>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skoki 24/25 Oberstdorf loty

Status
Zamknięty.
typerskoki 710,7K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Piątek, 24.01.2025
12:00 - Odprawa techniczna
14:30 - Oficjalny trening
17:00 - Kwalifikacje

Sobota, 25.01.2025
15:00 - Seria próbna
16:30 - Pierwsza seria konkursowa

Niedziela, 26.01.2025
14:15 - Kwalifikacje
16:00 - Pierwsza seria konkursowa

* wszystkie godziny według czasu polskiego

tarki_16 324,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Kwalifikacje H2H

S. Kraft - T. Zajc 2 @2.49 Fortuna

Czas na pierwszy weekend z lotami narciarskimi. Prognozy bardzo obiecujące , bo wiatr ma nie przekraczać 2 m/s , więc idealne warunki do skakania i prawdopodobnie (nie dam sobie ręki uciąć ) będzie wiało pod narty. Mamy tutaj zestawienie dwóch wybitnych lotników , którzy zazwyczaj bili się o zwycięstwo na mamutach a przynajmniej czołowe lokaty. Kraft w Zakopanem skakał poniżej oczekiwań, po TCS , który przegrał ostatnim skokiem , zeszło z niego powietrze , ale myślę , że tutaj wszystko wróci do normy. Zajc sezon bardzo przeciętny , ale to wybitny lotnik i cały sezon czeka na takie skocznie i bije się o wygraną. Wydaje mi się , że Kraft wszystko co najlepsze pokaże dopiero w sobotę i w niedzielę , a Zajc od samego początku uderzy z grubej rury. Jak dla mnie i tak para 50/50 jeśli chodzi o skocznie mamucie , więc po takim kursie spróbuję.
Ponadto spróbuję pograć przeciwko Paschke , który z tygodnia na tydzień wygląda co raz gorzej , w Zakopanem nie załapał się pierwszy raz do 2 serii , więc tym bardziej na lotach może mieć problem z dobra lokatą, zwłaszcza , że będzie startował z końca stawki przy obniżonej belce. Kos fatalny sezon , ale w Zakopanem już skakał ciut lepiej , a przynajmniej w zawodach drużynowych. Słoweńcy to wybitni lotnicy , więc myślę , że ten weekend może być dla niego przełomowy , zwłaszcza , że za pasem Willingen , gdzie skacze mu się dobrze.

P. Paschke - L. Kos 2 @1.85

Ostatnia edycja:
E 25,7K

emilplayp

Użytkownik
Kwalifikacje Oberstdorf

Zwycięzca Kwalifikacji będzie z pary Kraft S. / Zajc T. TAK @1,95 Fortuna ❌

Niestety ale nie tym razem, ja mimo wszystko jutro idę w stronę Zajca, jutro już dwa skoki i stać go tutaj na top 3 bez problemu.

Rzadko typuje wygranego przed treningami ale tutaj wybór jest dość oczywisty i racjonalny. Obaj to wybitni lotnicy, wygrywali już na tej skoczni i wielokrotnie stawali na podium tutaj. Kurs dość przyjemny na to zdarzenie, a jeśli chodzi o ryzyko to zawsze jest bo nikt nie wie czy Domen lub Haybeck nie odpala jakiejś petardy. Jestem ciekaw jak będą tutaj skakać Heorl i Tchofening oraz Ryoyu, który był zawsze mocny na mamutach. Popieram kolegę wyżej jeśli mówimy o policjancie z Niemiec czyli Pashke, ogromny zjazd ale to już nie pierwszy raz po dobrym starcie sezonu obniża "loty".

Tschofening D. - Pervc D. 2 @2,61 STS ✅
Zajc T. - Heorl J. 1 @1,57 STS ✅

ako @4,10 STS ✅

Nie było łatwo po skoku Zajca ale jak widać Heorl i Tschofening jutro max 6-10. Domen zgodnie z planem. Jutro będzie świetne widowisko.

Dokladam jeszcze taki kupon, nie patrze zbyt na kursy tylko na wyniki i skocznie na jakiej dziś odbędą się zawody. Nie od dziś wiemy, że Sloweńcy oraz Norwegowie to skoczkowie, którzy przeważnie biją się w konkursach drużynowych o najwyższe miejsce na podium, niespełna rok temu Ci dwaj panowie, których gram jako zwycięzcy w tych zestawieniach okazali się najlepsi w konkursie duetów. Trudno powiedzieć jak będą tutaj wypadać Austriacy, wcześniej akurat ten duet nie osiągał wybitnych rezultatów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1114
lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki - Obersdorf- kwalifikacje
Godzina: 14.30
Spotkanie: Domen Prevc
Typ: Top 3
Kurs: 4,0

Bukmacher: Superbet

Domen to typowy lotnik, na dużych skoczniach ostatnio prezentuje się nieźle, więc na mamucie powinno być bardzo dobrze. Uważam że Słoweńcy dzisiaj mogą zdominować kwalifikacje bi Lanisek czy Zajc powinni być również w okolicy podium i myślę że Koś też może zaskoczyć. Jednak z uwagi na atrakcyjny kurs idę w kierunku Domena bo loty to jego "bajka"

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3126
semprebarca 566

semprebarca

Użytkownik
Kwalifikacje h2h: A.Insam - N.Kytosaho
Typ: A.Insam
Kurs: 2.1

Bukmacher: forbet
⛔ niestety cudowne odrodzenie Kytosaho jak to pan komentator powiedział i 12pkt przed Insamem

Widze duże value w tym kursie. Obaj lubią loty, obaj słaba forma, z tym że u Insama coś ruszyło gdzie początek sezonu nie kwalifikował się do konkursów. W Zakopanym już nie wyglądało to źle. Kytosaho z kolei skacze coraz gorzej, każdy skok na poziomie 40+ i też problemy z dostaniem się do konkursów. Rok temu tutaj byli blisko siebie raz lepszy w konkursie był Insam, raz Kytosaho z tym że wtedy Nico miał dobrą formę i cały miesiąc regularnie meldował się w top 20 niezależnie od skoczni. Teraz nie widze takiej opcji.

Ostatnia edycja:
E 25,7K

emilplayp

Użytkownik
D. Prevc - D.Tschofening 1 @1,70 ✅
J.A. Forfang - A. Lanisek 1 @1,40 ✅

ako @2,38 Fortuna ✅

Szczęśliwie przyznam osobiście bo były nerwy po rewelacyjnym skoku Tschofeninga. Finalnie udało się i jest ładny profit, a Forfang znów na dwie nogi z przysiadem i przegrywa tylko przez noty za lądowanie.

Na dziś wybrałem taki o to kupon, nie bawię się już w wygranego kunkursu bo faworytów jest wielu, a sama odległość nie musi być najdłuższa bo rekompensaty za wiatr są bardzo zróżnicowane. Gram w kierunku prawdziwych lotników, wczoraj zupełnie zapomniałem o Forfangu, który po pierwsze jest w mega formie, a po drugie ciekawostka jest, że w konkursie duetów w Lutym 2024 miał tutaj najwyższą notę jeśli chodzi o nieoficjalna kwalifikacje indywidualna. Wczoraj to on odpalił petardę przekraczając rozmiar skoczni lądujac na dwie nogi i to jeszcze w dobrym przysiadzie. Trzeba podkreślić, że skakał ze skróconego rozbiegu ale w najlepszych warunkach spośród całej stawki, tylko Ortner dostał tyle samo pkt rekopensaty co on. Sam przyznaje, że stracił kontrolę w pewnym momencie ale czuję się tutaj fenomenalnie. Osobiście uważam, że jedynie Sloweńcy oraz Hayboeck mogą mu tylko tutaj zagrozić, mimo wszystko trzeba też pamiętać o Ryoyu, który jest w stanie tutaj wcisnąć się w czołówkę. Jeśli chodzi o Domena, to jest on tutaj w stanie jednym skokiem zrobić wielka przewagę nad młodym Austriakiem, mimo wszystko zaskoczył mnie na plus, myślałem, że będzie tutaj słabszy, a tak naprawdę może powalczyć o top 10.

T. Zajc - J. Heorl 1 @1,42 ✅
D. Prevc top 10 @1,25 ✅
P. Pashke top 15 @1,40 ❌
R. Kobayashi top 15 @1,10 ✅

ako @2,73 STS ❌

Więcej nie zaufam milicjantowi z Bawarii, dziad nic więcej, teraz to już chyba konkretny zjazd w dół, a szczerze miałem pierwotnie Fettnera po tym samym kursie w top 15 i dzięki dsq kupon byłby zielony....

Dokładam jeszcze takie ako, sam nie wierzę, że dołożyłem Ryoyu po takim kursie ale akurat nic bardziej sensownego nie mogłem znaleźć. Chyba już wiele powiedziano o Zajcu, mam nadzieję, że przebudzi się brązowy medalista ostatnich MŚ w lotach narciarskich i łatwo pokona w tej parze Auatriaka. Dalej już mamy klasyfikację, jaką osiągną zawodnicy i tak jeśli mowa o Domenie to jest tutaj rekordzista obiektu, nikogo nie zdziwi jak znajdzie się w top 3, ja tutaj gram bezpieczniej tak aby poprostu przy odrobinie szczęścia kupon był wygrany. Jeśli chodzi o Niemca to spore zaskoczenie, wczoraj jeśli liczyć trzy wszystkie skoki to osiągnął średni wynik na 5 lokatę, wszystkie równe skoki, wiem, że jest kilku skoczków którzy potraktowali zupełnie treningowo wczorajsze próby ale mimo wszystko liczę na udany występ niemieckiego policjanta. Na dokładkę jest Ryoyu, który odpoczywał ostatnio dość długo, nie było go w Polsce, miał czas na trening i wczoraj w samych kwalifikacjach był 4, uważam, że stać go tutaj na top 8. Jak wiemy, loty nie są mu obce, w ubiegłym roku był 6 w walce o małą kryształowa kule no ale ten sezon jest o wiele trudniejszy dla niego i liczę na przełom w jego wykonaniu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +984
tarki_16 324,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Oberstdorf 1 Loty

Zwycięzca będzie z trójki: Tak

Kraft/Tschofenig/Zajc @3.95 Fortuna

Kurs z kosmosu i za drobne warto spróbować. Wczoraj trójka panów potraktowała skoki treningowo i jestem przekonany, że dziś wypadną lepiej. Mamy tutaj dwóch wybitnych lotników, o formie nie ma co już pisać, wystarczy, że przychodzą mamuty i chłopaki lądują w czubie tabeli. Do tego mamy lidera klasyfikacji generalnej, który oczywiście lepiej czuje się na normalnych , dużych obiektach, ale na skoczniach do lotów też potrafi daleko odlecieć, i już w kwalach zajął 7 miejsce. Forfang skakał wczoraj najlepiej, jest faworytem, ale ja bym na niego uważał. Po pierwsze, jak przychodzą kluczowe skoki to potrafi się spalić mentalnie, po drugie wczoraj z Ortnerem trafili najlepsze warunki, co pozwoliło odlecieć. Po trzecie wczorajszy skok kwalifikacyjny za rozmiar skoczni nieco przestraszył zawodnika, bo pod koniec lotu już skracał skok. Jakoś nie wierzę w dwa bardzo dobre i równe loty Forfanga, podium nie wykluczam, bo forma jest, ale jego zwycięstwem będę nieco zdziwiony. Wierzę tutaj w poprawę wyżej wymienionych zawodników, głównie Zajca, który wczoraj skakał zachowawczo , ale wydaję mi się, że może to być zasłona dymna przed dzisiejszymi zawodami i oby tak było. Mam nadzieję, że wiatr nie będzie za bardzo kręcił jak wczoraj i warunki będą dość sprawiedliwe.

Żyła 1-15 @2.75 Fortuna 2.1 pkt...
Żyła 25 lub lepszy @1.80

I jeszcze Patriotycznie w kierunku Piotrka. Wczoraj jedne z najgorszych warunków w kwalifikacji i dobre 17 miejsce. Wiadomo od dawna, że Żyła to wybitny lotnik. Miał ostatnio problemy, nie skakał w Zakopanem, ale trener postanowił zabrać go na loty i myślę, że to jest dobra decyzja. Liczę tutaj na dobre skoki i i wtedy spokojnie stać go na czołową 15 na koniec konkursu, kurs jak dla mnie przesadzony.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1325
lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
D. Prevc - D.Tschofening 1 @1,70
J.A. Forfang - A. Lanisek 1 @1,40

ako @2,38 Fortuna

Na dziś wybrałem taki o to kupon, nie bawię się już w wygranego kunkursu bo faworytów jest wielu, a sama odległość nie musi być najdłuższa bo rekompensaty za wiatr są bardzo zróżnicowane. Gram w kierunku prawdziwych lotników, wczoraj zupełnie zapomniałem o Forfangu, który po pierwsze jest w mega formie, a po drugie ciekawostka jest, że w konkursie duetów w Lutym 2024 miał tutaj najwyższą notę jeśli chodzi o nieoficjalna kwalifikacje indywidualna. Wczoraj to on odpalił petardę przekraczając rozmiar skoczni lądujac na dwie nogi i to jeszcze w dobrym przysiadzie. Trzeba podkreślić, że skakał ze skróconego rozbiegu ale w najlepszych warunkach spośród całej stawki, tylko Ortner dostał tyle samo pkt rekopensaty co on. Sam przyznaje, że stracił kontrolę w pewnym momencie ale czuję się tutaj fenomenalnie. Osobiście uważam, że jedynie Sloweńcy oraz Hayboeck mogą mu tylko tutaj zagrozić, mimo wszystko trzeba też pamiętać o Ryoyu, który jest w stanie tutaj wcisnąć się w czołówkę. Jeśli chodzi o Domena, to jest on tutaj w stanie jednym skokiem zrobić wielka przewagę nad młodym Austriakiem, mimo wszystko zaskoczył mnie na plus, myślałem, że będzie tutaj słabszy, a tak naprawdę może powalczyć o top 10.
Granie Forfanga po 1,40 w parze z Laniskiem jak dla mnie mija się z celem, wiemy jaki elektryczny jest Forfang, Lanisek też jest w niezłej formie i wiadomo że też jest świetnym lotnikiem. Wolałbym zagrać na Slowenca po kursie niemal 3 niż 1,40 na Norwega.
Post automatycznie złączony:

Dyscyplina Skoki Narciarskie
Godzina: 16.30
Spotkanie: Obersdorf loty
Typ: Zwycięzca będzie z trójki: Lanisek, Zajc, Prevc
Kurs: 3,90
Bukmacher: Fortuna
Post: https://forum.bukmacherskie.com/threads/skoki-24-25-oberstdorf-loty.173176/post-7317600
Analiza:

Idę dzisiaj w kierunku wygranej Slowenca, każdy z Nich jest nieobliczalny na mamutach. Słoweńcy wychowani ma Velikance w Planicy są świetnymi lotnikami. Uważam że tutaj może zagrozić im Forfang albo Hayboeck no prezentują się też bardzo dobrze. Wybieram jednak typ na Słoweńców bo Lanisek ma cos do udowodnienia po konkursie w Zakopanem gdzie przegrał wygrany konkurs, Domen jest w swoim żywiole i był wczoraj 2 w kwalifikacjach a i Zajca też trzeba mieć na oku bo mimo słabszej formy na mamutach robi robotę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1149
E 25,7K

emilplayp

Użytkownik
Granie Forfanga po 1,40 w parze z Laniskiem jak dla mnie mija się z celem, wiemy jaki elektryczny jest Forfang, Lanisek też jest w niezłej formie i wiadomo że też jest świetnym lotnikiem. Wolałbym zagrać na Slowenca po kursie niemal 3 niż 1,40 na Norwega.
Post automatycznie złączony:

Spotkanie: Obersdorf loty
Typ: Zwycięzca będzie z trójki: Lanisek, Zajc, Prevc
Kurs: 3,90
Post: https://forum.bukmacherskie.com/threads/skoki-24-25-oberstdorf-loty.173176/post-7317600
Analiza:

Idę dzisiaj w kierunku wygranej Slowenca, każdy z Nich jest nieobliczalny na mamutach. Słoweńcy wychowani ma Velikance w Planicy są świetnymi lotnikami. Uważam że tutaj może zagrozić im Forfang albo Hayboeck no prezentują się też bardzo dobrze. Wybieram jednak typ na Słoweńców bo Lanisek ma cos do udowodnienia po konkursie w Zakopanem gdzie przegrał wygrany konkurs, Domen jest w swoim żywiole i był wczoraj 2 w kwalifikacjach a i Zajca też trzeba mieć na oku bo mimo słabszej formy na mamutach robi robotę.

Ja już wystarczająco się przejechałem na Słoweńcu, jest solidny i w całkiem dobrej formie ale obecnie stawiam wyżej sobie Forfanga, przecież to co zrobił w Zakopane to kryminał, nie miał jakiś złych warunków, a skoczył o 15 metrów krócej w porównaniu do pierwszego fenomenalnego skoku. Liczyłem na jego lepsze występy w TCS i często przegrywałem stawiając na niego.

tarki_16 324,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Oberstdorf 2 Loty

P. Żyła - V. Zografski 1 @1.70 Fortuna

Z całym szacunkiem do Bułgara, bo to sympatyczny skoczek trenowany przez polskiego trenera, ale lotnikiem to on nigdy nie był. Oczywiście jest w formie w tym sezonie, ale nawet zestawiając go z rozdartym emocjonalnie Piotrkiem na skoczni mamuciej, to wynik jest znany od dawna, co pokazały wczorajsze skoki. Polak kilkanaście pkt przewagi nad rywalem, w każdym pkt skoku był lepszy, więc skąd takie kursy. Buki chyba liczą na słabsze próby Żyły, jeszcze zrozumiem, że na skoczni dużej Zografski byłby lepszy, ale mamuty to żywioł Piotrka, który po wczorajszych skokach nie do końca był zadowolony ze swoich prób. Było widać, że przy drugiej próbie popełnił błąd, ale mimo wszystko ciągnął skok do końca na odległość 215 m. Myślę, że dziś Polak potwierdzi swoją dobrą dyspozycję na tym obiekcie i ponownie powalczy o top 15, wczoraj było bardzo blisko.

P. Paschke - N. Nakamura 2 @1.85 Fortuna

Żadne zaskoczenie w skokach Niemca we wczorajszym dniu. No może po piątkowych próbach ktoś liczył na więcej, bo Pius skakał wtedy lepiej, a skończyło się niestety 18 lokatą, czyli poniżej oczekiwań. Za to największym zaskoczeniem na plus był wczorajszym występ Samuraja - chyba nikt nie spodziewał się tak dobrych skoków i ukończenia zawodów na 9 miejscu. Trzeba zaznaczyć, że Nakamura był na 5 miejscu po pierwszej serii, w drugiej pewnie trochę spalił się psychicznie, ale i tak miejsce w top 10 zaliczone. Nie wiem czy ponownie kierują się tutaj buki. Wczoraj Japończyk o blisko 25 pkt wyprzedził Niemca i oczywiście w każdej próbie miał wyższy wynik. U Paschke ewidentnie forma idzie w dół, a Nakamura cieszy się z każdego skoku na tym obiekcie. Może i dziś Japończyk nie wskoczy do top 10, chociaż tego nie wykluczam, ale ponownie powinien być wyżej od rywala. Niemiec nie jest już powtarzalny i zdecydowanie do ugryzienia przez wielu skoczków.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1734
E 25,7K

emilplayp

Użytkownik
Forfang top 3 @1,55 Fortuna ✅

Zgodnie z planem, jedynie Zajc zaskoczył bo myślałem, że wygra zawody, a tu taka kaszanka w pierwszym skoku.

Dziś próbuje dalej grać w stronę Norwega, po obejrzeniu wczorajszych lotów wnioskuję, że raczej czołówka wiele może się nie zmienić, liczę jedynie na przebudzenie Krafta, który jest wybitnym lotnikiem tylko chyba coś mentalnie przygasł po tym trzymaniu na belce w ostatnim skoku w TCS bo i w Polsce nie miał już takich wyników jak wcześniej, liczę również na Ryoyu, który może powalczyć o podium.
Jeśli chodzi o Forfanga to oddaje tutaj najdłuższe skoki, poprostu przy takiej prędkości przy lądowaniu trudno o telemark i tylko przez to przegrał wczoraj z Zajcem. Najważniejsze, że oddaje równe skoki bo na początku sezonu był mocny w treningach i kwali ale nie mógł przełożyć tych wyników w konkursie, teraz już ustabilizował to i dziś walczy o zwycięstwo ze Sloweńcami bo nie wierzę, że Tschofening powtórzy ten wynik z wczoraj.

P. Żyła najlepszy z Polaków @2 Fortuna ❌

Niestety Wąsek życiowy sukces, dodatkowo Olek też całkiem nieźle skoczył.

Również gram jak kolega wyżej w stronę Piotrka, który po wczorajszym pierwszym skoku nie był mimo wszystko do końca zadowolony, szczerze wierzę, że ma potencjał aby tutaj oddawać skoki powyżej 210 m, najważniejsze, że chyba ustabilizował się mentalnie jak i poprostu same skoki oddaje powtarzalne, zakład będzie liczony jeśli do konkursu zakwalifikuje się Wąsek, co chyba nie powinno być problemem. Wczoraj ten sam zakład udało mi się złapać po kursie @5,50 ale pisze z telefonu i nie udaje mi się wszystkiego tutaj wrzucić na czas. Screenshot_2025-01-26-09-44-29-123_cz.etnetera.fortuna.pl-edit.jpg

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +679
lukas88 717K

lukas88

Forum VIP
Spotkanie: Obersdorf loty- 2 zawody
Typ: Prevc zajmie miejsce w Top 4
Kurs: 1,90

Post: https://forum.bukmacherskie.com/threads/skoki-24-25-oberstdorf-loty.173176/post-7317872
Analiza:

Kolejny dzień lotów i ponownie idę w kierunku Słoweńców. Domen wczoraj bardzo solidne skoki, w serii próbnej druga lokata a w konkursie 3 miejsce. W dniu wczorajszym pierwsza czwórka zdecydowanie odjechała reszcie stawki i uważam że dziś w Top 4 zobaczymy zarówno Domena jak i Forfanga, którego delikatnie pograłem w Top 2 po kursie 2,10. Zajcowi nie ufam bo to bardzo niestabilny zawodnik, równie dobrze może dziś wygrać albo nie wejść do Top 30. Domen na mamutach jest świetny jak niegdyś Koch czy Kranjec. W mojej ocenie jest dziś mocnym kandydatem do zwycięstwa zatem delikatniej próbuję:
Domen wygra @ 7,00 Forbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4197
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom