>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki-Klingnethal HS 140,14-15.02.2012,FIS Tour Team part 2

Status
Zamknięty.
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik

Program zawodów

14.02.2012, wtorek
16:00 oficjalny trening
18:00 kwalifikacje

15.02.2012, środa
16:50 seria próbna
18:00 pierwsza seria konkursowa

TRANSMISJE WYŁĄCZNIE W EUROSPORCIE!!
-----------------------------
Dziś prawdopodobnie zobaczymy powrót Toma Hilde po kontuzji. Czyli trener Norwegów będzie miał jeszcze większy problem w wybraniu kadry na MŚ w lotach,które już za niecałe 2 tygodnie w Vikersund.
------------------------
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!!!

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Dyskusje wrze widzę;)
W tej chwili w Klingenthal sypie śnieg i wieje wiatr ok 10m/s więc konkurs mocno zagrożony. No ale poczekajmy do wieczora,może coś się zmieni,a tymczasem oferta u buków się pojawiła więc oto moje propozycje.Jest ich może trochę za dużo,ale na pewno coś z tego wybierzecie wedle własnego uznania;)

Rune Velta-Janne Happonen: Velta@1,55 Betsafe

Nie bardzo rozumiem zestawienie tych 2 zawodników,ale widocznie w Betsafe uważają ich za równorzędnych rywali.Velta 17 w PŚ,Happonen 27.Fin miał udane tak naprawdę 3 konkursy w tym sezonie: 10 msc na początek w Kuusamo oraz 7 i 10 msc w Zakopanem.Velta też nie należy do czołowej 10-tki PŚ,był tam tylko w 1 konkursie lotów w Bad Mittendorf.Ale regularnie zajmuje miejsca w drugiej dzisiątce:w ostatnich 13 konkursach 1 raz był w 10-tce,10 razy w 20-tce,2 razy w 30-tce.W treningach i kwalifikacjach na tej skoczni:Velta 9,44 i 18-Happonen 43,18 i 22

Denis Korniłow-Piotr Żyła:Korniłow @1,62 Unibet

Piotruś powiedzmy że skacze przyzwoicie,ale na tle najlepszego z Rosjan wypada blado w przekroju całego sezonu,ostatniego konkursu indywidualnego w Willingen i wczorajszych skoków również.W PŚ sąsiadują w klasyfikacji na miejscach 20-21.Patrząc na ich wyniki można pomyśleć że bardzo wyrównana to para.Ja jednak sugeruję się &quot;potencjałem&quot; oraz ostatnimi skokami.I tu wygrywa według mnie Rosjanin.W kwalifikacjach Żyła 2 pozycje wyżej,ale skoczył 1 metr bliżej.W treningach Korniłow 135 i 122,5 m,Żyła 129,5 i 121,5 m.W każdym skoku dalej Rosjanin.W Willingen był 11,Żyła 26.Ja gram Rosjanina!

Martin Koch-Simon Ammann: Koch@1,72 Tobet

Ostatnio mnie Martin nie zawiódł.Mimo fatalnego występu w drużynówce,w niedzielę był 8,Amman 12.Wczoraj Koch 132,129 i 128 metrów,Ammann 130,5;118 i 122,5 metra.W każdym skoku tracił. Komentator Eurosportu twierdzi że Szwajcar skacze coraz lepiej.Może i ma rację,ale Koch też coraz lepiej wygląda i jest troszkę przed Simonem według mnie.Dziś to powinien potwierdzić w wietrznych warunkach.

Tak trochę bez głębszej analizy:
Stoch-Morgenstern 1@1,727 SB
Kofler-Hilde 2@2,00 Bet365

Kamil jest w tej chwili lepszy od Thomasa.Potwierdza to w każdym skoku konkursowym,w treningach Polak regularnie skacze słabiej ale tak już chyba do tego podchodzi. Na tej skoczni wygrywał Stoch rok temu,a Morgi był drugi.No ale rok temu Morgi był w mega formie,a teraz role się odwróciły.
W drugiej parze widzę underdoga w postaci Tomka Hilde. Wrócił,wygrał kwalifikacje,w 1 treningu skoczył najdalej a w drugim miał 3 odległość.Kofler odpalił w 2 treningu,ale w pierwszym był 29.Ja u niego widzę wahania spore,o których już wspominałem nie raz.A Hilde na świeżości będzie dziś walczył o zwycięstwo moim zdaniem.Dlatego zagrałem za dyszkę tradycyjnie:

Hilde TOP 3@4,50 Betsafe

Niestety zawody odwołane przez silny wiatr,więc zwroty mamy.Swoją drogą Eurosport zrobił &quot;złoty interes&quot; biorąc ten konkurs na wyłączność;)Ciekawe jakie tam mieli prognozy na popołudnie,bo u mnie np wczoraj strasznie dmuchało a dziś spokój.Oby w weekend w Oberstdorfie wszystko odbyło się zgodnie z planem,bo lotnicy już zacierają rączki!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Klingentahl
Takeuchi - Ammann

Typ : Takeuchi @ 1,40

Stoch - Koudelka

Typ : Stoch @ 1,65

AKO @ 2,31 Bwin

Ammann miał chwilowy przebłysk w Willingen, ale okazało się to tylko chwilowe. W Klingentahl nadal skacze średnio. Taku ostatnio trzyma równy wysoki poziom. Podczas wczorajszych skoków za każdym razem był o ponad 10pkt przed Simim. Tak więc nie ma co zbytnio tu kombinować wg mnie.
Stoch jak zwykle treningi ostatnimi czasy kombinuje i niby zniechęca wszystkich przed graniem na niego
Wczoraj testował nowe buty jak sam powiedział. Ogólnie to skocznia w Klingentahl jest jego ulubioną i to taki jego drugi dom niby. Pasuje mu profil tego obiektu jak sam mówi. A na potwierdzenie tych słów wyniki z poprzednich lat na tej skoczni. Wygrywał tutaj letnią GP 2010 i 2011 a także zimą w PŚ 2011. Dzisiaj Kamil wg mnie podium jak nic! Wczorajszych skoków Kamila nie warto brać pod uwagę.

Kamil Stoch

Top 3 @ 3,25 Bwin

Powyżej uzasadnienie na temat Stocha.
W Unibecie z kolei gram takiego dubla

Prevc - Ammann
Typ : Prevc @ 1,55

Stoch - Morgi

Typ : Stoch @ 1,55

AKO @ 2,40 Unibet

Morgi obecnie to cienias. Skacze średnio. Stoch jak mówiłem jego skocznia i powinien być wysoko. Więc tu bez zbędnego kombinowania także.
Co do Prevca to przez wielu chyba najbardziej niedoceniany, a ostatnie występy ma mega dobre. Kręci się w czołowej szóstce przeważnie. Ammannowi jednak daleko do takich osiągnięć więc też jeżeli nie odpali nagle Simi to powinno wejść spokojnie...

Romoeren - Fannemel

Typ : Fannemel @ 1,714 Pinnacle

Romoeren dobry skok w kwalifikacjach i na tym można by skończyć jego wątek bo treningi na jego równym poziomie czyli fatalnie i dalekie miejsca. Fannemel pamiętamy jak w Willingen oczarował swoimi skokami. Tutaj nie wyszedł mu jeden skok treningowy gdzie osiągnął zaledwie 112m, ale w tej samej serii Romoeren 113,5. A tak to Fannemel w kwalifikacjach o 4pkt, a w pierwszym treningu o 14,4pkt był przed byłym rekordzistą w lotach.

Chciałem również szukać różnych par z Tomem Hilde, ale jednak buki nie wyszły naprzeciw moim oczekiwaniom i trudne kombinacje z Norwegiem wystawili więc sie powstrzymuje. Ale fajnie, że wrócił i skacze tak dobrze ;)
Oby wiec pogoda dopisała i nasze analizy nie poszły na marne...

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Wygra: Richard Freitag
Kurs: 8
Zakończy na podium: Richard Freitag
Kurs: 3
Świetny sezon, jedno zwycięstwo, trzy razy srebro, 6 miejsce w generalce. Mimo to można powiedzieć, że skacze w kratkę, bo raz jest podium, innym razem trochę odstaje od najlepszych w danym konkursie, ale cały czas się trzyma czołówki. Tutaj jednak wydaje się być w wybornej formie. Duże obiekty mu służą najbardziej, wygrał w Harrachovie, tutaj też jest moim czarnym koniem (duży kurs nie zalicza go do grona paru największych teoretycznych faworytów). Nie rozumiem tego, bo na drugim treningu był najlepszy - 140 m z 14 belki (seria treningowa rozpoczęła się z 19) i w kwalifikacjach 143 m. Tutaj ten skok:
http://www.youtube.com/watch?v=k_V3tz0EWOE
i jego atomowe wyjście z progu. Namiesza.

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Chciałem również szukać różnych par z Tomem Hilde, ale jednak buki nie wyszły naprzeciw moim oczekiwaniom i trudne kombinacje z Norwegiem wystawili więc sie powstrzymuje. Ale fajnie, że wrócił i skacze tak dobrze ;)
Oby wiec pogoda dopisała i nasze analizy nie poszły na marne...
Wczoraj byłem w naziemnym STS na moment i widziałem sporo fajnych par z Hilde. Chociażby: Stoch(1.90) - Hilde, Freitag(1,70)- Hilde, Hilde Top 3,6,10... Sam postawiłem na Freitaga, szkoda tylko, że konkurs o 9 to nie można dziś ponownie postawić w stsie ????

Dodatkowo w bet365 masz parę Kofler - Hilde. Kursy odpowiednio 1.71- 2.00. Jest sporo wystarczy poszukać ;p

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Niestety skoki odwołane.
edit: na potwierdzenie
Konkurs Pucharu Świata w ramach FIS Team Tour w niemieckim Klingenthal, który rozpoczął się dziś o godzinie 10:00 bardzo długo się przeciągał i ostatecznie podjęto decyzję o jego odwołaniu. Powodem były oczywiście fatalne warunki wietrzne. Dodajmy, że była to już druga próba przeprowadzenia tych zawodów, wczoraj warunki były jeszcze trudniejsze.
Dziś wiatr na skoczni w Klingenthal był bardzo mocny - dochodził nawet do 10 m/s, w dodatku był zmienny. To bardzo trudne warunki dla skoczków, organizatorzy mimo wielu starań musieli pogodzić się z ponowną decyzją o odwołaniu zawodów.
Każdy skok, a raczej oczekiwanie na zielone światło, z powodu silnego wiatru trwało bardzo długo. Swoje skoki oddało dwudziestu skoczków. Prowadził Francuz Vincent Descombes Sevoie, który dostał mocny wiatr pod narty i skoczył aż 138,5m. Swoje skoki oddało trzech Polaków. Tomasz Byrt osiągnął 126m. Maciej Kot skoczył 128,5m, a Krzysztof Miętus 123,5m

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom