Dzis trzy mecze w
SHL . Ja również mam na tapecie miedzy innymi mecz w Orebro. Niestety zespół gospodarzy pikuje w dół , doszło do zmiany trenera, tylko w bardzo dziwnym momencie, gdy zespoł sie przełamał i mentalnie mógł sie podnieść za czym mogły przyjść wyniki , jednak Hedberga zwolniono, nie wiem czy nie zbyt pochopnie a czy Erickson tchnie nowego ducha w ten zespoł zobaczymy, celem jest PO ale zeby nie było walki o utrzymanie bo roster Orebro na tle bezposrednich rywali nie wyglada wcale okazale. W ostatnich dwóch meczach pod nową miotłą szwankowało praktycznie wszystko, w obronie był ser szwajcarski , mnóstwo błędów , nic nie przłozyło sie na zdobycie bramki jakby ten zespoł po zmianie miotły siadł mentalnie, ducha walki tez nie było widać. Nawet wśród szwedzkich ekspertów panuje przekonanie ze ta decyzja nie była dobra. Dzis na przełamanie trudny rywal. Fakt Frolunda ma swoje problemy, od jakiegos czasu graja bez Rydahla, Rosseli-Olsena i Thorela , jednak mnie bardziej martwi uraz kanadyjczyka, który jednak robił sporo wiatru pod bramka rywali. Tommernes i Ruohama to twardzi faceci i z wiesci gminnych podsłyszane ze maja dzis zagrać. Frolunda ma długa ławkę, dobrej jakosci, mylse ze jesli bedzie mobilizacja bez lekcewazenia rywala to ja osobiscie nie widze wygranej Orebro. Zobaczymy
Drugi mecz do dubla w Karlstad. W Farjestad od jakiegos czasu zamieszanie z bramkarzami, no ale gdy 1 i 2 goliemaja kontuzje to trzeba sobie radzic. Dzis miedzy słupkami ma stanąc Lagace , zobaczymy jak po kontuzji bedzie wygladał, prócz tego reszta ekipy w zwartym szyku, no ale stabilizacja miedzy słupkami baardzo wazna, rywal z Timra ( sorki wczesniej pomyłka) tez ma swoje problemy i walczy o PO ale wg mnie to gospodarze beda dzis górą. Dwa typy
Frolunda z x + Farjestad ml kurs ako 2,1
Frolunda ml + Farjestad RT kurs ako 3,19
Orebro zagrało lipe ale Frolunda jeszcze większą
fortuna