dawidbarca
Użytkownik
Rosja - Stany Zjednoczone
USA jest absolutnym i murowanym faworytem tego spotkania. Na szczęście graczy, bukmacherzy za faworytów uznają Rosjan. Zespół który od razu po Brazylii jest najbardziej przereklamowany na świecie. Największym problemem Rosjan są ich bardzo słabi przyjmujący. Po raz enty z rzędu skrytykuje tutaj fatalnego Tietiuchina, drugim przyjmującym powinien być Khtey , który też formą nie imponuje. Gra Rosjan opiera się w znacznym stopniu na Maksimie Michajłowie, ale jak pokazał mecz z Brazylią samym Michajłowem to oni z najlepszymi tutaj sobie nie pograją. Bardzo ważnym zawodnikiem jest tutaj środkowy Wołkow, który jednak z nieznanych przyczyn w meczach z Brazylią i Tunezją nie wystąpił. Na szczęście dla Rosjan wraca Grankin, pograł już trochę z Afrykańczykami i na pewno zapewni lepsze rozegranie od bardzo słabo grającego Butko.
Amerykanie to co obecnie grają to absolutna poezja. Od początku turnieju można łapać na nich wyjątkowo świetne kursy, buki dalej wystawiają prezenty na tą piekielnie silną reprezentację, więc wypada dalej z tego korzystać :razz:. Nieprawdopodobnie gra Clayton Stanley, to co ten człowiek wyprawia na ataku i zagrywce przechodzi ludzkie pojęcie. Praktycznie nie popełnia błędów, gra fenomenalnie, serie po 5 potężnych petard na zagrywce to u niego normalka, ale takiej skuteczności jaką prezentuje na ataku nie widziałem dawno. Do tej pory pisało się, że to Priddy jest słabszym punktem tego zespołu, ale po tym co zagrał z Brazylią (a zagrał fantastycznie) już chyba nikt tak nie powie. A przecież jest jeszcze niezwykle groźny środek i drugi przyjmujący Anderson, który uważany jest za gwiazdę tego zespołu. Warto jeszcze wspomnieć o rozgrywającym Suxho, wielu ludzi go krytykuje, ale ja uważam go za naprawdę solidnego rozgrywającego. USA więc "skombinowało" jakiegoś solidnego sypacza, po tym jak Ball odmówił gry dla USA, kończąc tym samym karierę reprezentacyjną. Można więc spokojnie nazwać team USA, zespołem kompletny, który moim zdaniem razem z Polską jest faworytem do złotego medalu.
Typy: USA 2.12 Pinnacle zdarza się...