Dziś zaczynamy grę z ligą szwedzką, bedzie sie działo bo z roku na rok jest ona mocniejsza i w tej chwili nr 1 w Europie.
Jest pełna kolejka wiec kazdy moze wybrac cos dla siebie.
Ja dzis mam kilka propozycji i moze z tego mozna zrobic ako
Na dzień dobry mecz w Angelholm
Rogle podejmuje Malme. Zieloni po bardzo dobrym sezonie 2012/2022 nie dotrzymali kroku najlepszym w poprzednim sezonie, ruch transferowy nie był duży ( jakosciowo) a i gracze co pozostali też jakby z niektórych zeszło powietrze. W tym roku zadbano o wzmocnienia i jest kilka ciekawych nazwisk, moja uwage przykuwa defensywa Rogle , która wg mnie zyskała, zobaczymy jak to bedzie funkcjonowało ale sa głosy ze Rogle bedzie wysoko w tym sezonie ( wiadomo gra na miare potencjału który niewatpliwie jest) rywal z Malme przewietrzył skład ale dla mnie in minus , owszem bedzie gra na bandach i duzo fizyki ale rzemiosło hokejowe wg mnie nie zyskało. Dzis widze wygrana Rogle i to w przekonujacy sposób
Rogle RT kurs 1,65
solo Rogle minus 1,5 gola kurs 2,08
Teraz na tapete pojedynek Skele z debiutantem Modo. Skele wykonało bardzo mało ruchów transferowych, mysle ze całosc na lekki plus , ale na ile to wystarczy na tle rywali zobaczymy, debutant Modo siła rzeczy musiał przemeblowac skład i w zasadzie maja calkowinie nowe formacje patrzac od pierwszej piatki, trzeba jednak to wszystko ułozyc . Jest kilka nazwisk , które beda kłuc rywali ale wg mnie ten skład bedzie walczył o utrzymanie, dzis w tym meczu mysle ze Skelle tez to ogarnie przekonujaco.
Skelleftea RT kurs 1,6
solo Skelleftea handi minus 1,5 gola kurs 2,01
Teraz lecimy do Oskarshamn. W ofensywnie nadal potencjał do strzelania goli, pierwsze dwie formacje beda krecic niesamowicie, ale dzis rywal , który chce walczyc o majstra, no i sa ku temu podstawy. Rok temu cierpieli w ofensywie, w tym sezonie maja grajków, którzy potrafia układac gre w ataku , mysle ze tez w szatni bedzie spokojnie bo nie ma kilku graczy co to w szatni robili wiekszy zamet niz na lodzie, mysle ze Lulea zyskała w tym sezonie i wg mnie bedzie sie bic o pierwsza czwórke, dzis licze na ich dobre wejscie w sezon bo mimo bardzo ofensywnego potencjału gospodarzy , Lulea ma sporo atutów w obronie ( jak co sezon) a w ataku zrobia pozytek z kilk żądeł, ale ostroznie poki co na poczatek
Lulea z x kurs 1,56
solo Lulea RT kurs 2,43
ako z nizszych kursów 4,07 wszystko
fortuna
Z pozostałych meczy spodziewam sie wygranej Frolundy, bo mimo ze Timra wygrała wszystkie mecze w presezon to jednak rywala z górnej półki nie mieli a Fro bedzie w tym sezonie piekielnie mocna. Skłaniam sie tez ku Farjestad, który chce odzyskać tron. Mistrz z Vaxio wg ,mnie troche sie osłabił ale zoabczymy bo rok temu sie pomyliłem co do nich. Nowy trener wszystko ładnie ogarnał i był majster w tym roku postawili na sprawdzonych w
SHL grajków, choc jest kilku spadochroniarzy zza oceanu i zobaczymy jak to zagra. Farjestad, pełny człon zachowali ( ok Lennstrom odszedł ale zrobił miejsca dla kilku innych wybitnych postaci) i beda w tym roku walczyć w czubie. Oczywiscie wg mnie.