>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki 24/25 Oberstdorf loty

typerskoki 708,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Piątek, 24.01.2025
12:00 - Odprawa techniczna
14:30 - Oficjalny trening
17:00 - Kwalifikacje

Sobota, 25.01.2025
15:00 - Seria próbna
16:30 - Pierwsza seria konkursowa

Niedziela, 26.01.2025
14:15 - Kwalifikacje
16:00 - Pierwsza seria konkursowa

* wszystkie godziny według czasu polskiego

tarki_16 319,6K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Kwalifikacje H2H

S. Kraft - T. Zajc 2 @2.49 Fortuna

Czas na pierwszy weekend z lotami narciarskimi. Prognozy bardzo obiecujące , bo wiatr ma nie przekraczać 2 m/s , więc idealne warunki do skakania i prawdopodobnie (nie dam sobie ręki uciąć ) będzie wiało pod narty. Mamy tutaj zestawienie dwóch wybitnych lotników , którzy zazwyczaj bili się o zwycięstwo na mamutach a przynajmniej czołowe lokaty. Kraft w Zakopanem skakał poniżej oczekiwań, po TCS , który przegrał ostatnim skokiem , zeszło z niego powietrze , ale myślę , że tutaj wszystko wróci do normy. Zajc sezon bardzo przeciętny , ale to wybitny lotnik i cały sezon czeka na takie skocznie i bije się o wygraną. Wydaje mi się , że Kraft wszystko co najlepsze pokaże dopiero w sobotę i w niedzielę , a Zajc od samego początku uderzy z grubej rury. Jak dla mnie i tak para 50/50 jeśli chodzi o skocznie mamucie , więc po takim kursie spróbuję.
Ponadto spróbuję pograć przeciwko Paschke , który z tygodnia na tydzień wygląda co raz gorzej , w Zakopanem nie załapał się pierwszy raz do 2 serii , więc tym bardziej na lotach może mieć problem z dobra lokatą, zwłaszcza , że będzie startował z końca stawki przy obniżonej belce. Kos fatalny sezon , ale w Zakopanem już skakał ciut lepiej , a przynajmniej w zawodach drużynowych. Słoweńcy to wybitni lotnicy , więc myślę , że ten weekend może być dla niego przełomowy , zwłaszcza , że za pasem Willingen , gdzie skacze mu się dobrze.

P. Paschke - L. Kos 2 @1.85

Ostatnia edycja:
E 12,8K

emilplayp

Użytkownik
Kwalifikacje Oberstdorf

Zwycięzca Kwalifikacji będzie z pary Kraft S. / Zajc T. TAK @1,95 Fortuna ❌

Niestety ale nie tym razem, ja mimo wszystko jutro idę w stronę Zajca, jutro już dwa skoki i stać go tutaj na top 3 bez problemu.

Rzadko typuje wygranego przed treningami ale tutaj wybór jest dość oczywisty i racjonalny. Obaj to wybitni lotnicy, wygrywali już na tej skoczni i wielokrotnie stawali na podium tutaj. Kurs dość przyjemny na to zdarzenie, a jeśli chodzi o ryzyko to zawsze jest bo nikt nie wie czy Domen lub Haybeck nie odpala jakiejś petardy. Jestem ciekaw jak będą tutaj skakać Heorl i Tchofening oraz Ryoyu, który był zawsze mocny na mamutach. Popieram kolegę wyżej jeśli mówimy o policjancie z Niemiec czyli Pashke, ogromny zjazd ale to już nie pierwszy raz po dobrym starcie sezonu obniża "loty".

Tschofening D. - Pervc D. 2 @2,61 STS ✅
Zajc T. - Heorl J. 1 @1,57 STS ✅

ako @4,10 STS ✅

Nie było łatwo po skoku Zajca ale jak widać Heorl i Tschofening jutro max 6-10. Domen zgodnie z planem. Jutro będzie świetne widowisko.

Dokladam jeszcze taki kupon, nie patrze zbyt na kursy tylko na wyniki i skocznie na jakiej dziś odbędą się zawody. Nie od dziś wiemy, że Sloweńcy oraz Norwegowie to skoczkowie, którzy przeważnie biją się w konkursach drużynowych o najwyższe miejsce na podium, niespełna rok temu Ci dwaj panowie, których gram jako zwycięzcy w tych zestawieniach okazali się najlepsi w konkursie duetów. Trudno powiedzieć jak będą tutaj wypadać Austriacy, wcześniej akurat ten duet nie osiągał wybitnych rezultatów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +459
lukas88 693,9K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki - Obersdorf- kwalifikacje
Godzina: 14.30
Spotkanie: Domen Prevc
Typ: Top 3
Kurs: 4,0

Bukmacher: Superbet

Domen to typowy lotnik, na dużych skoczniach ostatnio prezentuje się nieźle, więc na mamucie powinno być bardzo dobrze. Uważam że Słoweńcy dzisiaj mogą zdominować kwalifikacje bi Lanisek czy Zajc powinni być również w okolicy podium i myślę że Koś też może zaskoczyć. Jednak z uwagi na atrakcyjny kurs idę w kierunku Domena bo loty to jego "bajka"

Otrzymane punkty reputacji: +2184
semprebarca 566

semprebarca

Użytkownik
Kwalifikacje h2h: A.Insam - N.Kytosaho
Typ: A.Insam
Kurs: 2.1

Bukmacher: forbet
⛔ niestety cudowne odrodzenie Kytosaho jak to pan komentator powiedział i 12pkt przed Insamem

Widze duże value w tym kursie. Obaj lubią loty, obaj słaba forma, z tym że u Insama coś ruszyło gdzie początek sezonu nie kwalifikował się do konkursów. W Zakopanym już nie wyglądało to źle. Kytosaho z kolei skacze coraz gorzej, każdy skok na poziomie 40+ i też problemy z dostaniem się do konkursów. Rok temu tutaj byli blisko siebie raz lepszy w konkursie był Insam, raz Kytosaho z tym że wtedy Nico miał dobrą formę i cały miesiąc regularnie meldował się w top 20 niezależnie od skoczni. Teraz nie widze takiej opcji.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom