Moim zdaniem Zagłebie ma minimalne szanse na sukces w tym meczu. Cięzko odnieść się do poprzedniego sezonu bo wtedy nafciarzy prześladowała cała masa kontuzji oraz rotacje trenera, sam zresztą tu na forum typowałem dodatnie handi na Zagłębie. Teraz zdecydowanie bardzie poukładany zespół o czym świadczy choćby bilans 19-1. Z Vive mecz fatalnie sie ułożył, potem nie szło, sam wyszedłem z hali po 40min bo nie chciało mi sie kolejnej porażki oglądać
Dzisiaj bedą chcieli sie odkuć a Zagłebie to cień drużyny która pare lat temu walczyła o mistrzostwo.
Kadra jest szeroka, nawet jak zagra młody Mokrzki to jest to i tak solidny i ograny już zawodnik. Handi na Zagłebie 8,5 wysokie, dużo zależy jak podejdą do meczu nafciarze, dla Zagłebia kluczowy bedzie kolejny mecz u siebie z Azotami.
Typowałbym natomiast przegrana Wisły ze Zniczem ale w noge. Mecz o 6 ptk obie ekipy po 31 oczek i wysoko w tabeli. Obie ekipy słabo zaczęły runde Wisła przegrana z Jeziorakiem 2-1(zweryfikowane na 3-0 za burdy) oraz remis u siebie 0-0 z Stalą choć mogli spokojnie wygrać, Znicz jeszcze gorzej przegrane 0-2 i 3-0. W Zniczku powraca zawieszony za kratki Artur Januszewski oraz po kontuzji najlepszy strzelec drużyny jak i całej ligi Kacpra Tatara. Liczę że sie przełamią oraz paradkoslanie na dużą liczbę bramek, ekipy w miarę ofensywne, boisko jest w dobrym stanie no i w h2h zawsze sporo strzelali.