>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki narciarskie 2013/2014 - Lillehammer 06-08.12.2013

Status
Zamknięty.
adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Zgadzam się z Pezio - Morgi jest w formie i jeden skok tego nie zmienia,nie zgodzę się jednak z tym,że miał warunki porównywalne - miał zdecydowanie gorsze ,a tzw uśredniony pomiar wiatru tylko zamazuje sytuację.Znowu za to podwiało &quot;badylowi&quot;,kto jeszcze miał wiatr pod narty? W drugiej serii skok już wcale nie lepszy niż Kota.
Też szukałbym przeszacowania Szlireiego i niedoszacowania Morgiego,jednak mam pewne obawy w H2H ich z Takeuchim i Freitagiem,najlepszą opcją więc chyba byłoby zestawienie ich razem 2,55 na Morgiego✅ w STS,jest wg mnie ok,chociaż wiem,że stawianie przeciwko ulubieńcowi losu i sędziów jest ryzykowne.
Lekkie &quot;walju&quot; widziałbym też w parze Biegun - Ziobro @2,00✅(35-44) (też STS)na skaczącego już bez ciążącego mu żółtego plastronu też jest ok,bo to wyrównana para.

E:No i tym razem Szlyremu nie podwiało,kurs na Morgiego wzrósł potem nawet do 2,7.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Wygra: Taku Takeuchi
Kurs: 9,00 (Bwin / Unibet) ⛔
W dniu wczorajszym Schlieri praktycznie zapewnił sobie zwycięstwo w pierwszym skoku, który mu wyszedł doskonale. Kilka metrów odskoczył i musiałby zawalić drugą próbę, żeby nie wygrać konkursu. Japończyk w formie, lata daleko i na dodatek dostaje też świetne noty za nienaganny styl. Dzisiaj większa skocznia, mam nadzieję, że tutaj też będzie mu szło świetnie i powalczy o miejsce na podium.
Jest też fajny kurs na Taku w parze z Morgim - 1,95. Wczoraj Tikaczu drugi, a Austriak nie awansował nawet do drugiej serii.
Ciekawe parki z Totomixa:
Takeuchi - Bardal 1 @ 1,75 ⛔
Morgenstern - Freitag 2 @ 1,90 ⛔
Freund - Kranjec 1 @ 1,60 ✅

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
A. Wellinger - S. Ammann @ 1,55 Betsafe✅
Znowu przeciwko Szwajcarowi sympatycznemu. Ammann od początku sezonu wydawało mi się, że nie skakał słabo, tylko często nie trafiał z warunkami. Wczoraj w drugim skoku już chyba ewidentnie po prostu popsuł i nie ma co zganiać na warunki. Większość jego skoków tu jest słaba, włącznie z wieczornym treningowym na HS130. Wellinger wręcz przeciwnie. W bardzo dobrej formie, świetny występ wczoraj i dzisiaj powalczy znowu o czołowe lokaty, a Simi może druga dziesiątka.

potem coś dodam jeszcze.

Szykuje się znowu w miarę sprawiedliwie pod względem wiatru, ale problemem tym razem może być padający, gęsty śnieg ???? Aczkolwiek przy równomiernym puszczaniu zawodników w tych samych odstępach to nie jest problem. Gorzej jak tu sobie zrobią przerwę przez Gregorem, żeby tory przedmuchać..
Witamy w Lillehammer, gdzie od rana sypie gęsty śnieg. Dobra nowina jest taka, że wydaję się być bezwietrznie. Może czekać nas dziś zatem &quot;śnieżny konkurs&quot;, przeplatany oczekiwaniem na czyszczenie torów.
G. Schlierenzauer - K. Stoch @ 4,15 STS⛔ Schliri skoczył gorzej, choć warunki nie były optymalne dla końcówki, ale Kamil tradycyjnie najgorsze warunki z całej stawki! Formy brak to jedno, ale naprawdę ile można mieć takiego pecha.. W 2 serii formalność. E: a jednak, minimalnie tylko Kamil przegrał. Gregor w końcu też dostał gorsze warunki i wyszło w jakiej jest formie.

Myślicie pewnie wariat, no niepoprawny, patriotyczny optymista. Otóż nie do końca. Ten kurs jest mega przesadzony po dotychczasowych konkursach, szczególnie wczorajszych. Kamil fakt - nie jest w najlepszej formie na razie, trochę dusi te skoki, ale uważam, że jego forma jest lepsza niż jego wyniki. Na razie ma naprawdę dużego pecha do warunków w zawodach i co konkurs skacze po prostu w fatalnych bądź słabych. W dodatku miał już na treningach/kwalach kilka naprawdę perfekcyjnych skoków, pokazujących, że może wystrzelić w każdym momencie. Gregor? 2 zwycięstwa, lider PŚ, pięknie, pięknie tylko co z tego? Wg mnie on nie ma jakiejś zdecydowanie lepszej formy od Kamila. Ma za to coś innego - szczęście do warunków. 2 skok w Kuusamo, wczoraj 1 skok. Naprawdę miał mega dobre warunki i zawodnik jego klasy zawsze to wykorzysta. Gdyby nie to, podium by jeszcze nie powąchał, bo jest wielu skoczków w lepszej dyspozycji.
Na co dziś liczę? Na równe warunki, szczególnie, że do Kamila się szczęście w końcu uśmiechnie i stanie mu skoczyć w korzystniejszych warunkach. Myślę, że wtedy nie jest bez szans z przecenianym Austriakiem, któremu zdarzały się już bardzo słabe skoki w tym sezonie. Kurs to wg mnie mega value. serio

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
G. Schlierenzauer - A.Jacobsen @ 1,25 Unibet ✅
Jak dla mnie bet dnia, w jakiej formie jest Gregor to każdy wie, wczoraj pewne zwycięstwo, dzisiaj będzie raczej podobnie. Z drugiej strony Jacobsen, który wraca po poważnej kontuzji, wcześniej niż prognozowano. Według mnie te skoki ( o ile będą dwa) będą bardzo asekuracyjne i po prostu szans w starciu z Austriakiem nie ma żadnych. Kwalifikacje będą o 13:30 i nie wiadomo czy Norweg przez nie przebrnie, jednak dla przezornych można zaczekać do skoku w kwalifikacjach, jednak wtedy może być już po ptokach.
M. Kraus - K.Biegun @ 1,45 Unibet ✅
No tutaj kieruję się zdecydowanie w stronę młodego Niemca, który jest niespodzianką tego sezonu podobnie jak Krzysiek Biegun, jednak Marinus potrafi obronić się skokami a w przypadku Bieguna widać, że to był jeden dobry skok, fantastyczne warunki i to wszystko. O ile w Kussamo jeszcze te skoki jakoś wyglądały to tutaj w Lillehammer jest kiepsko i nie zdziwię się jeśli Biegun nie będzie startował w następnych zawodach Pucharu Świata.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom