>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki 24/25 Zakopane

Status
Zamknięty.
tarki_16 319,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi

Piątek, 17.01.2025
11:00 - Odprawa techniczna
15:30 - Oficjalny trening
18:00 - Kwalifikacje

Sobota, 18.01.2025
15:00 - Seria próbna
16:15 - Konkurs drużynowy

Niedziela, 19.01.2025
15:00 - Seria próbna
16:00 - Konkurs indywidualny

* wszystkie godziny według czasu polskiego

Relacje w TV

TVP Sport
17 sty 2025, 15:50 - PŚ w Zakopanem - treningi LIVE
Eurosport 17 sty 2025, 17:30 - PŚ w Zakopanem - kwalifikacje LIVE
Max
17 sty 2025, 17:50 - PŚ w Zakopanem - kwalifikacje LIVE
TVP1
17 sty 2025, 17:55 - PŚ w Zakopanem - kwalifikacje LIVE
Eurosport 18 sty 2025, 15:45 - PŚ w Zakopanem - konkurs drużynowy LIVE
TVP Sport
18 sty 2025, 15:45 - PŚ w Zakopanem - konkurs drużynowy LIVE
TVP1
18 sty 2025, 16:00 - PŚ w Zakopanem - konkurs drużynowy LIVE
Max
18 sty 2025, 16:05 - PŚ w Zakopanem - konkurs drużynowy LIVE
Eurosport 19 sty 2025, 15:30 - PŚ w Zakopanem - konkurs indywidualny LIVE
Max
19 sty 2025, 15:50 - PŚ w Zakopanem - konkurs indywidualny LIVE
TVP1
19 sty 2025, 15:55 - PŚ w Zakopanem - konkurs indywidualny LIVE

Otrzymane punkty reputacji: +611
tarki_16 319,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Kwalifikacje Zakopane

A. Wellinger - P. Wąsek 2 @1.92 Betclic

Czas na konkursy w Zakopanem. Prognozy są idealne, słonecznie i praktycznie bez wiatru ma być przez cały weekend. Jedynym plusem po stronie naszych skoczków jest Paweł Wąsek, który z konkursu na konkurs prezentuje się lepiej. Można już powiedzieć, że zadomowił się w czołowej 10 i trzeba to udowodnić przed własną publicznością. Świeżo upieczony Mistrz Polski, który zdecydowanie pokonał Stocha i Wolnego, ponownie powinien skakać najlepiej z naszych Orłów. Na Austriaków to pewnie nie wystarczy, ale już z niemieckimi zawodnikami powinien wygrywać. Tutaj mamy zestawienie z Wellingerem, który w tym sezonie skacze poniżej oczekiwań, a przynajmniej oczekiwania były większe względem tego skoczka. W TCS w 3/4 konkursach Paweł był wyżej od Niemca, przegrał tylko w Ga-Pa, w pozostałych już wygrywał Polak. Myślę, że przed własną publicznością Wąsek już od samych kwalifikacji będzie pokazywał moc i powinien być lepszy od Wellingera, który najlepsze swoje próby może oddać w sobotę podczas konkursu drużynowego, gdzie Niemcy będą walczyli o podium.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3829
E 12,8K

emilplayp

Użytkownik
Screenshot_2025-01-17-03-40-12-576_cz.greep.sts-edit.jpg

Taki to kupon udało się skleić na kwalifikacje, myślę że zawodnicy nie będą mocno odpuszczać bo w sobotę konkurs drużynowy i głównie na podstawie sesji treningowej oraz właśnie kwali będą dobierani skoczkowie.

Jeśli chodzi o Krafta to uważam, że obecnie jest w najlepszej formie i kwestia czasu jak wyprzedzi trzeciego Pashke w PŚ i będzie się bić o kryształowa kule ze swoimi rodakami. Rok temu wygrywał tutaj konkurs oraz kwalifikacje, ma coś do udowodnienia po ostatnim skoku w TCS gdzie sędziowie trzymali go dobre kilka minut na belce po czym oddał przeciętny skok jak na jego możliwości.

Ren Nikaido musiał wycofać się z trzeciego konkursu TCS z powodu choroby, ale gdy już wrócił na ostatni konkurs to pokazał, że jest dalej w czołówce stawki, lubi wielką Krokiew, rok temu brylowal w treningach jak i w samym konkursie gdzie zajął 10 miejsce, w kwalifikacjach był 5. Po wycofaniu się Ryoyu to on staje się najlepszym z Japończyków w ten weekend i będzie bronił honoru kraju kwitnącej wiśni.

Mimo wszystko jeśli chodzi o Anze to liczyłem na więcej jeśli chodzi o TCS, myślałem bardziej o jego miejscu 6-8 w całym cyklu no ale cóż, nic nie poradzę na to, jeśli chodzi o h2h to bardzo często grałem właśnie jego w parze z Geiger'em jeśli tylko była taka możliwość, Niemiec jest pod forma, a jego brak kwalifikacji do drugiej serii w Innsbrucku był szokiem dla niego. Lanisek świeżo upieczony mistrz swojego kraju lubi tą skocznie, w ubiegłym roku stanął tutaj na najniższym stopniu podium, uważam, że będzie się liczył w ten weekend w walce o co najmniej top 10.

Ostatnim typem chyba jest najbardziej ryzykowne zestawienie ale mimo wszystko idę w stronę Kamila, który trenował tutaj, nie biorąc udziału w TCS, treningi dały pozytywny rezultat bo zdobył srebrny medal mistrzostw Polski, lepszy tylko był najlepszy aktualnie Paweł Wąsek. Jeśli chodzi o Dawida to nie jestem jakimś optymistą, na Wielkiej Krokwi był dopiero 7 w mistrzostwach Polski, a jeśli chodzi o ostatni Turniej Czterech Skoczni to 32 miejsce myślę, że nie jest powodem do dumy, gdzie pamiętam chyba to w Innsbrucku udało mu się prawdziwym fartem przejść do drugiej serii bo oddał fatalny skok ale jego rywal w parze był jeszcze gorszy i dzięki temu znalazł się w top 30 tego konkursu, tak to by nie zdobył żadnych punktów.

To tylko lub aż kwalifikacje, racjonalnie podszedłem do tych typów, ale wiadomo jak to w skokach, warunki mogą być kluczowe, podobno ma być sprawiedliwie i wiatr ma nie przeszkadzać ale ile to już razy słyszeliśmy o tym, a później loteria się odbywa. Pozdrawiam i życzę zielonych kuponów.

Ostatnia edycja:
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki - Zakopane- kwalifikacje
Godzina: 18:00
Spotkanie: Ren Nikaido
Typ: Top 6
Kurs: 5,50

Bukmacher: Superbet

Idę tym razem w Zakopanem w kierunku Japończyka, któremu jest ostatnio w niezłej formie, w konkursach w TCS w których starował zajmował miejsca 23,13,10. W ostatnim konkursie uplasował się w Top 10 mimo że wracał po chorobie. Liczę na dalszy progres Japończyka, który już w Austrii potrafił być 2 w sesjach treningowych. Patrząc na ubiegły sezon Wielka Krokiew to skocznia na której notował jeden z najlepszych wyników w całym sezonie, zatem można wnioskować że przypadła mu do gustu, gdyż w treningach był 5 i 1, w kwalifikacjach zajął również 5 miejsce, indywidualna nota w konkursie drużynowym dała mu 3 pozycję a w konkursie indywidualnym zajął 10 pozycję.
Liczę że Ren dziś będzie w Top 10, a nieco ryzykowniej próbuję Top 6.

Nikaido w Top 10 @ 2,40 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4576
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Wąsek- Geiger -1 @ 1,70 Fortuna
Myślę że niezły zakład na dzisiejsze kwalifikacje, Paweł skacze na skoczni którą zna doskonale, na której zdobył kilka dni temu Mistrza Polski skacząc 145 metrów. Myślę że powalczy tutaj o życiówkę w konkursie a i w kwalifikacjach sądzę że będzie w Top 10. Co do Geigera to to raz że skocznia w Zakopanem średnio mu pasuje bo był tutaj po przebudowie tylko 2 razy w Top 10. Pozostałe konkursy to zazwyczaj trzecia dyszka. Przed rokiem w żadnej z serii nie był w Top 20. Weźmy również pod uwagę że Karl w sesjach treningowych i kwalifikacjach skacze na pół gwizdka.

Geiger- Nikaido - 2 @ 1,96 Fortuna
Geiger- Fettner - 2 @ 2,19 Fortuna

Dwa typy przeciw Niemcowi o którym pisałem powyżej w parze z Pawłem Waskiem. Niemiec bez jakiejś wybitnej formy + jego luźne podejście do kwali. Ren jak podałem w typie dnia kandydat do Top, więc tutaj dla mnie stosunkowo "pewna" para. Drugi typ to para Niemca z Fettnerem, którego nie było na kilku konkursach w PŚ z uwagi na ogromną konkurencję w Austriackiej kadrze. Austriak w mojej ocenie solidniejszy i stabilniejszy od Niemca, więc idę w tym kierunku.

Lanisek- Paschke - 1 @ 1,85 Fortuna
Kolejny raz w kwalifikacjach idę w stronę Anze, o ile w konkursach czasem zawodzi to w kwalifikacjach jest sprawdzonym zawodnikiem. Zacznijmy od tego że Zakopane to jedna z ulubionych skoczni Słoweńca, poza tym zawsze jest żywiołowo wspierany przez Polskich kibiców za gest z Planicy kiedy to wszedł na podium PŚ z tekturową figurą Dawida Kubackiego który przedwcześnie zakończył sezon z uwagi na problemy zdrowotne żony. Także Anze ma w Zakopcu atmosferę niemal jak na Letalnicy. O tym że Zakopane Laniskowi pasuje świadczy fakt że był tutaj w Top 4 w osatnich 4 konkursach, w tym 3 razy na podium. Pius po genialnym początku sezonu mocno zjechał z formą, podobnie jak w ubiegłym roku. Pierwsze 8 konkursów ubiegłego sezonu to lokaty od 1 do 8 miejsca, kolejne 8 konkursów to tylko 2 x top 10 a reszta to miejsca 11,15,17,25,26,36. Obecny sezon podonbnie, pierwsze 8 konkursów to 5 zwycięst raz miejsce deugie i trzecie i raz 7. Kolejne 6 konkursów to tylko raz Top 7 a pozostałe konkursy przełom pierwszej i drugiej dziesiątki. Poza tym Pisu nigdy w Zakopanem nie był w Top 10.
Spójrzmy jeszcze na wyniki kwalifikacji od Engelbergu, na 6 konkursów tylko raz Pius był wyżej od Anze. Zatem dodając wyniki ostatnich sesji kwalifikacyjnych, udane konkursy Anze na Wielkiej Krokwi
ANZE-PIUS: 5-14; 1-35; 6-9; 22-6; 6-40; 4-5
Poza tym próbuję innych typów na Słoweńca:
Lanisek Top 6 @ 2,50 Superbet
Lanisek Top 10 @ 1,50 Superbet - do dubla
Hayboeck- Lanisek -2 @ 1,93 Fortuna

Ortner- Lanisek- 2 @ 2,03 Fortuna

Kraft wygra kwalifikacje@ 3,25 Etoto

Uważam że Kraft tutaj będzie chciał od samego początku weekendu pokazać swoją sportową złość i wygra kwalifikacje i w konkursie też będzie trudny do zatrzymania. Przegrał TCS z kolegami z kadry przez warunki atmosferyczne i długie oczekiwanie na górze skoczni. Stafan regularnie zajmuje wysokie lokaty w Zakopanem, przed rokiem wygrał i konkurs i kwalifikacje.

AKO @ 2,40 Superbet
Lanisek Top 10 @ 1,50
Kraft Top 3@ @ 1,60

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3474
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki - Zakopane- konkurs drużynowy
Godzina: 16:15
Spotkanie: Słowenia- Polska
Typ: 2
Kurs: 3,74

Bukmacher: STS

Duża przesada z tym kursem na Polaków biorąc pod uwagę dzisiejszą dyspozycję obu drużyn. Analizując noty podczas poszczególnych serii sytuacja wyglądała następująco:
1 Trening
Słowenia (Lanisek, Kos, Zajc, Prevc) - 345,7 pkt
Polska (Wasek, Kubacki, Stoch, Zniszczoł) - 336,6 pkt

2 Trening
Słowenia (Lanisek, Kos, Zajc, Prevc) - 360,5 pkt
Polska (Wasek, Kubacki, Stoch, Zniszczoł) - 351,3 pkt

Kwalifikacje
Słowenia (Lanisek, Kos, Zajc, Prevc) - 552,6 pkt
Polska (Wasek, Kubacki, Stoch, Zniszczoł) - 520,2 pkt

W obu treningach Słowenia lepsza o ok 9 punktów, czyli raptem 5 metrów na 8 skokach, więc nie ma dużej dysproporcji. W kwalifikacjach różnica ponad 30 punktów ale należy zwrócić uwagę że skoki ponad obecną formę oddali Kos oraz Zajc, w mojej ocenie spory zbieg okoliczności i trochę farta.

Jutro uważam że Polacy mają spory margines do poprawy, szczególnie Olek Zniszczoł, który dziś nie prezentował się zbyt dobrze, a stać go na walkę indywidualnie o Top 10. Kurs 1,22 na Słoweńców uważam za nieporozumienie biorąc pod uwagę fakt że mają jednego stabilnego zawodnika Laniska (który mimo to w ostatnim czasie nie potrafi przełożyć skoków treningowych i kwalifikacyjnych na konkursy) i tak naprawdę dwóch loteryjnych zawodników jak Domen i Timi którzy mogą skoczyć 140 metrów albo 90, a Kos w tym sezonie bardzo nierówny więc tym bardziej mu nie zaufam.
Polacy skaczą u siebie i wierzę że motywacja wypełniona po brzegi Wielką Krokwią sprawi że skoczą jutro na miarę swoich możliwości i oczekiwań kibiców. Faworytem jutro do zwycięstwa są Austriacy, którzy dominują w tym sezonie, druga lokatę powinni zająć Norwegowie bo pasuje im skocznia w Zakopanem, maja lidera Forfanga, nieźle prezentuje się Sundal ale Granerud i Oestvold to trochę takie zagadki, tym bardziej że Granerud miewał problemy w Zakopanem.
Do trzeciego miejsca jest w mojej ocenie trzech kandydatów: Niemcy, Słowenia i Polska. Noty kwalifikacyjne zawodników tych krajów 519,7; 552,6 i 520,2 zatem dość wyrównane, zatem uważam że warto jutro pograć Polaków w Top 3 bo kurs może być atrakcyjny bo zarówno Słowńcy o których pisałem wyżej, a także Niemcy z beznadziejnym Geigerem i Paschke sa do ugryzienia. Dziś dobrze prezentował się Wellinger ale jest w ostatnim czasie mocno niestabilny, zresztą Raimund też może się spalić mentalnie. Biorąc do tego u Norwegów niepewnych Graneruda i Oestvolda uważam że gra na Polaków nie jest złym pomysłem, aczkolwiek obarczona sporym ryzykiem, które po atrakcyjnych kursach podejmę.
Polska Top3 @ 6,0 Forbet

Ostatnia edycja:
tarki_16 319,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
S. Kraft - P. Wąsek 2 @1.96 Fortuna

Jeszcze w trakcie TCS ten bet był nie do pomyślenia, bo Austriak był w genialnej formie. Ostatni skok w Bischofschofen, gdzie stracił szansę na wygraną w całym turnieju najwidoczniej trochę podłamał zawodnika. Nie cieszył się z wygranej kolegi , ale koniec końców w końcu przeprosił za swoje zachowanie. Niemniej jednak to wydarzenie chyba nieco odbiło się na formie zawodnika, bo w Zakopanem skacze zadziwiająco słabo i był dziś najsłabszym ogniwem zwycięskiej drużyny z Austrii - indywidualnie dopiero 18 wynik. O Pawle już pisałem, potwierdza wysoką formę i lidera naszej kadry. Dziś 5 wynik indywidualnie, każdy skok to praktycznie pierwsza dziesiątka i co najważniejsze, zdecydowanie wygrywał z Kraftem. Co może pójść nie tak? Jedynie zasłona dymna Stefana, który nagle odda najlepsze próby w Zakopanem i powalczy o podium. Mimo wszystko, po tym co zobaczyłem do tej pory, przede wszystkim stabilnej formie Polaka, który powinien walczyć jutro o top 6 i co najważniejsze pokonać doświadczonego rywala.

Wolny 33 lub lepszy @1.83 Fortuuna
Zniszczoł - Wolny 2 @2.29 Fortuna

Jeszcze spróbuje zagrać takie zakłady. Kuby nie było w drużynówce, bo w kwalifikacjach wypadł najgorzej z Polaków. Może i lepiej, bo odpoczął i dziś powinno być lepiej. Olek wczoraj fatalnie w drużynówce, najgorzej z naszych i kompletnie nie radzi sobie z tylnymi podmuchami, które znowu mają się dziś pojawić na skoczni. Wolny na jednym z treningów 17 miejsce, więc mimo wszystko do drugiej serii powinien się załapać. Jak dla mnie para 50/50 , w naszym teamie nie licząc Pawła Wąska, który jest mocno z przodu, każdy może wygrać z każdym.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +842
E 12,8K

emilplayp

Użytkownik
Forfang top 6 @1,50 ✅
Wąsek top 10 @1,50 ✅
Deschwanden top 10 @1,40 ✅

ako @3,15 Fortuna ✅

Dziś próbuje takiego trebelka, jesteśmy po dwóch dniach skakania, myślę, że wybrałem jednych z najbardziej stabilnych skoczków jeśli chodzi o wyniki i miejsca jakie zajmowali czy to w treningach czy kwalifikacjach i skoków w konkursie drużynowym. Jak najbardziej popieram kolegę wyżej odnośnie Pawła, może tutaj być w ścisłej czołówce ale czy podium to już chyba trochę pompowanie balonika raczej, tak czy siak trzymam za niego kciuki i w parze z Kraftem wygląda bardzo dobrze.
Forfang tutaj wygrywał trening i serię próbna wczoraj. Widać, że jest najlepszy jeśli chodzi o ekipę Norweska, a jeśli chodzi o ostatni skok wczoraj to nie wiem czy ta zmiana belki przez sędziów była sprawiedliwa jeśli warunki były gorsze po skoku Laniska - 144m i to jeszcze lądowane telemarkiem.
Przechodząc do Grześka Deschwandena to w konkursach indywidualnych tylko w dwóch osiągnął wynik gorszy od top 10 i to zajmował 11 miejsce na łącznie 14 konkursów. W Zakopane również od początku weekendu równo skacze, jeśli tylko nie zapomni o poprawnym lądowaniu to nie martwię się o niego.

Podsumowując wczorajszy konkurs to nadzwyczajnie dobrze po piątkowych próbach skakał Geiger, myślałem, że będzie razem z Pashke w okolicach max 15-20 miejsce, a tutaj osiągnął 6 miejsce indywidualnie jeśli mówimy o notach łączonych w konkursie drużynowym, tuż za naszym Pawłem Wąskiem.
Lanisek udowadnia, że czuję się wspaniale w Polsce i chyba nie będzie przesadą jeśli powiem, że dziś może włączyć się w walce o zwycięstwo.
Wielkim znakiem zapytania jest Kraft, czy odpali czy dalej będzie skakać w granicach 130-135m. Największy rozczarowaniem to chyba były skoki A. Zniszczoła, którego wyprzedziło dwóch Amerykanów jeśli chodzi o łączna notę we wczorajszym konkursie, ktoś tutaj wspominał, że miał włączyć się nawet o top 10, a co do czego to był 6 od końca, totalna porażka i to na własnym podwórku gdzie brakuje mu 15-20 metrów do najlepszych.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +846
Y 8

yulek

Użytkownik
Panowie! jaka ma dzis byc pogoda przy stoku? Bedzie wialo? Chce zagrac grubo, ale jak bedzie loteria to odpuszcze.

S 16,3K

sebek1997

Użytkownik
Geiger - Paschke 1 @1.48 Spinbetter
pewniak weekendu nie zawiodl. Geiger lepszy od Paschke o prawie 20 pkt już w pierwszej serii

Jak dla mnie bet weekendu patrząc na to jak różną forme prezentują obaj niemieccy skoczkowie w ten weekend w Zakopanem. We wczorajszym konkursie drużynowym Pius był najsłabszym z niemieckiej drużyny przegrywając z Karlem o ponad 30pkt! Widać, że powoli uchodzi forma z Piusa po genialnym początku sezonu. Nie widzę szans żeby Geiger, który skacze tutaj daleko i powtarzalnie przegrał ze starszym kolegą z druzyny.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1220
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki - Zakopane- indywidualny
Godzina: 16:00
Spotkanie: Lanisek
Typ: Top 3 Sabotaż Laniska w II serii....dramat
Kurs: 2,30

Bukmacher: Forbet
Link do postu:
Analiza:

Idę dziś w stronę Anze Laniska, który bardzo solidnie prezentuje się przy okazji weekendu w Zakopanem, nieco więcej o jego historii na Wielkiej Krokwi pisałem tutaj:
Kolejny raz w kwalifikacjach idę w stronę Anze, o ile w konkursach czasem zawodzi to w kwalifikacjach jest sprawdzonym zawodnikiem. Zacznijmy od tego że Zakopane to jedna z ulubionych skoczni Słoweńca, poza tym zawsze jest żywiołowo wspierany przez Polskich kibiców za gest z Planicy kiedy to wszedł na podium PŚ z tekturową figurą Dawida Kubackiego który przedwcześnie zakończył sezon z uwagi na problemy zdrowotne żony. Także Anze ma w Zakopcu atmosferę niemal jak na Letalnicy. O tym że Zakopane Laniskowi pasuje świadczy fakt że był tutaj w Top 4 w osatnich 4 konkursach, w tym 3 razy na podium. Pius po genialnym początku sezonu mocno zjechał z formą, podobnie jak w ubiegłym roku. Pierwsze 8 konkursów ubiegłego sezonu to lokaty od 1 do 8 miejsca, kolejne 8 konkursów to tylko 2 x top 10 a reszta to miejsca 11,15,17,25,26,36. Obecny sezon podonbnie, pierwsze 8 konkursów to 5 zwycięst raz miejsce deugie i trzecie i raz 7. Kolejne 6 konkursów to tylko raz Top 7 a pozostałe konkursy przełom pierwszej i drugiej dziesiątki. Poza tym Pisu nigdy w Zakopanem nie był w Top 10.
Spójrzmy jeszcze na wyniki kwalifikacji od Engelbergu, na 6 konkursów tylko raz Pius był wyżej od Anze. Zatem dodając wyniki ostatnich sesji kwalifikacyjnych, udane konkursy Anze na Wielkiej Krokwi
ANZE-PIUS: 5-14; 1-35; 6-9; 22-6; 6-40; 4-5
Poza tym próbuję innych typów na Słoweńca:
Lanisek Top 6 @ 2,50 Superbet
Lanisek Top 10 @ 1,50 Superbet - do dubla
Hayboeck- Lanisek -2 @ 1,93 Fortuna

Ortner- Lanisek- 2 @ 2,03 Fortuna
Słoweniec od piątku znajduje się w czołówce w każdej serii poza pierwszym treningiem który jest mocno rozpoznawczy:
1 trening - 16 lokata
2 trening - 4 lokata
kwalifikacje - 3 lokata
seria próbna - 1 lokata
indywidualna nota w konkursie drużynowym- 2 lokata

Uważam że Słoweniec będzie dziś wysoko, liczę na jego podium a przy odrobinie szczęścia uważam że stać go na zwycięstwo, co też spróbuję po kursie: 7,0 w Forbet

Ostatnia edycja:
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Deschwanden- Kraft - 1 @ 1,85 Fortuna
Stefan po porażce w TCS chyba ma problemy z psychiką bo nie wierzę że w ciągu tygodnia tak mu forma poleciała że nie łapie się w Top 10 w żadnej z serii:
1 trening - 15 miejsce
2 trening - 12 miejsce
Kwalifikacje- 16 miejsce
Seria próbna- 9 lokata wspólnie z dwoma innymi zawodnikami styk dyszki
Konkurs drużynowy- 18 miejsce

Lokaty Gregora:
1 trening - 6 miejsce
2 trening - 15 miejsce
Kwalifikacje- 4 miejsce
Seria próbna- 3 miejsce
Konkurs drużynowy- 8 miejsce

Jaki widać poza 2 treningiem Gregor miejsca w Top 8, natomiast Stefan zadomowił się mocno w drugiej dziesiątce. Przy stabilności Szwajcara od początku sezonu taki kurs w parze ze Stefanem który ma małą zapaść to super opcja.
Poza tym idę w miejsce Gregora w Top 6 bo jest mocno powtarzalny i w ostatnich 6 konkursach tylko raz był poza "6"
Deschwanden Top 6 @ 2,15 Fortuna

Kraft - Wąsek 2 @ 1,96 Fortuna

Podobne sytuacja jak wyżej, dotychczasowe lokaty Pawła podczas weekendu w stolicy Tatr:
1 trening - 11 miejsce
2 trening - 6 miejsce
Kwalifikacje- 7 miejsce
Seria próbna- 5 miejsce
Konkurs drużynowy- 5 miejsce
Paweł bardzo stabilnie, więc uważam że będzie w Top 6 a może i przed własną publicznością dostanie pozytywnego kopa i stanie pierwszy raz w karierze na pudle?? Myślę że warto próbować również typów na lokaty Pawła:
Wąsek Top 8 @ 1,65
Wąsek Top 6 @ 2,50

Wąsek Top 3 @ 6,00
Fortuna

Wąsek - Geiger 1 @ 1,65 Fortuna

Idealny typ do dubla, po tym jak wczoraj Geigerowi nawet wyszedł konkurs. O Pawle pisałem wyżej natomiast Geiger bardzo nierówny i jak dla mnie nie będzie dzisiaj w Top 10, spójrzmy na jego wyniki:
1 trening - 22 miejsce
2 trening -25 miejsce
Kwalifikacje- 18 miejsce
Seria próbna- 21 miejsce
Konkurs drużynowy- 6 miejsce

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +843
E 12,8K

emilplayp

Użytkownik
Wellinger - Geiger 1 @1,85 ❌
Lanisek top 6 @1,40 ✅

ako @2,59 Fortuna ❌

Słaby Wellinger, Geiger skoczył swoje, szkoda bo byłby komplet na zielono dziś.

Dodatkowo gram jeszcze taki dubel, mimo wszystko przeciwko Geiger'owi, który był słabszy w ten weekend od swojego kolegi w 5/6 skokach. Wellinger zajmował tutaj trzy razy drugie miejsce, ostatni raz było to równy rok temu. Forma Geigera jest dość nie równa i nie chce mi się wierzyć aby dziś był poprostu lepszy od Wellingera.

Do kuponu dokładam Laniska w top 6, dużo już kolegów wyżej napisało o Słoweńcu i nie chce tego powtarzać, nawet w gorszych warunkach potrafi sobie poradzić, a do odległości dokłada piękny styl i dostaje bardzo dobre noty za to.

Ostatnia edycja:
irtyko 291,1K

irtyko

Użytkownik
zakopane 1.jpg

Zapowiadają się ciekawe zawody, może w końcu zobaczymy na podium zawodników nie tylko z Austrii ;p , ciekawa forma Laniska oraz Forfanga może doprowadzić do zamieszania na podium.

W pierwszej parze mam właśnie Laniska z Deschwandenem gdzie stawiam na Słoweńca który w Zakopanym pokazuje się z bardzo dobrej strony , w kwalifikacjach był minimalnie lepszy od Deschwandena ale już w konkursie drużynowym pokazał mega skoki zdobywając notę 300+ , skoki Deschwandena też nie były złe ale sądzę że Lanisek może dziś powalczyć od podium a Deschwanden widze gdzieś w okolicy 5-6 miejsca

Jest też para Tschofening vs Kraft , osobiście uważam że Kraft powoli będzie ustępował miejsca lidera swojej ekipy na rzecz młodszych kolegów , jak dla mnie jego forma słabnie i na tle Tschofeninga , Herla czy nawet Ortnera wypada mizernie i bez cienia wątpliwości stawiam na Tschofa .

[/ICONPLUS]Forfang - Wąsek chyba najbardziej wyrównana para , atut Wąska to fakt że skacze u siebie a jakie forma jest stabilna i jest szansa na to że może pozytywnie nas zaskoczyć jednak Forfang odpala w Zakopanym petardy i to jego stawiam obok Laniska jako kandydata do ataku do TOP3

Kolejna para to Nikaido z Oestveldem - na ta chwilę bym tą parę wyrzucił ;p w większości konkursów często lądują gdzieś obok siebie , we wczorajszych zawodach drużynowych Nikaido lepszy był o 0,4 pkt , w pierwszym skoku mógł osiągnąć parę metrów więcej , w drugim już skoczył poprawnie i jeśli dziś odda dwa poprawne skoki to jest szansa na lepszą pozycję .

No i Prevc z Foubertem - Prevc rozwalił mi dwa ostatnie kupony i dziś daję mu 3 ostatnią szanse na poprawę ;p jego skoki są dość loteryjne i nie wiadomo co odwali ale Foubert to trochę słabsza liga nawet zastanawiam się nad tym czy w skoczy do TOP30

Jeb.ny Prevc miał 3 szanse i wszystkie zmarnował , nie gram dzbana więcej ;p

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +459
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Ciekawego SuperBetsa zaproponował Superbet:
Hoerl w Top 2 + Lanisek w Top 4 + Wąsek w Top 8 @ 5,70 Superbet peszek , Hoerl przegrał 2 lokatę o 0,1 pkt.
Janek w treningach wysoko bo jeden wygrał w drugim był na drugim miejscu. W kwalifikacjach mu nie poszło i dopiero 11 lokata.
Wczoraj już dużo lepiej bo w serii próbnej 4 nota a w konkursie zdecydowanie najlepsza.

O Lanisku nie ma co pisać bo pisałem powyżej, podobnie w temacie Pawła Wąska.

Ostatnia edycja:
kosiorx 23,6K

kosiorx

Użytkownik
Ktoś się pytał o wiatr. Z tego co patrzyłem to ma dzisiaj wiać lżej niż wczoraj, z tego samego kierunku czyli powinno być lekko w plecy. Ale niech ktoś to potwierdzi na drugą rękę w razie czego, bo wczoraj miałem za mało czasu, żeby na to zerknąć.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Zakopane
Head to Head: Paweł Wąsek - Michael Hayboeck
Typ: Paweł Wąsek
Kurs: 1,70
Bukmacher: Fortuna

Analiza: W tej parzę idę w Polaka, który jest naprawdę w dobrej formie i dzisiaj liczę na TOP6 nawet. Wąsek podczas tego weekendu odpowiednio 11 miejsce w I treningu, 6 w II treningu, 7 w kwalifikacjach, 5 w serii próbnej i wczoraj 5 miejsce w nieoficjalnych wynikach indywidualnych. Hayboeck odpowednio 14,16 i 9.

Head to Head: Maximilian Ortner - Stefan Kraft
Typ: Maximilian Ortner
Kurs: 1,75

Analiza: Szczerze to na wczorajszą drużynówkę zagrałem, że Kraft wygra z Peierem, bo myślałem, że te treningi i kwalifikacje to tylko rozgrzewka, ale chyba jednak nie. Co prawda z Peierem wczoraj wygrał, ale te skoki były po prostu słabe jak na Austriaka. I szczerze zastanawiałem się, czy po prostu Stefanowi nie siadła psycha po przegranej w TCS. Ciężko to sobie wyobrazić, bo Kraft to świetny sportowiec i ta porażka nie powinna odmienić jakoś bardzo jego skoków, ale chyba wpłynęło to na niego mocno negatywnie i po prostu się jeszcze nie otrząsnął i skutki tego widać w Zakopanem. Co do Maxa aka stabilność to jest to mój kuponowy ulubieniec. Ciekawa rzecz - wczoraj chłopaki skakali w niemal identycznych warunkach - w I serii drużynówki Ortner miał dodane 16.7 pkt-ów rekompensaty i uzyskał łącznie 146.7 pkt, natomiast Kraft dodane 16.2 i wynik 136.3 pkt. 2 seria to identyczne warunki co do dziesiątej punktu i wynik 143.5 vs 136.4 na korzyść Maxa (belka taka sama przy obu skokach).

Head to Head: Andreas Wellinger - Philipp Raimund
Typ: Andreas Wellinger
Kurs: 1,75

Analiza: Idę tutaj w doświadczenie. Co prawda Philipp bardzo mi się tutaj podoba i obaj panowie plasują się praktycznie obok siebie, to jednak poza I treningiem, pozostałe serie nie konkursowe i konkursowe wygrał Welli. I w moim mniemaniu tak samo będzie i dzisiaj.

Head to Head: Dawid Kubacki - Kamil Stoch
Typ: Dawid Kubacki
Kurs: 1,55

Analiza: Zdziwiony jestem postawą Dawida na plus, Kamila na minus. Tak jakby u jednego z nich coś drgnęło, a drugi jest nadal po drugiej stronie tej rzeki. Dawid zarówno w piątek jak i sobotę za każdym razem plasował się wyżej niż Kamil.

Dodatkowo bez analizy:

Zajmie miejsce: Stefan Kraft 7 lub lepszy
Typ: Nie
Kurs: 1,90

Head to Head: Philipp Raimund - Kilian Peier
Typ: Philipp Raimund
Kurs: 1,57
Bukmacher: STS

Typ: Tschofenig w TOP10 + Hoerl w TOP10 + Lanisek w TOP10 + Forfang w TOP10 + Wąsek w TOP10 + Ortner w TOP10
Kurs: 2,43
Bukmacher: Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +583
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom