cytat z dnia 28 sierpnia 2019 08:06 przez polon83
Problem w tym, że zmieniłeś strategię opisaną w pierwszym poście i postawiłeś kurs ledwo większy od 2, a nie od 3. Więc z tego powodu trudno tutaj stwierdzić czy strategia o nazwie "Single z kursem>3" by się sprawdziła, gdybyś dalej stawiał zgodnie ze swoją strategią. Obstawianie ze znacznie mniejszym kursem to już jest inna strategia która ma inne zasady niż strategia z kursem powyżej 3. Czyż właśnie nie zagrałeś ostrożniej z kursem powyżej 2 właśnie z obawy, że kurs powyżej 3 mógłby znowu nie wejść, co pod znakiem zapytania postawiłoby sprawdzalność tejże strategii? Dlatego w mojej ocenie zmiana strategii kursów >3 na kursy >2 oznacza to, że nie można stwierdzić że strategia kursów >3 się sprawdziła, skoro został zmieniony istotny element, który powoduje że strategia działa już na innej zasadzie.
W powyższym poście postawiłeś dodatkowo dubel, mimo że strategia dotyczy singlów, czyli kolejne odejście od założonych zasad strategii o nazwie "Single z kursem >3". Zmiany w obrębie danej strategii, gdzie strategia w założeniach dotyczy grania singli i kursów >3, a grane są kursy mniejsze i grany jest dubel, sprawia że to już jest inna strategia.
"Single z kursem powyżej 3" to nazwa mojego tematu, ja nie przywiązuję do tego większej wagi. Ogólnie chodzi o to by sprawdzić czy bardziej opłaca się grać wyższe kursy z małą liczbą zdarzeń na kuponie czy tzw. taśmy. Ja jestem przeciwnikiem taśm. Każdy dzień to inna oferta. Dzisiaj akurat widzę duże szanse na powodzenie takiego dubla jak podałem i tak gram. Ewentualna porażka nie będzie końcem świata i będę miał kolejne szanse na odrobienie ewentualnych strat. Zobaczymy jakie będą wyniki. W historii mojego tematu raz już tak zagrałem i to z powodzeniem (czerwiec). Zabaczymy jak będzie dzisiaj. Każdy gra tak jak uważa. Pozdrawiam.