Klingentahl
Takeuchi - Ammann
Typ : Takeuchi @ 1,40
Stoch - Koudelka
Typ : Stoch @ 1,65
AKO @ 2,31 Bwin
Ammann miał chwilowy przebłysk w Willingen, ale okazało się to tylko chwilowe. W Klingentahl nadal skacze średnio. Taku ostatnio trzyma równy wysoki poziom. Podczas wczorajszych skoków za każdym razem był o ponad 10pkt przed Simim. Tak więc nie ma co zbytnio tu kombinować wg mnie.
Stoch jak zwykle treningi ostatnimi czasy kombinuje i niby zniechęca wszystkich przed graniem na niego
Wczoraj testował nowe buty jak sam powiedział. Ogólnie to skocznia w Klingentahl jest jego ulubioną i to taki jego drugi dom niby. Pasuje mu profil tego obiektu jak sam mówi. A na potwierdzenie tych słów wyniki z poprzednich lat na tej skoczni. Wygrywał tutaj letnią
GP 2010 i 2011 a także zimą w PŚ 2011. Dzisiaj Kamil wg mnie podium jak nic! Wczorajszych skoków Kamila nie warto brać pod uwagę.
Kamil Stoch
Top 3 @ 3,25 Bwin
Powyżej uzasadnienie na temat Stocha.
W Unibecie z kolei gram takiego dubla
Prevc - Ammann
Typ : Prevc @ 1,55
Stoch - Morgi
Typ : Stoch @ 1,55
AKO @ 2,40 Unibet
Morgi obecnie to cienias. Skacze średnio. Stoch jak mówiłem jego skocznia i powinien być wysoko. Więc tu bez zbędnego kombinowania także.
Co do Prevca to przez wielu chyba najbardziej niedoceniany, a ostatnie występy ma mega dobre. Kręci się w czołowej szóstce przeważnie. Ammannowi jednak daleko do takich osiągnięć więc też jeżeli nie odpali nagle Simi to powinno wejść spokojnie...
Romoeren - Fannemel
Typ : Fannemel @ 1,714 Pinnacle
Romoeren dobry skok w kwalifikacjach i na tym można by skończyć jego wątek bo treningi na jego równym poziomie czyli fatalnie i dalekie miejsca. Fannemel pamiętamy jak w Willingen oczarował swoimi skokami. Tutaj nie wyszedł mu jeden skok treningowy gdzie osiągnął zaledwie 112m, ale w tej samej serii Romoeren 113,5. A tak to Fannemel w kwalifikacjach o 4pkt, a w pierwszym treningu o 14,4pkt był przed byłym rekordzistą w lotach.
Chciałem również szukać różnych par z Tomem Hilde, ale jednak buki nie wyszły naprzeciw moim oczekiwaniom i trudne kombinacje z Norwegiem wystawili więc sie powstrzymuje. Ale fajnie, że wrócił i skacze tak dobrze

Oby wiec pogoda dopisała i nasze analizy nie poszły na marne...