>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Luźna dyskusja Skoki - czat, zagrania live, dyskusje

psychol32 676,5K

psychol32

Użytkownik
Jest ktoś w stanie wytłumaczyć prostemu chłopowi dlaczego trójka czołowych zawodników z poprzedniego sezonu jest bez formy? Na początku sezonu myślałem że to chwilowe ale teraz widać że złapanie formy jest mało realne.

irtyko 291,1K

irtyko

Użytkownik
Jest ktoś w stanie wytłumaczyć prostemu chłopowi dlaczego trójka czołowych zawodników z poprzedniego sezonu jest bez formy? Na początku sezonu myślałem że to chwilowe ale teraz widać że złapanie formy jest mało realne.
jak jesteś skoczkiem który dopiero wdrapuje się po drabince , łapiesz formę... chcesz wygrywać .... i gdy to osiągasz to stajesz się sławny , masz już niezłe $$$ za skoki ale jeszcze lepsze $$ z reklamowania parówek na orlenie i bananów w Tesco i już nie musisz walczyć o bycie najlepszym bo Ci kasa do łba uderza
Jak dla mnie idealnym przykładem jest Peter Prevc w swoim małym kraju stał się gwiazdą pierwszego sortu , TV, reklamy, wywiady, a nawet jakieś próby zabawy w politykę to wszystko sprawiło że sport nie był mu potrzebny , ale kiedy wypadł z czołowej 10 skoczków jego sława w kraju opadła i wszystko co było dobre zaczęło się kończyć , teraz obudził się i trochę poprawia trochę te swoje skoki

R 272,2K

roykeane2.0

Użytkownik
Skoki narciarskie. Rewolucja w Raw Air 2024 - trzyseryjny finał na koniec turnieju! (skijumping.pl)

Największe zmiany na skoczków czekają w związku z niedzielnym finałowym konkursem Raw Air w Vikersund, który ma składać się z trzech serii konkursowych. W pierwszej rundzie wystąpi czołowa "30" klasyfikacji Raw Air. Do drugiej serii zakwalifikuje się najlepsza dwudziestka, zaś w trzeciej rundzie - najlepsza dziesiątka po dwóch skokach. Dodatkowo finałowa seria będzie ustalona nie według klasyfikacji konkursowej, ale na podstawie aktualnej klasyfikacji turnieju Raw Air.

Nowa formuła ma zwiększyć atrakcyjność norweskiego turnieju. Szczególnie emocjonujący ma być trzyseryjny finał na Vikersundbakken. Istnieje bowiem prawdopodobieństwo, iż lider turnieju może stracić zwycięstwo na ostatniej prostej, poprzez niezmieszczenie się w gronie najlepszej dziesiątki serii finałowej.

Otrzymane punkty reputacji: +81
typerskoki 769,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Ciekaw jestem Waszej Opinii do konkursów Duetów na IO.

Moim zdaniem konkurs Duetów zamiast tradycyjnej drużynówki w IO to zabicie tego sportu. Przecież to praktycznie niemal konkurs indywidualny, albo powtórzenie konkursu mieszanego bez not pań. Dla mnie żeby sens miało ocenienie całej drużyny jako całość to nawet powinni pójść w kierunku rozbudowy z 4 do 5/6, wtedy zawodnicy którzy są 3,4,5 w danej reprezentacji mieli by realną motywacje do trenowania widząc, że sukcesy indywidualne są poza zasięgiem.
W obecnej formie to kolejne medale do woreczka dla najlepszych i totalny brak motywacji dla zawodników w okolicy 10-20 miejsca PS, którzy mają mocną dwójkę w swojej reprezentacji.

Pomijam fakt, że dla mnie niedzielna drużynówka w lotach pomimo kontrowersji z fatalną pracą JURY była najlepszym konkursem w tym sezonie pod względem emocji i dramaturgii. W końcu walka do ostatniego skoku o medale, a nie, że przed konkursem wiadomo kto wygra a miejsca 2-6 rozdają sędziowie, którzy albo dobrze zaliczą lądowanie albo czegoś nie zauważą.

Obawiam się, że jak zmiany będą szły w tym kierunku i forma naszych też, to za 2-3 lata nie będzie konkursów w TV bo oglądalność będzie żadna. Widać to też po wpisach na forum.

Do obstawki też w zasadzie przez te limity kwot startowych i nowe przepisy kombinezowe też jest tragedia.

Do góry Bottom