiina zostać potraktowana po kursie 1.00, jak jak mi sie zdaje wynika z regulaminu. Pani z chatu nie chce mi tego zmienic, każe pisać reklamacje. Jak myslicie, opłaca sie?

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
żadnych reklamacji, żadnych pytań na czacie
Kubacki wystartował w zawodach i został zdyskwalifikowany. Zakład przegrany.
Wiem, że to nie to chciałbyś usłyszeć, ale jak postawisz na zawody pływackie i pływak na którego postawiłeś postanowi skorzystać z pomocy motorówki, tym samym będąc zdyskwalifikowanym, to też będziesz oczekiwał zwrotu?

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Taku Takeuchi vs Daiki Ito @1.46 Marathonbet
Obaj są znakomitymi technikami, obaj świetnie czują się na małych obiektach. Wczoraj wygrali konkurs mieszany, ale większa w tym była zasługa Sary Takanashi i Taku Takeuchiego niż (rodzeństwo?) Ito. Stawiam na Taku bo w tym sezonie po prostu lepiej się spisuje. Wczoraj oddali 4 skoki, we wszystkich Taku oddał lepszy skok z wyższą notą od Ito. We wczorajszym łączna nota Taku to aż 264,5 pkt przy 222pkt Daikiego. Myślę, że w konkursie będzie o wiele mniejsza różnica, ale dalej na korzyść Takeuchiego, który jest dzisiaj głównym faworytem do wygrania konkursu indywidualnego w Lillehammer.
Taku Takeuchi vs Gregor Schlierenzauer @2.05 STS
Przykładowo w betsafe znajdziemy @1.50 na Japończyka. Można powiedzieć, że Schlierenzauer skacze tutaj na tym samym poziomie co Daiki, stąd również gram w tym h2h na Takeuchiego bo nie wydaje mi się żeby Japończyk z dnia na dzień zapomniał jak się skacze.
Kot vs Biegun @1.5 STS
Polacy też są wychowani na małych skoczniach, Kot zawsze dobrze się na nich czuł i potwierdza to w Lillehammer. Maciej może spokojnie powalczyć tutaj o TOP10, natomiast Krzysiek zakręci się koło 20-30 miejsca jeżeli nie poprawi odległości z treningu i kwalifikacji.

Otrzymane punkty reputacji: +4
adhemar 374

adhemar

Użytkownik
STS znowu się pogubił, zakład nr 9210 Biegun K. 2,55 - Kot M. 1,4 i zakład nr 9307 Kot M. 1,5 - Biegun K. 2,25, zabawa w stylu znajdź 3 różnice,pozatym ten drugi jest dokładną odwrotnością tego o którym pisałem wczoraj,po ostatnich przygodach z stsem podejrzewam,że jeśli Kot wygra to rozliczą z kursem 1,że niby omyłkowo wystawiony odwrotnie,ale wiadoma sprawa,że to dopiero po konkursie,bo a nóż widelec Biegun wygra.
Stoch - Żyła już się troszkę zrównało,ale 1,6 na Kamila w tej parze to ciagle troszke za mało.
Kasai 1,55 - Ziobro 2,15 wygląda ok,no i wg mnie można rozważyć każdą parę z Morgersternem, myślę,że to on dzisiaj wygra.
E: Ten wczorajszy kurs na Kota jednak rozliczony prawidłowo,Żyła i Morgi mieli jakieś fatalne warunki,bo kto jak kto,ale Morgerstern z tylnymi wiatrami sobie radzi.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
1 seria:
Watase vs Ahonen |2| kurs:1,50✅
Ponowienie typu z poprzedniego tygodnia.Ahonen dla mnie lepszy od Japońca.Na treningu i w kwalach skoczyli podobnie,noty na korzyść Janka.Podczas konkursu uważam że będzie większa różnica i Fin będzie sklasyfikowany wyżej od Watase.
Kraus vs Biegun |1| kurs:1,30✅

Również ponawiam.Trening i kwalifikacje tylko przekonują mnie w tym,że Kraus tutaj będzie kilkanaście miejsc przed Krzysiem,bo jest w przedniej dyspozycji i może dziś pokusić się nawet o pierwszą piątkę.
Neumayer vs Loitzl |1| kurs:1,60✅

Niemiec bez szału ale w formie dużo lepszej od Loitzla,który kompletnie nie może odnaleźć się na początku tego sezonu.Trening i kwale również na korzyść Michaela.Myślę,że w konkursie potwierdzi tylko swoją wyższość nad reprezentantem Austrii.
Kasai vs Kot |2| kurs:1,50✅
Z pełnym przekonaniem stawiam na Maćka.Polak w Norwegii w każdej próbie pokazuje,że będzie się liczył.Kasai na swoim poziomie ale Maćka dziś nie przeskoczy.Liczę na wysokie miejsce Polaka.
Freitag vs Descombes |1| kurs:1,20✅????
Pewniak na podbicie kursu.Freitag zanosi się,że może powalczyć nawet o zwycięstwo w dzisiejszym konkursie.Francuz przewiduje,że znajdzie się w drugiej dziesiątce.
Bukmacher:STS

Otrzymane punkty reputacji: +6
valderrama 145

valderrama

Użytkownik
konkurs kobiet STS
takanashi wygra 2,25✅ po prostu najlepsza zawodniczka wczoraj pierwszy skok bez rewelacji ale w drugim pokazała klasę ( w betsafe 1,5)
Mattel- Insam 1 1,8✅ pierwszy skok Coline słaby ale w złych warunkach w drugiej serii w identycznych warunkach ponad 20 pktów różnicy (w betsafe top 3 Mattel 2,75 Insam 55) ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Kot - Biegun @ 1 @ 1,50 STS
Jeżeli warunki będą podobne to nie spodziewałbym się tu innego wyniku aniżeli wygranej Maćka. Krzysiu sam przyznał,że ta skocznia mu nie leży, tak więc patrząc na bardzo dobre skoki jakie oddaje na K-90 Maciek to on ,dziś będzie lepszy od Bieguna. Zresztą dobrą formę Kot pokazał wczoraj bardzo dobrze skacząc zarówno w treningach, kwalifikacjach jak i konkursie mieszanym. Kursik fajny i bardzo dobry do gry.
Kofler - Gigoli @ 1 @ 1,75 Unibet
Po upadku w Kuusamo Kofler skacze nieco asekuracyjnie. Treningi i kwale przeciętne, ale żeby wystawiać go w parze z bardzo przeciętnym by nie powiedzieć słabym Szwajcarem? Kurde jeżeli Andi skoczy swoje to tę parę wygra i to z przymrużeniem oka. 1,75 ? Biorę! ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
tripel petarda, nie wyobrażam sobie, żeby nie wszedł, aczkolwiek zawsze trzeba mieć pewne wątpliwości widząc co się dzieje przy okazji konkursów. Na szczęście na mniejszych obiektach wiatr odgrywa trochę mniejszą rolę, bardziej liczą się umiejętności, technika i naprawdę ktoś z faworytów musiałby mieć mega złe warunki.

Kot
- Biegun @ 1,40✅
Stoch - Deschwanden 1 seria @ 1,35✅
Freitag - Descombes 1 seria @ 1,15✅

po odjęciu podatku ako 1,91 STS✅ ;)

Nawet nie wiem co tu pisać. Polacy - Kot i Stoch są mocni na takich obiektach i wczoraj to pokazywali (chociaż Stochowi zdarzył się słabszy skok). Biegun to jeszcze duże braki w technice i będzie daleko za Maćkiem. Deschwanden i Descombes to po prostu przeciętni, jeśli nie powiedzieć słabi skoczkowie. Freitag wraca po przerwie, ale po tym co wczoraj pokazał to warto mu zaufać. GL

wszedłem grubo, bo:

Witamy o poranku w Lillehammer. Dziś nie powinniśmy mieć żadnych problemów z pogodą, a prognozy przewidują mroźny, słoneczny i niemal bezwietrzny dzień. Wiatr w godzinach popołudniowych ma nie przekraczać 1-2 m/s. Czyżbyśmy mieli oglądać pierwszy równy i sprawiedliwy konkurs tej zimy?
dodatkowo:

Kot TOP10 Fortuna @ 2,00✅

Kot wszystkie wczorajsze skoki bardzo dobre i równe. W konkursie mieszanym w swojej serii wyprzedził nawet Morgensterna. Myślę, że może być tu czarnym koniem. W dyszce wg mnie powinien spokojnie się znaleźć.

Freitag - Ammann @ 1,76 Betsafe✅

Betsafe wystawia w tym roku mega wyrównane, trudne do przewidzenia pary, ale w końcu się na coś zdecydowałem. I to chyba nie na siłę.. Simi skacze solidnie na początku sezonu, aczkolwiek bez większego błysku. Może zakręci się gdzieś w okolicach top10, może na początku drugiej dziesiątki, ale raczej nic więcej. Freitag wrócił dopiero, więc ciężko pisać wiele o jego formie, ale po tym co wczoraj pokazał.. On właśnie pokazał ten błysk. Oddał dwa doskonałe skoki, tryumfował zarówno w treningu jak i kwalifikacjach i powinien dziś walczyć o podium.

e:
W Lillehammer ponownie problem z wiatrem. Kwalifikacje pań zostały przerwane. Czekamy na lepsze warunki.
39 minut(y) temu
nie no padnę zaraz. dopiero co pisali, że idealne warunki, a teraz już.. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe i do 17 wszystkie będzie okej..

Otrzymane punkty reputacji: +39
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Jutro duża skocznia i utrudnione zadanie bukow, po dzisiejszym konkursie na skoczni HS100 mogą sugerować sie - za bardzo - wynikami sobotnich zmagań. Wiadomo, że jest kilku zawodnikow(a nawet i wiecej) ktorzy preferują rożne rozmiary skoczni. Niby odbyły sie dziś 2 treny na dużej skoczni ale nie przykładałbym do nich szczegolnej uwagi. Nie wiem czy jakiś buk szarpnął sie już z ofertą, generalnie skoki gram w ziemniakach a tam na razie cisza.
Warto jutro szukać typow w kierunku Żyły, woli wieksze obiekty, niezłe proby na treningu na tle innych Polakow. Pewnie wystawią pare z Kotem, zdecydowanie Wiewior. Maciek lubuje sie w małych obiektach, świetnie skacze technicznie. Jutro spodziewam sie jednak dominacji Piotrka, uważam że jest w wysokiej formie. W Kuusamo nie miał szcześcia do warunkow, za małymi skoczniami nie przepada i value z pewnością bedzie. Schliri dziś trafił na świetne warunki na tle innych - swoją drogą tylko on i Loitzl mieli naprawde korzystny wiatr do skakania - i wykorzystał to w 1 serii, w 2 skok już bez szału. Warto bedzie połapać coś przeciwko niemu, hm, myśle z kim. Morgi dzis wpadka i to w warunkach jak inni - jutro jednak przewiduje jego odrodzenie, jest w formie a dzisiejszym wystep to jednorazowa wpadka. On jest stabilnym zawodnikiem, jak już złapał dobrą dyspozycje bedzie sie jej trzymał. A kursy na niego pewnie bedą zawyżone.

Kamil sie meczy, to widać. To nie to, warto łapać przeciwko. Jacobsen chimeryczny ale lubi tą skocznie i jutro coś szarpnie. Niemcy w gazie - zwłaszcza Freitag - jutro ścisła czołowka. Takeuchi raczej też preferuje małe obiekty, jutro max top5. Bardal bez szału, chwiejny nadal. Wellinger błyszczy na poczatku sezonu tak jak przed rokiem poki jest mocny fizycznie i jutro spodziewam sie dobrego wystepu młodziana( dzis gdyby dobrze wylądował.. podium). Słoweńcy tylko latawce i jeśli jutro by coś podwiało to Prevc i Kranjec odlecą - Tepes i Hvala bez gazu. Veltta też moj czarny koń, w Kuusamo mocny w loteryjnym konkursie, na małej skoczni bardzo poprawny wystep wiec jest nadzieja zważywszy, że bardzo lubi i preferuje wieksze skocznie.

Obym wstał i zdążył jutro obstawić w ziemniaczku coś, dziś bomba ale litr mineralki przed snem i kaca nie ma. Mam nadzieje że ktoś przeczyta i sie zasugeruje co nieco.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Gregor Schlierenzauer - top3 ⛔
1.65 @ betsson
Gregor w formie, na małej skoczni udowodnił swoją dominację i wydaje się że dziś potwierdzi że jest najlepszym skoczkiem w stawce, dla pewności daje typ że będzie w trójce po fajnym kursie 1.65. O ile wiatr nie spłata figla to typ wydaje się pewny.
Maciej Kot - Janne Ahonen ⛔
1.68 @ betsson
6. Maciek Kot kontra 22. Janne Ahonen. Nie wiem skąd ta para, Ahonen dawno powinien dać sobie spokój ze skokami, a Maciek podbudowany fajnym wynikiem na małej skoczni może też zakręcić się w okolicy pierwszej dziesiątki. Ahonenowi sukcesu nie wróżę, max widzę go pod koniec drugiej dziesiątki.
Severin Freund - Kamil Stoch ✅
1.7 @ betsson
Tak jak napisał Pezio powyżej - Kamil się męczy więc warto zagrać przeciwko. Betsson zestawił go z solidnym Niemcem - Severinem Freundem. Dziewiąta lokata w generalce. 6 w Kuusamo, 7 wczoraj na małej. Stoch 20. wczoraj, w Kuusamo 10. Nie lubię stawiać przeciwko Polakom (wczoraj zagrałem i zawiódł Piotrek Żyła) ale ten typ zdaje się mieć wysokie prawdopodobieństwo wejścia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom