>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Skan dowodu osobistego

L 0

lukassz

Użytkownik
Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy w Expercie obowiązuje skan dowodu ?
Jeśli tak, tą są bukmacherzy u których nie obowiązuje? I kolejne pytanie, skończyłem 18 lat, lecz niestety nie posiadam konta w baku, przy wypłacie pieniędzy, mogę na konto rodziców? Pozdrawiam.

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy w Expercie obowiązuje skan dowodu ?
Jeśli tak, tą są bukmacherzy u których nie obowiązuje? Pozdrawiam.
Under18 - odpuść wpłacisz ale i tak nie wypłacisz bez weryfikacji .
Bo o ochronę danych osobowych sie nie martwisz inaczej byś konta nie założył wiec jesteś nieletni wpłacisz wszędzie wypłacisz hmmm może sie udać może nie , wiec poproś tatę , mamę na nich załóż konto i tyle .
Pozdrawiam Paweł
a i zapomniał bym w Fortunie nigdy nie chcieli skanu dowodu a tak na poważnie temat wałkowany wielokrotnie !

L 0

lukassz

Użytkownik
18 lat skończyłem ponad rok temu : P
Chodzi po prostu o to, że nie chcę mi się bawić w skany i takie tam pierdoły, nie mam skanera. A chciałbym pograć trochę wygodniej niż dotychczas, mam kawałek do bukmachera stacjonarnego.
Dlatego pytam, bo słyszałem że trzeba, przy założeniu konta zrobić skana dowodu. Czy jest taki gdzie nie trzeba ? ew. Przy wypłacie pieniędzy już mogę się pofatygować i zrobić te skany, tylko czy jest możliwość, przed wypłatą pieniędzy, a nie zaraz po założeniu konta?
Druga sprawa, obecnie nie bardzo potrzebne mi konto w bnaku, dlatego możliwe jest, że przykładowo założę konto na expercie, i wypłacę pieniądze na konto rodziców, siostry, albo kumpla ? Czy muszą dane u bukmachera, pokrywać się z danymi konta bankowego?
Pozdrawiam.

bludek 367

bludek

Użytkownik
KAŻDY bukmacher zastrzega sobie w regulaminie prawo do sprawdzenia tożsamości gracza i większość korzysta &#39;z zasady&#39; z tego prawa. U żadnego z bukmacherów nie możesz mieć pewności, że nie poproszą Cię o skan dokumentu tożsamości czy wyciągu z banku. Jeśli skorzystasz z promocji możesz mieć wręcz pewność, że o dokument poproszą. Po prostu nie ma bukmachera, który NIGDY nie chce dokumentów.

Jeśli chodzi o konto bankowe to niedawno o tym pisałem. Nie można w żaden sposób sprawdzić do kogo wysyła się przelew. Jeśli wpiszesz dobrze imię i nazwisko odbiorcy i pomylisz jedną cyfrę to przelew pójdzie na konto obcej osoby. Ważny jest numer konta, a banki nie udzielają informacji do kogo należy konto o danym numerze! Bukmacher może jednak poprosić o dokonanie minimalnej wpłaty z konta na które mają być wypłacone pieniądze i w ten sposób pozna dane właściciela rachunku. Może też poprosić o skan wyciągu bankowego. Jeśli w przelewie do bukmachera lub na wyciągu nie będzie danych zgodnych z podanymi przy rejestracji u bukmachera to nici z wypłaty.

Oczywiście bukmacher wcale nie musi weryfikować Twojej tożsamości, ale może to zrobić i powinieneś być na to przygotowany. A bukmachera wybierać pod kątem oferty, kursów itd. a nie tego czy poproszą Cię o skan dowodu (bo to najprostsza weryfikacja z możliwych).

Większość bukmacherów prosi o skan dokumentów przed pierwszą wypłatą.

Najlepiej byłoby gdybyś albo założył darmowe konto w banku, albo założył konto u bukmachera na dane zgodne z danymi w banku. W ten sposób będzie Ci łatwiej wybrnąć, jeśli bukmacher poprosi o potwierdzenie tożsamości.

Dokumenty nie muszą być koniecznie skanowane. Wystarczy chociażby czytelne zdjęcie z aparatu cyfrowego czy w miarę nowego telefonu komórkowego...

L 0

lukassz

Użytkownik
Dzięki bludek za odpowiedź, bardzo mi pomogłeś.
Mam jeszcze pytanie co do banku, nigdy się tym nie interesowałem, nie było mi potrzebne konto w banku, zawsze tez byłem przekonany że we wszystkich bankach konta są za opłatą. Więc moje pytanie brzmi, istnieją banki w których nie trzeba opłacać co miesięcznie konta ? Pozdrawiam.

cassapian 108

cassapian

Użytkownik
inteligo i mbank nie pobierają na pewno opłaty za prowadzenie konta,
ale chyba większość banków mających w swojej ofercie dostęp do konta przez interenet z tych opłat zrezygnowała
zobacz np. na stronie alior banku

bludek 367

bludek

Użytkownik
Są to najprawdopodobniej opłaty opcjonalne, bo możesz korzystać z ograniczonej liczby bankomatów (bankomatów cash4you i euronetów jest sporo), nie brać ubezpieczenia oraz nie ubezpieczać karty.

Tego typu darmowe konta są to typowe konta skierowane do młodzieży, niewymagającej zbyt wiele od banku i nie chcących płacić za prowadzenie rachunku. Pieniądze na koncie nie są oprocentowane (ludzie trzymający na koncie duże kwoty wybiorą inne konto, a przy małych kwotach są to dosłownie kwestie groszy).

W zakładce: &#39;Oprocentowanie i prowizje&#39; masz tabele opłat.
1. nie płacisz za otwarcie i prowadzenie rachunku
2. przelewy, które dokonujesz przez internet lub przez automatyczny system telefoniczny (typu jeśli chcesz to wybierz 1, jeśli chcesz co innego wybierz 2, jeśli nie wiesz co chcesz wybierz gwiazdkę) są za darmo.
3. PŁACISZ za przelewy zlecone operatorowi telefonicznemu - rozmowa z żywym człowiekiem, który robi przelew za Ciebie (jeśli tego nie robisz to nie płacisz).
4. PŁACISZ za przelewy stałe (ustawienie co miesiąc np. 18stego zapłaty za telefon w wysokości 50 zł, więc tego nie robisz, pamiętasz, że 18stego musisz zapłacić za telefon i robisz to sam przez internet).
5. PŁACISZ za przelewy międzynarodowe i to drogo (jeśli nie robisz to nie płacisz)
6. PŁACISZ za wyciągi papierowe i papierową historię konta (więc po prostu nie zamawiasz takich papierów).
7. PŁACISZ za wysłanie upomnienia o debecie na koncie (więc wybierasz konto bez możliwości debetu i dodatkowo zwracasz uwagę na to, czy stan konta jest aktualny zanim zrobisz wypłatę, bo mogą być małe opóźnienia w księgowaniu).
8. Nie płacisz za kartę bankomatową (pierwsza darmowa za kolejną opłata).
9. Jeśli wybierzesz opcję wszystkich bankomatów to PŁACISZ co miesiąc 5 zł (czy z nich korzystasz czy nie), jeśli wybierzesz opcję ograniczonych bankomatów PŁACISZ 5 zł za każde skorzystanie z bankomatu spoza listy.
10. PŁACISZ za pobranie gotówki w oddziałach banku (bezpłatnie korzystasz z bankomatów).
11. PŁACISZ 1zł za sprawdzenie stanu konta w bankomacie (możesz to zrobić za darmo przez internet).
12. PŁACISZ za pobranie pieniędzy za granicą, PŁACISZ za otrzymanie przelewu w obcych walutach (rzadko będziesz miał taką możliwość jeśli u bukmacherów założysz konto w pln)

Za darmo dostajesz, więc konto z którego spokojnie możesz korzystać, ale nie jest to najwygodniejsze konto bankowe. Przez internet możesz robić wszystko, ale musisz płacić za każde działanie po za standardem.

Pod kątem bukmacherskim: bukmacherzy mają konta w polskich bankach, możesz wysyłać do nich pieniądze za darmo, pieniądze od nich również przychodzą bez żadnych opłat. Dostajesz kartę bankomatową (którą możesz płacić w sklepach za friko) i możesz używać jej za darmo w określonej liczbie bankomatów. Niewiele więcej Ci potrzeba.

Dbaj tylko o to, żeby konto nie miało ujemnego stanu (wypłaty z bankomatów mogą być rozliczane z opóźnieniem i musisz o tym pamiętać - bo po rozliczeniu wszystkich wypłat konto może zejść na minus i wtedy może przyjść opłata za upomnienie o minusowym stanie konta) i nie zapłacisz za prowadzenie rachunku.

Jeśli chcesz korzystać z opcji przy których wyżej napisałem PŁACISZ to lepiej wybierz inny bank, bo wyjdzie sporo taniej, ale dopóki nie chcesz z nich korzystać to nie ma problemu. Korzystanie z konta za granicą będzie Cię słono kosztowało.

M 0

maka2020

Użytkownik
Skan dowodu
Witam,
Nie mam 18 lat. Chcę założyć konto na bet-at-home. Słyszałem, że tam nie sprawdzają dowodu, a jak sprawdzają to rzadko. Jednak co będzie, jeśli jednak tego dowodu zażądają? Jeśli im go po prostu nie wyślę, to będzie tylko ban na konto czy jakieś konsekwencje prawne?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Przy wypłacie co najwyżej mogą o to poprosić, co na razie jako początkujący pewnie Ci nie grozi za szybko ;-).
Więc graj bez obaw.
Żadnych konsekwencji prawnych na 100% nie będzie.

L 0

lukassz

Użytkownik
Założyłem konto, już miałem wpłacać pieniądze do experta, lecz zastanowiła mnie wiadomość jednego użytkownika &quot; wysłałem skan dowodu oraz kopię rachunku za gaz czy telefon&quot;
Jeśli mnie poproszą o kopię rachunku za gaz czy telefon, a rodzicie za to płacą, to co wtedy ?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Założyłem konto, już miałem wpłacać pieniądze do experta, lecz zastanowiła mnie wiadomość jednego użytkownika &quot; wysłałem skan dowodu oraz kopię rachunku za gaz czy telefon&quot;
Jeśli mnie poproszą o kopię rachunku za gaz czy telefon, a rodzicie za to płacą, to co wtedy ?
Wtedy wyślesz kopię korespondencji z bankiem albo wyciąg z konta - choćby taki elektroniczny ????

bludek 367

bludek

Użytkownik
Kto z &#39;Twojego doświadczenia&#39; nie zapytał o skan przy wypłacie? I ile konkretnie wypłacałeś?

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
co do weryfikacji to napisze jeszcze jedna rzecz niektorzy bukmacherzy nie prosza o skan dowodu jesli masz czyste IP przykladem jest betgun,tobet,unibet,bah itd...O tym tez nalezy pamietac jesli kolega pyta.No ale oczywiscie moga poprosic na to nie ma reguly....

bludek 367

bludek

Użytkownik
Pytam teoretycznie, bo lubię już na początku mieć rozwiązany problem weryfikacji. Jednak chciałbym wiedzieć, który bukmacher potrafi wypłacać pieniądze bez weryfikacji i przede wszystkim o jakich kwotach (może być w dużym przybliżeniu) mówimy ;)

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Pytam teoretycznie, bo lubię już na początku mieć rozwiązany problem weryfikacji. Jednak chciałbym wiedzieć, który bukmacher potrafi wypłacać pieniądze bez weryfikacji i przede wszystkim o jakich kwotach (może być w dużym przybliżeniu) mówimy ;)
W moim przypadku nie musiałem weryfikować konta w: Ladbrokes, Sportingbet, Gamebookers. Jeśli chodzi o to gdzie mnie weryfikowali to Bet365 i Betsson, i kwoty nie mają znaczenia, no chyba że mówimy tu o naprawdę dużych sumach, tu pewnie weryfikuje każdy buk, ale kwoty do kilku set złotych spokojnie możesz wypłacić bez weryfikacji jak Ci się poszczęści. ????

Do góry Bottom